Джинджифилът – дар и лекарство от природата

Любопитно 29.07.2016 09:23

Въпреки, че времето стана страхотно, с него дойде и пролетната умора! Често слушаме за болни приятели или чуваме кашлица от всякъде. Аз лично изкарах продължителна настинка, без температура, но достатъчно неприятна. Тогава се сещах за моя приятел – джинджифила, но някак си подценявах силите му и пиех по един чай на два дена. По този повод се оправих не много бързо, но все пак оздравях. Не съм пила антибиотици от много години насам.

Вчера случайно попаднах на блог и там имаше една простичка рецепта , която ме подтикна да попрочета и други материали и разбрах, че джинджифилът не е полезен само при кашлица или когато имаме нужда от антиоксидант. Оказа се много повече от това, помага при доста болести от най-различен характер и е адски полезен дори да нямате оплаквания. За лечебните му свойства при настинки и грип знаех от много отдавна, лекувала съм и приятели успешно с него, без никакви хапчета, но никога не съм се замисляла, че може да бъде лекарство за много болежки. Нека ви представя г-н джинджифил и неговите свойства!


Използван още преди христа в медицината, джинджифилът можете да срещнете и под името исиот или имбер. Може да се пие на чай, да се слага във виното и бирата, японците го консумират маринован, докато се хранят със суши (за пречистване на вкуса), приема се и с мед за всякакви оплаквания - ще напиша рецептата накрая на статията! Исиотът е ефикасно средство срещу киселини, колит, гадене, липса на апетит, газове, морска болест, стомашни спазми и други стомашно-чревни проблеми.
Джинджифилът е известен със своите лековити свойства и се използва при редица вирусни и други видове възпаления: хранителни натравяния, настинки, грип, диария, артрит, болки в ставите и мускулите, ревматизъм, гъбични инфекции. Намлява хормоните, които предизвикват повечето от тези заболявания. Също така облекчава болката при мигрена, зъбобол, менструални спазми, мускулна треска и други натоварвания. Понижава кръвното налягане, подобрява сърдечно-съдовата дейност, поддържа кръвта разредена и стимулира кръвообращението, чрез затоплящото си действие. Това помага и на мозъка да се снабди с повече кислород. Помага също при натъртено, навехнато или при болки. В тези случаи се използва на паста като компрес – джинджифил на прах се смесва с няколко капки вода, поставя на пострадалото място и се увива с марля.


Джинджифилът също така премахва умората, използва се за афродизиак и азнтиоксидант. Той е много силен имуностимулант и премахва ефективно токсините от тялото. Предпазва от появата на язви и чревни паразити, помага и на астамици. Ще ви изброя част от болестите, чийто лекуване подпомага: ангина, кашлица, депресия, аменорея, безплодие, ишиас, хронична умора, камъни в бъбреците, инсулт и др. И не на последно място, по прясна информация и мнения, споделени от най-различни хора – джинджифилът лекува рак! Ензимите, които поддържат развитието на раковите клетки, биват убивани от исиота. Така загиват за няколко часа, без тези ензими. Онколозите дават екстракт от джинджифил на пациентите си, за да могат по-лесно да преминат през химио- и лъчетерапията. Също така приема на исиот, всеки ден, предпазва от радиация.



Друго, което бих могла да добавя за джинджифила моя приятел (надявам се вече и ваш), е че той е изключително приятна подправка, която използвам за най-различни ястия. Слага се, както на прах, така и пресен. И сега – рецептата, с която можете да постигнете добро здраве и благодарен организъм. Разбира се, трябва и да се храните редовно и разнообразно и да спортувате, защото иначе този вълшебен корен не може да ви помогне!



Вземате корен от джинджифил (около 200 гр.). Обелвате го. Рендосвате го на най-ситното на рендето (което значи, че целия корен е минал през метал) или го нарязвате на парчета и го счуквате в дървено хаванче (по-добрият вариант, защото няма много допир с метал). След това го смесвате с мед (около 150-200 гр.), който ще се втечни от водата на исиота. Тази отвара се съхранява на хладно, но не в хладилник. Приема се само с НЕМЕТАЛНА лъжица. Пие се в продължение на 48 часа през 2 часа по една лъжица (малко сложно). След тези 48 часа се пие всеки ден по три-четири пъти, малко преди ядене(по една лъжица), в продължение на 60 дни. Това е!



Сигурна съм, че веднага ще усетите положителния ефект, освен ако сте алергични към мед, тогава по-добре не го пробвайте. Отивам да пийна моята лъжица и предупреждавам, лютоооо е! Но все пак изключително полезно!/beu.bg
CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.26558
RON RON 10 3.93084
TRY TRY 100 5.65362
USD USD 1 1.83957