Още снимки:
test

ЧЕЗ популяризират електронната фактура като по-екологична, садят 366 дървета

14.07.2018 11.53

"ЧЕЗ Електро България" ще засади 366 дървета. Толкова са и участниците в традиционното 5-километрово бягане, организирано от 5kmrun.bg. под мотото "Run Green" .

Стартът бе даден точно в 9 часа след кратка загрявка в Южния парк. Някои от участниците бягат вече за 100-тен път - носят черни тениски, а други над 150 пъти и са облечени в сини тениски. Други са дошли с приятели за разнообразие.

Децата бягат два километра и стартират час след възрастните. Освен да популяризира електронната фактура като по-удобна, по-бърза и най-важното по-екологична услуга, събитието дава старт на кампанията "Зареждаме Ви с енергия" на "ЧЕЗ Електро България".

Всъщност се оказва, че дружеството вече има над 370 000 клиенти, които използват електронна фактура и до момента спасените дървета са над 3 600. Григорова припомни за първото подобно събитие - фотоизложбата под наслов: "Не позволявайте дърветата да станат дървесина" .

"Интересът беше голям. Доста от хората ни писаха, че сме ги накарали след това да се замислят колко сериозен е проблемът с изсичането на горите заради подобни битови сметки, които всички получаваме в пощенските кутии", сподели Соня Григорова, която е мениджър "Корпоративно планиране" в ЧЕЗ.

Тя изрази надежда днешната инициатива под мотото "Run Green" да надгради започнатото и в бъдеще да продължат. "Очакваме около 100 дечица да избягат това разстояние от два километра, което си е особено предизвикателство. В повечето случаи това са деца на хора, които ще бягат в 5-километровото бягане, така че те наследяват до голяма степен ентусиазма на своите родителите", посочи Григорова.

За участниците в маратона, които заявят електронна фактура, ЧЕЗ осигурява 10 ваучера по 100 лв. и раничка за най-малките участници.

Емил Георгиев, който е един от ветераните на 5kmrun.bg. и бяга вече за стотен път, сподели пред News.bg какво го мотивира да участва в инициативата.

"Фактът, че ще бягаме и ще засадим дървета, с което ще помогнем да се опазва околната среда. Много малко хора от нас си дават сметка, че имаме само една планета и се държим сякаш те са много. С ежедневното потребление и така както сме тръгнали, много скоро природата няма да устои на нашата алчност и животът ни коренно ще трябва да се промени. Затова ние трябва да се грижим за природата. Какъв по-чудесен начин от това със спорта да помогнем за една по-чиста и устойчива природа", изтъкна Георгиев.

Маратонецът призна, че използва от доста време електронна фактура. Такава фактура дойде да заяви за възрастната си майка и Елица от София. Дойде с колело. "Живеем във време, в което трябва да правим осъзнати избори непрекъснато и всеки лист хартия, който може да бъде спестен, трябва да бъде спестен", настоя участникът в маратона.

Светослав Вачков пък участва в детския маратон. Той е на 11 години и освен да си пробва силите, дойде с желанието да победи. Само че в днешния маратон всички са победители, защото колкото повече са участниците - толкова повече дървета ще бъдат заседени в различни гори на Западна България. Служители на ЧЕЗ символично засадиха първото от тях - секвоя.

За всички маратонци освен вода и енергийни барчета, бе осигурено и белгийско пиво. "Бира на корем" за всички, които финишират, обещаха организираторите.

Ако сте пропуснали днешния маратон, все още не сте пропуснали шанса да спасите някое дърво с безплатна електронна фактура, която можете да заявите във всеки клиентски център на ЧЕЗ, както и на касите на Изипей, на електронния адрес на компанията www.cez.bg или пък на телефон 0700 10 010.

Днес+

Коментирай статията


Последни от Бизнес
19:39
Британското правителство определи Facebook като "дигитален гангстер"
17:02
БТПП помага на малките предприятия със съвети за инвестиции
16:53
Временна слабост или продължителна криза? Този въпрос ще определи кога ЕЦБ ще вдигане лихвите
16:51
Санкциите на САЩ принуждават Русия да забави самолета MC-21
16:40
Новите правила на ЕС могат да оставят "Северен поток-2" полупразен
16:30
Завод за автомати "Калашников" във Венецуела заработва до края на 2019-а
15:22
Сашо Дончев, който съди за $ 350 млн. съдружника “Газпром”, загуби първия рунд
14:48
Първият високоскоростен влак местно производство в Индия се счупи при първото си пътуване
12:47
Фабриките в Северна Корея копират кецовете на големите марки
11:37
Доларът поевтинява
10:16
Продажбите на автомобили в Китай се сринаха с 15,8%
09:58
КЗП: „Потребителят не може да бъде задължен да подпише договор, който не е прочел”
09:07
За първи път от 1963 година Холандия внася повече газ, отколкото изнася
17 февруари 2019 г.
19:03
Защо повечето жилища в Америка изглеждат еднакво
18:19
Над 412 хил. клиенти на ЧЕЗ получават фактурите си онлайн
18:14
Френско-саудитска компания ще строи бойни кораби в кралството
15:05
Милионерите, които искат да плащат по-високи данъци
11:19
Китай притежава най-много американски държавни ценни книжа
10:12
Мечтаната работа: Заплата от $97 000 на година, за да тестваш коли, яхти и частни острови
09:29
Чайна Телеком издаде първата 5G СИМ-карта
16 февруари 2019 г.
20:08
Хотелът в Манхатън, който направи Тръмп известен, ще бъде разрушен
20:02
Китайските смартфони превземат европейския пазар
12:04
Рекорд - 26 фирми искат да строят магистрала “Струма” през дефилето
11:23
Годината почна с 0,5% инфлация
10:58
Този сектор е винаги печеливш, когато на пазарите се лее кръв

Най-четени от Бизнес

Избор на редактора