Още снимки:
test

Седем храни, които не трябва да се консумират сурови

16.06.2019 15.39

Знаете, че трябва да избягвате сурово месо и яйца, нали? Но има много други храни, които определено искате да приготвите преди ядене, а някои от тях могат да ви изненадат. При здравословното хранене знаем, че по-полезни са суровите зеленчуците и колкото по-малко термична обработка преминават, толкова по-добре. Но има и изключения. През последните години центрове за контрол на заболяванията са идентифицирали различни патогени и съставки, които не трябва да бъдат приемани в сурово състояние. Ето кои са те:

Картофи

Яденето на картофи сурови може да предизвика подуване на корема и нежелани стомашно-чревни ефекти, защото картофите съдържат нишестета, които не са устойчиви на храносмилането.

Фасул

Ето още една нормално здравословна храна, която може да бъде опасна, ако се яде по грешен начин. Червеният боб е пълен с протеини, фибри и антиоксиданти, но яденето им може да доведе до поражение на стомаха.

Сурови, не добре изсушени колбаси

Тези колбаси могат да се заразят с определени бактерии, когато са сурови. Когато обаче се изсушат, бактериите в колбасите умират и може да ги хапвате спокойно.

Мляко

Млякото, което идва направо от кравата, без да се пастьоризира, може да съдържа вредни бактерии като ешерихия коли и салмонела.

Някои видове бадеми

Бадемите, които познаваме и обичаме, се наричат ??„сладки бадеми“ и има някои отлични здравословни причини да ги ядем. Горчивите бадеми приличат на своя братовчед. Те са вид сладки бадеми, но съдържат циановодородна киселина, която е опасна комбинация от циановодород и вода.

Патладжан

Суровият патладжан съдържа соланин, същият токсин, който прави суровите картофи проблематични. В частност „младите патладжани“ или патладжаните, които са били събрани в началото на растежа им, съдържат по-голямата част от този токсин.

Гъби

Гъбите съдържат множество полезни вещества, включително антиоксиданти, витамини от група В и калий. Някои лекари отбелязват обаче, че топлината е необходима, за да се освободят някои от тези хранителни вещества и ползи. Освен това, суровите гъби са известни с това, че са трудно смилаеми и са сред най-концентрираните източници на естествено срещащ се токсин, агаритин. /dariknews.bg

Днес+

Коментирай статията


Последни от Любопитно
20:07
Най-пренаселените туристически дестинации в света
18:38
Физическите упражнения преди закуска топят повече килограми
18:31
Лейди Гага падна от сцената по време на концерт
16:07
eRosary, Ватикана и молитвената броеница, която ни учи как да се молим
15:36
Уникално шествие с Микоши пренася японския дух и култура в центъра на София
15:30
Празникът на кестена: палитра на традиции и любов към природата
14:50
"Имало едно време в Холивуд", "Жокера" и останалите филми, за които се говори, че ще грабнат Оскар
13:22
Samsung Galaxy S10, Galaxy Note 10 и колко лесно е да отключиш телефоните
12:25
Кристиано Роналдо, Ювентус, Instagram и колко печели футболистът от социалната мрежа
10:31
Село Смилян почита фасула с голям празник
08:51
Хороскоп за 19 октомври
18 октомври 2019 г.
19:28
Мозъкът, продължителността на живота и каква е връзката между тях
19:10
"Физика на тъгата", Георги Господинов, Киномания и още един от филмите, които да не пропускаме на фе
18:47
Пандите близнаци прогледнаха в берлинския зоопарк
18:25
Лейди Гага падна от сцената в Лас Вегас
18:20
В Арктика откриха кафе от 1902 година
11:48
Принц Уилям, Кейт Мидълтън и инцидентът със самолета им
11:06
"Спондж Боб Квадратни гащи" и защо обвиниха анимационния сериал в расизъм
10:42
В Арктика откриха кафе от 1902 година
10:17
Никол Шерцингер, треньорът й Паоло Масчити и любимите им упражнения
09:42
Принц Хари, Меган Маркъл и какви комплименти прави херцогът на съпругата си
09:38
Гладът, стомахът и защо храната е по-вкусна, когато сме гладни
09:35
Хоакин Финикс, "Жокера" и защо актьорът е веган
08:27
Хороскоп за 18 октомври
17 октомври 2019 г.
19:02
Сахарската сребриста мравка и колко бърза е най-бързата мравка на планетата

Най-четени от Любопитно

Избор на редактора