Рецепта за домашно мляко от кашу
Любопитно 21.04.2018 12:26
Млякото от ядки набира все повече популярност сред хората, които започват да осъзнават начините и методите, по които бутилираното прясно мляко в магазините се произвежда.
Освен че животните във фермите за мляко се отглеждат в умопомрачителни условия, никога не може да бъдем сигурни дали кутията или бутилката, която купуваме, съдържа 100% чисто мляко без добавки, следи от антибиотици и т.н.
Точно поради тези причини днес споделяме рецепта за приготвяне на чисто и вкусно мляко от ядки, която, освен с кашу, може да бъде направена и с лешници или бадеми.
Продукти
1 ч.ч. сурово кашу
около 1 литър вода
1 ? с.л. мед
? с.л. ванилия
щипка сол
Начин на приготвяне
Накисваме суровото кашу в съд с вода и оставяме да престои между един и 24 часа - колкото повече кашуто седи във водата, толкова по-рядка ще бъде и финалната смес. Ако предпочитаме по-гъста течност, можем да отсипем и малко от водата.
Изсипваме кашуто с водата, в която е престояло, в блендер и разбиваме на висока скорост. Прибавяме меда и солта и продължаваме да разбиваме.
След като сме получили максимално гладка и хомогенна смес, прецеждаме съдържанието на блендера през тензух или фина цедка.
Млякото от кашу трябва да се съхранява в хладилника и е годно за консумация до седмица, след като сме го направили. /money.bg
Освен че животните във фермите за мляко се отглеждат в умопомрачителни условия, никога не може да бъдем сигурни дали кутията или бутилката, която купуваме, съдържа 100% чисто мляко без добавки, следи от антибиотици и т.н.
Точно поради тези причини днес споделяме рецепта за приготвяне на чисто и вкусно мляко от ядки, която, освен с кашу, може да бъде направена и с лешници или бадеми.
Продукти
1 ч.ч. сурово кашу
около 1 литър вода
1 ? с.л. мед
? с.л. ванилия
щипка сол
Начин на приготвяне
Накисваме суровото кашу в съд с вода и оставяме да престои между един и 24 часа - колкото повече кашуто седи във водата, толкова по-рядка ще бъде и финалната смес. Ако предпочитаме по-гъста течност, можем да отсипем и малко от водата.
Изсипваме кашуто с водата, в която е престояло, в блендер и разбиваме на висока скорост. Прибавяме меда и солта и продължаваме да разбиваме.
След като сме получили максимално гладка и хомогенна смес, прецеждаме съдържанието на блендера през тензух или фина цедка.
Млякото от кашу трябва да се съхранява в хладилника и е годно за консумация до седмица, след като сме го направили. /money.bg
CHF | 1 | 2.00105 |
GBP | 1 | 2.27568 |
RON | 10 | 3.93076 |
TRY | 100 | 5.62834 |
USD | 1 | 1.83027 |
Последни новини
- 08:26 Румен Христов: Днес се извърши още една репресия срещу хората, пострадали от комунизма!
- 23:12 23 партии и 11 коалиции подадоха документи в ЦИК за участие в изборите на 9 юни
- 22:53 Хороскоп за четвъртък, 25 април 2024 г.
- 19:36 Попфолк певицата Глория е катастрофирала в Кресненското дефиле
- 19:26 Най-голямата германска оръжейна компания получи поръчка от Бундесвера за €400 млн.
- 19:17 Българи взеха златен медал на Международното студентско състезание по програмиране (ICPC)
- 19:09 Засега няма риск у нас работни места да бъдат заети от изкуствен интелект
- 18:57 Криси от Ергенът 3 - участничката, която качи 9 кг по време на участието си в риалитито