Сиренето, млечните продукти, солта и здравето на сърцето
Любопитно 20.09.2019 11:27
Напук на всички досегашни вярвания, че мазните сирена повишават холестерола, а млечните продукти не се толерират от всички, учените са тук с ново откритие. Според изследване, публикувано в Journal of Nutrition, редовната консумация на сирене може да неутрализира вредните ефекти от солените храни.
Всеки, който приема препоръчителната дневна доза млечни храни всеки ден, има по-ниско кръвно и по-добре функционираща сърдечносъдова система. Това открива Лейси Алигзандър, професор от университета Penn State, чиято цел е именно да открие има ли промяна в сърдечното здраве на хора, които консумират повече сирене.
Откритието още не е потвърдено с по-задълбочени проучвания, но се предполага, че "предпазният" ефект на млечните продукти се дължи на антиоксидантите в тях. Не е уточнено и има ли видове сирена, които са по-подходящи за неутрализирането на прекалено солените храни. Ние смятаме да заложим на моцарелата и пресните сирена.
/lifestyle.bg
Откритието още не е потвърдено с по-задълбочени проучвания, но се предполага, че "предпазният" ефект на млечните продукти се дължи на антиоксидантите в тях. Не е уточнено и има ли видове сирена, които са по-подходящи за неутрализирането на прекалено солените храни. Ние смятаме да заложим на моцарелата и пресните сирена.
CHF | 1 | 2.01549 |
GBP | 1 | 2.2841 |
RON | 10 | 3.93068 |
TRY | 100 | 5.63583 |
USD | 1 | 1.83147 |
Последни новини
- 22:31 Силно земетресение с магнитуд 5.6 разлюля Централна Турция
- 21:02 Хороскоп за петък, 19 април 2024 г.
- 19:26 Жените се нуждаят от повече сън, отколкото мъжете
- 19:17 Летим до Истанбул за 30 евро за еднопосочен билет
- 19:11 Телефонни измамници се представят за служители на БНБ
- 19:04 Проф. Даниел Вълчев: Правната ни система е като човек на силни лекарства без връзка с оплакванията
- 18:55 Домашна оранжерия за марихуана разбиха пернишки криминалисти
- 18:46 Филипините създават разсадници за спасени корали