Още снимки:
test

Школски директор ударил в час петокласник

17.05.2018 19.29

Пореден случай на агресия в училище - директор ударил в час петокласник, който закъснял и нарушил реда в клас. Случаят е в димитровградското обединено училище „Свети свети Кирил и Методий“, а 12-годишното момче е със специални образователни потребности и настанено в приемно семейство. Днес в димитровградската социална дирекция случаят събра мултидисциплинарна среща.

Случката станала преди ден в час по математика след голямото междучасие, не скри директорът Милко Милков. "Говорейки глупости, в резултат на което аз го хванах, разтърсих го и му ударих един шамар зад врата", каза той. Милков не отрече, че е превишил правата си, но бе категоричен, че шамарът му не е нанесъл увреждане на момчето. "Това превишаване и това, което съм направил, няма нищо общо с неговото състояние, ако той наистина има увреждане", каза учителят и допълни: "В никакъв случай не нарушавам нормалните норми на общуване. Виновен съм, че съм си изпуснал нервите и съм го докоснал."

Ученици от училището и класа разказаха: "Господинът е ударил Марин с два шамара. Всички пищят в стаята и той затова ги удря"; "Той крещеше викаше и господинът му казваше да пази тишина. И го удари"; "Много го ядосват и пречат на нас, на децата, които пишем и учим"; "Като се събрахме, директорът им се скара и им удари по един шамар и каза да се върнат в строя. Директорът му се скара "Къде беше" и му удари два шамара - по бузата и зад врата"; "Когато започва да вика по нас, аз малко се стряскам".

Приемната майка Анна Станчева, при която момчето е от 2016 година, веднага потърсила отдела за закрила на детето. Детето е освидетелствано и от съдебен лекар. "Казва "Директорът ме удари, бабо". Казвам "С някакви деца да не е". "Не, бабо, директорът" и ми се ядосва. Той малко не е добре с нервите. "Бабо, разбери, директорът ме удари", казало момчето според разказа на Станчева. Заради него детето не иска да ходи в училището.

Биологичната му майка Стефка Ангелова редовно поддържа контакт с детето и твърди, че е загрижена за него. "Той няма право да бие детето ми и да го нарани", казва тя. Дъщеря й също била в училището и тя се оплаквала от директора и не искала да ходи на училище.

В мултидисциплинарната среща в четвъртък участваха от регионалния инспекторат в Хасково, общината, детската педагогическа стая и отдел "Закрила на детето". Училищният директор бе доволен от набелязаните мерки. "В крайна сметка това, което се случи, е хубаво, защото преди малко се взе решение как да се процедира с такъв род ученици, които се държат като луди, тъй като законът не го е уредил. Да го закарат на клиничен психолог, където да получат съответно лечение", каза Милков.

След срещата директорът на социалната дирекция в Димитровград Жанета Желева коментира, че вярват на децата. "На срещата му казахме, че 12 деца няма как да бъдат манипулирани изведнъж и да излъжат, тъй като 12 деца от класа на Милков са потвърдили", каза тя.

Проверка по случая започва и районната прокуратура в Димитровград, до която социалните са изплатили сигнал. /dariknews.bg

Днес+

Коментирай статията


Последни от Крими
20:03
Изгоряха 366 килограма дрога за 21 млн. лева
19:58
Откритият пистолет в шефа на КАТ-Благоевград бил на негов приятел
19:33
Издирват биячи в Дупница
14:17
Обирджия заплашва проститутки с пистолет в Добрич
14:00
Образуваха дисциплинарно производство срещу полицай, заснет да иска подкуп
13:21
Задържаната пратка хероин на "Капитан Андреево" била за над 12 млн. лева
13:05
Заловиха 200 кг хероин на ГКПП "Капитан Андреево"
11:55
Арестуваха два коня, изоставени от бракониери в Берковица
09:23
Марин Марковски: Иванчева е невинна до влизане на присъдата
24 май 2018 г.
12:43
Въоръжен и маскиран ограби казино в "Зорница"
09:40
Следили шефа на КАТ в Благоевград с микрофони и камери в кабинета
23 май 2018 г.
20:07
72-часов арест за шофьора на турския тир, ударил бус на АМ "Тракия"
19:15
Съдът отстрани от длъжност Десислава Иванчева
18:48
Заловиха трима, бягали с крадена кола от полицаите
18:44
Предават на съд ученика, счупил фонтана в Казанлък
17:40
Иванчева писа до Цацаров - иска среща с медиите
14:28
Съдът взема половин автомобил заради укрити данъци за над 130 хил.лв.
11:58
Прокуратурата поиска отстраняване от длъжност на Десислава Иванчева
08:45
Арестуваха издирван от седмица избягал затворник в Бургас
08:35
Полицията задържа 61-годишна жена за обира в приюта на Отец Иван
08:10
Минимум трима са замесени с корупция в КАТ-Благовград
22 май 2018 г.
20:00
Свидетели разпознали Йоан Матев на видеото на МВР
19:38
Пловдивската танцьорка Медарова отново е в ареста, за постоянно
18:17
Шофьор, причинил смърт на пешеходец на пътя, получи условна присъда
18:12
Задържаха двама ало измамници в Силистра

Най-четени от Крими

Избор на редактора