Печени агнешки котлети с подправки

Любопитно 18.04.2019 18:16

Продукти:
? чаша галета
2 супени лъжици пресован чесън
2 супени лъжици розмарин
2 чаени лъжици сол
? чаена лъжица черен пипер
2 супени лъжици зехтин
10 броя агнешки котлети с кост
1 супена лъжица дижонска горчица

Приготвяне:
Загрейте фурната на 230 градуса. Преместете скарата на фурната на средна позиция, така че да я приближите до реотаните. Овкусете котлетите със сол и пипер. Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тиган на висока температура. Запечатайте в нея котлетите за 1-2 минути от всяка страна.

Намажете с горчицата. Оваляйте добре в подправките и галетата, докато сместа полепне добре. Подредете в тава за печене. Увийте с фолио кокалчетата, за да не се овъглят.

Печете котлетите в загрятата фурна за около 15 минути в зависимост от това колко изпечено искате да е месото.

CHF CHF 1 2.00105
GBP GBP 1 2.27568
RON RON 10 3.93076
TRY TRY 100 5.62834
USD USD 1 1.83027