Още снимки:
test

Уникално: Варненец създаде двигател с вода

26.01.2015 09.31

Двигател, който се задвижва от вода, е на път да стане реалност. Уникалното творение не е резултат на многогодишен експериментаторски труд на някоя високотехнологична лаборатория за иновационни разработки, а дело само на един човек. Това е варненецът Владимир Димитров, който е на път да разбие на пух и прах остарелите догми и да завърши разработката на двигателя в собствения си дом. При това, за да заработи уникалната машина, е нужно минимално количество течност, разказаха поддръжници на идеята и автора, който не иска да се покаже под прожекторите, преди да приключи успешно с пробните изпитания, съобщава „Монитор”.
Новаторът Владимир Димитров започнал да работи по своето изобретение, вдъхновено от реакцията, която се получава, след като се капне капка солена вода върху горяща свещ. В интернет той разказва подробно за своето творение, като твърди, че методът му е 10 пъти по-ефективен от останалите водородни двигатели, които позволяват на автомобилите да се движат с вода чрез електролиза.

Първоначално започва с макет, а след това прави и по-сериозна конструкция, която да понася голямо натоварване. Сам прави чертежите на елементите, после ги сглобява и така двигателят еволюира постепенно. За разлика от изобретателите, които работят по двигатели, които използват атакувана с ток вода, на Владимир Димитров му хрумва да произвежда браунов газ, чрез екстремно нагряване.

Според него капка вода се превръща в горящ водород за части от секундата, като по този начин създава вакуум. Буталото на двигателя прави два работни хода, като за сравнение - 4-тактовият двигател има само един работен ход на четири такта, обяснява новаторът. Признава, че иска изобретението му да премине на по-високо ниво, но за целта му трябва помощ от инвеститори, защото не може да се справи със собствени сили и средства. Има идея да направи малък цех за преработване на бензинови генератори на ток, като се преустройва агрегатът във воден. Двигателят с вътрешно водно горене ще се самозахранва и така ще се получава електричество, обяснява още Владимир Димитров. Според него с този метод могат да се произвеждат и отоплителни уреди, както и други устройства на базата на измисления от него нов принцип на разлагане на водата.

След като прави чертежите, сам сглобява елементите и заснема опитите на видео. Проектът е представен в интернет, като влизащите в специален форум дават нови и нови предложения за усъвършенстването на разработката. Явно авторът на изобретението не се страхува нито от отмъщението на световните производители, нито от кражба на идеята, щом я предоставя за обсъждане в мрежата, коментират и поддръжниците му.

Самият той споделя, че би бил щастлив, ако повече мнения се обединят и създадат нова революционна формула за по-чиста и здравословна среда за живот. И независимо че методът е представен с научни термини, които не всички разбират, си заслужава да се надникне в обясненията на изобретателния варненец.

Методът му засенчва електролизата

Всичко започва с първия видеоклип, в който се вижда какво става при комбинацията на солена вода и свещ - капката вода се превръща в горящ водород за части от секундата. „Наличието на имплозия в бутален механизъм доказва, че това е горящ водород, а не плазма, както някои спореха в началото. Бих приложил този принцип за направата на отоплителен уред най-малкото, а ако става и за задвижване на автомобили - то защо не!", коментират почитатели във форума. Тайната е, че водата се съпротивлява.

“Методът е много лесен за разбиране, затова давам старите схеми, защото са много по-лесни за разбиране. Схемата за бензинов двигател е много по-сложна, а замерванията при експериментите с отопление на вода дават за резултати многократно по-ниска консумация (500W) за същия пламък, демонстриран от д-р Тренчев, разказва Димитров. Много добре разбирам тяхната разработка, но създаването на плазма е съпроводено от голям разход на енергия - 3000W, колкото консумира устройството им. При моя метод плазмата (волтова дъга) е само катализатор на процеса, затова и пламъкът жълтее", обяснява ученият.

“Но да се върнем на самия метод. Знаем, че от малко количество вода можем да произведем много повече браунов газ. Защо ни е тогава да атакуваме с ток толкова много вода, когато примерно получаваме газ, колкото за 1 капка, преработена вода в минута? При обикновена електролиза на положителната пластина се отделя кислород, а на отрицателната - оксиводород. Какво би станало, ако намалим контактната площ на отрицателната пластина - консумацията на ток ще се понижи, както и общото производство на браунов газ, но колкото повече намаляваме размера на отрицателната пластина, се концентрира производството на водород, който се отделя от нея. Нека сега си представим, че отрицателната плоча е с големината на игла, водородът ще се отделя само на върха є, потопен в електролита. Вече знаем къде е водородът, не може да избяга, той се отделя само там... Ами ако сега си представим, че заменим иглата с волтова дъга? Водородът ще се отделя само в единия край на дъгата и ще се запалва...

Волтовата дъга създава хармонични импулси с голяма мощност, които атакуват водата и тя започва да се разлага с изумителна скорост. Важен е крайният резултат, а в случая той е налице...”

Съпротивлението на течността

„Разбрахме, че водата се съпротивлява на процеса електролиза, но при определени условия тя губи съпротивителните си качества и се разлага с изумителна скорост. Колкото по-малко е количеството на водата, толкова по-голямо е нейното серийно съпротивление в схемата. А съпротивлението, което оказва на процеса, е по-малко... С една капка може да се направят десетки взривове, като част от водата се разпръсква или изпарява - проблеми, които са решени при преработения бензинов двигател. Да, приятели, двигателят харчи изумително малко вода“, категоричен е експериментаторът. Остава творението му да види бял свят.

"Ако вече сте разбрали как работи двигателят, вече знаете, че това е нов тип двигател с вътрешно горене. Подаваме импулс за един работен ход, а получаваме втори ход напълно безплатно от създалия се вакуум (имплозия). Е, ако това не е свободна енергия! Двигател с два такта, два работни хода, като единият е напълно безплатен, а това си е 50% от работата на двигателя. Оборотите, които достига (ако са спазени някои изисквания), са много високи... Да, но както знаем от форума, лесно е на теория, трудно е на практика, обяснява оше Димитров. Има много, много конструктивни проблеми, които е решил през годините, а също така притежава много материали, които доказват, че макетът на двигателя му, захранван с вода, е работещ./БЛИЦ

Днес+

Коментирай статията

26.01.2015 22:35
гост
Има много научни закони които не се дават популярно,изучава се архаична и недействаща наука,има иформационно затъмнение,идеята е робска зависимост от енергийните източници,тормоз и унищожение на хората,кои са шарлатани кои не никой не знае имна ги едните има ги и другите,но извергите които управляват тоя свят няма да дадат свобода на хората защото са психично болни,много от драскачите са платени в коментарите с промити мозъци...
26.01.2015 14:59
гост
Поредните шарлатании и простотии. Дрънканици на полуграмотни "изобретатели" и публикувани от напълно неграмотни журналя. И двете групи така и не са разбрали, че в природата съществува Закон за запазване на енергията и в него няма вратички. Също и не подлежи на обжалване.
26.01.2015 13:50
гост
jalko,4e nqma da mu pozvolqt da go napravi,mnogo inreresi 6te postradat. No az si poru4vam pone edin,ako e vuzmojno.
26.01.2015 11:52
гост
Вуте&Геле Corporation.
Обясниението толкова екзактно, че ние с Геле решихме да си го направиме.
Пръво одихме в цръквата и си купихме две свещи за 40 ст. Едната контролна. Верно е че пламъко жлътее. Това сме го правиле в училище, като спрат тока си палехме свещи и слагахме в пламъка дъфка, що джвакахме. Не ти требе водорот. Учителката обикаляше да види що става. Значи ние сме измислили тоа метот. Нейсе.
Сега остава втората част. Да преустроиме на Геле мотоциклета АВО, от ГДР. Сега не връви. Само не разбрахме оти требе таа игла и Волтова дъга.
Ако на Геле мотора тръгне с вода, реката е наблизо и големо каране че падне. Афтора да си даде адресо да му отидеме на гости. Благодариме на BLITZ за таа ценна информация.

Последни от ВАРНА +
17:47
МУ-Варна откри новата учебна година
17:42
Новата учебна година започна във Варна
15:22
Национално учение на Единната спасителна система във Варна
14:12
Събират опасни отпадъци от домакинствата във Варна
14:08
Военнослужещи от турските ВМС посетиха Община Варна
14:04
Над 3500 варненци се включиха в кампанията "Да изчистим България заедно"
14:00
Много емоции, изненади и прекрасна организация за първия учебен ден в ОУ "Христо Ботев“ във Варна
12:28
Заседание на междуправителствената комисия с Русия започва от днес във Варна
11:40
Отпускат 14 хил.лв. за 46 социално слаби варненци
11:36
Случай на Марсилска треска е регистриран през изминалата седмица във Варна
11:24
Иван Портних: Автоматизираната билетна система ще заработи в края на тази седмица
10:36
МФК Спартак с четвърта поредна титла в плажния футбол във Варна
09:56
Оперното трио "Il volo" с концерт днес във Варна
09:36
Пчелари от Варненско на бунт - омръзнало им да ги мачкат
09:32
Без ток днес във Варна ще са...
09:28
Затварят улици във Варна заради първия учебен ден
09:24
Черно море записа тежка загуба от Левски
08:12
Преглед на печата
15 септември 2019 г.
20:23
Проф. Клисарова ще е кандидат-кмет на БСП във Варна
18:10
15-годишните “моряци” продължават с доброто представяне в Елитната група
17:03
Спипаха 26-годишен варненец с марихуана в слиповете
15:33
Мотообщността във Варна ще почете днес паметта на загиналите мотористи
15:26
Изхвърляме безплатно едрогабаритните отпадъци днес във Варна
15:20
Военни водолази отново извадиха много гуми от морето край Варна
15:14
Варненско училище забрани поставяне на кутии за дарения в първия учебен ден

Най-четени от ВАРНА +

Избор на редактора