Още снимки:
test

Евродепутатите от ДПС – на срещи в София с председателя на „Обнови Европа“

25.01.2020 11.38

Евродепутатите от Движението за права и свободи участваха в поредица от срещи по теми от ключово значение за България с Председателя на политическа група „Обнови Европа“, съобщиха от пресофиса на евродепутата Илхан Кючюк.

Дачиан Чолош, Председател на третата по големина група в Европейския парламент – либерално-центристкото формирование, чиито членове са евродепутатите от ДПС – Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели, посети България по покана на Председателя на Движението за права и свободи – Мустафа Карадайъ. По време на визитата бяха проведени срещи със заместник-председателя на Народното събрание, др. Нигяр Джафер, с ръководството и с парламентарната група на ДПС. В работната част от програмата, евродепутатите от ДПС и Председателя на„Обнови Европа“ взеха участие в дискусия по въпросите на общата селскостопанска политика и в среща с представители на местната власт.

Дачиан Чолош, който е бивш министър на земеделието, министър-председател на Румъния и Комисар по земеделието посочи, че ясно разбира важността на отрасъла за развитието на България и осигуряването на чиста храна и чиста среда, в унисон с приоритетите на ДПС, и че именно за това инструментите за европейско финансиране трябва да се използват в пълнота и ефективно.

Политическа група „Обнови Европа“ поставя акцент в работата си върху необходимостта от реформи, институционални промени, активното включване на гражданите и намирането на европейски решения на европейските проблеми, като отстоява, че за намиране на отговори на предизвикателствата пред гражданите са нужни обновление и реформи,неотменно стъпвайки върху европейските принципи.

“Приоритетите на ДПС са приоритети на ЕС. Те са основни за групата „Обнови Европа“. Изключително активна е и делегацията на ДПС, като тримата евродепутати работят по основни за Европейския парламент теми, затова очаквам още по-засилени контакти между Обнови Европа и ДПС през този мандат.“, подчерта Чолош.

„Това е първото посещение в България на Председателя на политическата ни група в Европейския парламент. Това, че то се случва на толкова ранен етап от началото на новия мандат ясно показва ангажимента на европейските ни партньори в подкрепа на либералното развитие на България, в подкрепа на промяната в нея, на устойчивото земеделие и развитие на малките населени места. Не случайно ангажиментът на „Обнови Европа“ е „да променим Европа, именно защото вярваме в нейното бъдеще“ –Движението за права отстоява същата позиция и за Европа и за България“, изтъкна Илхан Кючюк като ръководител на делегацията на ДПС в ЕП.

„Посещението на Председателя на „Обнови Европа“ в България и неговите срещи с ДПС са в много важен момент за ЕС и за страната ни. ЕС предлага нова стратегия за идващите 10 години, Зелен курс, което предполага дълбоки и обхващащи всички сектори промени.

ДПС настоява и предлага качествени и ефективни реформи за ускорено развитие в страната, в контекста на общата стратегия на ЕС“– посочи Искра Михайлова, която е един от Заместник-председателите на група „Обнови Европа“ в ЕП.

„За Движението за права и свободи подкрепата на българските земеделски производители и селски общини е от особена важност. Ние трябва да гарантираме развитието на тези региони и гражданите живеещи в тях,затова и ще продължим да насочваме вниманието в Брюксел към значимостта на общата селскостопанска политика и ще работим за ясни правила и повече възможности. Радва ме това, че срещаме разбиране и подкрепа от ръководството на политическата ни група в ЕП“, коментира евродепутатът Атидже Алиева-Вели, член на Комисията по Земеделие и развитие на селските райони.

Днес+

Коментирай статията


Последни от Политика
07:59
Помпео: България ще е сред първите, с които ще споделим ваксината срещу COVID-19
01 април 2020 г.
19:59
Ангелкова призова при нереализирана почивка да избираме ваучери до 24 месеца
17:41
Михаил Миков: В Конституцията никъде не е казано гласуването да е присъствено
16:07
Правителството предлага - извънредното положение до 13 май
14:27
Планират летни дати за матурите
13:33
Менда Стоянова: Ще се наложи извънредното положение да бъде удължено
12:47
Правителството прие нов кодекс за поведение на чиновниците
11:58
Депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова дари 120 предпазни шлема на МБАЛ - Хасково
31 март 2020 г.
19:57
Предлагат такса "Смет" в София да се плаща до 30 юни
19:12
Радев: Война не се печели само с ограничения, глоби и насаждане на страх
18:54
Депутатите се събират извънредно в четвъртък
18:04
Банов и творците не се разбраха
15:18
Ева Майдел: Кой е с нас в тази криза
14:11
Заплати за учителите ще има въпреки кризата, уверява Вълчев
12:36
Няма криза с боклука на София, уверява екоминистърът
12:25
Купуваме тестове за COVID-19 от Корея
08:14
Правителството предлага бюджетен дефицит от 3.5 млрд. лева и емитиране на дълг до 10 млрд. лева
30 март 2020 г.
17:38
Европейските министри на културата се срещат на 8 април за доходите на артистите
15:21
Херо Мустафа: Мерките в България срещу коронавируса са ефективни
15:06
По мярка 60/40 може да се кандидатства месец за месец
11:30
Емил Димитров се яви в прокуратурата
11:22
Андрей Слабаков под карантина: Мерките на ЕС закъсняха
11:14
Борисов на турската граница: Тази артерия на ЕС трябва да работи
10:23
Борисов за нарушителите на мерките: Не си играем на жмичка, за да надхитрявате властта
09:32
Захариева: Над 700 българи искат да се приберат у нас от чужбина

Най-четени от Политика

Избор на редактора