Текилата – новият начин за отслабване
Любопитно 25.03.2018 18:10
Макар отдавна да е известно, че алкохолните напитки увеличават количеството на приетите от нас калории, ново изследване установи, че има връзка между текилата и отслабването.
Изследване, проведено от Американското химично общество, изследва влиянието на текилата върху нивото на глюкозата в кръвта. То установи, че захарта в растението, от което се произвежда текила, може да спомогне за понижаване на кръвната захар.
Естествената захар, която се среща в растението агаве, се нарича агавини. Не бива да я бъркаме със сиропа от агаве. Тази захар не се усвоява от организма, което означава, че не повишава нивото на захарта в кръвта.
По време на изследванията учените са установили, че мишки, които са били на стандартна диета, а след това пили вода с добавени агавини, в резултат запонали да ядат по-малко и имали по-ниско ниво на захарта в кръвта, сравнено с друга група мишки, които не приемали агавини.
Освен това мишките, които употребявали агавини, произвеждали хормон, наречен GLP-1. Той е известен с това, че ни прави сити по-дълго време.
Освен това провокира производството на инсулин. Това кара учените да мислят, че агавините могат да бъдат от полза за хората с диабет или тези, които се борят с излишни килограми./profit.bg
Изследване, проведено от Американското химично общество, изследва влиянието на текилата върху нивото на глюкозата в кръвта. То установи, че захарта в растението, от което се произвежда текила, може да спомогне за понижаване на кръвната захар.
Естествената захар, която се среща в растението агаве, се нарича агавини. Не бива да я бъркаме със сиропа от агаве. Тази захар не се усвоява от организма, което означава, че не повишава нивото на захарта в кръвта.
По време на изследванията учените са установили, че мишки, които са били на стандартна диета, а след това пили вода с добавени агавини, в резултат запонали да ядат по-малко и имали по-ниско ниво на захарта в кръвта, сравнено с друга група мишки, които не приемали агавини.
Освен това мишките, които употребявали агавини, произвеждали хормон, наречен GLP-1. Той е известен с това, че ни прави сити по-дълго време.
Освен това провокира производството на инсулин. Това кара учените да мислят, че агавините могат да бъдат от полза за хората с диабет или тези, които се борят с излишни килограми./profit.bg
CHF
|
1 | 2.10599 |
GBP
|
1 | 2.24061 |
RON
|
10 | 3.84295 |
TRY
|
100 | 3.87452 |
USD
|
1 | 1.65945 |
Последни новини
- 11:21 Защо Асен Василев не може да е Костов, а Ивайло Мирчев не е Бакърджиев
- 11:12 Нанков приветства решението на държавните ВиК в системата на МРРБ да не вдигат цената на водата
- 11:02 Бележка на Епстийн: Нашият президент също споделя любовта ни към млади, сочни момичета
- 10:53 Германия възобнови депортациите към Сирия след почти 15 години прекъсване
- 10:43 АИКБ: Сивата икономика на България се свива до 20%
- 10:34 Тръмп подкани венецуелския лидер Мадуро да подаде оставка
- 10:24 За трапезата на Бъдни вечер - традиционни рецепти за празника
- 10:16 Конституционен съдия: Ако всички в "домовата книга" откажат да са премиери, на власт остава Желязков