Пробутват ни банички с гума и памучно масло

България 07.07.2015 11:03

За любителите на традиционните банички, продавани навсякъде в България настъпват тежки времена, стана ясно от публикуван състав на закуската от изумен българин в рубриката „Моята новина” на Нова телевизия.
На листчето, което придружава баничката се виждат основните съставки и добавките, които обаче надминават всяко развинтено въображение. Освен тесто, брашно и 10% сирене, в баничката има гума гуар, сорбитан тристеарат, калиев сорбат, глицерол и още поне двайсетина съставки. Има и влагозадържащ агент.

Само вложените масла според етикета са 6-палмово, кокосово, царевично, рапично, памучно и слънчогледово. Как след толкова съставки се запазва вкусът на баничката е неясно.

Хубаво е да се пише на етикета на храната какво съдържа , така можем да си обясним и цената от 1.20 за брой, която май ще се окаже е твърде висока, ако тя съдържа само тесто и сирене.

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911