Още снимки:
test

Седем храни, които не трябва да се консумират сурови

16.06.2019 15.39

Знаете, че трябва да избягвате сурово месо и яйца, нали? Но има много други храни, които определено искате да приготвите преди ядене, а някои от тях могат да ви изненадат. При здравословното хранене знаем, че по-полезни са суровите зеленчуците и колкото по-малко термична обработка преминават, толкова по-добре. Но има и изключения. През последните години центрове за контрол на заболяванията са идентифицирали различни патогени и съставки, които не трябва да бъдат приемани в сурово състояние. Ето кои са те:

Картофи

Яденето на картофи сурови може да предизвика подуване на корема и нежелани стомашно-чревни ефекти, защото картофите съдържат нишестета, които не са устойчиви на храносмилането.

Фасул

Ето още една нормално здравословна храна, която може да бъде опасна, ако се яде по грешен начин. Червеният боб е пълен с протеини, фибри и антиоксиданти, но яденето им може да доведе до поражение на стомаха.

Сурови, не добре изсушени колбаси

Тези колбаси могат да се заразят с определени бактерии, когато са сурови. Когато обаче се изсушат, бактериите в колбасите умират и може да ги хапвате спокойно.

Мляко

Млякото, което идва направо от кравата, без да се пастьоризира, може да съдържа вредни бактерии като ешерихия коли и салмонела.

Някои видове бадеми

Бадемите, които познаваме и обичаме, се наричат ??„сладки бадеми“ и има някои отлични здравословни причини да ги ядем. Горчивите бадеми приличат на своя братовчед. Те са вид сладки бадеми, но съдържат циановодородна киселина, която е опасна комбинация от циановодород и вода.

Патладжан

Суровият патладжан съдържа соланин, същият токсин, който прави суровите картофи проблематични. В частност „младите патладжани“ или патладжаните, които са били събрани в началото на растежа им, съдържат по-голямата част от този токсин.

Гъби

Гъбите съдържат множество полезни вещества, включително антиоксиданти, витамини от група В и калий. Някои лекари отбелязват обаче, че топлината е необходима, за да се освободят някои от тези хранителни вещества и ползи. Освен това, суровите гъби са известни с това, че са трудно смилаеми и са сред най-концентрираните източници на естествено срещащ се токсин, агаритин. /dariknews.bg

Днес+

Коментирай статията


Последни от Любопитно
19:47
“Сватба на кредит” или колко струват сватбите по света
19:41
Никол Шерцингер и още провокативни снимки по бански
18:25
Сини пингвини нападнаха суши бар въпреки предупреждение от полицията
17:58
Свръхмодерно генетично изследване предсказва колко ще живеем
17:47
Скарлет Йохансон иска изкуство свободно от политкоректност
17:19
Стинг възобнови концертите си
16:11
Анджелина Джоли, Брад Пит и за какво постигнаха съгласие
15:26
Сняг през юли и на Алпите, паднаха 30 сантиметра
12:55
Остин Бътлър, Баз Лурман, Ванеса Хъджинс и ролята на Елвис Пресли
11:27
Дон Чийдъл, "Космически забивки 2", Леброн Джеймс и новото попълнение към филма
11:09
Медузите и колко големи могат да бъдат
09:50
Теодора Духовникова, Диана Алексиевa и съвместната им почивка
09:47
Кейт Мидълтън, принц Едуард, Уимбълдън и как херцогинята наруши традицията на турнира
09:43
Защо се стряскаме, когато заспиваме
08:40
Хороскоп за 16 юли
15 юли 2019 г.
19:50
Бащата на изкуствения интелект ще бъде на новата банкнота от 50 паунда
19:46
Защо гларусите спират да харесват морето и мигрират във вътрешността на страната?
18:45
Сара Саламо, Иско и най-важният ден в живота им
18:36
Кайли Дженър и голата ? ваканция
17:20
Bond 25, Лашана Линч, Даниел Крейг и кой ще бъде новият Агент 007
17:15
Зеленчуците, които винаги трябва да ядем сурови
17:11
Xiaomi Mi A3 - всичко, което знаем за новия смартфон
16:56
Братът на английски крал избира да бъде удавен в пълна с мадейра бъчва, вместо въжето
14:52
Хайди Клум, Том Каулиц и тайната им сватбена церемония
14:45
Роуз Лесли, баща й, Брекзит и бъдещето на Шотландия

Най-четени от Любопитно

Избор на редактора