Още снимки:
test

Евродепутатите от ДПС – на срещи в София с председателя на „Обнови Европа“

25.01.2020 11.38

Евродепутатите от Движението за права и свободи участваха в поредица от срещи по теми от ключово значение за България с Председателя на политическа група „Обнови Европа“, съобщиха от пресофиса на евродепутата Илхан Кючюк.

Дачиан Чолош, Председател на третата по големина група в Европейския парламент – либерално-центристкото формирование, чиито членове са евродепутатите от ДПС – Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели, посети България по покана на Председателя на Движението за права и свободи – Мустафа Карадайъ. По време на визитата бяха проведени срещи със заместник-председателя на Народното събрание, др. Нигяр Джафер, с ръководството и с парламентарната група на ДПС. В работната част от програмата, евродепутатите от ДПС и Председателя на„Обнови Европа“ взеха участие в дискусия по въпросите на общата селскостопанска политика и в среща с представители на местната власт.

Дачиан Чолош, който е бивш министър на земеделието, министър-председател на Румъния и Комисар по земеделието посочи, че ясно разбира важността на отрасъла за развитието на България и осигуряването на чиста храна и чиста среда, в унисон с приоритетите на ДПС, и че именно за това инструментите за европейско финансиране трябва да се използват в пълнота и ефективно.

Политическа група „Обнови Европа“ поставя акцент в работата си върху необходимостта от реформи, институционални промени, активното включване на гражданите и намирането на европейски решения на европейските проблеми, като отстоява, че за намиране на отговори на предизвикателствата пред гражданите са нужни обновление и реформи,неотменно стъпвайки върху европейските принципи.

“Приоритетите на ДПС са приоритети на ЕС. Те са основни за групата „Обнови Европа“. Изключително активна е и делегацията на ДПС, като тримата евродепутати работят по основни за Европейския парламент теми, затова очаквам още по-засилени контакти между Обнови Европа и ДПС през този мандат.“, подчерта Чолош.

„Това е първото посещение в България на Председателя на политическата ни група в Европейския парламент. Това, че то се случва на толкова ранен етап от началото на новия мандат ясно показва ангажимента на европейските ни партньори в подкрепа на либералното развитие на България, в подкрепа на промяната в нея, на устойчивото земеделие и развитие на малките населени места. Не случайно ангажиментът на „Обнови Европа“ е „да променим Европа, именно защото вярваме в нейното бъдеще“ –Движението за права отстоява същата позиция и за Европа и за България“, изтъкна Илхан Кючюк като ръководител на делегацията на ДПС в ЕП.

„Посещението на Председателя на „Обнови Европа“ в България и неговите срещи с ДПС са в много важен момент за ЕС и за страната ни. ЕС предлага нова стратегия за идващите 10 години, Зелен курс, което предполага дълбоки и обхващащи всички сектори промени.

ДПС настоява и предлага качествени и ефективни реформи за ускорено развитие в страната, в контекста на общата стратегия на ЕС“– посочи Искра Михайлова, която е един от Заместник-председателите на група „Обнови Европа“ в ЕП.

„За Движението за права и свободи подкрепата на българските земеделски производители и селски общини е от особена важност. Ние трябва да гарантираме развитието на тези региони и гражданите живеещи в тях,затова и ще продължим да насочваме вниманието в Брюксел към значимостта на общата селскостопанска политика и ще работим за ясни правила и повече възможности. Радва ме това, че срещаме разбиране и подкрепа от ръководството на политическата ни група в ЕП“, коментира евродепутатът Атидже Алиева-Вели, член на Комисията по Земеделие и развитие на селските райони.

Днес+

Коментирай статията


Последни от Политика
19:59
Право на отговор: Президентът бе освиркан от провокатор в Русе
18:16
Парите за втора пенсия няма да се прехвърлят в последния момент
17:55
Борисов обсъди с Пестеливата четворка предложението за евробюджета
16:13
Отпуск ще се взима след 4 месеца работа, но извънредният труд става 300 часа
14:51
МВР няма официално сигнали или запитвания за испанско разследване срещу Борисов
14:29
Каракачанов: Министерство на отбраната не е организирало антисемитска дискусия
14:26
БСП: Влизането в еврозоната е отложено заради манипулация на данни за ръста на икономиката ни
14:23
Без промени в достъпа до здравеопазване на българите на Острова до края на 2020 г.
13:59
Борисов: Няма държава, приела еврото, да е станала по-слаба. Работя без сън
13:38
Борисов: Нямам имоти в Барселона
12:25
ГЕРБ затварят вратичките за некоректните търговци с боклук
11:36
Херо Мустафа посети Езиковата гимназия в Хасково
11:32
Кристина Хитрова е новият зам. – председател на КРС
11:18
Цвета Караянчева за шествието на Радев: Оскверниха смъртта на Апостола
10:34
Парламентът се размина на косъм от бой
09:26
Петкова: Изненадана съм, че президентството води разговори за енергийни проекти
09:19
Срещата на върха на ЕС продължава днес след извънредното прекъсване снощи
08:01
Има прогрес в преговорите за бюджета на ЕС
07:48
Прокуратурата се зае с тоновете негодно месо в Плевен
20 февруари 2020 г.
20:08
Управляващите дадоха старт на изграждане на 5G мрежата
19:51
Депутатите установиха "дума срещу дума" в БНР
18:42
Борисов към Меркел: Актът на агресия в Ханау показва, че трябва да сме единни
18:16
Станишев: Пестелив бюджет на ЕС ще обрече новите амбиции на провал
17:50
Зам.-председател на ЕК: България ще влезе в ERM II с няколко месеца закъснение
17:42
ГЕРБ: "Огорчени сме от грубото нарушаване на протокола на празника на Русе"

Най-четени от Политика

Избор на редактора