Още снимки:
test

8 измамни очаквания от брака, които могат да съсипят връзката ви

15.04.2019 11.37

Партньорите винаги имат взаимна нужда от подкрепата на другия. Някои очаквания обаче могат да бъдат абсолютно нереалистични и неприемливи. Ето какво ви съветваме никога да не искате от мъжа си:

1. Да избере между вас и майка си

Каквито и разногласия да имате със свекърва си, по-добре се постарайте да ги разрешите сами. Не забравяйте, че без тази жена вашия любим просто нямаше да го има. Малките сблъсъци от сорта „коя ще седи отпред до шофьора, жена му или майка му“, могат да прераснат в нещо по-сериозно и да натоварят много съпруга ви. При това според статистиката мъжете най-често застават на страната на майките си. Психолозите ни съветват в такива случаи да не се палим и да се замислим има ли изобщо чак толкова голямо значение отпред ли ще седнем или отзад. Ако това не ви се струва твърде голяма жертва, отстъпете. Другият вариант е да обсъдите въпроса насаме с мъжа си, за да намерите заедно решение.

2. Да ви изслушва като най-добрата ви приятелка

Разбира се в трудни моменти мъжът ви трябва да ви изслуша и да разбере какво ви тревожи. Не е задължително обаче той да е човакът, към когото постоянно да се обръщате, просто за да си поприказвате. Мъжът и жената имат различно отношение към общуването. За мъжете разговорите са възможност да се определи и разреши проблем, а за жените – шанс да изразят чувствата и емоциите си. Така че ако просто искате да споделите нещо с някого и нямате нужда нито от съвет, нито от помощ, по-добре поканете своя приятелка на кафе. В противен случай мъжът ви може да се подразни от ролята си на прост слушател, а вие да останете с впечатлението, че той не ви чува и не ви разбира.

3. Да не забелязва другите жени

Нека бъдем честни – ние нали забелязваме привлекателните мъже в кафенетата, магазините, на улицата или във фитнеса? Това, че сте омъжени, не прави очите ви слепи за мъжката красота. Така че не очаквайте от партньора си да не забелязва красивите жени. Според психолозите е абсолютно естествено той да ги поглежда. Ако съпругът ви направи следващата стъпка и започне да флиртува, вече можете да се намесите. В противен случай просто не обръщайте внимание на това.

4. Да се откаже от увлеченията си

Увлеченията на вашия мъж най-вероятно са част от това, което ви е привлякло към него поначало. Така че недейте да мърморите, ако той продължава да им посвещава част от времето и енергията си и след сватбата. Обикновено мъжете се отдават изцяло на работата или на хобито си, не защото семейството не е важно за тях, а защото тази отдаденост им е необходима, за да се чувстват щастливи. Трябва обаче да има баланс. Заниманията му не бива да му пречат да прекарва време със семейството си или да си прави романтична вечеря с вас веднъж седмично.

5. Да стане друг човек

След като прекарате известно време заедно, неизбежно рано или късно ще се запитате защо сте се омъжили за този човек. Но понякога тази черта у него, която мразите, може да е обратната страна на онази, която обожавате. Например – на вас не ви харесва, че той не спазва никакви разписания, но ви допада спонтанността му. Тези две черти вървят ръка за ръка, така че се борете само с онези неща, които са наистина важни. Разбира се, важно е той да вземе децата навреме от детската градина, но десетминутното закъснение за вечеря не е голяма работа.

6. Да се откаже от приятелите си

Колкото и време да прекарате женени, мъжът ви пак ще има нужда от приятели, както вие имате нужда от приятелки. При това става дума за лични приятели, а не общи. Той има нужда и от приятели-мъже, с които да може да се държи по мъжки. Ако го лишите от това, той ще се чувства по-малко щастлив и ще вини вас за това. Не е длъжен и да спре да се вижда със свои приятелки, ако те се държат уважително и дружелюбно и не застрашават брака ви.

7. Да помни всеки миг от връзката ви

Вие можете да кажете със сигурност какво сте правили, когато сте разбрали, че сте влюбена, но той най-вероятно помни единствено самото чувство. И ако вие помните времето и мястото на годежа ви, мъжът ви сигурно може да каже само датата. Причината за това обаче не е недостатъчната любов. Просто мъжкият и женският мозък са различно устроени и за жените е по-характерно да запазват емоционални спомени. Ако някое събитие е важно за вас, не чакайте той да си го спомни, докато въздишате горчиво, а го отбележете на календара и обяснете защо това е от значение за вас. Откритото общуване винаги е по-продуктивно.

8. Да споделя всичките ви интереси

Той може да е ходил с вас на кино да гледа мелодрама, защото е знаел колко много го искате Не го карайте обаче да повтаря същото редовно. Дайте му възможност да усеща липсата ви от време на време. Любовните връзки само се укрепват, ако прекарвате известно време поотделно, заети с личните си увлечения. И двамата имате нужда от такива моменти, за да си починете един от друг, а после да направите нещо заедно с двойно по-голямо удоволствие. /woman.bg

Днес+

Коментирай статията


Последни от Любопитно
19:05
Включеният телефон все пак може да е опасен в самолет - поне при някои модели
18:59
Изкуственият интелект, който сам се научи да нареди куба на Рубик
16:59
"Междузвездни войни", The Mandalorian, Disney+ и колко струват епизодите на сериала
16:52
FaceApp и какво разкриват правилата за ползване на приложението
16:37
Ед Шийрън и какъв рекорд подобри изпълнителят
16:24
Къде се намират ядрените бомби, съхранявани в Европа
13:48
Нигериец се покатери върху крилото на самолет в движение
08:40
Хороскоп за 20 юли
19 юли 2019 г.
19:58
Ще видим ли тези две технологии на Samsung в Galaxy Note 10
19:48
Pampers, Lumi, Logitech и бебешките пелени с Wi-Fi
16:02
Невероятният път на едно писмо в бутилка от 1969 г.
15:48
Кучетата и целуваме ли ги повече от партньорите си
14:15
Тигрица избяга от наводнение в резерват в Индия, откриха я в леглото на местен
14:04
Путин влезе в манастир с маратонки за 976 долара
10:57
Саша Лус - синеоката муза на Люк Бесон
10:27
Джей Зи и Блу Айви участват в новия албум на Бионсе
09:59
Новото приложение за "състаряване във Фейсбук" може да е опасно
09:18
"Пещерска" финансира три сватби тази година
08:30
Хороскоп за 19 юли
18 юли 2019 г.
20:27
"Цар лъв" и какво да очакваме от филма
19:26
Уикенд на събор "Рожен"
16:28
Еднокракият мъж от кутиите за цигари осакатен при нападение, а не от пушене?
13:40
Samsung Galaxy Fold 2 ще е различен от първия модел и ще се появи през 2020 г.
12:52
"Чернобил", HBO и колко номинации получи минисриалът
11:54
Годежен пиърсинг заменя традиционния пръстен?

Най-четени от Любопитно

Избор на редактора