Каква е историята зад Световното по надяждане с коприва

Любопитно 20.01.2019 15:32

През 80-те години дълбоко в британската провинция в градче, наречено Маршууд, живели двама фермери. Честно казано, не знаем дали господата не са живи и днес.

В разгара на едно знойно лято се разразил спор между двамата за това в чий двор расте по-висока коприва.

Така двамата решили да се се обложат, че този, чиято коприва е по-ниска в края на лятото, ще изяде най-дългия стрък от растението в двора си.

И така се родило може би най-болезненото първенство по надяждане в историята на човека. До ден днешен ежегодно стотици зрители и десетки участници се стичат към селцето в графство Дорсет, за да видят как изглежда болката от близо.

Истината обаче е, че яденето на коприва може и да не е толкова болезнено, ако човек има правилната техника. Майсторите в спорта знаят как със зъби и пръсти да преборят боцкащите влакна по копривата още преди да са я сдъвкали, така че почти не усещат болка.

От кадрите от Световното през 2017 г. научаваме пък, че ако не сме се справили със зъби и пръсти, бирата със сигурност помага за болката.

Това някак ни мотивира да пробваме и ние. /lifestyle.bg
CHF CHF 1 2.03457
GBP GBP 1 2.28993
RON RON 10 3.9344
TRY TRY 100 5.57348
USD USD 1 1.79566