Още снимки:
test

Ревизоро и днес си подготвил оставката, без да опъва ластици

28.02.2020 10.08

Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро и днес си е написал оставката, без да я съгласува с някого, но и без да опъва ластици, както се изрази по аналогия с думите на другия коалиционен партньор, лидера на ВМРО Красимир Каракачанов.

Не за първи път Димитров говори за оставката си, след като на пожар замести арестувания и до този момент намиращия се в ареста Нено Димов. В студиото на Нова телевизия Димитров обаче заяви, че засега остава на поста си, защото ако всеки си подаде оставката, кой ще работи. Осъзнал е, че трябва да даде сигурност и спокойствие на хората в системата, включително и на тези шефове на Басейнови дирекции, които са поискали спешна среща днес с идеята да се оттеглят от постовете си след ареста на директорката от Пловдив.

"И аз си бях подготвил оставката. Днес, с никого не съм го координирал, никакви ластици не съм опъвал, заяви Емил Димитров и посочи, че той с политика не се занимава. Заключението му от днес обаче е, че "всеки си носи кръста, въпреки че на него доста тежък му се е паднал, а и чужди кръстове му хвърлили". Емил Димитров обаче не уточни повече.

Емил Димитров продължава да е възмутен от спецакцията по ареста на шефката на Басейнова дирекция в Пловдив Цветелина Кънева.

"Това, което бих пожелал на тази жена (бел. ред. - Цветелина Кънева), е справедлив съдия." По думите на министъра не може за административно нарушение някой да бъде държан в затвора или ареста.

"Не може за каквото и да е отивате в затвора, в ареста", заяви Ревизоро и обясни, че в Пловдив няма нарушение, няма изискуеми 60 000 лева. По думите му обаче в Пловдив има "едни губиделници, които са сготвили това момиче". Самата акция в Пловдив с оръжие и маскирани спецполицаи според Ревизоро е една ПР акция, която е: "за да има в момента хляб и зрелища" и за да се "похвалим в Европа, да се види, че се прави нещо".

"Защо беше тази показност", попита Ревизоро за ареста на Кънева и кого пазили с пушки - нея ли, да не ги убие. Министърът попита и ще бъдат ли върнати от полицая с пушката иззетите кашони с документи от Басейнова дирекция Пловдив, защото тези документи са и за плащане на задължения.

"В Пловдив години наред друг Наказателен кодекс ли са чели", попита още Емил Димитров и бе категоричен, че това, което се случва не е редно и че не можело МОСВ да е виновно за всичко за години назад.

Министърът обаче знае, че цялата информация вече е стигнала в София, при главния прокурор и "той е разбрал за какво става въпрос". Димитров покани главния прокурор Иван Гешев да дойде да види на място какво става с хвостохранилището в Лъки и как Басейнова дирекция Пловдив спасила нещата.

Сега министерството трябва за година и половина да реши проблеми, които в продължение на 50-60 години не са решени, обясни Димитров във връзка с обявеното от него вчера след Министерски съвет, че ако се спазва закона такъв, какъвто е, водата на половината страна трябва да бъде спряна.

Иначе още от първия ден, откакто е станал министър, се е свързал с председателя на Съюза на ВиК операторите. От 2009 година има едни и същи проблеми - ВиК не могат да вземат скици за имоти, не се знаят сервитути, проекти. 40% от ВиК операторите са без разрешителни. 60% нямат санитарно-охранителни зони, защото нямат скици.

На три пъти парламентът е удължавал срокът за сондажи за вода и последното удължаване изтича в средата на 2020 година. Едновременно с това разрешителните трябва да се подновяват на определен срок, за което се искат непосилни такси, а имало "една там групичка хора.... - Емил Димитров не обясни обаче каква е тази "групичка хора", която се намесва именно при издаването на разрешителните.

Министърът посочи, че ВиК-тата не са регистрирани по обективни причини и тези хора не са престъпници.

На въпрос знае ли, че Специализираната прокуратура отново е влязла в Басейнова дирекция Пловдив, Емил Димитров заяви: От вас чувам. /news.bg

Днес+

Коментирай статията


Последни от Политика
11:30
Емил Димитров се яви в прокуратурата
11:22
Андрей Слабаков под карантина: Мерките на ЕС закъсняха
11:14
Борисов на турската граница: Тази артерия на ЕС трябва да работи
10:23
Борисов за нарушителите на мерките: Не си играем на жмичка, за да надхитрявате властта
09:32
Захариева: Над 700 българи искат да се приберат у нас от чужбина
29 март 2020 г.
19:59
Владислав Горанов готви актуализация на бюджета
13:59
Георги Марков: БСП е безотговорна и трябва да мине в режим на самоимпийчмънт
13:48
Борисов: Патрик Деведжиан е починал от коронавирус. Съболезнования!
13:24
Желязков: Докато има стоки, ще има и транспорт
11:40
Ангелкова: Ще има фалити на туроператори, ако кризата продължи над 3 месеца
27 март 2020 г.
20:00
Борисов разговаря с Меркел за доставката на защитни средства от България
19:43
Радев: Ограничаването на коронавируса изисква информация в реално време
19:00
Засега не се налага военно положение според Каракачанов
14:16
Купуваме маски и респиратори от Китай
12:50
140 млн евро дава ЕС за разработването на ваксина срещу Covid-19
10:36
Министър Танева призова търговските вериги да зареждат родна продукция
09:05
Караянчева: Нямаме право да заплашваме живота на работещите в Народното събрание
07:53
Борисов: Всички в Европа видяха колко бързи и навременни ни бяха мерките
26 март 2020 г.
19:47
Дори с изтекли документи българите да могат да се приберат, иска Захариева
17:27
Депутатите разделени - дисциплина или страх да демонстрират в извънредното положение
15:30
Готов е проектът на постановлението за заплатите, които държавата поема 60:40 влиза в сила
11:35
Стоките от рисковите държави да ги претоварваме на наши тирове, предлага Борисов
10:43
Народното събрание се разпуска
10:23
Борисов ще участва в заседание на Европейския съвет
09:48
Предложение: Парламентът да се събира само при нужда от спешно законодателство

Най-четени от Политика

Избор на редактора