Най-здравословните хранителни комбинации

Любопитно 16.09.2019 09:52

Знаем, че е добре да се храним разнообразно, за да осигуряваме на организма всички необходими хранителни вещества. За да вземем най-доброто от това, което консумираме, можем да се придържаме към следните комбинации, които правят храната още по-полезна.

Салата и зехтин

Мазнините от зехтина помагат на тялото да абсорбира три пъти повече каротеноиди и антиоксиданти от зеленчуците.

Телешко и броколи

Желязото от телешкото месо се абсорбира много по-лесно от организма, ако се консумира заедно с храни, богати на витамин С.

Мюсли и ягоди

Витамините В и С, които се съдържат в червените плодове, се абсорбират по-добре, ако ги ядем с пълнозърнесто мюсли. Към тях можем да добавим и нискомаслено кисело или прясно мляко, пише Bright Side.

Домати и авокадо

Мазнините в авокадото засилват действието на каротеноидите и витамин А, които се съдържат в доматите.

Банани и фъстъчено масло

Комбинацията от протеини и въглехидрати позволява на организма да се възстанови по-бързо след тренировка. Подпомага и за изграждането на мускули.

Храната, спомените, които предизвиква, и с какво се различават от останалите
Рецептата за най-вкусните спомени

За храната и сетивата

Зелен чай и лимон

С високото си съдържание на витамин С лимоновият сок подсилва действието на антиоксидантите, с които е пълен зеленият чай. /lifestyle.bg
CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827