Още снимки:
test

Контрол и прозрачност безкомпромисно – това не достига в общината

06.10.2019 09.44

Веселин Василев e секретар на общинската организация на СДС-Варна. Той е магистър по публична администрация. Има зад гърба си дълъг административен опит в различни общински структури, спортен деятел с авторитет в спортната общественост. Веселин Василев е кандидат за общински съветник от листата на СДС-Варна.

- Какви са основните политически послания на кандидатите за общински съветници от листата на СДС?
- Преди четири години в интервю за Днес плюс поех ангажименти към варненци, че ако бъда избран за общински съветник, ще работя за определени политики и конкретни проекти. За съжаление 200 – 300 гласа не достигнаха за да бъда третият представител на СДС в Общинския съвет. Но благодарение на нашите двама съветници, които като част от мнозинството не само участваха активно във вземането на всички важни решения за мащабните проекти на Община Варна, а със своята експертиза бяха и основният двигател за тяхната реализация.
СДС е политическата партия, която има най голямата заслуга за това България днес да е член на Европейския съюз и НАТО. Сега, когато българинът вече може спокойно да пътува, да работи, да почива където си пожелае, децата му да имат свободата да учат в престижни университети, отговорността на Съюза на демократичните сили става още по тежка. Защото от нас се очаква да предложим решение на следващата задача – повишаване на жизненият стандарт на българските граждани. Европейски граждани с европейски доходи! 
От тази гледна точка, участието на СДС в управлението и на национално и на местно ниво е гаранция, че пътят на развитие на България в посока свобода, демокрация и благополучие на хората е необратим.
Листата на СДС – Варна е листа от професионалисти с доказана експертиза в различни области. Но преди всичко това са хора с авторитет в обществото, доказали се през годините със своята почтенност и морал. 

- Какви са приоритетите в управленската програма на съветниците от СДС?
- Основните приоритети на общинските съветници от СДС и в новият местен парламент ще бъдат подобряването на градската среда, стимулирането на местната икономика и местният бизнес, балансираната политика по отношение на местните данъци и такси, здравеопазване, образование, социален сектор, младежки дейности и спорт.
Варненци оценяват направеното досега. Такъв мащабен проект, като булевард „Левски” не беше за вярване, че някога може да се осъществи. Дългоочакваната синя зона заработи. Градът се развива, благоустроява се, има голям инвеститорски интерес. Но хората, особено в центъра, имат претенции и то не без основание за подобряване на сметосъбирането, за липсата на паркоместа, за чистотата на въздуха, за презастрояването и т. н 
 
- Какви са конкретните ангажименти и инициативи, за които настояват варненци, хората от Вашия квартал, колегите в професионалната ви сфера?
- Девизът ми и в спорта, и в живота е дисциплина, постоянство и търпение. Ако бъда избран за общински съветник, мога да обещая на моите съграждани, че ще работя безкомпромисно за подобряване на градската среда, особено в малките улички в централната част, където колите са по тротоарите, а хората слаломират межу тях и казаните за боклук. Това е изпитание за здравите, а какво да кажат хората с увреждания.
Работил съм доста години в социалната сфера, затова основен мой приоритет като общински съветник ще бъде работата в подкрепа на хората в неравностойно положение. Социалната програма на общината трябва да продължи да бъде приоритет. Има много още какво да се желае относно достъпността на средата. Социалните работници са с обидно малки възнаграждения за труда който полагат и ще внеса предложения конкретни в посока подобряване условията им на труд и финансова стабилност. 

- Какви конкретни ангажименти смятате за личен приоритет?
- Спортната инфраструктура. Изграждането на нов голям плувен комплекс е вече крайно наложително. В район Одесос, в който съм роден, израснал и формирал като личност, има подходящи места за изграждане на спортен комплекс подобен на този в район Младост. В момента се изграждат модерни спортни комплекси в Приморски, Аспарухово и във Владиславово и ще работя за осъществяването на такъв проект и в район Одесос. Във всички квартали трябва гражданите да имат възмоност да спортуват и децата им да играят в безопасност.

В Тополи, където живея от доста години, има всички условия съществуващият стадион да бъде превърнат в едно модерно съоръжение. Близостта до летището и до големия град е грехота да не се използва за изграждането на многофункционална спортна база. Има възможности, дали по проекти, дали с публично частно партньорство, но това трябва да е приоритет на местната власт.

Като стана дума за Тополи, много ми е мъчно за младите хора. Пенсионерите са устроени с хубав пенсионерски клуб, активно ползват и читалището, но за децата, за тийнеджърите няма нищо, събират се по спирките или по барчетата. Един младежки клуб, оборудван с маси за билярд, тенис маси и т.н, община Варна може да си позволи. Ще настоявам това да бъде заложено, като приоритет в бюджета за следващата година.

Във всички квартали трябва гражданите да имат възмоност да спортуват и децата им да играят в безопасност. И на края, но не на последно, а може би на първо място, мой личен приоритет ще бъде контролът. Повсеместен контрол и прозрачност за работата на общинския съветник в частност и на Общинския съвет изобщо. Защото усилията на много почтени хора могат да бъдат опропастени, заради една шепа корумпирани или зависими от корпоративни играчи. Контрол и прозрачност безкомпромисно! /sdsvarna.net

Днес+

Коментирай статията


Последни от Избори
10:20
Най-ценната инвестиция е в гражданите на Варна
15 октомври 2019 г.
11:24
Спортисти дадоха урок на евродепутата Александър Йорданов
14 октомври 2019 г.
11:54
СДС пита варненци какво искат от местната власт
10:08
Д-р Пламен Димитров: Турция пренарежда сирийския геополитически пасианс
13 октомври 2019 г.
12:29
Младите от СДС получиха подкрепа от евродепутата Александър Йорданов
12 октомври 2019 г.
15:52
Евродепутатът Александър Йорданов във Варна в подкрепа на СДС
11:47
Джейкъб Шапиро: Единственото нещо, което може да спаси кюрдите
11 октомври 2019 г.
12:25
Петър Стоянов: Важна задача е новият кмет на София да се казва Йорданка Фандъкова
11:30
Младите варненци заслужават шанс за реализация тук, а не в емиграция
11:14
Румен Христов: Софиянци няма да позволят София да бъде в ръцете на БСП
10 октомври 2019 г.
10:41
Свилен Христов: СДС е емблемата на прехода
10:03
Илия Лазаров: Президентът Стоянов осигури политическия климат за европейската интеграция на България
09 октомври 2019 г.
09:43
Хората искат властта да работи съвестно, не за своя изгода
08 октомври 2019 г.
11:28
Дясното е свобода, малкият бизнес – гръбнак на икономиката
07 октомври 2019 г.
10:54
Работеща индустриална зона е сред приоритетите на СДС-Варна
06 октомври 2019 г.
09:44
Контрол и прозрачност безкомпромисно – това не достига в общината
05 октомври 2019 г.
11:44
Александър Йорданов: Млъкнете, фарисеи! Аз съм от СДС!
11:25
Във Варна трябват още места на открито за забавления на младежи и тийнейджъри
04 октомври 2019 г.
12:25
СДС в Приморски с 8 представители в синята листа
11:31
СДС-„Одесос” с 8 представители в листата
03 октомври 2019 г.
13:46
„Владиславово” номинира 6-ма в листата на СДС
10:31
СДС в Младост номинира 7 кандидати за общински съветници
02 октомври 2019 г.
15:12
"Демократична" България тихичко, по доноснически, спря СДС да участва в "Панорама"
15:08
Дянко Марков е от малкото живи национални герои, защитете го от посегателствата на бандитите!
13:16
СДС-Варна, официално представи листата си за общински съветници

Най-четени от Избори

Избор на редактора