Още снимки:
test

7 знака че детето ви ще се превърне в психопат

12.02.2018 16.45

Още когато детето е на три години, се появяват знаци, показващи, че то може да се превърне в психопат в бъдеще.

Действията на родителите понякога карат децата да демонстрират тези типове поведение. Проблемът е, че родителите обикновено не смятат, че те са притеснителни.

Bright Side публикува някои основни характеристики на децата с психопатични черти. Много серийни убийци се държат по този начин в ранното си детство, но за съжаление - никой не е забелязал това навреме.

Да започнем с Триадата на Макдоналд. Това са 3 признака в поведението на детето, които показват (с много голяма вероятност), че то ще бъде склонно към насилие в бъдеще.

Триадата е създадена от Дж. М. Макдоналд, американски психиатър, който анализира поведението на около 100 престъпници.

1. Жестокост към животните

Жестокостта към животните е един от най-очевидните признаци на психопатично разстройство при децата. Ако обясните на детето, че не е добре да дърпа опашката на котката или каишката на кучето, то ви разбере и не повтаря тези действия в бъдеще, нямате за какво да се притеснявате.

Но когато децата насилствено злоупотребяват с животни или дори ги убиват, тогава е време да се намесите и да предприемете действия. По този начин бъдещите серийни убийци изразяват гнева си върху абсолютно беззащитни животни.

Нещо повече, те често убиват жертвите си по същия или подобен начин, по който нанасят вреда на животните.

Връзката между злоупотребата с животните и психопатията е толкова очевидна, че американското ФБР дори регистрира случаите на жестокост към животни в техните годишни доклади.

Американският сериен убиец Джефри Дахмер, известен като Канибала от Милуоки, е известен с жестокостта си към животни в детските си години. Той е осъден за убийството и разчленяването на телата седемнадесет мъже и момчета.

2. Пиромания

Пироманията, или патологичното влечение към подпалване, е вторият знак. Това е друг начин детето да изрази гняв и отвращение.3. Нощно напикаване

Разбира се, няма 100% гаранция, че едно дете, което е на 6 или повече години, и се напикава в леглото, ще се превърне в бъдещ маниак.

Това разстройство обаче често предизвиква актове на палеж, жестокост към животни и много други неща, защото е унизително за детето. В резултат на това то се ядосва и обижда.

Ако родителите не реагират добре на факта, че детето им има такива инциденти от този род, или ако приятелите му се подиграват, това може да го накара да направи грешния ход.

Например, Андрей Чикатило, който страда от нощно напикаване, е най-ужасяващият маниак на Съветския съюз. Майка му го бие всеки път, когато намокри леглото. Малко по-късно той се превръща в Канибала от Ростов, обвинен за убийството и изнасилването на 53 души, предимно деца.

4. Нарушения на правилата

Едва ли има някой, който да не е нарушавал правилата или да е лъгал в детството си. Всяко дете е било в ситуация, в която разбира, че трябва или да излъже, или да се придържа към истината и да понесе наказанието си.

Но децата с психопатични черти разбират нарушението на правилата много различно: от това действие те се радват на приток на адреналин. Същото важи и за адреналина, който хората изпитват, когато крадат.

5. Лъжи без угризения

Ако детето лъже, защото се страхува, че ще бъде наказано, можете да разберете причината то да не казва истината.

Но ако детето просто да лъже, без угризения и с много уверен израз на лицето - това е причина да се притеснявате. Може би то просто харесва процеса на изричане на лъжа.

Друго важно нещо: когато дете, което има психопатични черти, е заловено, то се ядосва и дори изпада в истерия, което е друга форма на манипулация.

Но то не се ядосва, защото ще последва наказание, а защото лъжата му е открита. Разбира се, може би това дете не е психопат, но няма нищо лошо да потърсите и мнението на специалист.

6. Тормоз

Не всеки насилник е бъдещ маниак. Хората могат да станат насилници поради много причини: може да търсят внимание, да искат да изглеждат като родителите си, техните идоли и т.н.

Има обаче един признак, който може да ви помогне да откриете насилника с психопатични черти: той унижава други хора, просто защото изпитва радост от това.

7. Нечувствителност

Децата с психопатични черти не демонстрират страх толкова лесно, колкото техните връстници, и не усещат стрес на същото ниво. Нямат представа какво е състрадание.

Любопитен факт е, че ако дете е израснало в добра среда, но след 5-годишна възраст се среща с някакво насилие в живота си, шансовете то да стане психопат са много по-ниски, защото съзнанието му е имало достатъчно време за формиране.

Това означава, че родителите носят огромна отговорност не само за здравето на детето, но и за начина, по който то вижда света. И ако забележите някакви отклонения, винаги е по-добре да се консултирате със специалист, отколкото да се опитвате да се справите сами. /profit.bg

Днес+

Коментирай статията


Последни от Любопитно
16:06
Опасностите от синята светлина на мобилните технологии
13:33
Опасностите от синята светлина на мобилните технологии
13:16
10 грешки, за които повечето родители горчиво съжаляват
12:55
Симптоми на дефицит на витамин B12 – как да ги разпознаем
12:06
Морингата, вълшебното дърво и за какво е полезно
10:56
Ранобудните наблюдаваха първото за годината лунно затъмнение
10:04
Кичур от косата на Мерилин Монро отива на търг за първоначална сума от 14 500 евро
10:01
Слушайте „Колдплей“, за да шофирате безопасно
09:52
Актрисата Бети Уайт отпразнува своя 97-ми рожден ден с партия покер
08:15
Хороскоп за понеделник
08:04
21 януари е Международен ден на прегръдката
20 януари 2019 г.
16:15
Facebook готви нов продукт за по-младите си потребители
15:59
Дубайското кралско семейство, английското кралско семейство и основната разлика помежду им
15:32
Каква е историята зад Световното по надяждане с коприва
14:46
Принц Филип получи предупреждение от британската полиция
11:41
Принц Филип бе забелязан да шофира без колан след катастрофата
11:35
Как заседнахме в ерата на стола
11:29
След Коледа мечият парк в Белица утихна, всички спят. Последен си легна Рику
10:12
Училище в Ханджоу предлага „романтична отпуска" на младите учители
09:46
Рио де Жанейро получи титлата "Световна столица на архитектурата"
09:31
Хороскоп за неделя
09:13
Брад Пит се среща с актрисата Шарлиз Терон, пише британският вестник Sun
19 януари 2019 г.
20:15
Ердоган и известният турски пианист Фазъл Сай разтопиха ледовете
18:26
Защо Стив Джобс е имал досие във ФБР?
18:02
Кейт Мидълтън, кралица Елизабет Втора, Меган Маркъл и скритите таланти на кралското семейство

Най-четени от Любопитно

Избор на редактора