Самолетите, храната на борда, храносмилането и защо да не ядем по време на полет

Любопитно 15.01.2020 12:57

Един от най-бързите и ефективни начини да стигнем от точка А до точка В на земното кълбо е въздушният транспорт. Той обаче води със себе си доста неудобства - от тясна и клаустрофочина обстановка до ужасна храна. И докато за първото за момента нямаме друг вариант, с второто категорично има как да се справим.

"Не яжте нищо по време на полет" е краткият и ясен съвет на Мелиса Бригс Брадли, която е основател на компания за луксозни почивки и човек, пропътувал над 200 хил. мили по въздуха. Съветът й е резултат на опит в продължение на години и проучване след стюардесите.

Обяснението е просто - на голямата височина храносмилателната ни система спира да функционира. Когато слезем, всичко започна наново - стомахът започва тепърва да смила изядената на борда храна, а ние се чувстваме уморени, благодарение на това.

Повечето от нас се хранят на борда, просто защото няма какво друго да се прави. Но дори и менюто в най-добрите авиокомпании е пълно с консерванти и обилно количество сол, за да се запази и затопли на микровълнова. Най-доброто нещо за организма ни е да заложим единствено на водата по време на полет, колкото и трудно да е това. /lifestyle.bg
CHF CHF 1 2.10599
GBP GBP 1 2.24061
RON RON 10 3.84295
TRY TRY 100 3.87452
USD USD 1 1.65945