Eто кога шоколадът губи своите качества

Любопитно 21.02.2018 19:11

Освен че комбинацията шоколад с червено вино е истинско изкушение, има още нещо общо между двата елемента. За да се усетят най-добре вкусовите им качества, не бива да се консумират нито топли, нито студени.

Точно както е с червеното вино, и шоколадът не трябва да се слага в хладилник.

На всеки вероятно му се е случвало да се опита да съхрани какаовото изкушение по този начин, и да го извади побеляло, а вкусът му да не е така добър, както очаква. Причината е, че в хладилника шоколадът губи най-много от вкусовите си качества.

Шоколадът трябва да се пази на хладно, сухо и тъмно място.

Явно не само ниските температури влияят на вкуса му, но и високите. Ако трябва да го съхраним в жегата, съветът на експертите е да го сложим в метална кутия и след това в хладилника.

За да усетим максимално добре качествата му, добре е да оставим шоколада на стайна температура за няколко минути. Идеалните градуси се смята, че са от 15 до 20. /lifestyle.bg

CHF CHF 1 2.00105
GBP GBP 1 2.27568
RON RON 10 3.93076
TRY TRY 100 5.62834
USD USD 1 1.83027