Сиренето, млечните продукти, солта и здравето на сърцето

Любопитно 20.09.2019 11:27

Напук на всички досегашни вярвания, че мазните сирена повишават холестерола, а млечните продукти не се толерират от всички, учените са тук с ново откритие. Според изследване, публикувано в Journal of Nutrition, редовната консумация на сирене може да неутрализира вредните ефекти от солените храни.

Всеки, който приема препоръчителната дневна доза млечни храни всеки ден, има по-ниско кръвно и по-добре функционираща сърдечносъдова система. Това открива Лейси Алигзандър, професор от университета Penn State, чиято цел е именно да открие има ли промяна в сърдечното здраве на хора, които консумират повече сирене.

Откритието още не е потвърдено с по-задълбочени проучвания, но се предполага, че "предпазният" ефект на млечните продукти се дължи на антиоксидантите в тях. Не е уточнено и има ли видове сирена, които са по-подходящи за неутрализирането на прекалено солените храни. Ние смятаме да заложим на моцарелата и пресните сирена.
/lifestyle.bg
CHF CHF 1 2.01549
GBP GBP 1 2.2841
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.63583
USD USD 1 1.83147