Още снимки:
test

Контрол и прозрачност безкомпромисно – това не достига в общината

06.10.2019 09.44

Веселин Василев e секретар на общинската организация на СДС-Варна. Той е магистър по публична администрация. Има зад гърба си дълъг административен опит в различни общински структури, спортен деятел с авторитет в спортната общественост. Веселин Василев е кандидат за общински съветник от листата на СДС-Варна.

- Какви са основните политически послания на кандидатите за общински съветници от листата на СДС?
- Преди четири години в интервю за Днес плюс поех ангажименти към варненци, че ако бъда избран за общински съветник, ще работя за определени политики и конкретни проекти. За съжаление 200 – 300 гласа не достигнаха за да бъда третият представител на СДС в Общинския съвет. Но благодарение на нашите двама съветници, които като част от мнозинството не само участваха активно във вземането на всички важни решения за мащабните проекти на Община Варна, а със своята експертиза бяха и основният двигател за тяхната реализация.
СДС е политическата партия, която има най голямата заслуга за това България днес да е член на Европейския съюз и НАТО. Сега, когато българинът вече може спокойно да пътува, да работи, да почива където си пожелае, децата му да имат свободата да учат в престижни университети, отговорността на Съюза на демократичните сили става още по тежка. Защото от нас се очаква да предложим решение на следващата задача – повишаване на жизненият стандарт на българските граждани. Европейски граждани с европейски доходи! 
От тази гледна точка, участието на СДС в управлението и на национално и на местно ниво е гаранция, че пътят на развитие на България в посока свобода, демокрация и благополучие на хората е необратим.
Листата на СДС – Варна е листа от професионалисти с доказана експертиза в различни области. Но преди всичко това са хора с авторитет в обществото, доказали се през годините със своята почтенност и морал. 

- Какви са приоритетите в управленската програма на съветниците от СДС?
- Основните приоритети на общинските съветници от СДС и в новият местен парламент ще бъдат подобряването на градската среда, стимулирането на местната икономика и местният бизнес, балансираната политика по отношение на местните данъци и такси, здравеопазване, образование, социален сектор, младежки дейности и спорт.
Варненци оценяват направеното досега. Такъв мащабен проект, като булевард „Левски” не беше за вярване, че някога може да се осъществи. Дългоочакваната синя зона заработи. Градът се развива, благоустроява се, има голям инвеститорски интерес. Но хората, особено в центъра, имат претенции и то не без основание за подобряване на сметосъбирането, за липсата на паркоместа, за чистотата на въздуха, за презастрояването и т. н 
 
- Какви са конкретните ангажименти и инициативи, за които настояват варненци, хората от Вашия квартал, колегите в професионалната ви сфера?
- Девизът ми и в спорта, и в живота е дисциплина, постоянство и търпение. Ако бъда избран за общински съветник, мога да обещая на моите съграждани, че ще работя безкомпромисно за подобряване на градската среда, особено в малките улички в централната част, където колите са по тротоарите, а хората слаломират межу тях и казаните за боклук. Това е изпитание за здравите, а какво да кажат хората с увреждания.
Работил съм доста години в социалната сфера, затова основен мой приоритет като общински съветник ще бъде работата в подкрепа на хората в неравностойно положение. Социалната програма на общината трябва да продължи да бъде приоритет. Има много още какво да се желае относно достъпността на средата. Социалните работници са с обидно малки възнаграждения за труда който полагат и ще внеса предложения конкретни в посока подобряване условията им на труд и финансова стабилност. 

- Какви конкретни ангажименти смятате за личен приоритет?
- Спортната инфраструктура. Изграждането на нов голям плувен комплекс е вече крайно наложително. В район Одесос, в който съм роден, израснал и формирал като личност, има подходящи места за изграждане на спортен комплекс подобен на този в район Младост. В момента се изграждат модерни спортни комплекси в Приморски, Аспарухово и във Владиславово и ще работя за осъществяването на такъв проект и в район Одесос. Във всички квартали трябва гражданите да имат възмоност да спортуват и децата им да играят в безопасност.

В Тополи, където живея от доста години, има всички условия съществуващият стадион да бъде превърнат в едно модерно съоръжение. Близостта до летището и до големия град е грехота да не се използва за изграждането на многофункционална спортна база. Има възможности, дали по проекти, дали с публично частно партньорство, но това трябва да е приоритет на местната власт.

Като стана дума за Тополи, много ми е мъчно за младите хора. Пенсионерите са устроени с хубав пенсионерски клуб, активно ползват и читалището, но за децата, за тийнеджърите няма нищо, събират се по спирките или по барчетата. Един младежки клуб, оборудван с маси за билярд, тенис маси и т.н, община Варна може да си позволи. Ще настоявам това да бъде заложено, като приоритет в бюджета за следващата година.

Във всички квартали трябва гражданите да имат възмоност да спортуват и децата им да играят в безопасност. И на края, но не на последно, а може би на първо място, мой личен приоритет ще бъде контролът. Повсеместен контрол и прозрачност за работата на общинския съветник в частност и на Общинския съвет изобщо. Защото усилията на много почтени хора могат да бъдат опропастени, заради една шепа корумпирани или зависими от корпоративни играчи. Контрол и прозрачност безкомпромисно! /sdsvarna.net

Днес+

Коментирай статията


Последни от Избори
12:03
Проф. Стив Ханке: Интервюто на Костов беше поток от думи без капка истина
26 февруари 2020 г.
10:02
Печалното наследство от управлението на БКП
25 февруари 2020 г.
12:06
СДС: Възмутени сме от опитите за реабилитация на червени терористи, убивали по заповед на Коминтерна
23 февруари 2020 г.
16:48
Константин Тренчев: Хванаха зам.-министър на Костов с подкуп, уволниха полицаите
22 февруари 2020 г.
14:37
Желез Железов е новият лидер на СДС-Варна
20 февруари 2020 г.
11:37
СДС: Поведението на столетницата и нейния президент оскверни делото на Левски
19 февруари 2020 г.
12:57
Варненските седесари почетоха паметта на Апостола
17 февруари 2020 г.
16:12
Радев плаши със служебен кабинет – то си е за страх, помним какво сътвори предишният...
13:20
Почина Неделчо Цанев - най-възрастният член на СДС-Варна
16 февруари 2020 г.
17:37
Лидерът на СДС: Няма нито един истински седесар, забогатял от приватизацията!
14 февруари 2020 г.
19:40
България иска да активизира отношенията с иракски Кюрдистан
12 февруари 2020 г.
13:47
Д-р Янко Станев:Бюджетът на Варна е балансиран, предизвикателен и отговаря на необходимостите(ВИДЕО)
12:12
Файненшъл таймс класира Варна в топ 10 на европейските региони на бъдещето
11 февруари 2020 г.
14:58
Оскарите свършиха, но патрЕотите още не са го разбрали
10 февруари 2020 г.
09:09
Комунистите задигат над $2 млрд. пенсии, натрупани до 1944 г.
07 февруари 2020 г.
13:33
СДС настоява до април да кандидатстваме за еврозоната
05 февруари 2020 г.
12:31
Костадин Костадинов "Копейкин" – новият Сидеров
04 февруари 2020 г.
13:43
СДС-Варна, отбеляза годишнината от 4 февруари
02 февруари 2020 г.
08:28
Караянчева: Искаха България да бъде смазана, историята заличена
23 януари 2020 г.
13:34
Евродепутатите от ГЕРБ/СДС: БСП гласуват текстове, които могат да засегнат българския интерес
15 януари 2020 г.
20:15
ВиК-Варна: Разполагаме с 347 действащи резервни водоизточници
14 януари 2020 г.
15:52
Спокойно Варна, вода има за всички!
09 януари 2020 г.
09:30
СДС-Варна, свиква конференция на 22 февруари
08 януари 2020 г.
15:10
Общински съветници от "Възраждане" нахлуха в сградата на Областна администрация във Варна
07 януари 2020 г.
16:16
Биков: БСП не се научиха за смисъла от вота на недоверие

Най-четени от Избори

Избор на редактора