Още снимки:
test

Как да разберете дали той е готов за сериозна връзка

15.05.2019 16.09

Истината е, че любовта не може да се сбърка с друго чувство. Може да сте влюбени в някого, но със сигурност виждате дали и той ви отвръща със същото. Ако продължавате да настоявате, то е защото си „затваряте очите“ за очевидните неща, което е просто отлагане на неизбежното. Възможно е обаче да имате прекрасни отношения с мъжа до себе си, но той просто да не е готов за сериозна връзка. Причините може да са няколко: поредица от любовни разочарования или скорошна раздяла; травма от детството; психически проблеми, например депресия; страх от обвързване и загубване на „свободата“; гледа на жените като бройка и в момента не търси нищо сериозно; не вижда потенциал във връзката ви и затова само се забавлява, без да влага нищо сериозно.

Мъжете, които са емоционално неподготвени за сериозна връзка, искат само едно – да не се обвързват. Причините за това са две: връзките го плашат и му напомням за минали разочарования или за неуспешния брак на родителите му; връзките са нещо неудобно и затормозяващо, защото в момента просто иска да се забавлява и прекалено много цени свободата си.

Как да различим мъжа, който е готов да се обвърже, от този, който търси само забавление? Има няколко сигурни признака за желаещия неангажираща връзка и не трябва да ги пренебрегвате:

1. Пази в тайна връзката ви. Емоционално недостъпният партньор прекарва време с Вас, но винаги сте само двамата. Това е нормално, ако се виждате от съвсем скоро, но ако излизате месеци наред и не познавате нито един от приятелите му – има нещо гнило тук.

2. Прикрива емоциите си. Много е трудно да разберете какво мисли и чувства, защото е толкова потаен. Понякога се държи открито с Вас, а после изведнъж се затваря в себе си. Познато? Нищо чудно да си имате работа с такъв човек. Той не желае да обсъждате връзката ви или Ви залъгва с клишета, които си мисли, че искате да чуете.

3. Страхува се от чувствата Ви. Той се страхува от чувствата Ви, защото тези емоции показват желание за обвързване и за близост. Вашите чувства могат да уплашат емоционално недостъпния партньор, могат да се окажат досадна пречка за него, защото се страхува да не бъде наранен или защото тези чувства не му влизат в плановете.

4. Не иска да знае нищо за Вас. Такъв човек не се интересува особено от Вас, защото ако опознае човека до себе си, това може да доведе до емоционална връзка. В повечето случаи и той не иска да разкрива прекалено много за себе си. Затова гледа да не влага нещо по-дълбоко от себе си и не си прави труда да помни важни за Вас събития, дати, имена на хора, още по-малко подробности от ежедневието Ви.

5. Не иска да споделя. Един от признаците, че той не търси обвързване, е желанието му да не споделя нищо с Вас и да не Ви допуска в живота си. Старае се да поддържа разговор с общи теми или такива, които са неутрални и „безопасни“. Ако усети, че разговорът става „напечен“, обикновено сменя темата. Или е уморен, или не иска да си разваляте хубавото настроение, или се измъква с някой комплимент или шега. Не се оставяйте да Ви разсее.

6. Иска само секс, а не търси интимност и любов. Такъв човек може да прави и нежен секс с Вас, но не търси истинска интимност, актът е по-скоро механичен, а целта е просто да стигнете до оргазъм. С такъв човек не правите любов, не си разменяте трепетни думи, не стоите прегърнати след това. Няма да прояви неочаквана нежност, да Ви направи романтична изненада, да се постарае да Ви направи истински щастлива.

Цветелина Велчева по материали от Bright Side

Днес+

Коментирай статията


Последни от Любопитно
08:28
Хороскоп за 18 август
17 август 2019 г.
19:11
Компанията за $3,8 милиарда, чиито над 1000 служители ходят без обувки на работа
17:11
Нетфликс представя Елвис като таен агент
15:25
Huawei, Huawei Mate X и поредното отлагане на излизането на новия модел на пазара
15:10
Хит на Лято 2019: Грим в Корал и кафяво
15:03
Военна дисциплина за изграждане на битките в „Игри на волята: България“
14:56
Как дивите животни използват човека?
14:21
Книгите, социалните мрежи и колко книги не прочитаме, докато сме активни онлайн
13:31
Робърт де Ниро на 76
12:18
GoPro Hero 8 идва с нов екран, микрофон и светкавица
10:31
Хороскоп за 17 август
16 август 2019 г.
19:06
Motorola One Action е тук с невероятна камера и страхотна цена
19:01
5 нови песни от седмицата
17:49
Преди 42 години ни напусна Елвис Пресли
16:34
Rezvani Tank X - най-мощният свръхпроходим SUV в света
15:55
Samsung, графеновите батерии, предимствата им и кога да ги очакваме в смартфоните
15:49
Конър Макгрегър е пробвал левачката си върху възрастен мъж в дъблинска кръчма
15:44
Хлебарките и някои интересни факти за тях
14:33
Кристи Търлингтън, Джеймс Търлингтън и кариерата на модел
14:30
Анна Канюк - най-гъвкавата жена в Instagram
14:21
Меган Фокс- отново секси и съблазнителна
12:05
Историята на 5 български села с особени имена
11:28
Кортни Кардашиян и ваканцията ? в Италия
11:13
Кафето и кои са най-скъпите видове в света
10:29
Мадона на 61 години

Най-четени от Любопитно

Избор на редактора