Още снимки:
test

10 причини никога да не подтискаме чувствата си

14.03.2019 10.05

По някаква причина, да показваш чувствата си в нашето общество се смята за слабост. Поради това, доста хора ежедневно подтискат чувствата и емоциите си, което може да доведе до доста проблеми с течение на времето.Докато обществото сякаш приветства нашето прикриване на чувства в същото време, прикривайки ги , ние задържаме и таим всички проблеми, които ни тежат, вместо да ги осъзнаваме и решаваме.

Трабва да отделяте време да изживеете емоциите си, вместо да ги таите, защото те ще излезнат наяве в един момент. Много по-добре е да оставите чувствата си, отколкото да им позволите да тлеят и се усилват. Когато изразявате това, което чувствате, давате възможност на самите себе си да намерите решение на проблема и емоциите.

Ето 10 причини, защо Никога не трябва да подтискате чувствата си.

1.Може да станете по-разсеян

Проучване на Станфордския университет показва, че когато потискате емоцията, инцидентната, случайната ви памет се влошава, докато държите тази емоция не изявена.Често обработваме спомените през нощта, докато сънуваме, така че може да открием, че сънуваме по-малко ако задушаваме емоционалното си състояние.

Сънищата ви помагат да подредите и оправите ежедневните си задължения и проблеми, така че може да се почувствате по-изгубени и разсеяни в ежедневието си ако подтискате чувства. Разбира се повечето хора не желаят да помнят неща, които им причиняват болка и затова мислят, че да подтискат този спомен ще им помогне да преодолеят инцидента. Но това може да доведе до повече проблеми, тъй като емоциите неочаквано и неизбежно ще излезнат наяве.2.Ще се почувствате умствено изцедени

Поради енергията необходима да се усмихнете, когато ви се струва, че светът около вас пропада, хората могат да забележат, че изглеждате по-уморени от обикновено. Това е нормално, тъй като всеки, който продължително се опитва да поддържа хладнокръвие докато се бори с негативни емоции, би изглеждал изтощен. Ключът е да не оставяте емоциите да стигнат до вас и да ви обсебят.

Ако имате здравословен отдушник като музика, рисуване, писане, упражнения, това ще ви помогне да разтоварите емоциите и да поддържате балансирана нагласа и мислене.

3. Подтискането на чувства ще наруши съня

Когато подтискате емоциите си, може да откриете, че будувате през нощта, разсъждавайки над проблемите си. Колкото повече отричате проблемите и чувствата си, толкова повече ще страдате от безсъние. Това може да предизвика и лоша кондиция и настроение, затова по-добре е да се справите с проблемите и тогава ще спите по-добре.

4. Връзките с близките ви ще пострадат.

Повечето хора, които позволяват негативните емоции да натежат и ги завладеят , изкарват проблемите на близките си.Те не искат да предизвикат разрив във отношенията , но това неизбежно се случва, когато емоциите не бъдат преодолени. Може да започнете да се нахвърляте на близките си. Малките неща, които не сте забелязвали може да ви дразнят повече.

Ако емоциите, с които се сблъсквате, са свързани с човека, близък до вас, да се ядосвате или да бъдете пасивно - агресивни няма да реши проблема. Трябва да седнете с този човек и да изгладите проблемите, така че и двамата да имате здрава връзка или да продължите с живота си.

5. Физическото Ви здраве може да се влоши.

Същото изследване в Станфорд потвърждава, че подтиснатите негативни емоции могат да предизвикат сърдечно-съдови проблеми.

Вашият сърдечен ритъм, кръвното налягане и дишането ви се повишават, когато нивата на кортизола се увеличат и когато потискате емоциите, тялото ви абсорбира този стрес.

Така че, за да сте сигурни, че се предпазвате от това емоциите ви да увредят вашето физическо здраве, трябва да се упражнявате поне 30 минути на ден и да поддържате здравословна диета.

6. Може да качите килограми.

Много хора, които позволяват на негативните емоции да ги завладеят, намират изход във вкусни храни.Макар и да са вкусни и да осигуряват временно облекчение, за съжаление те също могат да причинят безброй здравни проблеми. Храненето с цел подтискане на емоции може да предизвика проблеми като високо кръвно налягане, сърдечно-съдови заболявания, затлъстяване, диабет и др.

Да не говорим, че удавянето на емоциите ви в храна само ще създаде нездравословен цикъл на усещане за преяждане, вина и качване на тегло. Ако забележите, че използвате храната, за да се справите с чувствата, говорете с терапевт или друг лицензиран специалист, който може да ви помогне.

7. Храносмилането ви също може да пострада.

От разстроен стомах и язва до киселинен рефлукс и запек, възможно е да страдате от много различни храносмилателни проблеми, когато потискате чувствата си. Стресът от задържането на негативни емоции настройва тялото ви в режим на борба, който може да предизвика хаос във вътрешните ни системи и органи.

Може да откриете, че се чувствате подути или имате газове, защото стресът може да промени бактериите в червата.

8. Мозъкът ви няма да работи правилно

Частта от мозъка ви близо до челото, темпоралния лоб ви помага да се справите с негативните емоции и да ги изхвърлите, ако не са полезни за оцеляването ви. За съжаление, когато потискате чувствата си, тази част от мозъка бива засегната.

Разбира се, животът идва с много проблеми, които могат да изострят негативното мислене.За да се борите с това, трябва да се научите да не приемате нищо лично. С други думи, вървете по течението и не се опитвайте да насилвате нещата. Не позволявайте на думите и действията на хората да ви влияят твърде много, тъй като през повечето време те действат от страх и болка.Чрез изучаване и получаване на уменията за справяне с проблема, които ви помагат да преодолеете всички негативни ситуации в живота, ще откриете, че не потискате чувствата си (поне не чак толкова), защото не позволявате на емоциите ви да стигнат до вас и ви завладеят.

Помнете този цитат от Дон Мигел Руис: „Нищо, което другите правят, не е заради вас. То е заради самите тях. "

9. Отрицателните емоции може да ви предупредят за предстояща опасност.

Когато потискате чувствата си, тялото ви няма да бъде толкова нащрек към заплахите. Например, ако сте стаили емоциите си по отношение на нездравословна връзка, ще се отнасяте към нея като към нормална, когато в действителност тя е токсична за вашето психично здраве.С други думи, вие сте свикнали с хаоса и намирате утеха в него, но не можете да видите вредата, която носи на вашите ум и тяло.

Вместо да криете емоциите си, обърнете им внимание, за да видите дали можете да откриете някакви улики относно личния си живот.Като се обърнете с лице към тези негативни чувства, вместо да потискате емоциите си, на ще можете да вървите напред, вместо да позволите на ситуациите, които ви причиняват болка, да замъглят вашата преценка.

10.Негативните емоции ви правят човекВсички проповядват позитивно мислене, но също толкова важно е и да помните да подхранвате вашите мрачни емоции. Научени сме да се страхуваме от негативните емоции и да ги крием колкото е възможно повече. Резултатът?

Преобладаващо фалшиво общество, в което хората са по-скоро като манекени. Никой не е усмихнат и щастлив през цялото време! Така че ако не се чувствате весел и засмян, не бъдете!

Вашата тъмна страна има много отговори за живота, така че не ги подтискайте.

Оставете ги да излизат на повърхността от време на време, и просто ги изпитайте.

Нищо добро не следва ако се опитвате да бъдете някой, когото не сте или да пренебрегвате негативните си чувства. Никога не се чувствайте виновни за това, че се чувствате по определен начин, защото хората са създадени и могат да чувстват различни емоции и не са предназначени да бъдат щастливи по всяко време.

ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ МИСЛИ

Както виждате, когато потискате емоциите си, вие само удължавате болката и причинявате повече вреди в дългосрочен план. Колкото повече обществото се опитва да ви налага да „огрявате” и се усмихвате навсякъде и по всяко време, също толкова имате нужда и да прекарвате време в опознаването на тъмнината във вас.

Животът не идва с инструкция за употреба, така че често се налага да го разберем сами. Все пак, ако помните само едно нещо за живота, (имайте го на ум,) това е че не трябва да си слагате маска заради другите.

Не е нужно да се усмихвате, когато усещате, че умирате отвътре. Усмихвайте се, когато се чувствате така, и бъдете тъжни, когато се чувствате такива. Гледайте на нещата с просто око и накрая ще се почувствате свободни, вместо да се чувствате виновни, че сте с отрицателни емоции./beu.bg

Днес+

Коментирай статията


Последни от Любопитно
18:59
Изкуственият интелект, който сам се научи да нареди куба на Рубик
16:59
"Междузвездни войни", The Mandalorian, Disney+ и колко струват епизодите на сериала
16:52
FaceApp и какво разкриват правилата за ползване на приложението
16:37
Ед Шийрън и какъв рекорд подобри изпълнителят
16:24
Къде се намират ядрените бомби, съхранявани в Европа
13:48
Нигериец се покатери върху крилото на самолет в движение
08:40
Хороскоп за 20 юли
19 юли 2019 г.
19:58
Ще видим ли тези две технологии на Samsung в Galaxy Note 10
19:48
Pampers, Lumi, Logitech и бебешките пелени с Wi-Fi
16:02
Невероятният път на едно писмо в бутилка от 1969 г.
15:48
Кучетата и целуваме ли ги повече от партньорите си
14:15
Тигрица избяга от наводнение в резерват в Индия, откриха я в леглото на местен
14:04
Путин влезе в манастир с маратонки за 976 долара
10:57
Саша Лус - синеоката муза на Люк Бесон
10:27
Джей Зи и Блу Айви участват в новия албум на Бионсе
09:59
Новото приложение за "състаряване във Фейсбук" може да е опасно
09:18
"Пещерска" финансира три сватби тази година
08:30
Хороскоп за 19 юли
18 юли 2019 г.
20:27
"Цар лъв" и какво да очакваме от филма
19:26
Уикенд на събор "Рожен"
16:28
Еднокракият мъж от кутиите за цигари осакатен при нападение, а не от пушене?
13:40
Samsung Galaxy Fold 2 ще е различен от първия модел и ще се появи през 2020 г.
12:52
"Чернобил", HBO и колко номинации получи минисриалът
11:54
Годежен пиърсинг заменя традиционния пръстен?
11:50
Instagram премахва пробно брояча на лайкове в Австралия

Най-четени от Любопитно

Избор на редактора