Никога не слагайте шоколада в хладилник

Любопитно 21.02.2018 13:41

Кулинарният експерт и критик по шоколад Лук Овън смята, че шоколадовите изделия никога не трябва да се слагат в хладилник.

Според Овън, който е собственик на магазин за продажба на шоколад, казва, че този сладък ежедневен продукт сложен в хладилника "става груб и губи от вкусовите си качества". Той твърди, че шоколадът трябва да се пази на "хладно, сухо и тъмно място". Както ниските температури влияят на вкуса, така и високите "влияят на облика" на продукта. В такъв случай съветът е: сложете шоколада в метална кутия и след това в хладилник.

Преди консумацията е необходимо да се остави няколко минути на стайна температура. На това мнение са и експертите по качество на храната. Белинда Стюарт Мунлайт обясни, че когато шоколадът се изважда от хладилник, моментално кондензацията прави така, че захарта да изглежда като "бяла обвивка", а вкусът на шоколада - все едно ядем "вчерашни остатъци".

Без съмнение шоколадът е най-вкусен, когато се консумира на стайна температура, а като идеални градуси се смятат 15-20. /БГНЕС
CHF CHF 1 2.01114
GBP GBP 1 2.29006
RON RON 10 3.93195
TRY TRY 100 5.66429
USD USD 1 1.83543