Още снимки:
test

Хубаво е като ставате сутрин да имате светла мисъл

09.04.2020 11.00

Когато се фокусираме върху любовта и благодарността, създаваме енергийно поле, което привлича повече любов и благодарност
Мнозина още със събуждането си мислят с тревога за настъпващия ден. Поради човешката ни склонност да се фокусираме върху онова, от което се страхуваме или не харесваме, лесно можем да изпратим в бъдещето неволно послание на безпокойство, което може отрицателно да повлияе на деня. Но макар че животът е обсипан с предизвикателства, той е богат и на радости, и хубави преживявания (понякога просто не искаме да ги видим).

Всяка сутрин щом се отърсите от съня, поемете няколко дълбоки глътки въздух и утвърдете любовта, която изпитвате към себе си. Кажете на Вселената, че приемате благодатта, която тя ви е приготвила. После си представете как ви обгръща топла, мека и любяща светлина. Постепенно разширете кръга от светлина, докато успеете да я изпратите напред в бъдещето си. Изпратената любов към всички, които срещнете, към всичко, което правите, може да ви гарантира благополучен ден. Може да не се получи още от първия път, но със сигурност резултатът скоро ще го почувствате.

Когато се фокусираме върху любовта и благодарността, създаваме енергийно поле, което привлича повече любов и благодарност. Когато се концентрираме върху страховете си, енергийното ни поле привлича страхове.

Съвети от Учителя Петър Дънов

„Първото нещо като станеш сутрин, внеси една светла мисъл в ума си.”

„Ако всяка сутрин човек започва деня с определена дума или мисъл, тя именно показва как ще тече целият му живот. Всяка дума е специална гама. Ако по дадена гама животът на човека не върви добре, той трябва да знае ключовете на гамите, да ги изменя. Ако някой започне деня със съмнения, целият ден ще върви със съмнение: в този ще се съмнява, в онзи ще се съмнява, докато свърши денят. За да се избави от това състояние, нека завърти този ключ, да дойде друга, положителна гама и целият ден ще живее по нея.”

„Като сутрин, мисли за Бога. Още като се събудиш, за нищо друго не мисли. Като се събудиш, концентрирай си мислите за Бога. От туй по-хубаво нещо няма.”

„Каква трябва да е първата ви мисъл, като станете? Кажете:”Благослови, Господи, душата ми. Благодаря Ти, че съм станал днес, да свърша работата си както трябва, гдето и да съм, и да мога да израсна толкова, колкото трябва.

Духнете и кажете:”Очисти ме, Боже, от лошите мисли и благослови душата ми!”

„Хубаво е като ставате сутрин да имате светла мисъл и да се усещате бодри и весели. Ако пък сте неразположени и се чувствате в окаяно положение, ще изпитате едно свиване на капилярните съдове. Това свиване се отразява на целия ви организъм. От доброто състояние на капилярите зависи здравословното състояние на целия организъм. Капилярните съдове регулират целия човешки живот. Когато състоянието на тези съдове не е правилно, човек се прегърбва, като че носи някакъв товар на гърба си.”

„Най-сигурното лекарство в света е радостта. Няма по-силно лекарство от радостта. В него има една експанзивност. Като станеш сутрин, да станеш радостен. Помисли за неща, които да внесат в душата ти една светла мисъл, предизвикай в себе си едно светло чувство, една възвишена благородна постъпка. Нещо, което си направил, да произведе в душата ти радост.

Като се събудите сутрин и забележите, че някаква мъка, някаква мрачина ви е обзела, ще проектирате мисълта си, като че ли от невидимия свят слиза една светла струя, възприемете я да влезе в дълбочината на сърцето ви, после я прекарайте през задния мозък, после през предната част на мозъка. После изпратете по една светла мисъл към ваши познати и близки. Така ще възстановите хармонията в себе си.” /tribune.bg

Днес+

Коментирай статията


Последни от Любопитно
18:36
Бети Уайт се пази от вируса с водка и пържени картофки
16:57
Какво трябва да знаем за цинка
14:57
Асоциация настоява за отваряне на публичните домове в Германия
13:56
Церемония по награждаване на изявени дейци на просветата и културата в Ямбол
13:50
Сънищата и Луната – вторник – 26.05.20
12:26
"Мисията невъзможна 7", Никълъс Холт, Есай Моралес и оттеглянето му от филма
12:22
Бела Хадид, снимките ѝ по бански и някои критични коментари
12:08
Принц Хари, новият му живот с Меган Маркъл в САЩ и трудностите, с които се сблъсква
12:05
Колко често трябва да си мием косата
10:45
Приятелите на черния дроб: ряпа и патладжан
10:20
Медици призоваха за ековъзстановяване след коронакризата
09:12
Хороскоп за 26 май
25 май 2020 г.
18:30
В Индия е арестуван мъж, използвал две отровни змии да убие жена си
17:53
Жаба победи леопард
17:24
Драгалевският манастир – спокойствие и красота близо до София
17:16
Брайън Мей е претърпял инфаркт
16:04
Beautifulpeople.com и най-красивите нации според класация на сайта за запознанства
15:49
Принц Хари, Меган Маркъл, тайните им планове от преди сватбата и успяха ли да ги осъществят
15:11
Природата, защитените територии и колко от площта на планетата й трябва, за да се развива
13:57
Трус от 5,8 хвана премиера на Нова Зеландия в ефир (ВИДЕО)
12:53
73 белоглави лешоядчета се излюпиха в Източните Родопи тази година
11:53
Практикувайте „Лечебни звуци“
09:13
Създателят на Cirque du Soleil иска да го изкупи обратно
08:06
Хороскоп за 25 май
24 май 2020 г.
19:59
Одеялото и защо не можем да спим без него, дори и когато е горещо

Най-четени от Любопитно

Избор на редактора