Бульон срещу простудни заболявания
Любопитно 06.04.2020 11:48
Необходими са 6 сушени гъби шиитаке, 8 чаши филтрирана вода, 1 парче пресен корен от джинджифил с дължина 8 см, 6 обелени скилидки чесън, 6 парчета почистен корен от клинавче (астрагал), 4 чаени лъжички светла соева паста или 5-6 чаени лъжички соев сос.
Гъбите шиитаке се накисват в 2 чаени чаши вода в продължение на около 20 минути. Водата от накисването се запазва. Останалата вода от 6 чаши се оставя да заври и в нея се добавят джинджифилът, чесънът и парчетата клинавче. Намалява се огънят и бульонът се оставя да къкри.
Соевата паста или соев сос се размива с 8 супени лъжици горещ бульон до получаване на еднородна смес. Тази смес се слага в бульона, прибавят се гъбите и водата от накисването им. Оставя се да се вари на слаб огън около 30 минути. Консумира се, докато е топъл.
Всички съставки са специално подбрани, за да лекуват простудни заболявания.
Гъбите шиитаке съдържат всичките осем аминокиселини, а също така и витамин В и минерала германий, който увеличава съпротивителните сили на организма чрез стимулирането на имунните му функции като образуването на бели кръвни клетки.
В традиционната китайска медицина гъбите шиитаке се използват преди всичко като продукт, който укрепва имунната система на организма, подсилва кръвта и жизнената енергия Чи, така че той да е в състояние да се бори с инфекциите.
Джинджифилът е известен със своите затоплящи свойства, благодарение на които се подобрява кръвообръщението и се отстраняват смущенията на дихателната система.
Клинавчето е широко използвана билка в Китай. То повишава защитните сили на организма и има ободряващ ефект.
Чесънът притежава свойства на антибиотик и пастата мисо от ферментирали соеви зърна не само придава аромат на бульона, но и допълнително засилва имунната система на организма. /tribune.bg
Гъбите шиитаке се накисват в 2 чаени чаши вода в продължение на около 20 минути. Водата от накисването се запазва. Останалата вода от 6 чаши се оставя да заври и в нея се добавят джинджифилът, чесънът и парчетата клинавче. Намалява се огънят и бульонът се оставя да къкри.
Соевата паста или соев сос се размива с 8 супени лъжици горещ бульон до получаване на еднородна смес. Тази смес се слага в бульона, прибавят се гъбите и водата от накисването им. Оставя се да се вари на слаб огън около 30 минути. Консумира се, докато е топъл.
Всички съставки са специално подбрани, за да лекуват простудни заболявания.
Гъбите шиитаке съдържат всичките осем аминокиселини, а също така и витамин В и минерала германий, който увеличава съпротивителните сили на организма чрез стимулирането на имунните му функции като образуването на бели кръвни клетки.
В традиционната китайска медицина гъбите шиитаке се използват преди всичко като продукт, който укрепва имунната система на организма, подсилва кръвта и жизнената енергия Чи, така че той да е в състояние да се бори с инфекциите.
Джинджифилът е известен със своите затоплящи свойства, благодарение на които се подобрява кръвообръщението и се отстраняват смущенията на дихателната система.
Клинавчето е широко използвана билка в Китай. То повишава защитните сили на организма и има ободряващ ефект.
Чесънът притежава свойства на антибиотик и пастата мисо от ферментирали соеви зърна не само придава аромат на бульона, но и допълнително засилва имунната система на организма. /tribune.bg
CHF | 1 | 1.99738 |
GBP | 1 | 2.28285 |
RON | 10 | 3.93045 |
TRY | 100 | 5.61254 |
USD | 1 | 1.82447 |
Последни новини
- 21:11 Хороскоп за петък, 26 април 2024 г.
- 19:32 Арестуваха 15 българи за производство на нелегални цигари в Испания
- 19:15 Малките земеделски стопани получават близо 10 млн. лв. за Кампания 2023
- 19:05 ОУ „Христо Ботев“ във Варна организира Ден на отворените врати
- 18:46 Били Айлиш разказа за своята бисексуалност и разкри: Винаги съм искала да напъхам лицето си във...
- 18:33 Първият в света редактор на човешка ДНК с изкуствен интелект е факт
- 18:21 Чанинг Тейтъм в ролята на зъл милиардер
- 18:09 Сделките с недвижими имоти в Европа се сринаха до най-ниските нива от 13 години