Още снимки:
test

Каролев сам се командировал в Разлог и отказал да се яви в Районното

25.03.2020 19.08

Часове след като икономистът Владимир Каролев бе ескортиран от полицаи от Благоевград до София, където се очакваше да доизкара още няколко часа в ареста, от прокуратурата съобщиха, че са се самосезирали по случая.

От държавното обвинение обърнали внимание на публикации в социалната мрежа. От тях е видно, че: "гражданин на столицата е предприел пътуване до друга област, без то да има характера на неотложно такова и явяващо се нарушение на заповед РД-01-143/20.03.2020 г. на министъра на здравеопазването. Тя е издадена във връзка с въведеното с решение на Народното събрание в страната извънредно положение за ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция".

Прокурор от Софийската районна прокуратура е образувал досъдебно производство и e възложил на МВР-София да проверят каква декларация е предоставил гражданинът (Каролев), неспазил карантината. Полицаите трябвало да изяснят и как той е обяснил пред полицаите, през чиито постове е преминал, причината за излизане от София-град и пребиваването си в Благоевградска област.

Блюстителите на реда се опитали да призоват Каролев на известните адреси на територията на гр. София, но той не е открит там. Полицай от СДВР е разговарял с него по мобилния телефон и така станало ясно, че е човекът, пренебрегнал карантината, се намира на територията на гр. Разлог и категорично отказва да се яви пред органите на МВР. Това е причината той да бъде арестуван за срок от 24 часа.

По време на разследването е установено, че: "лицето собственоръчно е подписало декларация, с която се командирова в хотелски комплекс, находящ се в гр. Разлог, с "цел консервиране на хотела и комплекса, осигуряване на охрана, помощ на служителите".

Разследващите установили, че хотелският комплекс има действащ управител, което изключва хипотезата за неотложност на пътуването, предприето от Каролев. От публикации в социалната мрежа става видно, че икономистът е нарушил собственоръчно декларираните обстоятелства, напуснал е хотелският комплекс и демонстративно е проявил незачитане на установените правила и мерки, издадени против разпространението на заразна болест.

Това е направено въпреки подписаната от него декларация, според която той знае, че носи наказателна отговорност по чл. 355, ал. 2 от НК за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространението на заразна болест.

От Софийска районна прокуратура акцентират, че нарушителят на противоепидемичните мерки е Владимир Каролев - публична личност, бивш столичен общински съветник, и като такъв следва да бъде отговорен не само към близките си, но и към обществото, давайки пример за спазване на предписанията и препоръките на здравните власти. От прокуратурата декларират, че са готови да реагират на подобни случаи на безотговорно отношение.

Припомняме, днес бяха променени декларациите, които представят преминаващите през контролните постове, които пътуват от една до друга област на страната. Според новите изисквания пътуващите ще трябва да оставят по една декларация на всеки пост. /news.bg

Днес+

Коментирай статията


Последни от Крими
14:05
Задържан е извършителят на убийството в Пазарджик
04 април 2020 г.
18:56
Тийнейджър закла мъж в Елхово и се скри, задържаха го
03 април 2020 г.
19:06
Първа присъда за нарушаване на карантината
19:00
Задържаха 19-годишна с 260 дози "бонзай" в Столипиново
13:03
Пешеходец стреля по автомобил на КПП в Монтана
02 април 2020 г.
19:18
Дадоха на съд 28-годишна, шофирала пияна и ударила полицай
18:07
Съдят мними търговци на пелети за измами за над 100 000 лв.
17:23
Наказват две жени, неспазили карантината в Пловдивско
15:08
Съдят шофьор, мамил с фалшив документ за технически преглед на кола
14:06
Задържаха 14-годишен и приятеля му за открадната кола
12:34
Измамници от Мали звънят на шефа на полицията в Пазарджик
11:47
Младеж пише, че в селото му има COVID-19, трие публикацията, но го хващат
08:13
Тиражира се фалшива заповед на Ананиев в мрежите
01 април 2020 г.
18:04
Пускат Арабаджиева под „домашен арест“, мъжът ? остава зад решетките
17:54
Разбиха склад за маски в Старозагорско
13:45
Намериха труп на мъж в София, има следи от насилие
31 март 2020 г.
19:06
Разбиха банда за трафик на хероин от Близкия изток към Западна Европа
16:18
Миню Стайков остана без бентли и яхта, Арабаджиеви без ролс-ройс, а Баневи без моторницата “Теа”
13:46
20 000 къса незаконни цигари и дрога иззе полицията във Враца
13:38
Пуснаха под домашен арест един от обвинените от Комисията по хазарта
12:34
Установиха 6 нарушения на карантина в София
11:35
Опитаха да запалят общината в Кюстендил
11:31
Намериха мъртво бебе край Стара Загора, издирват майката
30 март 2020 г.
17:31
Наш студент в Англия на съд за неспазена карантина, разхождал се с баща си
17:00
Книжарница и интернет доставчик продавали нелегални маски

Най-четени от Крими

Избор на редактора