БГНЕС   

Борисов: Вариант е да не правим веднага избори, а да направим изборите на 1 юли

26.10.2014 14.31

Вариант е да не правим веднага избори, а да направим изборите на 1 юли две в едно. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след консултации с лидера на БСП Михаил Миков.

За съжаление, така са подредени партиите в парламента, че дори и възможността за хипотетична коалиция не би могла да носи стабилност. Предложих на г-н Миков поста председател на парламента, но той счита, че това би ги ангажирало много при положение, че са опозиция, заяви Борисов. Той предложил поста, за да има баланс. Борисов подчерта, че не разглежда мандата като само на ГЕРБ, а като дадена от народа задача да се опита да създаде стабилно правителство на база на разбирателство между партиите, изпратени в парламента.

След като заяви, че е скептик за съставяне на правителство, Борисов коментира, че дори и, ако са с РБ имат малцинство. Фигури в РБ карат останали партии да бъдат много тежко настроени срещу тях, каза Борисов. Вероятно, визирайки несъгласието от страна на Патриотичния фронт Корман Исмаилов и партията му да участват в парламента. От друга страна, пък условието на реформаторите да не се търси широка коалиция между двете леви и двете десни партии, ни праща в парламента с едно правителство на малцинството, каза Борисов.

Той похвали ПФ за отговорното им държане, относно подписването на споразумение. Без участие на лидерите им във властта не считам, че е достатъчно поемане на отговорност. Като се има предвид, че лидерът на БСП ще остане опозиция в парламента, Радан Кънев иска да е шеф на парламентарна група без да влиза в един кабинет, ПФ няма да участват в правителство, но когато става въпрос за стабилност личното участие е изключително важно, коментира лидерът на ГЕРБ. /БГНЕС

Днес+

Коментирай статията

06.11.2014 10:53
гост
Как кажеш, тикво пък ще вечеряме
26.10.2014 15:13
гост
Ела при Амет ага във сарайа ще е най стабилното правителство ..със един път нищо няма да стане. .

Най-четени от Политика

Избор на редактора