Рибовъди настояват за субсидии
България 08.12.2019 13:04
Рибовъди от Пловдивски регион настояват за субсидии, така както всички фермери получават средства от държавата за произведена продукция.
„Желанието ни е за произведена и продадена риба да се дават субсидии. Животновъдите, които отглеждат крави, кози, овце получават подпомагане, ние – не, а произвеждаме най-хубавата и качествена храна“, коментира един от собствениците на големи рибовъдни ферми в областта Радослав Динчев.
Според него е добре да се заимства опитът на Румъния и Унгария, където производителите на риба се подпомагат с 1 евро за произведена и продадена риба. По този начин тяхната продукция е по-конкурентноспособна на европейския пазар.
Фермата на Радослав Динчев е разположена на язовир Гичита, на 2 километра от село Царимир. В нея се произвеждат около 150 тона годишно риба за консумация и близо 100 тона зарибителен материал.
Качествата на рибата зависи от водоема и храната, а в България са много добри, твърди Динчев. Той уточнява, че рибата за консумация се храни с гранули и ечемик и това дава чудесните вкусови качества на продукта.
Радослав Динчев и неговият брат-близнак Красимир, с когото заедно работят, препоръчват консумацията на речна риба, произведена у нас, защото притежава изключително полезни съставки.
Според тях през последните години във връзка с повишената култура на българина в областта на диетичното и здравословно хранене се забелязва и по-голямо търсене на риба и рибни продукти. /dnews.bg
„Желанието ни е за произведена и продадена риба да се дават субсидии. Животновъдите, които отглеждат крави, кози, овце получават подпомагане, ние – не, а произвеждаме най-хубавата и качествена храна“, коментира един от собствениците на големи рибовъдни ферми в областта Радослав Динчев.
Според него е добре да се заимства опитът на Румъния и Унгария, където производителите на риба се подпомагат с 1 евро за произведена и продадена риба. По този начин тяхната продукция е по-конкурентноспособна на европейския пазар.
Фермата на Радослав Динчев е разположена на язовир Гичита, на 2 километра от село Царимир. В нея се произвеждат около 150 тона годишно риба за консумация и близо 100 тона зарибителен материал.
Качествата на рибата зависи от водоема и храната, а в България са много добри, твърди Динчев. Той уточнява, че рибата за консумация се храни с гранули и ечемик и това дава чудесните вкусови качества на продукта.
Радослав Динчев и неговият брат-близнак Красимир, с когото заедно работят, препоръчват консумацията на речна риба, произведена у нас, защото притежава изключително полезни съставки.
Според тях през последните години във връзка с повишената култура на българина в областта на диетичното и здравословно хранене се забелязва и по-голямо търсене на риба и рибни продукти. /dnews.bg
CHF | 1 | 2.00105 |
GBP | 1 | 2.27568 |
RON | 10 | 3.93076 |
TRY | 100 | 5.62834 |
USD | 1 | 1.83027 |
Последни новини
- 16:42 Слънчево време през почивните дни, но ще има и валежи
- 16:33 70 години от създаването на първия практичен соларен панел
- 16:24 Ако ядрени оръжия на НАТО бъдат разположени в Полша, те ще станат мишена за Русия
- 16:14 На каква възраст се определяме като “стари"
- 16:06 Глобалното затопляне ще донесе епидемии, пренасяни от комари
- 15:57 Турция предлага помощ на Ирак да обезопаси границите си
- 15:48 Лукашенко: Западът превърна Украйна в наркоман
- 15:38 Човешката храна, която води до затлъстяване при кучетата