Храни, които помагат срещу алергии
Любопитно 30.03.2017 10:22
В днешно време медицината познава множество алергии - към прах, храни, напитки, животни и други субстанции от околната среда, с които имаме допир. Обикновено проявата на алергия е краткотраен акт и преминава бързо.
Неприятните симптоми могат да се лекуват чрез различни методи, но има и храни, които повлияват общото състояние на организма и биха могли да облекчат някои симптоми. foodpanda, подбра част от тях.
Лук, чушки, магданоз. Всички те съдържат кверцетин, който е естествен растителен химикал и намалява хистамините, които са част от алергичните реакции.
Киви - част от плодовете, с богато съдържание на витамин С. Като цялото цитрусите и плодовете с много витамин С ограничават хистамините.
Ананас - Съдържа ензим, наречен бромелин, който намалява дразненето и алергичните реакции.
Риба тон, сьомга, скумрия и всичко, което съдържа Омега-3. Проучване в Япония установи, че жените, които ядат повече риба имат по-слаби прояви на сенна хрема, известна като алергичен ринит.
Кефир - Съдържа пробиотици. Те са добри за цялостния организъм и бактериите, които живеят в червата. Киселото зеле и кимчи също са добри източници на пробиотик.
Мед - Малко количество мед може да помогне за овладяване на някои алергии. /БГНЕС
Неприятните симптоми могат да се лекуват чрез различни методи, но има и храни, които повлияват общото състояние на организма и биха могли да облекчат някои симптоми. foodpanda, подбра част от тях.
Лук, чушки, магданоз. Всички те съдържат кверцетин, който е естествен растителен химикал и намалява хистамините, които са част от алергичните реакции.
Киви - част от плодовете, с богато съдържание на витамин С. Като цялото цитрусите и плодовете с много витамин С ограничават хистамините.
Ананас - Съдържа ензим, наречен бромелин, който намалява дразненето и алергичните реакции.
Риба тон, сьомга, скумрия и всичко, което съдържа Омега-3. Проучване в Япония установи, че жените, които ядат повече риба имат по-слаби прояви на сенна хрема, известна като алергичен ринит.
Кефир - Съдържа пробиотици. Те са добри за цялостния организъм и бактериите, които живеят в червата. Киселото зеле и кимчи също са добри източници на пробиотик.
Мед - Малко количество мед може да помогне за овладяване на някои алергии. /БГНЕС
CHF | 1 | 2.01134 |
GBP | 1 | 2.2729 |
RON | 10 | 3.93045 |
TRY | 100 | 5.62332 |
USD | 1 | 1.83233 |
Последни новини
- 21:33 Хороскоп за сряда, 24 април 2024 г.
- 19:37 Аржентинският президент празнува постигането на "нулев дефицит" - ключова негова цел
- 19:29 Русия започна изтеглянето на мироопазващите сили от Нагорни Карабах
- 19:21 Почетоха гаснещия Ериксон и в клуба, за който извърши най-голямото си чудо (ВИДЕО)
- 19:11 Виктория още имала чувства към Алек
- 19:02 И среброто се готви за ценови рекорди
- 18:53 Доц. Кунчев ще предложи до края на седмицата да се обяви епидемия от коклюш
- 18:53 Бивш инженер на НАСА твърди, че е изобретил двигател, който не изисква гориво