Лечебни свойства на червена боровинка
Любопитно 21.09.2018 10:40
Червената боровинка е едно от полезните растения, справящи се и предпазващи от редица болести, които ще изброим: стареене и неврологични заболявания, рак, възпаления, диабет, бактериални инфекции, заболявания на сърдечно-съдовата и на отделителната система и зъбна плака. В допълнение, червената боровинка осигурява редица необходими за организма витамини.
Малък на размер червен плод, точно като черешите и гроздето, но за разлика от размера си, ползите му за човешкото тяло са огромни. Благодарение на множеството от изследвания, днес знаем, че червената боровинка съдържа витамин C и калций.
Червената боровинка съдържа антиоксиданти, които помагат за предотвратяване на заболявания като рак и сърдечно-съдови заболявания. Червената боровинка е един от плодовете с най-високо съдържание на антиоксиданти. За него знаем още, че предпазва клетките на организма от увеличаване на нивата на холестерола в кръвта, подобрява кръвообращението , намалява възпаленията и предотвратява запушване на артериите.
Вкусният плод намира приложение и в стомашната област, като започва от устната кухина: Тъй като предотвратява разпространението на бактерии, червената боровинка помага за справянето със зъбната плака и запазването на безупречна хигиена в устната кухина. Помага при стомашни язви.
Девет от десет жени получават инфекция на пикочните пътища поне веднъж в живота си. На помощ отново идва червената боровинка, благодарение на която бактериите спират своето разпространение и размножаването си по тези пътища.
Всичко това сочи едно – природата е здраве. Можем да започнем да се възползваме от нея с честото приемане на изключително полезните, а в същото време напълно безопасни, алое, грозде и червена боровинка. /dama.bg
Малък на размер червен плод, точно като черешите и гроздето, но за разлика от размера си, ползите му за човешкото тяло са огромни. Благодарение на множеството от изследвания, днес знаем, че червената боровинка съдържа витамин C и калций.
Червената боровинка съдържа антиоксиданти, които помагат за предотвратяване на заболявания като рак и сърдечно-съдови заболявания. Червената боровинка е един от плодовете с най-високо съдържание на антиоксиданти. За него знаем още, че предпазва клетките на организма от увеличаване на нивата на холестерола в кръвта, подобрява кръвообращението , намалява възпаленията и предотвратява запушване на артериите.
Вкусният плод намира приложение и в стомашната област, като започва от устната кухина: Тъй като предотвратява разпространението на бактерии, червената боровинка помага за справянето със зъбната плака и запазването на безупречна хигиена в устната кухина. Помага при стомашни язви.
Девет от десет жени получават инфекция на пикочните пътища поне веднъж в живота си. На помощ отново идва червената боровинка, благодарение на която бактериите спират своето разпространение и размножаването си по тези пътища.
Всичко това сочи едно – природата е здраве. Можем да започнем да се възползваме от нея с честото приемане на изключително полезните, а в същото време напълно безопасни, алое, грозде и червена боровинка. /dama.bg
CHF | 1 | 2.00105 |
GBP | 1 | 2.27568 |
RON | 10 | 3.93076 |
TRY | 100 | 5.62834 |
USD | 1 | 1.83027 |
Последни новини
- 23:12 23 партии и 11 коалиции подадоха документи в ЦИК за участие в изборите на 9 юни
- 22:53 Хороскоп за четвъртък, 25 април 2024 г.
- 19:36 Попфолк певицата Глория е катастрофирала в Кресненското дефиле
- 19:26 Най-голямата германска оръжейна компания получи поръчка от Бундесвера за €400 млн.
- 19:17 Българи взеха златен медал на Международното студентско състезание по програмиране (ICPC)
- 19:09 Засега няма риск у нас работни места да бъдат заети от изкуствен интелект
- 18:57 Криси от Ергенът 3 - участничката, която качи 9 кг по време на участието си в риалитито
- 18:46 Надрусана шофьорка блъсна дете на пешеходна пътека в Добрич