Dalgona Coffee, най-актуалната корейска кафе напитка и как да си я приготвим
Любопитно 05.05.2020 12:58
Когато говорим за кафе, едва ли някой се сеща първо за Корея. Но както много други тенденции напоследък, оттам идва и най-модерното в момента кафе напитка в социалните мрежи.
Dalgona Coffee има от четири съставки - мляко, инстантно кафе, гореща вода и захар. Някои се шегуват, че е "обърнато капучино", защото върху студеното или затоплено мляко имаме кремообразна пяна от кафето.
Приготвянето на тази напитка изисква малко повече време от обикновеното еспресо, затова и стана популярно точно по време на самоизолацията, когато всички имаме възможност да се поглезим с него.
Първата стъпка е да смесим в малка купа равни части инстантно кафе, захар и гореща вода. В зависимост колко чаши от напитката ще приготвяме, количеството е по една или две супени лъжици от всяка съставка.
Следва най-важната част - да разбъркаме добре, докато всичко се смеси в пухкава и кремообразна пяна. Можем да използваме както мискер за по-бързо, така и ръчна бъркалка за яйца, с която обаче ще ни се наложи да бъркаме енергично около пет минути.
След като сместа добие необходимата консистенция, разпределяме стопленото или студено (може и с няколко бучки лед) мляко в чашите. С помощта на лъжица добавяме разбитото на пяна кафе.
Можем да гарнираме с канела, натрошени бисквити или шоколад. И нашето Dalgona Coffee е готово за задължителната снимка преди консумация. /lifestyle.bg
Dalgona Coffee има от четири съставки - мляко, инстантно кафе, гореща вода и захар. Някои се шегуват, че е "обърнато капучино", защото върху студеното или затоплено мляко имаме кремообразна пяна от кафето.
Приготвянето на тази напитка изисква малко повече време от обикновеното еспресо, затова и стана популярно точно по време на самоизолацията, когато всички имаме възможност да се поглезим с него.
Първата стъпка е да смесим в малка купа равни части инстантно кафе, захар и гореща вода. В зависимост колко чаши от напитката ще приготвяме, количеството е по една или две супени лъжици от всяка съставка.
Следва най-важната част - да разбъркаме добре, докато всичко се смеси в пухкава и кремообразна пяна. Можем да използваме както мискер за по-бързо, така и ръчна бъркалка за яйца, с която обаче ще ни се наложи да бъркаме енергично около пет минути.
След като сместа добие необходимата консистенция, разпределяме стопленото или студено (може и с няколко бучки лед) мляко в чашите. С помощта на лъжица добавяме разбитото на пяна кафе.
Можем да гарнираме с канела, натрошени бисквити или шоколад. И нашето Dalgona Coffee е готово за задължителната снимка преди консумация. /lifestyle.bg
CHF | 1 | 2.00003 |
GBP | 1 | 2.2837 |
RON | 10 | 3.93021 |
TRY | 100 | 5.61962 |
USD | 1 | 1.82549 |
Последни новини
- 18:50 ЕК не хареса плана на България за енергетиката и климата
- 18:38 Попълниха Управителния съвет на АПИ
- 18:23 Българинът пътува все повече в чужбина
- 18:11 Ева Лонгория обяви, че напуска Лос Анджелис: Отивам да живея в Европа
- 17:59 Българите са най-предпочитаните работници в сектор туризъм
- 17:48 Какво време ни очаква утре
- 17:37 Украински експерт: Русия ще ни довърши през следващите месеци
- 17:29 В Словения кенчета ще бъдат превърнати в планински заслони