Още снимки:
test

ЧЕЗ популяризират електронната фактура като по-екологична, садят 366 дървета

14.07.2018 11.53

"ЧЕЗ Електро България" ще засади 366 дървета. Толкова са и участниците в традиционното 5-километрово бягане, организирано от 5kmrun.bg. под мотото "Run Green" .

Стартът бе даден точно в 9 часа след кратка загрявка в Южния парк. Някои от участниците бягат вече за 100-тен път - носят черни тениски, а други над 150 пъти и са облечени в сини тениски. Други са дошли с приятели за разнообразие.

Децата бягат два километра и стартират час след възрастните. Освен да популяризира електронната фактура като по-удобна, по-бърза и най-важното по-екологична услуга, събитието дава старт на кампанията "Зареждаме Ви с енергия" на "ЧЕЗ Електро България".

Всъщност се оказва, че дружеството вече има над 370 000 клиенти, които използват електронна фактура и до момента спасените дървета са над 3 600. Григорова припомни за първото подобно събитие - фотоизложбата под наслов: "Не позволявайте дърветата да станат дървесина" .

"Интересът беше голям. Доста от хората ни писаха, че сме ги накарали след това да се замислят колко сериозен е проблемът с изсичането на горите заради подобни битови сметки, които всички получаваме в пощенските кутии", сподели Соня Григорова, която е мениджър "Корпоративно планиране" в ЧЕЗ.

Тя изрази надежда днешната инициатива под мотото "Run Green" да надгради започнатото и в бъдеще да продължат. "Очакваме около 100 дечица да избягат това разстояние от два километра, което си е особено предизвикателство. В повечето случаи това са деца на хора, които ще бягат в 5-километровото бягане, така че те наследяват до голяма степен ентусиазма на своите родителите", посочи Григорова.

За участниците в маратона, които заявят електронна фактура, ЧЕЗ осигурява 10 ваучера по 100 лв. и раничка за най-малките участници.

Емил Георгиев, който е един от ветераните на 5kmrun.bg. и бяга вече за стотен път, сподели пред News.bg какво го мотивира да участва в инициативата.

"Фактът, че ще бягаме и ще засадим дървета, с което ще помогнем да се опазва околната среда. Много малко хора от нас си дават сметка, че имаме само една планета и се държим сякаш те са много. С ежедневното потребление и така както сме тръгнали, много скоро природата няма да устои на нашата алчност и животът ни коренно ще трябва да се промени. Затова ние трябва да се грижим за природата. Какъв по-чудесен начин от това със спорта да помогнем за една по-чиста и устойчива природа", изтъкна Георгиев.

Маратонецът призна, че използва от доста време електронна фактура. Такава фактура дойде да заяви за възрастната си майка и Елица от София. Дойде с колело. "Живеем във време, в което трябва да правим осъзнати избори непрекъснато и всеки лист хартия, който може да бъде спестен, трябва да бъде спестен", настоя участникът в маратона.

Светослав Вачков пък участва в детския маратон. Той е на 11 години и освен да си пробва силите, дойде с желанието да победи. Само че в днешния маратон всички са победители, защото колкото повече са участниците - толкова повече дървета ще бъдат заседени в различни гори на Западна България. Служители на ЧЕЗ символично засадиха първото от тях - секвоя.

За всички маратонци освен вода и енергийни барчета, бе осигурено и белгийско пиво. "Бира на корем" за всички, които финишират, обещаха организираторите.

Ако сте пропуснали днешния маратон, все още не сте пропуснали шанса да спасите някое дърво с безплатна електронна фактура, която можете да заявите във всеки клиентски център на ЧЕЗ, както и на касите на Изипей, на електронния адрес на компанията www.cez.bg или пък на телефон 0700 10 010.

Днес+

Коментирай статията


Последни от Бизнес
20:14
Търговската война продължава: САЩ обмислят тарифи върху уран
20:09
Планът "Юнкер" надхвърли целта си от €315 милиарда
19:44
Samsung готви смартфон със сгъваем екран през 2019
18:56
Стотици собственици на Tesla в Германия връщат субсидията от €4000
18:51
Паундът падна до 10-месечно дъно
15:13
Еврокомисията наложи глоба в размер на 4.34 млрд. евро на Google
13:57
Цената на суровия петрол продължава да се понижава
13:50
Подем на строителството в ЕС през май при негово влошаване единствено в България и Франция
13:46
Доларът получи подкрепа от оптимизма на шефа на Фед
13:30
ЕС въведе мита за внос на стомана
12:37
Новото летище в Пекин идва с технологични иновации
11:55
Летните учебни програми в чужбина за китайци се очаква да достигнат 1 милион
10:16
"Файненшъл Таймс" : В сряда Google е изправена пред рекордна глоба от ЕС относно Android
09:16
Суровината, която може да спечели от търговската война на Тръмп
17 юли 2018 г.
19:02
Размерът на акциза на бездимните цигари ще бъде уточнен преди второ четене на законопроекта
18:57
Доларът поскъпва след позитивната оценка на шефа на Фед за американската икономика
16:35
Skype най-после ще може да записва разговорите и чата
16:01
Лавандулата – с ниски добиви, цените на маслото скачат
15:40
Нов данък „Градушка” вдига цените на застраховките
15:12
Четирите европейски валути, които могат да пострадат най-много от търговската война
15:10
Токио има план как да се справи с огромните тълпи в метрото
15:06
360 евро за безработни специалисти на свободна практика в Гърция
14:26
Над 22% повече нови автомобили в България за полугодието
14:12
Инвестициите в енергийния сектор намаляват трета поредна година
14:08
Националният авиопревозвач на Румъния купува пет нови самолета за $586 милиона

Най-четени от Бизнес

Избор на редактора