Рибовъди настояват за субсидии
България 08.12.2019 13:04
Рибовъди от Пловдивски регион настояват за субсидии, така както всички фермери получават средства от държавата за произведена продукция.
„Желанието ни е за произведена и продадена риба да се дават субсидии. Животновъдите, които отглеждат крави, кози, овце получават подпомагане, ние – не, а произвеждаме най-хубавата и качествена храна“, коментира един от собствениците на големи рибовъдни ферми в областта Радослав Динчев.
Според него е добре да се заимства опитът на Румъния и Унгария, където производителите на риба се подпомагат с 1 евро за произведена и продадена риба. По този начин тяхната продукция е по-конкурентноспособна на европейския пазар.
Фермата на Радослав Динчев е разположена на язовир Гичита, на 2 километра от село Царимир. В нея се произвеждат около 150 тона годишно риба за консумация и близо 100 тона зарибителен материал.
Качествата на рибата зависи от водоема и храната, а в България са много добри, твърди Динчев. Той уточнява, че рибата за консумация се храни с гранули и ечемик и това дава чудесните вкусови качества на продукта.
Радослав Динчев и неговият брат-близнак Красимир, с когото заедно работят, препоръчват консумацията на речна риба, произведена у нас, защото притежава изключително полезни съставки.
Според тях през последните години във връзка с повишената култура на българина в областта на диетичното и здравословно хранене се забелязва и по-голямо търсене на риба и рибни продукти. /dnews.bg
„Желанието ни е за произведена и продадена риба да се дават субсидии. Животновъдите, които отглеждат крави, кози, овце получават подпомагане, ние – не, а произвеждаме най-хубавата и качествена храна“, коментира един от собствениците на големи рибовъдни ферми в областта Радослав Динчев.
Според него е добре да се заимства опитът на Румъния и Унгария, където производителите на риба се подпомагат с 1 евро за произведена и продадена риба. По този начин тяхната продукция е по-конкурентноспособна на европейския пазар.
Фермата на Радослав Динчев е разположена на язовир Гичита, на 2 километра от село Царимир. В нея се произвеждат около 150 тона годишно риба за консумация и близо 100 тона зарибителен материал.
Качествата на рибата зависи от водоема и храната, а в България са много добри, твърди Динчев. Той уточнява, че рибата за консумация се храни с гранули и ечемик и това дава чудесните вкусови качества на продукта.
Радослав Динчев и неговият брат-близнак Красимир, с когото заедно работят, препоръчват консумацията на речна риба, произведена у нас, защото притежава изключително полезни съставки.
Според тях през последните години във връзка с повишената култура на българина в областта на диетичното и здравословно хранене се забелязва и по-голямо търсене на риба и рибни продукти. /dnews.bg
CHF
|
1 | 2.09898 |
GBP
|
1 | 2.23268 |
RON
|
10 | 3.8428 |
TRY
|
100 | 3.90089 |
USD
|
1 | 1.66994 |
Последни новини
- 18:59 Чорбанов припомни унизителен момент: Ген. Атанасов се молеше на Борисов да не разваля сглобката
- 18:47 Водещите на „Тази сутрин“ са безпристрастни журналисти, колкото аз съм безпристрастен анализатор
- 18:36 Гроздан Караджов: Закъснелият влак на ПП-ДБ забави собствената им реформа в БДЖ
- 18:24 Защо Мария Цънцарова настъпи мотиката?
- 18:12 Седем слона загинаха при железопътна катастрофа в Индия
- 18:02 Захарова се присмя на думите на Зеленски, че "Путиновците са много": Спри да употребяваш!
- 17:50 Юристите на Весела Лечева: Правен абсурд - законността на избора ѝ вече е потвърдена от съда
- 17:39 Николай Петров: През 2027-2028 ще бъде отворен първият самостоятелен магазин за хората