Още снимки:
test

ЧЕЗ популяризират електронната фактура като по-екологична, садят 366 дървета

14.07.2018 11.53

"ЧЕЗ Електро България" ще засади 366 дървета. Толкова са и участниците в традиционното 5-километрово бягане, организирано от 5kmrun.bg. под мотото "Run Green" .

Стартът бе даден точно в 9 часа след кратка загрявка в Южния парк. Някои от участниците бягат вече за 100-тен път - носят черни тениски, а други над 150 пъти и са облечени в сини тениски. Други са дошли с приятели за разнообразие.

Децата бягат два километра и стартират час след възрастните. Освен да популяризира електронната фактура като по-удобна, по-бърза и най-важното по-екологична услуга, събитието дава старт на кампанията "Зареждаме Ви с енергия" на "ЧЕЗ Електро България".

Всъщност се оказва, че дружеството вече има над 370 000 клиенти, които използват електронна фактура и до момента спасените дървета са над 3 600. Григорова припомни за първото подобно събитие - фотоизложбата под наслов: "Не позволявайте дърветата да станат дървесина" .

"Интересът беше голям. Доста от хората ни писаха, че сме ги накарали след това да се замислят колко сериозен е проблемът с изсичането на горите заради подобни битови сметки, които всички получаваме в пощенските кутии", сподели Соня Григорова, която е мениджър "Корпоративно планиране" в ЧЕЗ.

Тя изрази надежда днешната инициатива под мотото "Run Green" да надгради започнатото и в бъдеще да продължат. "Очакваме около 100 дечица да избягат това разстояние от два километра, което си е особено предизвикателство. В повечето случаи това са деца на хора, които ще бягат в 5-километровото бягане, така че те наследяват до голяма степен ентусиазма на своите родителите", посочи Григорова.

За участниците в маратона, които заявят електронна фактура, ЧЕЗ осигурява 10 ваучера по 100 лв. и раничка за най-малките участници.

Емил Георгиев, който е един от ветераните на 5kmrun.bg. и бяга вече за стотен път, сподели пред News.bg какво го мотивира да участва в инициативата.

"Фактът, че ще бягаме и ще засадим дървета, с което ще помогнем да се опазва околната среда. Много малко хора от нас си дават сметка, че имаме само една планета и се държим сякаш те са много. С ежедневното потребление и така както сме тръгнали, много скоро природата няма да устои на нашата алчност и животът ни коренно ще трябва да се промени. Затова ние трябва да се грижим за природата. Какъв по-чудесен начин от това със спорта да помогнем за една по-чиста и устойчива природа", изтъкна Георгиев.

Маратонецът призна, че използва от доста време електронна фактура. Такава фактура дойде да заяви за възрастната си майка и Елица от София. Дойде с колело. "Живеем във време, в което трябва да правим осъзнати избори непрекъснато и всеки лист хартия, който може да бъде спестен, трябва да бъде спестен", настоя участникът в маратона.

Светослав Вачков пък участва в детския маратон. Той е на 11 години и освен да си пробва силите, дойде с желанието да победи. Само че в днешния маратон всички са победители, защото колкото повече са участниците - толкова повече дървета ще бъдат заседени в различни гори на Западна България. Служители на ЧЕЗ символично засадиха първото от тях - секвоя.

За всички маратонци освен вода и енергийни барчета, бе осигурено и белгийско пиво. "Бира на корем" за всички, които финишират, обещаха организираторите.

Ако сте пропуснали днешния маратон, все още не сте пропуснали шанса да спасите някое дърво с безплатна електронна фактура, която можете да заявите във всеки клиентски център на ЧЕЗ, както и на касите на Изипей, на електронния адрес на компанията www.cez.bg или пък на телефон 0700 10 010.

Днес+

Коментирай статията


Последни от Бизнес
11:52
Всеки пети българин пазарува онлайн
11:24
Интересът към долара в Китай се покачва
10:20
Константин Арабаджиев: Внимавайте да не Ви обвържат с дългосрочни договори по „Черния петък“
10:13
Предприема се комплекс от мерки за стабилизиране на ТЕЦ „Марица изток 2“ ЕАД
09:28
Харчим едва по 40 лв. за риба годишно
09:23
Офертите за „Черния петък” крият рискове - вижте какви
20 ноември 2018 г.
20:12
Сигнализираха прокуратурата да провери загуби за €1 млн. на община Пазарджик
20:07
Обновяват над 460 км републикански пътища
19:40
Войната за шоколада: италианският заговор срещу Nutella
18:58
Airbnb спира да предлага жилища в израелските селища в окупирания Западен Бряг
18:42
"Нет инфо" с над четвърт милион глоба за нова заблуждаваща реклама
17:35
За Централната ни банка ERM II трябва да е дежа вю
16:18
„АЕЦ Козлодуй“ с нов директор
15:40
Разчитат на България да развива отношенията между Китай и Централна и Източна Европа
14:02
БНБ отчита ръст на преките чуждестранни инвестиции
13:30
Еврото удържа позиции
12:30
Работещите имигранти във Великобритания изпращат 8 млрд. паунда годишно в родните си страни
11:36
Общите активи на банковия сектор в Китай са достигнали 2,64 трилиона юана
11:14
Европа изпреварва САЩ и Азия като магнит за таланти
10:47
Карлос Гон е заплашен от 10 години затвор
10:39
Емил Караниколов: Само за година сме спрели 1 000 000 литра некачествени горива от пазара
09:59
"Турски поток" - поток на приятелството за 100 милиарда долара
09:47
CRRC представи два нови високоскоростни влака
09:39
Три причини да изтеглите потребителски кредит
09:26
Гърция се видя принудена да плаща кредитите на гражданите си

Най-четени от Бизнес

Избор на редактора