Най-канцерогенни са горещите ястия и пушеното свинско

Любопитно 09.02.2020 10:47

Онколозите са категорични: основните продукти, допринасящ за развитието на рак са химически обработените червени меса и горещите манджи.

Прекомерната консумация на червено месо, което е било химически обработено, може да предизвика рак, заяви онкологът Андрей Пилев в интервю за РИА Новости.

“Кафето и шоколадът, разбира се, могат да причинят други патологични състояния, но те не са свързани с появата на рак. От доказаните хранителни фактори това е прекомерната консумация на червено месо, което е химически обработено, и намаленото количество фибри в храната ни”, добави Пилев.

Според него алкохолът само косвено допринася за онкологичните заболявания.

Освен това Пилев препоръча да се избягва консумацията на твърде гореща храна. /БГНЕС
CHF CHF 1 1.99127
GBP GBP 1 2.27819
RON RON 10 3.93092
TRY TRY 100 5.58967
USD USD 1 1.79995