Още снимки:
test

Школски директор ударил в час петокласник

17.05.2018 19.29

Пореден случай на агресия в училище - директор ударил в час петокласник, който закъснял и нарушил реда в клас. Случаят е в димитровградското обединено училище „Свети свети Кирил и Методий“, а 12-годишното момче е със специални образователни потребности и настанено в приемно семейство. Днес в димитровградската социална дирекция случаят събра мултидисциплинарна среща.

Случката станала преди ден в час по математика след голямото междучасие, не скри директорът Милко Милков. "Говорейки глупости, в резултат на което аз го хванах, разтърсих го и му ударих един шамар зад врата", каза той. Милков не отрече, че е превишил правата си, но бе категоричен, че шамарът му не е нанесъл увреждане на момчето. "Това превишаване и това, което съм направил, няма нищо общо с неговото състояние, ако той наистина има увреждане", каза учителят и допълни: "В никакъв случай не нарушавам нормалните норми на общуване. Виновен съм, че съм си изпуснал нервите и съм го докоснал."

Ученици от училището и класа разказаха: "Господинът е ударил Марин с два шамара. Всички пищят в стаята и той затова ги удря"; "Той крещеше викаше и господинът му казваше да пази тишина. И го удари"; "Много го ядосват и пречат на нас, на децата, които пишем и учим"; "Като се събрахме, директорът им се скара и им удари по един шамар и каза да се върнат в строя. Директорът му се скара "Къде беше" и му удари два шамара - по бузата и зад врата"; "Когато започва да вика по нас, аз малко се стряскам".

Приемната майка Анна Станчева, при която момчето е от 2016 година, веднага потърсила отдела за закрила на детето. Детето е освидетелствано и от съдебен лекар. "Казва "Директорът ме удари, бабо". Казвам "С някакви деца да не е". "Не, бабо, директорът" и ми се ядосва. Той малко не е добре с нервите. "Бабо, разбери, директорът ме удари", казало момчето според разказа на Станчева. Заради него детето не иска да ходи в училището.

Биологичната му майка Стефка Ангелова редовно поддържа контакт с детето и твърди, че е загрижена за него. "Той няма право да бие детето ми и да го нарани", казва тя. Дъщеря й също била в училището и тя се оплаквала от директора и не искала да ходи на училище.

В мултидисциплинарната среща в четвъртък участваха от регионалния инспекторат в Хасково, общината, детската педагогическа стая и отдел "Закрила на детето". Училищният директор бе доволен от набелязаните мерки. "В крайна сметка това, което се случи, е хубаво, защото преди малко се взе решение как да се процедира с такъв род ученици, които се държат като луди, тъй като законът не го е уредил. Да го закарат на клиничен психолог, където да получат съответно лечение", каза Милков.

След срещата директорът на социалната дирекция в Димитровград Жанета Желева коментира, че вярват на децата. "На срещата му казахме, че 12 деца няма как да бъдат манипулирани изведнъж и да излъжат, тъй като 12 деца от класа на Милков са потвърдили", каза тя.

Проверка по случая започва и районната прокуратура в Димитровград, до която социалните са изплатили сигнал. /dariknews.bg

Днес+

Коментирай статията


Последни от Крими
10:21
Две отнети шофьорски книжки в началото на акция в област Бургас
17 август 2018 г.
19:19
Постоянен арест за шофьора, блъснал трима младежи в Петрич
17:47
Оставиха в ареста сина на бивш полицай, помел 3 деца на тротоар в Петрич
17:10
Собственик на заведение: Младежи правят дрифтове нощем из Петрич
17:02
Един от убийците на Стоян Балтов е задържан в ЮАР
15:55
Пиян опря ножица в шията на сестра от спешното отделение във Велико Търново
13:46
Иззеха 50 мини телефона на Аерогара София
08:18
Пласьори с 20 000 таблетки амфетамини са арестувани в Разград
16 август 2018 г.
18:42
Близо 8 кг амфетамин иззеха при спецакция в Разград, двама са арестувани
18:15
Два месеца МВР издирва автокрадци, измъкнали се при гонка
17:35
14 нелегални мигранти засякоха край Приморско
15:58
38-годишен мъж е убит в столичния кв. "Орландовци", задържаха заподозрян
13:37
Постоянен арест за спасител, блудствал с две деца на басейн
12:40
Бивша съдийка припадна в Съдебната палата, след като чу, че остава в ареста
15 август 2018 г.
20:11
Общинският съветник Янков остава в ареста
19:15
Иззеха голямо количество артикули, имитации на известни марки в София
17:44
Прокуратурата внесе протест срещу освобождаването на Иван Евстатиев
17:22
Хванаха двама помагачи на ало измамници във Велики Перслав
16:41
Цигарите, укрити в дървени плоскости, част от контрабанден канал от Русия
15:40
Обвиняемият общинар от Несебър е изпълнявал указания на Митьо Очите
15:35
Пускат Иван Евстатиев предсрочно от затвора
11:56
Осуетен опит за незаконен внос на мляко
11:00
Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за Пейко Янков
14 август 2018 г.
15:57
Спецакция в "Столипиново", шестима са арестувани за трафик на наркотици
14:47
Прокуратурата в Бургас повдигна обвинение на Бенчо Бенчев

Най-четени от Крими

Избор на редактора