19 септември 2018 г. 08:28 ч.
:: Бизнес и Икономика
последна актуализация: 19.9.2018 г. 08:27:31 ч.
Още снимки:
test

ЧЕЗ популяризират електронната фактура като по-екологична, садят 366 дървета

14.07.2018 11.53

"ЧЕЗ Електро България" ще засади 366 дървета. Толкова са и участниците в традиционното 5-километрово бягане, организирано от 5kmrun.bg. под мотото "Run Green" .

Стартът бе даден точно в 9 часа след кратка загрявка в Южния парк. Някои от участниците бягат вече за 100-тен път - носят черни тениски, а други над 150 пъти и са облечени в сини тениски. Други са дошли с приятели за разнообразие.

Децата бягат два километра и стартират час след възрастните. Освен да популяризира електронната фактура като по-удобна, по-бърза и най-важното по-екологична услуга, събитието дава старт на кампанията "Зареждаме Ви с енергия" на "ЧЕЗ Електро България".

Всъщност се оказва, че дружеството вече има над 370 000 клиенти, които използват електронна фактура и до момента спасените дървета са над 3 600. Григорова припомни за първото подобно събитие - фотоизложбата под наслов: "Не позволявайте дърветата да станат дървесина" .

"Интересът беше голям. Доста от хората ни писаха, че сме ги накарали след това да се замислят колко сериозен е проблемът с изсичането на горите заради подобни битови сметки, които всички получаваме в пощенските кутии", сподели Соня Григорова, която е мениджър "Корпоративно планиране" в ЧЕЗ.

Тя изрази надежда днешната инициатива под мотото "Run Green" да надгради започнатото и в бъдеще да продължат. "Очакваме около 100 дечица да избягат това разстояние от два километра, което си е особено предизвикателство. В повечето случаи това са деца на хора, които ще бягат в 5-километровото бягане, така че те наследяват до голяма степен ентусиазма на своите родителите", посочи Григорова.

За участниците в маратона, които заявят електронна фактура, ЧЕЗ осигурява 10 ваучера по 100 лв. и раничка за най-малките участници.

Емил Георгиев, който е един от ветераните на 5kmrun.bg. и бяга вече за стотен път, сподели пред News.bg какво го мотивира да участва в инициативата.

"Фактът, че ще бягаме и ще засадим дървета, с което ще помогнем да се опазва околната среда. Много малко хора от нас си дават сметка, че имаме само една планета и се държим сякаш те са много. С ежедневното потребление и така както сме тръгнали, много скоро природата няма да устои на нашата алчност и животът ни коренно ще трябва да се промени. Затова ние трябва да се грижим за природата. Какъв по-чудесен начин от това със спорта да помогнем за една по-чиста и устойчива природа", изтъкна Георгиев.

Маратонецът призна, че използва от доста време електронна фактура. Такава фактура дойде да заяви за възрастната си майка и Елица от София. Дойде с колело. "Живеем във време, в което трябва да правим осъзнати избори непрекъснато и всеки лист хартия, който може да бъде спестен, трябва да бъде спестен", настоя участникът в маратона.

Светослав Вачков пък участва в детския маратон. Той е на 11 години и освен да си пробва силите, дойде с желанието да победи. Само че в днешния маратон всички са победители, защото колкото повече са участниците - толкова повече дървета ще бъдат заседени в различни гори на Западна България. Служители на ЧЕЗ символично засадиха първото от тях - секвоя.

За всички маратонци освен вода и енергийни барчета, бе осигурено и белгийско пиво. "Бира на корем" за всички, които финишират, обещаха организираторите.

Ако сте пропуснали днешния маратон, все още не сте пропуснали шанса да спасите някое дърво с безплатна електронна фактура, която можете да заявите във всеки клиентски център на ЧЕЗ, както и на касите на Изипей, на електронния адрес на компанията www.cez.bg или пък на телефон 0700 10 010.

Днес+

Коментирай статията


Последни от Бизнес
18:28
С колко поскъпна земеделската земя за 10 години
17:32
ЕС разследва тайно споразумение между големите германски производители на коли
17:10
Китай налага мита за американски стоки на стойност 60 млрд. долара
16:58
Бизнесът предлага промени в Закона за храните срещу двойния стандарт
16:30
Турската лира пада за трети пореден ден
15:09
Ръст на петролните фючърси
14:46
Младежи теглят кредити, играят на борсата
14:19
Финансовият регулатор заличи "Лев Инс брокер" като брокер
13:31
Google постигна важна сделка с най-големия автомобилен производител
12:57
До 50 лв. отделят фирмите за служителите с деца-ученици
12:40
Базовият доход е "ябълката на раздора" в Италия
12:31
Нямаме избор освен да отвърнем на митата на САЩ, отговори Китай
12:03
Финансовият министър на Италия заплашван с уволнение, ако не въведе универсален доход
10:04
Добивът на шистов петрол в САЩ ще нарасне до 7,59 млн. барела
09:35
Моймир Хампл: Нищо не може да спре България към еврозоната, поне на хартия
08:45
Тръмп удари с нови мита Китай
17 септември 2018 г.
19:36
Италия дава сигнал, че ще играе по правилата на Брюксел
19:18
Турция ще помогне на банките с лошите кредити чрез ново дружество
19:12
Инфлацията в България е втората най-висока в ЕС
15:07
Енергийната борса затвори при средна цена 111.99 лева за мегаватчас
13:40
КЗП: „Без драстични нарушения при продажбата на ученически стоки”
12:40
13,89% по-скъп газ обмисля КЕВР, още не казва за парното
12:34
Преговори или нови мита
12:32
Xiaomi отвори първия си магазин в Турция
12:26
Служители на Amazon продават данни срещу подкупи

Най-четени от Бизнес

Избор на редактора