ПГТ „Д-р Асен Златаров“ взе наградата на Община Варна на кулинарния фестивал
Варна<+> 04.12.2017 17:28
ПГТ „Д-р Асен Златаров“ взе специалната наградата на Община Варна на кулинарния фестивал с благотворителна цел „Да споделим Никулден“, който се проведе в Двореца на културата и спорта. Събитието се организира за седма поредна година от Община Варна и Варненската туристическа камара.
В кулинарната надпревара участваха над 25 участници, сред които представители на елитни ресторанти, отбори на учебни заведения, читалища и индивидуални състезатели.
Те представиха свои оригинални ястия и специалитети. Уменията им бяха оценявани от жури с председател Соня Георгиева, директор на дирекция „Туризъм“, и членове - шеф Петър Йоргов, шеф Владимир Стамов, шеф Робин Вилларреал, шеф Ани Боланд, доц.Лидия Петрова-директор на Етнографския музей и Саша Стоева- ст. експерт в Регионалния експертно-консултантски и информационен център „Читалища“. Награди бяха връчени на: в категория "Ресторанти" – първо място - предястия - "Грифид хотели", основно ястие и десерт – хотел „Астера"; учебни заведения – предястие - Колеж по туризъм, основно ястие и десерт – ПГТ „Асен Златаров“. Специален приз имаше и от журналисти - за Колежа по туризъм и от Варненската туристическа камара за заведенията „Тримата мускетари“ и „Каролина“.
Гостите и жителите на града можеха да закупят ястията и да ги споделят със своите семейства, близки и приятели. Продажбата на изложените кулинарни продукти бе с благотворителна цел и събраните средства, в размер на 850 лева ще бъдат дарени на Дома за възрастни хора „Гергана“ във Варна.
Пред Двореца на културата и спорта бяха раздадени 600 рибени чорби с благотворителна цел, приготвени от Домашен социален патронаж - Варна. Инициативата бе по повод Международния ден на хората с увреждания - 3-ти декември. /live.varna.bg
В кулинарната надпревара участваха над 25 участници, сред които представители на елитни ресторанти, отбори на учебни заведения, читалища и индивидуални състезатели.
Те представиха свои оригинални ястия и специалитети. Уменията им бяха оценявани от жури с председател Соня Георгиева, директор на дирекция „Туризъм“, и членове - шеф Петър Йоргов, шеф Владимир Стамов, шеф Робин Вилларреал, шеф Ани Боланд, доц.Лидия Петрова-директор на Етнографския музей и Саша Стоева- ст. експерт в Регионалния експертно-консултантски и информационен център „Читалища“. Награди бяха връчени на: в категория "Ресторанти" – първо място - предястия - "Грифид хотели", основно ястие и десерт – хотел „Астера"; учебни заведения – предястие - Колеж по туризъм, основно ястие и десерт – ПГТ „Асен Златаров“. Специален приз имаше и от журналисти - за Колежа по туризъм и от Варненската туристическа камара за заведенията „Тримата мускетари“ и „Каролина“.
Гостите и жителите на града можеха да закупят ястията и да ги споделят със своите семейства, близки и приятели. Продажбата на изложените кулинарни продукти бе с благотворителна цел и събраните средства, в размер на 850 лева ще бъдат дарени на Дома за възрастни хора „Гергана“ във Варна.
Пред Двореца на културата и спорта бяха раздадени 600 рибени чорби с благотворителна цел, приготвени от Домашен социален патронаж - Варна. Инициативата бе по повод Международния ден на хората с увреждания - 3-ти декември. /live.varna.bg
CHF
|
1 | 2.09943 |
GBP
|
1 | 2.23626 |
RON
|
10 | 3.84197 |
TRY
|
100 | 3.90542 |
USD
|
1 | 1.66894 |
Последни новини
- 21:15 Хороскоп за петък, 19 декември 2025 г.
- 19:32 На 96 години си отиде режисьорът Иванка Антонова - Гръбчева
- 19:23 "Фич": Политическата нестабилност в България пречи на реформите и перспективите за растеж
- 19:15 АПИ: В почивните дни се ограничава движението на камионите над 12 т по АМ„Тракия“,„Струма“ и „Хемус"
- 19:07 Затвор до пет години за предоставяне на социална услуга без лиценз
- 19:00 Поучително: Ето какво се случва, когато пуснат лабораторни мишки в природата
- 18:52 Шофьор влезе в насрещното и се вряза в камион край Разград
- 18:45 Китай призова САЩ да спрат да въоръжават Тайван