Най-доброто от сицилианската кухня
Любопитно 13.09.2018 09:32
Сицилия е един много красив и романтичен остров, известен със своето вино и вкусни специалитети. Използването на кайсии, захар, цитрусови плодове, сладки пъпеши, ориз, шафран, стафиди, индийско орехче, карамфил, черен пипер, карамел и канела с признак за арабските влияния от арабското господство на Сицилия през X-XI век.
Установени са и влиянията на Норманс и Хоенстауфен.Голяма част от кухнята на острова насърчава използването на пресни зеленчуци, като патладжан, чушки и домати, както и риба като риба тон, морска треска, морски костур, сепия и риба меч. В Трапани в крайно западния ъгъл на острова северните африкански влияния са ясни при използването на кус-кус, съобщават от foodpanda. Ето и кои са най-популярните сицилиански специалитети, които трябва да опитате поне веднъж в живота си.
Антипасти- Стартите са важен аспект на сицилианската кухня. Обикновените сицилиански стартери включват капоната и гато ди патетът (вид картофено пюре и сирене).
Макку- сицилианска супа приготвена с фава фас като основна съставка. Това е селска храна, която датира от древна история.
Спагети от рици- Сицилия е най-старото италианско и западно място, където пастата е част от местната кухня, след като е била обработвана в дълги и тънки форми. Спагетите от рици са приготвени с морски таралеж. Друг специалитет, особено в Катаня e паста Alla Norma.
Аранчини- Аранчините са пържени топчета от ориз, обикновено напълнени с рагу, доматен сос, моцарела или грах, и след това покрити с трохи хляб.
Каноли- задължително опитайте тези фунийки пълнени с рикота.
Бриоче- сладолед или друг замразен десерт, тип сорбе, поднесен с парче сицилиански хляб. /БГНЕС
Установени са и влиянията на Норманс и Хоенстауфен.Голяма част от кухнята на острова насърчава използването на пресни зеленчуци, като патладжан, чушки и домати, както и риба като риба тон, морска треска, морски костур, сепия и риба меч. В Трапани в крайно западния ъгъл на острова северните африкански влияния са ясни при използването на кус-кус, съобщават от foodpanda. Ето и кои са най-популярните сицилиански специалитети, които трябва да опитате поне веднъж в живота си.
Антипасти- Стартите са важен аспект на сицилианската кухня. Обикновените сицилиански стартери включват капоната и гато ди патетът (вид картофено пюре и сирене).
Макку- сицилианска супа приготвена с фава фас като основна съставка. Това е селска храна, която датира от древна история.
Спагети от рици- Сицилия е най-старото италианско и западно място, където пастата е част от местната кухня, след като е била обработвана в дълги и тънки форми. Спагетите от рици са приготвени с морски таралеж. Друг специалитет, особено в Катаня e паста Alla Norma.
Аранчини- Аранчините са пържени топчета от ориз, обикновено напълнени с рагу, доматен сос, моцарела или грах, и след това покрити с трохи хляб.
Каноли- задължително опитайте тези фунийки пълнени с рикота.
Бриоче- сладолед или друг замразен десерт, тип сорбе, поднесен с парче сицилиански хляб. /БГНЕС
CHF | 1 | 2.00413 |
GBP | 1 | 2.2865 |
RON | 10 | 3.93029 |
TRY | 100 | 5.64706 |
USD | 1 | 1.82822 |
Последни новини
- 18:25 "Ал Джазира" ще трябва да прекрати работа в Израел
- 18:13 Контрабандни цигари за близо 180 хиляди лева са задържани на "Капитан Андреево"
- 18:02 FT: Европейското разузнаване алармира, че Русия подготвя саботажи на целия континент
- 17:55 Стотици вярващи посрещнаха Възкресението в храмовете в страната
- 17:52 Хиляди тайни срещи на Бундесвера са публикувани в интернет от недоглеждане
- 17:48 Спряха пети блок на АЕЦ „Козлодуй“, презареждат ядреното гориво
- 17:41 Драстичен ръст на младежка безработица в България
- 17:36 11 неочаквани идеи за лятно пътуване в Европа