Още снимки:
test

Най-подробната характеристика на зодиите

14.01.2015 13.15

Овен

Управляваща планета: Марс
Стихия: огън
Качество: кардинален
Щастливи числа: 4, 7, 9, 11
Подходящ цвят: малиново-розов, червен, златист, блестящи цветове
Камъни: елмаз, аквамарин, аметист, хелиотроп, лунен камък, изумруд
Цветя (растения): Глог, анемона, миризлив грах, теменужка, синчец, босилек
Метал: желязо, стомана
Талисман: чук, златно руно
Късметлийски дни: петък, събота
Неблагоприятни дни: вторник, сряда
Подходяща държава: Англия, Германия, Дания, Сирия, Италия, Турция

Влиянието на Слънцето и Марс провокират у Овните стремеж към движение и склонност към преувеличение. Овните ненавиждат скуката. Те повече чувстват, отколкото мислят. Много са великодушни. Обичат две неща – да правят подаръци и да дават заповеди.

Те са пълни с оригинални идеи и харесват всичко ново. Те са новатори и изобретатели, всичко правят по собствен начин, прокарват собствени пътища. Любопитството им може да стигне до нахалство. Носители са на първична необуздана енергия, нетърпеливи са, често не зачитат чувствата на другите и стават агресивни, ако им се месят в работите.

Овните са егоцентрични, но отговорни и самоотвержени. Не е препоръчително да спорите с тях. Овенът прилага различни начини за постигане на целите си. Той успешно може да зарежда с положителна или отрицателна енергия вода, продукти и облекла, но често забравя, че е повишил енегийното поле около себе си и сам се учудва на постигнатите резултати.

Добри и лоши черти

Овенът е много грижлив и обича да помага. Той е чистосърдечен и дружелюбен.


Лошото при Овена е, че е твърде прибързан и разпилява енергията си само към много цели, след което често взима грешни решения. Друг голям проблем на Овена е неговият егоцентризъм и прекалена гордост, което обяснява тираничното му поведение към близките.


Най-лош вариант: На Овенът трудно му се отдават простите неща. След като създаде семейство не трябва да му се поверява управлението на финансите, защото бързо харчи, взима заеми и трудно ги връща. Пада си по алкохола и солените шегички. Ако е в добра форма може да спретне здрав скандал по незнайна причина.

Мъжът Овен

Характерно за него е, че има лека издатина на челото точно при линията на косата. Предпочита късите подстрижки, имат тънки бледи устни, обикновено плътно стиснати, като при това не е задължително устата им да е малка. Очите са дълбоки, или много светли, или почти черни, веждите са много добре очертани. Фигурата е жилеста, спортен тип.

Жената Овен

За разлика от мъжете устните на жените Овни са по-скоро пухкави с подчертана долната челюст и добре очертани вежди. Формата на лицето им е близо до триъгълна, с отпусната брадичка и изразени скули. Имат капризно изржение, но това съвсем не означава, че нямат лидерски качества. Проявяват завидно постоянство при употребата на грим и всякакъв вид козметика за лице.

Детето Овен

Детето Овен кипи от енергия и искреност. Развива се с бързи темпове, самостоятелно е и не понася никакви забрани. Много бързо подготвя уроците си и още в началното си обучение има представа с какво ще се занимава. Лесно се разбира с родителите си, защото споделя всичко с тях. Ако не му дават непрекъснато съвети и го оставят само’ да се справя, това е перфектното дете.

Родителят Овен

Овенът обича децата и се гордее с тях, може да овладее всяко дете. Разбира децата си и е техен приятел и съветник. Майките обикновено са строги и изискват безпрекословно подчинение. Те трябва да проявяват повече търпение. Овенът иска винаги да е първи, но не бива да се състезава с децата си, а да им позволява да се учат от грешките си. Овенът не е тип „детешар”, но когато все пак се сдобие с деца общува с тях много добре и за всеобщо учудване проблемът „родители - деца” при тях не съществува.

Работа

Овните са тесни специалисти. Избират си едно направление и се развиват до край в него. Много са старателни, действат бързо, припряно и в зависимост от изискванията на момента. Нямат перспективно мислене. Ако се наложи взимат компромисни решения се опитват да отстранят възникналите по пътя им пречки по мирен начин. Обичат да комуникират с общителни хора, които умеят да говорят убедително. Стремят се ясно да определят задълженията си и никак не си падат по услугите.

Пари

Много са педантични по отношение на финансите си. Нищо не биха направили без да получат адекватно заплащане, но в същото време не забравят и своите дългове. Можете да дадете заем на Овните без никакво безпокойство – ще го върнат в точно уговорения срок, че даже и с лихвите. Ако шефът ви е Овен не се надявайте на авансово плащане за извършената от вас работа. Благодарение на вродения си чар и обаяние Овните успяват да отбележат различните празници и годишнини със сравнително евтини, но много практични подаръци. Готови са да похарчат повече само за най-близките си и за хора, които много обичат. За тях домът и семейството са изключително важни и се стремят да създават усещане за изобилие. Овенът е много организиран, знае цената си, както и цената на парите въобще. Склонен е да обсипе обекта на желанията си със скъпи подаръци.

Любов и брак

Овните се влюбват внезапно и стремително, от пръв поглед. Обектът на чувствата им може с години да е бил наоколо и те да не са го забелязали, когато изведнъж и без всякакъв видим повод у тях да забушуват чувства и страсти. Изразяват мнението си прямо до нетактично. Лесно се изтощават от чувствата си и отново, без видима причина, може да предпочетат за известно време да останат сами. Овенът рядко изпитва дълбоки чувства, създава повърхностни връзки, които поддържа най-вече в свободното си време.


Влюбеният Овен е истински кавалер – той иска непременно да докаже, че е мъжът на живота ви. Ако обаче не сте впечатлили Овена на минутата, то никога няма да го впечатлите, та дори и да се появите със златни венци на главата си.


Овните създават смейство само по любов и само след дългогодишни и изяснени взаимоотношения. Такива допотопни чувства като „угризения на съвестта” Овенът не е в състояние да изпитва и по време на семейния си живот не се лишава от извънбрачни връзки. Добрата новина е, че с Овена в никакъв случай няма да скучаете. Те печелят добре, обичат комфорта и се стараят да го осигурят на близките си.


Овенът е огнен, но и романтичен. Той създава пред обекта на желанията си един почти идеален свой образ, но е добре да помните, че за Овена неговите интереси си остават на първо място.

Подходящи партньори:

В младежка възраст най-подходящи за Овена са другите 2 огнени знака – Лъвът и Стрелеца. Тогава най-важни за него са приключенията и удоволствията и не е желателно да създава семейство в този период.

Със съзряването навиците и ценностната система на Овена се променят и Овенът става съвместим с Козирога и Девата – те са много практични и много полезни на Овена – в този момент той влага по-малко енергия в секса и повече в кариерата си.

В зряла възраст, което е половината цикъл на Уран, Овните започват да се самоконтролират и малко по малко да преодоляват отрицателните си черти. В този момент те много добре си пасват с Везните и Близнаците, които са интелектуални знаци.

Секс

Овните са експанзивни и не са нужни много усилия за да ги предразположите към секс. Ако веднъж провокирате страстите му, достатъчно е по-често да му попадате пред погледа, за да поддържате тонуса. Овните обичат да правят секс на светло и с отворени очи.

За Овена особено важни са началото и края на целия процес, може да не е продължително, но трябва да е често – ако не 3 пъти на ден, то поне всеки ден. Повечето Овни са хипер-сексуални.

Овенът е активната страна в секса, дори в кулминационния момент не забравя собственото си АЗ и толкова много се увлича, че физическото удоволствие изпреварва духовното. Сексуалната игра при него протича бързо и даже при 2-рия и 3-тия път продължава да е бърз и поривист. Той е толкова активен, та създава впечатлението, че ще получи инфаркт още преди да е завършил действието. Мъжете издават неподобяеми стонове, а жените много често си присвояват мъжката роля. Марс управлява Овена и той се стреми да заеме челно място и в леглото. Сам избира партньора си и го атакува с различни тактики – внезапно или по обиколни пътища.

Овенът обича разнообразието в секса и обича да му говорят мили думи по време на акта. Силно се възбужда от мека светлина и нежна музика. По-добре е да започнете любовната игра по-късно, когато Овенът вече ще е изразходвал част от безграничната си енергия.

Ако Овенът ви заподозре в изневяра, ще започне да ревнува и за да се предпази най-вероятно пръв ще ви иневери. Ако искате да избегнете подобна ситуация, напомняйте му по-често за чувствата си, придружавайте го винаги и навсякъде и го оставяйте да споделя проблемите си.

Храна и напитки

Овните са много енегични и се нуждаят от качествена и разнообразна храна. По същата причина често употребяват тонизиращи напитки, бира и различни храни от типа на чипсове и снаксове.

Не са капризни и когато са гладни ядат даже пакетирани храни, бульони, сухи супи и други лесно приготвящи се. Овенът не би се занимавал с приготвяне на специални ястия само за себе си. Това би направил само, ако трябва да нахрани цялото си семейство. В такъв момент ще се развихри и ще покаже неочаквани познания и възможности.

Стил

Овните много държат на добрия си външен вид и имат облекла, подходящи за различни случаи – от официални до спортни.

Много им допада и добре изразява темперамента им цялата гама от червени цветове – от ярко до бордо и бриг.

Предпочитат силните и резки аромати. Дамите също носят ярки цветове грим и червило и са готови да направят сериозни инвестиции в името на красотата.


Телец

Управляваща планета: Венера
Стихия: земя
Качество: неподвижен
Щастливи числа : 2,4,6
Подходящ цвят: есенно-жълто, бяло, зелено, бледо лилаво
Камъни: ахат, брилянт, опал, лунен камък
Цветя (растения): Момина сълза, люляк
Метал: желязо, стомана
Талисман: чук, златно руно
Късметлийски дни: понеделник, петък
Неблагоприятни дни: вторник
Подходяща държава: Англия, Германия, Дания, Сирия, Италия, Турция
Влиянието на Венера и Луната прави Телците чувствителни и сантиментални, спокойни и дипломатични. Те са миролюбиви и търпеливи, стремят се да създават хармония и много често се съгласяват дори със ситуации, които никак не са им по вкуса, но... внимавайте, не злоупотребявайте с търпението на Телеца. Не обичат разправиите, и най-вече не обичат проявите на агресия, разчитат на чувствата си и наблюдават много дълго преди да направят генерални умозаключения.

Телците са обективни, имат превъзходна памет и са много добри оратори. Не са особено решителни, потайни са, великодушни и в същото време – алчни. Те са прагматични и интелектуални, разсъдливи, естествени и чувствителни.

Телецът е материален, най-лесно му се отдава изграждането на кариера и натрупването на богатство. Обикновено, когато повтори няколко пъти желанието си, успява да го постигне.

Добри и лоши черти

Телецът е миролюбив и добронамерен, умее да се концентрира и лесно постига целите си. Идеите, които дава отначало изглеждат незначителни, но скоро става ясно, че влияят в много по-широк мащаб. Телецът може убедително да измъкне парите от всеки джоб.

Основни недостатъци на Телеца са инат, безразличие и егоизъм. Телецът губи позиции, когато се бави с решенията си и не използва момента. Освен това Телецът трудно свързва материалното и духовното, секса и емоциите.

Най-лош вариант: Скъперник, който се старае да изглежда щедър. Събира и трупа не това, което му трябва, а всичко, което може. Държи се като собственик. Властва над семейството си по най-брутален начин, макар че изглежда кротък и сговорчив. Не вярва на никого. Не полага големи усилия да чете и да обновява информацията си, но за всичко си има собствено мнение, което счита за единствено правилно.

Мъжът Телец

Характерно за мъжете Телци е високото чело. Много рано започват да оплешивяват. Очите са големи, с много красиви мигли и леки бръчици в краищата, защото много често се усмихват. Устните са пухкави, леко женствени. Имат добре очертани и чувствителни ноздри. Ушите са щръкнали, с жилест врат – създават впечатление, че не излизат от фитнес залата. Стройна фигура, често окръглена, никога слабоват.

Жената Телец

Те са с гладко и привлекателно чело, големи лъчисти, леко окръглени очи, хубави пръхкави мигли, добре очертани и чувствени устни и ноздри. Ушите са малки и изящни, шията е като произведение на изкуството – дълга, гъвкава и нежна. На ръст са средни или малко по-ниски, много женствени.

Детето Телец

Децата Телци не понасят лиготиите. Забелязват всичко и непрекъснато критикуват. Не се залъгват със сладки приказки, но подходящите подаръци вършат добра работа, ако искате да ги накарате да свършат нещо. Лесно си изграждат навици, но не само добри, а и лоши. Сладокусни са и ако не ги контролирате може да проявят склонност към напълняване. В училище са дисциплинирани и старателни и довършват много прилежно всичко започнато. Работят малко бавно, но пък за сметка на това почти винаги безгрешно.

Родителят Телец

Това е най-любвеобилният знак. Отделя много внимание на децата си, но и много изисква от тях. Тъй като Телците са честни, искрени и търпеливи, стараят се да възпитат същите качества и у децата си.

Трябва да внимават да не превърнат децата си в крайни материалисти и да не угаждат на всичките им капризи.

Работа

Телците не бързат и много мислят. Те никога няма да започнат нещо, което не са обмислили добре и почти никога няма да спрат започнатото без да са го довършили. Обикновено хвърлят силите си в една посока.
Не са много гъвкави и не се ориентират бързо в ситуацията. Не обичат да ги притискат.

Телците издържат на големи натоварвания и хората, работещи с тях обикновено много скоро започват да кръшкат от задълженията си за тяхна сметка. Но това не бива да продължава прекалено дълго, защото веднага щом Телецът забележи това ще вземе инициативата и резултатите могат да бъдат даже страховит.

Пари

Телецът държи първенството по отношение на парите – той никога няма да пропусне печалбата си и няма да похарчи всичко. Обича да живее в комфорт. В същото време, по отношение на ежедневните си нужди Телецът не е капризен – умее да се наслаждава на съвсем обикновени неща.
Той е щедър към близките си. Ако отношенията ви с Телец са в достатъчно напреднал стадий, можете да поискате от него всичко. Това няма да го затрудни, а напротив, ще се почувства щастлив от това, че можете да разчитате на него. Дори и да не сте съвсем близки с Телеца, никога не му казвайте, че нищо не ви трябва, защото ще го лишите от възможността да изрази чувствата си. Представителите на земните зодии изразяват емоциите си по земен начин – с подарък или като ви доставят някакво удоволствие. Оставете ги сами да изберат нещо за вас и ще останете изумени от вродения им стил и усет за естетика и хармония.

Любов и брак

Ако ви привлича мъж Телец, пригответе се за дълга и методична обсада. Най-напред трябва да изглеждате добре, да се държите достойно, да сте практична и добра домакиня. Няма да е зле, ако умеете да готвите вкусни ястия и ако домът ви е обзаведен с вкус. В случай, че отговаряте на всички тези условия, може да очаквате до няколко месеца Телецът да ви постави брачната халка. Ако пък не отговаряте, то би трябвало силата ви да е в секса – ще го покорите, даже и да не можете да изпържите едни яйца.


Да предизвикате интереса на жената Телец си е трудна работа. Тя наистина изисква цялото ви внимание, високо интелектуално ниво и перспективно мислене.

Подходящи партньори

В младежка възраст най-подходящи за Телеца са другите 2 земни знака – Козирога и Девата. Те търсят случайни, необвързващи и емоционални връзки.

В средна възраст Телецът може да намери добро сходство с Близнаци и Овен. Близнаците ще го привлекат с интелекта си, Овенът – с енергичността. Телецът е земен знак и много ще им помогне да анализират живота си и да променят бъдещето си.

В зряла възраст Телецът е готов за дълбоки идеалистични и духовни отношения. В този период може да преживее вълнуващ романс със Скорпион.

Секс

Доста време и усилия ще ще ви трябват, за да вкарате Телеца в леглото си. От една страна той е много влюбчив, от друга - взискателен.

След като Телецът ви забележи ще трябва доста да се потрудите – да поддържате разговор на достатъчно високо ниво на различни теми, да покажете добро чувство за хумор и светкавична мисъл преди да се оформят съвместни планове за близкото бъдеще. Телецът не обича спонтанния секс, той предпочита спокойно да избере подходящото време и място, да си вземе душ, да се разположи удобно и едва след това е готов да приеме ласките ви. Не се впуска в излишни акробатики и фантасмагории, но за това пък ще се развихря дълго и елегантно. Телецът има нужда от постоянна близост, нежност и целувки. Трябва да чувства топлината на тялото ви, трепета на ръцете ви.

Телецът не е склонен към изневяра. Към подобна постъпка може да го провокира само и единствено поведението на партньора му – капризи, непрекъснато променящи се настроения, прояви на отчуждение или на прекалено обсебващи емоции. Ако искате да задържите дълго време Телеца постарайте се да бъдете максимално добронамрени и искрени. Телецът високо оценява проявите на лоялност в труден момент. Ако приемете трудностите стоически и без да мрънкате, ще можете да разчитате на Телеца до края на дните си.

Храна и напитки

Повечето Телци обожават растителната храна. Това съвсем не означава, че са вегетарианци, но много по-често от всички останали са склонни да се хранят с риба и салати. Хранят се редовно. Жените Телци са доста склонни към напълняване.

И жените, и мъжете Телци обикновено са добри готвачи – проявяват търпение и фантазия при приготвянето на храната, нямат проблем да приготвят „от нищо – нещо”. Не се увличат излишно по силните подправки, но мариноват и овкусяват ястията.

Телците имат чувствително гърло и не е препоръчително да употребяват студени и газирани напитки.

Стил

Телците се обличат стилно и не задължително по последна модна линия.

Предпочитат удобни дрехи, много успешно преправят стари такива. Могат много дълго да запазят любимите си неща и когато отново ги облекат – да ги чувстват като нови. Любимите им цветове са тъмносиньо и черно. Цветът, който най-добре отразява характера на Телеца е салатенозеленото – то създава усещане за мекота, спокойствие и уравновесеност. Подходящи аромати са цветистите и напомнящите на свежест и зеленина.


Близнаци

Управляваща планета: Меркурий
Стихия: въздух
Качество: подвижен
Щастливи числа: 3, 5, 12, 18
Подходящ цвят: слънчевооранжев, нежножълт, гълъбовосив, виолетов
Камъни: изумруд, сапфир, ахат, яспис, гранат, планински кристал, берил
Цветя (растения): маргаритка, мак, лютиче, жасмин, нарцис
Метал: злато, сребро
Талисман: змия, маска
Късметлийски дни: сряда, неделя
Неблагоприятни дни: четвъртък
Подходящи държави: Англия, Армения, Канада, САЩ, Египет, Белгия


Те са двойнствени, разговорчиви, мъжествени, привлекателни и любвеобилни. Меркурий пази Близнаците – те имат защитна стена от равнодушие. Не ги интересува, че ги критикувате, че ги иронизирате, че си правите шеги за тяхна сметка.


Много са интелектуални, любознателни, организират живота си само според собствените си разбирания. Предпочитат лекия начин на живот и това на моменти ги вкарва в големи неприятности, даже може да ги доведе до депресия. Ловки са, бързо мислят, но са непостоянни и разпилени.


Изключително чувствителни и склонни да си губят времето с глупости, неуравновесени, непоследователни, захващат по няколко неща едновременно, но са практични, егоистични и на моменти – дребнави. Най-вредно им е непостоянството. Ако положат съвсем малко усилия могат да постигнат небивали успехи във всичко.


Близнаците имат лек характер, но са много променливи. Бързо схващат, обожават споровете и купоните и имат невероятната способност да водят двойнствен живот. Освен това са находчиви, дръзки и изобретателни, обожават мимолетните запознанства. Лесно приспособяеми, но страхотно неорганизирани. Лесно се уморяват, защото са много подвижни и пилеят енергията си безконтролно.


За да се преборят с вродената си двойнственост и тя да не им пречи би било добре да се занимават с две различни дейности. Трябва да проявяват повече търпение увереност в начинанията си. Близнаците умеят да използват стихията на вятъра, гласът им има магически вибрации и са способни да убедят когото и да било в каквото и да било.

Добри и лоши черти

Близнаците действат не просто лесно, те действат успешно. Мислят бързо, забелязват фактите многопосочно, имат перфектна памет и ораторски способности.


Близнаците са неорганизирани, разсеяни, непостоянни. Негативизмът им е понякога взема връх. Втурват се към нещо, стигат до изтощение и им трябва доста време за възстановяване. Трябва да отпочиват.

Най-лош вариант: Вечното дете. Има неповторимият талант да преувеличава. Захваща се едновременно с няколко неща и ги захвърля недовършени, сменя си мнението по-често от гащите. Като тръгне за някъде, докато стигне, забравя за какво е тръгнал. Ако искате целия град да знае какво мислите – споделете го с Близнак.

Мъжът Близнаци

Те са жилави, подвижни, с разпилени коси, в повечето случаи – светли очи. Носят впечатляващи дрехи, различни допълнения към тях и са много приказливи. Колкото са по-големи очите им, толкова по-високо са веждите им. Погледът е дяволит, очертанието на очите – окръглено. Устните са големи, светли, хармонични на цялостната фигура.
Най-характерното за Близнаците е, че непрекъснато си размотават ръцете и краката насам-натам.

Жената Близнаци

Тя излъчва лекота и въздушност. Кожата на лицето е бледа, косите са тънки и разрошени в „художествен” безпорядък, със светли или червеникави оттенъци, вдигнати над челото. Очите са с неопределен цвят, както и всичко останало. Устните могат да бъдат наистина във всякаква форма, светлорозови. Цялото лице е много подвижно, с прекрасно развита мимикрия. Фигурата – дребна, слабовата, без пищни форми. Пръстите на ръцете са особено характерни – тънки и дълги. Обикновено са чипоноси и не спират погледа ни на едно място.

Детето Близнаци

Децата Близнаци са чудо на чудесата. Те са толкова бързи и бъбриви, че родителите не могат да им насмогнат. Проговарят рано, прохождат рано и всичко научават бързо – на 3-годишна възраст то е вече голямо дете! След това започва един преходен период, който никога не свършва – непрекъснато си противоречат, измъкват се от всякакви отговорности и измислят поредица „изключително важни причини” за да не правят нищо. Единственото им желание е непрекъснато да се разхождат, да се забавляват, да седят пред компютъра или пред телевизора и да харчат пари. И при това, ако е възможно всички тези неща наведнъж.


С тези деца можете да се справите само и единствено на принципа на „пазарната икономика” – всичко, което им се позволява да бъде компенсирано с изпълнение на задължителните дейности и то навреме и качествено. Най-добре е да си записват задачките и да получават бонуси само след като ги свършат, а също така в никакъв случай да не позволявате да ви рекетират. Ако веднъж успеят – няма отърваване. Изобщо, родителите на детето Близнаци никога няма да скучаят.

Родителят Близнаци

Близнаците се отнасят към децата си като към равни, но не са твърде задълбочени в тяхното възпитание. Не са достатъчно настойчиви и на моменти се учудват, че децата пренебрегват мнението им.

Работа

Близнаците винаги са в крак с новостите. Те се изменят по същия начин, по който и целия свят. Думите им никога не бива да се приемат буквално. Близнаците не се движат нагоре, а напред – за тях е важно да бъдат навсякъде и преди всички. Изграждат всякакви безцелни връзки – значителни и не чак толкова и точно там им е проблемът. Те трудно осъзнават, че „който е навсякъде, той е никъде” и започвайки да вършат много неща в един момент просто увисват във въздуха.


Близнаците много бързо преуспяват, ако имат насреща си целеустремен партньор, който ще ги контролира, да не се увличат в дреболии и щом получи съгласието им за нещо незабавно ще ги накара да го направят. Започнат ли веднъж, не е нужно да им се виси над главите – те ще си свършат работата с много настроение и фантазия.

Пари

Близнаците просто умеят да „правят” пари. Те са родени далавераджии и от далеч подушват кое може да им донесе печалба. Но така както ги печелят, така ги и харчат – с размах! Няма Близнак, който да не може да измисли поне 10 „сравнително законни” начина да ви измъкне парите. И ако не си отваряте очите на 4 ще го направи, докато се усетите.

В началото на всяка своя романтична връзка Близнакът е способен да похарчи целият си месечен доход, че даже да влезе и в дългове само за да изглежда по-значителен и по-благополучен отколкото всъщност е. Кога ще се справи с тази финансова травма е съвсем друг въпрос.


Най-добър партньор за Близнака е човек с минимални потребности и то не само, защото той обикновено няма постоянни доходи, а защото според него най-важното семейно задължение е непрекъснато да се спретват купони, където да изтича семейния бюджет.

Любов и брак

Близнаците са очарователни и около тях непрекъснато има „влюбени до уши” почитатели/ки. Те трябва да знаят обаче, че да се ухажва противоположния пол, да се сипят мили думи и обезоръжаващи усмивки за Близнаците е толкова естествено, колкото да се хранят и дишат. И всичко това съвсем не означава, че Близнаците ви отвръщат с взаимност или че вече сте ги омагьосали. Те може даже да не са ви забелязали.


Най-добрият подход би бил да се проявите като добър слушател, да показвате непрекъснатото си възхищение от тях, да ги гледате със светнал поглед и тогава съществува реална възможност Близнакът не само да ви забележи, ами и да се задържи наоколо за известно време.


Близнаците харесват ярките, знойни и колоритни личности. Те са пълни с идеи, като на моменти дори се удивляват на тяхната неизпълнимост. За да привлечете вниманието на Близнака, трябва да сте загадъчни и необикновени – те се интересуват от неизвеството повече от всичко.

В случай, че сте решили да свържте живота си с Близнак, не забравяйте – той никога няма да спре да се заглежда по други обекти, никога няма да надживее пубертета. До края на живота си ще трябва да го обгрижвате, да го придружавате по купони и... да го преобличате, за да не настине. Все пак има начин – това е взаимното доверие, общия бизнес, здравата управленска ръка от ваша страна. Ако не успеете да го убедите, че сте екип, той просто ще смени посоката.Подходящи партньори

Близнаците могат да се разберат с абсолютно всички благодарение на вродената си хамелеонщина.
В младежка възраст най-добре си пасват с Везните и Водолея. Те също са въздушни знаци, точно толкова повърхностни, непостоянни и свободолюбиви.


В средна възраст Близнаците леко се успокояват и намират общ език с Телеца, който им предоставя приятелство и стабилност и Овена, който успява да им наложи своето АЗ.


В зрелия си период Близнаците са доста напреднали в интелектуалното си развитие и са стигнали до определено ниво на самоконтрол. Това е моментът, в който може да има добър синхрон със Скорпиона.

Секс

Можете да впечатлите Близнака само, ако имате завидно самочувствие, ако не му обръщате внимание или реагирате на закачките му с пренебрежение, ако не взимате инициативата в свои ръце и даже видимо да не го забелязвате. За Близнаците това е непоносимо и те започват да се въртят наоколо ви като истински сателити докато не се окажете в леглото им.


В секса харесват експериментите и разнообразието. Харесва им да ги докосвате „в движение”, дългите любовни игри, еротичните масажи и нежни отнесени разговори в свободното време, където вие сте предимно слушател. Трябва да го държите в напрежение, за да не ви изневерява. Сигурността убива тонуса на Близнака и той губи интерес към съответния обект.

Храни и напитки

По отношение на храната – това е знакът на крайностите. Тук има както изтънчени кулинари, така и Близнаци, за които храната е съвсем без значение. Има такива, които просто спазват стандартната схема, без излишни усложнения и такива, които се хранят редовно, разнообразно и умерено, а от време на време си купуват екзотични продукти просто, за да опитат нещо ново и непознато.


Ако се наложи да храните Близнак – предложете му нещо вкусно, макар и обикновено. Той ще се зарадва еднакво и на фазан с трюфели, и на пица „Маргарита” без да мрънка и без да намира кусури.

Стил

Близнаците носят практични дрехи в светли цветове, които не бият твърде много на очи. На тях най-много им отива жълтото – общителни, неспокойни, непризнаващи никакви ограничения, ексцентрични, винаги млади, весели и добродушни. Харесват многовалентните парфюми, които са букет от различни аромати.


Рак

Управляваща планета: Луна
Стихия: вода
Качество: кадинален
Щастливи числа: 2, 4, 5, 8
Подходящ цвят: гълъбов, син, бледолилав, сребрист, охра
Камъни: опал, кристал, лунен камък
Цветя (растения): водна лилия, жасмин, растения с бели цветове
Метал: сребро
Талисман: сърце
Късметлийски дни: понеделник, четвъртък
Неблагоприятни дни: вторник, събота
Подходящи държави: Холандия, Шотландия, Турция, Сирия, Африка, Австралия


Ракът си е достатъчен сам на себе си. Той употребява своя интелект и невероятната си памет, за да се потапя в самосъжаление и да си „връща дълговете” помни добрините, но помни и лошото и рано или късно си отмъщава. Ракът ползва знанията и опита си като оръжие за атака, бори се с въображаеми врагове и живее предимно с миналото си.


Ракът се движи назад или в страни и се плаши даже от сянката си. Ракът е много ласкав и много обичлив, но в подсъзнанието си винаги мисли за несъществуващи опасности. Най-важното нещо за Ракът е дома и семейството му. Ракът има нужда от време за мислене, не трябва да да се принуждава да бърза. Ако имате време да култивирате Рака като рядко и екзотично растение, няма начин да не получите превъзходни резултати.


Ракът не обича магиите, но обича гаданията. Много иска да знае какво го очаква в бъдеще и благодарение на неповторимата си интуиция обикновено отгатва какво ще стане. Раците са отлични психолози и много лесно успяват да манипулират околните.

Добри и лоши черти

Раците имат покровителствено отношение към хората. Проявяват съпричастност при поява на проблеми и търпение в екстремни моменти. Те са грижовни, благоразумни и трудолюбиви.


Основен недостатък на Рака е, че не може да проведе никакъв разговор, ако съществува и най-малка вероятност неговото мнение да бъде отхвърлено. Той е в състояние да излъже, но не и да приеме вината си. Има непоносимост към критиката. Не може да скъса с миналото си и най-вече с неприятните изживявания от детството си. Неподлежат на контрол непрекъснато променящите му се настроения, които натрапва на всички.


Най-лош вариант: Вглъбен в себе си непрокопсаник. Нищо не е в състояние да промени мнението му. Опитва се да създаде погрешното впечатление, че е спокоен и търпелив, а всъщност е сръдлив и неврастеничен. Приема всички околни за мързеливци, които влачи на буксир, ненавижда хората, които са в добро настроение и прави всичко възможно да им го развали.

Мъжът Рак

При него най-важни са очите – те обикновено са кръгли, с леко изтънени краища и ярко изразени очни ябълки. Миглите са светли, почти незабележими, цветът на очите в повечето случаи е светъл. Устните са пълнички, с капризни извивки в краищата, лицето клони към кръгло в зависимост от общото телосложение – дали човекът е слаб или пълен. Склонни са към напълняване, мъжете даже с годините успяват да си направят „бирени коремчета”.

Жената Рак

Мечтата на поета – кръглолика красавица с чувствени очи. Обикновено са 2-те противоположности – или крехка и беззащитна или едра и внушителна.


Жените Раци определено се нуждаят от повечко спорт, защото много лесно загубват добрата си фигура. Косите им са прави и доста тъмни, обичат лесните прически, устните са нежно очертани, детски.

Детето Рак

Мамините дечица. Деца на квадрат, че даже и на куб. Нежни, чувстивелни, капризни, ревливи. Ако родите дете Рак пригответе се да напуснете работа или да си вземете гледачка, макар че и тя няма да помогне кой знае колко. Детето Рак иска да има майка героиня.


Тъй като са много чувствителни и изцяло зависими от родителите си, не е желателно да се проявява излишна строгост при възпитаването им. Много по-добър ефект се постига с подходяща похвала или физиономия на разочарование от страна на родителя. Децата Раци си остават такива за цял живот и апликират отношението, което очакват от родителите си и в съпружеския живот върху партньора си.

Родителят Рак

Това са идеалните родители – заинтересовани, любящи, откликват на всички детски проблеми. Негативното, обаче е, че се опитват да лишават децата си от свободи и може да започнат да пренебрегват съпрузите си заради тях.
Раците бащи са особено привързани към дъщерите си.

Работа

За Раците с пълна увереност може да се каже, че работят за себе си. Те изключително рядко разчитат на чужда помощ, изграждат кариерата си самостоятелно, колкото и усилия да им струва това. Правят всичко стъпка по стъпка, етап след етап, със завидно постоянство сякаш търкалят снежна топка, от която се очаква да стане огромна макар и бавно.


Принципът на Рака е: „Нося всичко нужно със себе си. Ако някой не споделя неговите убеждения, Ракът упорито се стреми да му ги внуши. Раците са мнителни и трудно допускат някого близо до себе си. За това е нужно първо да се убеди, че мислите като него. В случай, че имате различно мнение, по-добре е да не се опитвате да промените това на Рака. Когато се убеди, че мислите еднакво, работата с него ще бъде голямо удоволствие.


Раците работят честно, методично, ритмично и са в състояние да поддържат работния дух на колегите си. Те са универсални – могат компетентно да решават всички възникнали въпроси. Честата промяна на настроенията им не пречи на никого, тъй като те намират и утеха, и развлечение най-вече в работата си.

Пари

На Раците не бива да се предлага прекалено голямо възнаграждение и бързи резултати, защото това ги прави мнителни. Ще решат, че е неестествено и даже, че има нещо противозаконно. От Раците не може да се очаква алтруизъм или желание за експерименти. Те много ясно и точно си представят каква част от благата им се полагат и при това е желателно да ги получават постепенно, за да знаят, че имат перспективи.


Раците не обичат резултати, които се получават изведнъж. В личния живот е добре да бъдат провокирани да правят по-широки жестове за някого, защото по този начин те се чувстват силни и добри.

Любов и брак

Раците са доста стеснителни и затворени. Колкото повече се стремят да изглеждат впечатляващо на външен вид толкова са по-комплексирани. Мълчаливи са и в никакъв случай не биха взели инициативата в свои ръце. За да реализирате дълги и сериозни отношения с Рак ще ви се наложи доста време да играете ролята на добрата фея – да не натрапвате желанията и претенциите си. Първоначално пробвайте лек и неангажиращ разговор. Опознайте средата и хората, с които общува. Отношението му към вас почти изцяло ще зависи от тяхното мнение.


Раците харесват скромните хора, които не влизат в спорове с тях. В същото време, колкото и парадоксално да звучи, те уважават именно хора, имащи собствено мнение по глобалните житейски проблеми. Идеалният вариант би бил, ако отстоявате мнението си рядко, но твърдо. Ракът непременно ще оцени рационалното мислене, скромността и проявите на привързаност към дома и семейството. Когато усетите, че Ракът започва да се привързва към вас не бързайте да го въведете в собствената си компания, взаимоотношенията ви ще се развият добре, ако се виждате по-често и то насаме.


Идеалният партньор според раците е трудолюбив, икономичен и спестовен, той трябва да има неговите духовни стремления, виждания, интереси и идеи и непременно всичко това да лежи върху взаимно доверие.

Подходящи партньори

В младежка възраст за Рака са най-подходящи Скорпиона и Рибите – те изискват близки, дълбоки, емоционални връзки.


След това Ракът малко променя преценките си, става по-разкрепостен и намира съвместимост с Близнаци и Дева. Тези два знака са доста енергични и лесно преодоляват неврастеничността на Рака.


В зряла възраст Ракът трябва да се опита да си наложи висока степен на самоконтрол. Тогава ще намери съвместимост с Козирога, който е високоорганизиран и двамата лесно ще осъществят целите си.

Секс

Ако искате да съблазните Рак не бъдете агресивни. Много по-голям ефект биха имали „случайни” докосвания и неангажиращо поведение. Трябва да прецените момента и да дадете възможност на Рака да се чувства удобно, защото при първите сексуални контакти той ще бъде доста скован.


Раците предпочитат класиката в секса, готови са да преотстъпят водещата роля на партньора. Обичат проявите на нежност и целувките. Впечатляват ги стилното бельо и изящните аксесоари. Ракът е чувствителен и всичките му действия зависят изключително много от емоционалната настройка.


Той търси разбиране, одобрение и поддръжка. Ако ги получи е в състояние да прави секс по-често от Овните и по-разнообразно от Близнаците. Но трябва да бъдете изключително внимателни – достатъчна е дори една неподходяща (макар и справедлива!)дума, наърняваща мъжкото му самолюбие и Ракът ще ходи мрачен и сърдит седмици наред, лишавайки от от нежност и себе си, и вас. Нека първата крачка бъде ваша, защото Раците не познават думичката „извинявай”. Класическият Рак просто ще мрънка, ще сумти, ще се сърди и ще търси причините за нещастието си навсякъде другаде, но не и у себе си.


Сексът е една от най-силните ви връзки с Рака. В случай, че постигнете хармония и се съобразявате с желанията му, Ракът ще е ваш до края на живота си. Ако на всичкото отгоре приемете безрезервно неговите капризи, променливи настроения, неочаквани избухвания и склонност към самосъжаление, то Ракът никога няма да ви изневери.

Храни и напитки

Раците са много чувствителни и към храната. Обичат да се хранят добре и най-важното – качествено и разнообразно. За Раците способността да приготвите нащо вкусно от съвсем обикновени продукти е основна предпоставка за дълъг и щастлив семеен живот. За себе си те са прави, тъй като от тяхната вродена свръхчувстителност мъжете обикновено имат проблеми със стомашно-чревния тракт и жлъчката.


Жените Раци са олицетворение на идеалната съпруга, майка, домакиня и пазител на домашното огнище. Има, естествено, и такива дами Раци, които ненавиждат кухнята и не се справят с приготвянето на храната, но всичко е въпрос на време – трябва първо да свикнат, после да им се даде време и възможност да се пробват и скоро започват да се справят доста добре. Раците обичат тестените изделия, бирата и всякакви течности.

Стил

Предпочитат свободното облекло, скриващо фигурата. Харесват всякакви украшения, ширити и галони. Непрекъснато се стремят в облеклото им да има елемент на загадъчност и романтична тръпка по „доброто старо време”.


Харесват бледорозово, бледозелено, екрю и други подобни пастелни тонове, а също така по-светлите оттенъци на сивото. Най-добре приляга на настроението им бледо изумруденото. Източните народи наричат този цвят „лунен”. Той олицетворява силно развитата интуиция, изолация от външния свят, емоционалност и нестабилност на настроенията. Това е много деликатен цвят – странен, мечтателен, тип „студен”, труден за постигане.

Техните аромати са плътни и нежни, напомнящи прохладна лятна нощ, асоцииращи се с Луната, на която Раците са подвластни. Това са ароматите на нощните растения – ирис, фрезия.


Лъв

Управляваща планета: Слънце
Стихия:огън
Качество: неподвижен
Щастливи числа: 1, 5, 9, 11
Подходящ цвят: червен, бриг, златист, пурпурен, черен
Камъни: кехлибар, елмаз, рубин, топаз, оникс, хризолит, есмералд
Цветя (растения): божур, невен, гладиола, хризантема
Метал: злато
Талисман: лъв, орел, божа кравичка
Късметлийски дни: неделя
Неблагоприятни дни: събота
Подходящи държави: Франция, Италия, Чехия, Арктика, Антарктида, Сицилия


Слънцето дава живот, топлина, светлина, съзнание, идеи, дисциплина, лъчисто величие. Човешкото съзнание е противоположно на студената лунна светлина. Лъвовете осъзнават социалната си роля и имат амбицията да я реализират. Те са огнено-страстни и никога не приемат второстепенна роля. Лъвът е център на вселената в собственото си съзнание. Той е лидер, благородник, протекторат. Великодушен е и няма чувство за страх. Лъвът е верен, откровен и справедлив.


Най-големият му проблем е собствената му гордост. Тя му създава проблеми, създава му комплекси и го довежда до депресия. Лъвът трябва да е много добре подсигурен материално, за да се чувства достатъчно сигурен в себе си.


Лъвът има много силна енергия, която е резултат на лидерските му качества. Умее да зарази околните с идеите си, да ги поведе и да ги убеди в добрите перспективи.

Добри и лоши черти

Лъвът е властен, благороден и изпълнителен. Постига целите си с лекота, за това хората го обожават и им харесва да му помагат. Дисциплиниран, умее да прилага властта си.


За съжаление лъвът може да бъде и изключително честолюбив, суетен и лицемерен. Не приема НЕ за отговор, много често е повърхностен в оценките си.


Най-лош вариант: Мързеливец! От най-ранно детство се впуска в пиянски оргии. Егоцентризма и високомерието му са в състояние да отровят живота на целия свят. Всички трябва да се въртят около него и едновременно с това, ако е възможно, да работят вместо него. Нищо не може да разклати увереността в собственото му величие, важност и непогрешимост.

Мъжът Лъв

Лъвът си личи от километри дори само по външния вид. Брадичката е леко издадена напред, долната част на носа при ноздрите е леко триъгълна като муцунката на котките. Косата им обикновено е като грива, очите са големи, бадемообразни, тъмни или сивозелени, тялото яко и жилесто.

Жената Лъв

Жената Лъв също има специфично „котешко” очертание на лицето с големи издърпани очи. Най-често са смугли, лицата им са едри, косите са пищни, разпилени, прическата – с перчем. Имат ярки, добре оформени и изключително сексапилни устни, стройна осанка, напета походка, едра костна система.

Детето Лъв

Детето Лъв е ярка и самостоятелна личност от самото си раждане. То прави само онова, което е решило. Проявява независимост и упорство към всички правила, които се опитват да му натрапят. Ролята на родителите е да му помогнат да си изгради широк кръгозор, за да осмисли интересите си и да ги реализира.


В процеса на израстването си младите Лъвчета стават все по-привързани към родителите си. Дори да са имали проблеми с тях, те винаги ще ги уважават и ще се грижат за родителите си до края на живота им.

Родителят Лъв

Лъвовете са много загрижени родители. Те не забелязват недостатъците на децата си, но са строги и не понасят неуважение. Децата им обикновено се отнасят със страхопочитание към тях.

Работа

Лъвът притежава ярко изразена индивидуалност, той не се вписва в стандартните схеми. Лъвът работи стремително и харесва хора, които работят като него. Това не означава, че ако шефът ви е Лъв трябва да му се натягате.Напротив – ако работите добре и проявявате самоувжение, той ще го забележи.

Никак не е трудно да се работи с Лъвовете – предложете им нещо ново, оригинално, екстравагантно и той тутакси ще прегърне идеите ви. Но предварително трябва да знаете, че Лъвовете мразят да се задълбават в дреболии, принципно те дават първоначавното направление за дадена работа, а останалите я довършват.


Когато Лъвът каже, че ще направи нещо сам е по-добре да не му се мотаете в краката, той ще се справи. Лъвовете обичат точното спазване на йерархията и разпределението на дейностите. Той се захваща само със своята част от работата, когато тя е колективна, но това не му пречи през цялото време да дава умни съвети и идеи за подобряване на организацията.

Пари

Лъвовете са творчески натури и много често се съгласяват да работят безвъзмездно, просто от интерес към дадената дейност. Добре е финансовите взаимоотношения да се уредят още при започване на съвместната дейност, защото Лъвът изключително радко пръв заговорва за пари и при това, ако няма конкретна уговорка той разчита, че възнаграждението ще бъде достойно за царствената му особа. Ако се получи разминаване между действителното заплащане и очакванията на Лъва, то той ще обърне гръб на този партньор завинаги.


В личните си взаимоотношения не е склонен да прави щедри жестове и пищни подаръци и то не защото е стиснат, а защото се опасява, че това би се възприело като отплата за нечие внимание. Лъвовете правят жестове само по собствено желание и то, ако имат вдъхновение за това. Ситуацията е по-различна с постоянните им партньори, към тях Лъвовете са изключително грижовни и щедри.


Ако имате близки взаимоотношения с Лъв трябва много да внимавате как инвестирате средствата си, да разберете неговото чувство за мярка, защото в противен случай може да си помисли, че сте или ненаситни, или прекалено щедри.

Любов и брак

Ако искате да събудите интерес у Лъва създайте му впечатление, че най-много предпочитате свободните и неангажиращи взаимоотношения, че обвързването до гроб е само глупост и предразсъдъци. Лъвът не понася мисълта, че някой може да му отнеме свободата. Веднъж повярвал на свободомислието ви, той ще ви предложи брак единствено заради принципа.


Лъвът винаги се чувства царствен и величествен, заживявайки веднъж с него ще се убедите, че той ви предоставя едновременно свобода и емоции. Ако сте достатъчно дейни и активни Лъвът много бързо ще се привърже към вас. Не очаквайте от него да ви забавлява, защото той очаква от вас именно това. Лъвовете са много наивни, но това не означава, че са глупави – ако се опитате да ги измамите, веднага ще го разберат.

Подходящи партньори

В ранна младост с огнените знаци – Овен и Стрелец – те са независими, обективни и безкористни.


В средна възраст стават по-практични, имат добра съвместимост с Козирог и Близнаци.


В зряла възраст стават ексцентрични, достигат много високо интелектуално развитие и много добре си съчетават интересите със Скорпион и особено с Везна.

Секс

За да съблазнита Лъва е достатъчно да отреагирате на вниманието му към вас по съвсем естествен начин – без превземки и театралничене. Лъвът много държи както на собственото си достойнство, така и на това на другия. Нормалният Лъв никога няма да остави без внимание представител на другия пол.


В секса Лъвът играе главната роля, той е активен и страстен, предпочита да прави секс на светло, не обича излишните акробатики, с него можете да дадете воля на емоциите си, да се отпуснете напълно и да изпитате невероятно удоволствие.


В никакъв случай не давайте на Лъва повод за ревност. Даже мисълта, че той не е единствен може да го извади от равновесие и да охлади всичките му страсти. Напротив, трябва непрекъснато да му повтаряте колко е ценен за вас и колко неговата сексуалност е неповторима. И всичко това е добре да се прави най-вече в компания. Лъвът ще ви бъде безкрайно благодарен/а, че поддържате романтико-героичния му образ пред останалите. Насаме можете и да го критикувате, но никога пред свидетели.


Лъвът не понася самотата и неизвестността. Ако често го оставяте да скучае непременно ще ви изневери. Същото ще направи и ако прекалено често му правите сцени, свързани с плач и сръдни.

Храни и напитки

Лъвовете обожават да приемат гости и да ги изненадват с щедри и пищни трапези. Парадоксалното е, обаче, че повечето Лъвове не обичат, а и не умеят да готвят. А ако в някакъв момент ги осени вдъхновение и все пак решат да да готвят, то непременно правят количество, което би изхранило цяла рота. Идеалното решение за Лъва е да ви покани на ресторант, при това от най-висока класа.

Стил

Лъвът не се влияе от модата. Индивидуалността се разпозната и в облеклото му. Неговият цвят е златистооранжевият. Той символизира разум и зрялост, разкош, сексуалност и увереност, събужда апетита и активизира.


Лъвът харесва силни и топли аромати със сладникав оттенък. От растителните аромати предпочита лавандула и майорана.


Дева

Управляваща планета: Меркурий
Стихия: земя
Качество: подвижен
Щастливи числа: 3, 5, 6, 12, 20, 27
Подходящ цвят: бял, бледо сив, виолетов, резеда
Камъни: ахат, нефрит, малахит, сердолик, топаз, мрамор, изумруд, карнелит
Цветя (растения): астра, подбел, червен мак
Метал: олово, мед
Талисман: наковалня, астра
Късметлийски дни: сряда
Неблагоприятни дни: четвъртък, петък
Подходящи държави: Гърция, Сирия, Молдова


Девите са сложно устроени. Чувстват непрекъснато необходимост от самоусъвършенстване, анализиране, подреждане и систематизиране на фактите. Те са скептици, не приемат интуицията за водеща. Виждат живота ясно, стараят се да опростят проблемите.


Те се разкъсват между любопитството и страха. Мислят преди да действат, не са спонтанни и много често пропускат предоставените им възможности. Девите са умни, работоспособни и надеждни, могат да направят всичко и да приемат всякаква позиция. Девата е най-силна в комбинациите, логиката и цифрите. Девата обръща внимание на подробностите и точно това й помага да побеждава и да печели.


Има 3 типа Деви в зависимост от начина на решаване на проблемите и от стремежите им.


1-ви тип – не се справят. Те са сдържани и крайни, или всичко обмислят в детайли, или всичко оставят недовършено;


2-ри тип – могат да стигнат до депресия в знак на протест, властолюбиви, егоистични


3-ти тип – комбинация от първите 2 – едната ръка не знае какво прави другата! Клатушкат се между пълна нерешителност и бурен ентусиазъм.

Добри и лоши черти

Девите са логични, чувствени, последователни и отговорни, повече интелектуални, отколкото емоционални.


Могат да бъдат обаче и консервативни, доста еднообразни, прекалено детайлни и критични.


Най-лош вариант: Уникален скъперник, ограничен и заядлив. Не умее да импровизира, прави се на тежкар, мисли бавно, взима решения трудно. Най-много стари моми и ергени има сред Девите.


Мъжът Дева

Мъжете Деви обикновено са изключително съсредоточени към външния си вид – фитнеса е едно от любимите им занимания. Според собствените им представи, за да изглеждат добре трябва да са поне като четирикрилен гардероб – предимно мускули и тук-там – жили. Има и изключения, разбира се.


Обикновено мъжът Дева е късо подстриган, носи косата си сресана на горе, много рядко поддържа малък, но забележим перчем. Очите са изразителни, леко изпъкнали, много често сиви, устните са тънки, бледи, плътно стиснати, на ръст са средни, в повечето случаи – високи.

Жената Дева

Жените Деви се познават отдалече – те са истински хамелеони. Могат по такъв начин да променят физиономията си, да си служат с такива мимики и жестове, че не е нужно дори да ги слушаш какво говорят, всичко изразяват с подходящи движения.


Косите им са прави, събрани и подредени, очите са големи, тъмни, наблюдателни. Веждите са леко дъгообразни, почти прави, очните ябълки са ясно очертани, кожата им е бледа и гладка, много чувствителна и много често с напредването на възрастта се появяват петна. Жените, както и мъжете обикновено имат нос, който се отличава, в сравнение с останалите пропорции. На ръст на средни и често с поднормено тегло. Жените Деви обикновено са сговорчиви и отстъпчиви.

Детето Дева

Това са много разсъдливи и подвижни деца. Бързо усвояват нови навици и са много очарователни. Рано проговарят, по-лесно и по-добре от връстниците си. Те се развиват по-бързо и трябва да получават информацията на малки порции и в подходящ вид. Добре е да прекарват повече време на открито и да им се създава грижа за нещо – цветя или животни.

Родителят Дева

Девите се отнасят много съзнателно към родителските си задължения. Те са настойчиви и упорити в старанието си да изградят навици у своите деца. Поставят на първо място заниманията, а после – игрите. Бащите Деви обикновено са строги, нетърпеливи и раздразнителни, но отделят много внимание за развитието на интелекта на децата си.

Работа

Представителите на тази зодия са най-практичните хора. Освен това са и в голяма доза оптимисти – според тях никога нещата не може да са непоправимо зле. Те виждат света като съставен от взаимосвързани елементи. Ако помогнете на Девите да видят убягващите им детайли ще спечелите уважението им за цял живот. В тази насока Девите много добре работят с Телците и Козирозите. Много им допада начинът на мислене на Рибите, тъй като те забелязват тънкости, които обикновено убягват на тях самите.


Девите са болезнено откровени и няма да си спестят мнението за вас дори и то да не ви хареса. Те са истински прагматици и обикновено се занимават само с конкретни неща, от които биха постигнали положителни резултати. Обикновено се сближават само с хора, в чиито умствени способности нямат съмнение и безпрекословно им показват уважението си.


Няма смисъл да разказвате на Девите за перспективите и възможностите на проектите си, най-добре е да им споделите каква конкретна печалба очаквате.


В никакъв случай не бива да проявявате нахалство пред Девите, даже когато ви се струва, че са непробиваеми. Те ще се засегнат и ще започнат да ви отбягват.


Ако Девите оценяват работата ви еднозначно – като изцяло положителна или изцяло отрицателна, това означава, че не сте се справили блестящо.


Девите не търпят безпорядък на работното си място и ако работите с представители на тази зодия, а нямате навика да подреждате бюрото си, ще се наложи да изтърпите лошото им настроение.

Пари

Според Девите доброто материално състояние се постига не толкова с добри приходи, колкото с пестеливост и икономии. Девите могат да похарчат много повече за чужди или полупознати хора, за да не ги помислят за скрънзи, отколкото за себе си и семейството си.

Любов и брак

Ще ви трябва много време за да разберете истинското мнение на Девата за вас. Може да ви обсипва с мили думи, а връзката ви да продължи не повече от седмица, от друга страна може да не ви направи нито един комплимент, а да се окаже влюбен/а до уши.


Пред мъжете Деви трябва да говорите колкото е възможно по-малко и да се усмихвате колкото може повече. Повечето Деви са толкова самовлюбени, че ако не дай Боже ги прекъснете по време на разговор е възможно да ви намразят до края на живота си. Мъжът Дева може да излива монолози с часове, но не го оставяйте да прави това – намерете начин да си тръгнете, в противен случай много скоро ще се разочаровате от него. Най-добрият начин да го спечелите, ако не за цял живот, то поне за дълго е да му сготвите нещо вкусно и да му го поднесете в подходяща обстановка.


Ако стане прекалено настоятелен, отказвайте му до момента, в който не ви разкрие намеренията си в детайли или не ви заведе директно под венчилото. Колкото по-дълго го държите далече от себе си, толкова по-здрава ще бъде връзката ви.


С Девата можете да живеете дълго и щастливо само, ако още в самото начало изясните статута на взаимоотношенията си и си оставите свой собствен свят, в който да не го/я допускате. Те не обичат проявите на прекалена загриженост, нито прекалените глезотии.

Подходящи партньори

В ранна младост предпочитат Телец и Козирог, връзките им са случайни, чувствени, стабилни и кратки.


В средната си възраст Девите обикновено са се реализирали професионално, не са така съсредоточени в ежедневните си задачи и имат добра съвместимост със Скорпион и Лъв – те оценяват инлектуалността на Девата.


В зряла възраст Девата намира много добър съвпад със Стрелеца, който е чувствен добродетелен идеалист.

Секс

За да съблазните Дева използвайте класическия сценарий – вечеря на свещи с бутилка изискано вино. В секса, както и навсякъде другаде, Девата предпочита предварително да знае правилата – какво ви харесва, какво не ви харесва и до къде може да се стига с експериментите.


За да продължи връзката ви по-дълго е добре непрекъснато да го/я хвалите колко добър/а любовник е. Девите не винаги успяват да почувстват партньорите си и на моменти затварят очи и сами изживяват екстаза си.

Храни и напитки

Девите са родени кулинари. Те готвят вкусно и полезно. Отнасят се към приготвянето на храната като към някакво свещенодействие и им трябва доста време. За любимите си хора са в състояние да приготвят най-отбрани деликатеси. След Телците, жените Деви са най-заклетите вегетарианки, за разлика от мъжете Деви, които определено предпочитат месото.

Стил

Девите имат много изтънчен вкус към облеклото. Независимо къде отиват и какво ще правят, те задължително трябва да изглеждат като манекени. По-възрастните предпочитат облекло в класически стил, младите – най-авангардното.


Металносивото е най-любимият им цвят – това е цветът на акуратните, скромните и дистанцираните. Сивото е смес на черно и бяло и символизира смесването на противоположностите. Девите са едновременно самоотвержени и цинични, аналитични и гъвкави и за това сивото така им допада.


Обичат тънките леко тръпчиви аромати с нюанс на смоли и горска свежест, а от цветните аромати предпочитат жасмин и лавандула.


Везни

Управляваща планета: Венера
Стихия: въздух
Качество: кардинален
Щастливи числа: 2, 6, 7, 8, 9, 15
Подходящ цвят: морско синьо, маслинено зелено, тъмно лилаво
Камъни: опал, изумруд, сапфир, бисер, лазурит, хризолит, кристал
Цветя (растения): роза, теменужка, гергина
Метал: бронз
Талисман: сърце, книга
Късметлийски дни: петък, събота
Неблагоприятни дни: вторник, неделя
Подходящи държави: Австрия, Китай, Япония, Тайланд, Сибир


Везните се чувстват добре само в компания. Чувстват се силни в брака и всички други партньорски начинания. Те се подчиняват ту на разума, ту на желанията си и са в непрекъснато неравновесие. Везните се реализират много добре на обществено ниво и в колектив.


Те са сантиментални. Никога не се влюбват от пръв поглед. Лесно се разбират с хората, намират общ език с всеки. Могат да направят всичко, стига да не са сами. Лесно се приспособяват. Влияят се от чуждото мнение. Много често се колебаят в избора си и се опитват да обединят елементите на различните си желания.


Везните много лесно преодоляват природните стихии и получават силна нергия от тях. С тази енергия могат да заредят всякакви талисмани, които да ви донесат късмет.

Добри и лоши черти

Везните са честни, искрени и деликатни. Имат високи критерии за красота и естетика, верни приятели, много разумни. Те лесно се привързват и то от сърце, а не от меркантилност.


Стараейки се обаче да удовлетворят всички капризи на околните загубват индивидуалността си. Прекалено са отнесени и непрактични. Склонни са да проявяват привързаност дори към хора, които са безразлични към тях.


Най-лош вариант: Сълзливи и сантиментални до самоизмама. Отъждествяват целия си живот с някаква ясна само на тях идея. Не умеят да откажат или твърдо да защитят позицията си и не са в състояние да поемат отговорност. Всички причините за неприятностите им са винаги извън тях.


Мъжът Везни

Характерно за Везните е, че дори телесните им размери и пропорции да са в нормата, те винаги изглеждат пухкавки. Много често представителите на тази зодия имат трапчинки на бузите и брадичката и чаровна усмивка. Косата им е чуплива, леко вълниста.Мъжът Везни обикновено е гладко избръснат. Той много държи да изглежда внушително. Говори тихо и има плавни движения. Облича се стилно, хармонично и харесва всякакви аксесорари – папионки, вратовръзки, шалчета, скъпи писалки, модерни органайзери и други.

Жената Везни

Жената Везни предпочита спортното облекло. Повечето от тях имат очи като тези на Телците – тъмни и усмихнати, с дълги мигли. Харесва им да се заглеждат и да премигват често. Устните им са пухкавки и добре очертани, усмивката – чаровна. Горната устна има дълбока вдлъбка в средата и леко заострени краища, а долната е равна, права, с почти еднаква дебелина от единия до другия край, съвсем леко се стеснява едва в краищата. Формата на лицето е ягодообразна – заострена брадичка и разшряващо се при устните и стесняващо се към челото.


Добре е за жените Везни да спортуват в младежките си години, защото към 40-те са склонни към напълняване. Също като мъжа Везна и жената говори тихо и има плавни движения.

Детето Везни

Децата Везни са тихи, послушни и капризни. Непрекъснато променят желанията си, комуникативни са, но почти никога не са лидери. Умеят да работят в група, където ще могат да направят нещо по-красиво и по-интересно от другите, но няма да се налага да показват инициативност. Те са нерешителни и за това е добре да бъдат оставяни да взимат самостоятелни решения, за да свикнат с това.

Родителят Везни

Везните се стремят към сътрудничество и хармонини отношения с децата си. На тяхната помощ и съвет винаги може да се разчита. Те умеят да ги възпитават тактично и ненатрапчиво по метода на убеждението и в резултат на това се радват на непоклатим авторитет. Рядко създават големи семейства.

Работа

Ако работите с Везни запомнете, че те са невероятни дипломати. Вместо директно да ви откажат те обикновено казват „може би”. Везните се съобразяват само с мнението на този, когото считат за неоспорим авторитет. Действат по своя инициатива само в рамките на позволеното.


На Везните не им липсва увереност и самостоятелност, те са склонни да защитават позициите си, дори когато не са прави. На моменти даже натрапват своя стил на работа и мислене. Положителното в случая е, че умеят да синтезират информацията и имат нестандартна гледна точка към повечето събития. Везните умеят да съчетават полезното с приятното.

Пари

Везните предпочитат друг да се занимава с финансовите дела. Най-добре за тях би било, ако някой съхранява парите, а те могат да получават колкото им трябва след обсъждане на нуждите. Когато пазаруват Везните винаги търсят доза романтика - биха купили нещо не защото е практично, а защото ще си представят изключително романтичен епизод, свързан с въпросната покупка.

Любов и брак

Везните обичат да ги ухажват и да им обръщат внимание. За тях уводът е много по-важен от същинските взаимоотношения. Ако сте решили, че семейният ви партньор ще е Везна, то винаги трябва да правите предложенията си в перспектива и достатъчно убедително за добрия очакван резултат. Стига да са убедени, че в обозримото бъдеще ще се радват на нещо ново и удобно, Везните са изцяло ваши.

Подходящи партньори

В ранната им младост най-добре си пасват с Близнаци, които са силно сексуални и интелектуални и Скорпион, чието честолюбие много добре се уравновесява от Везните.


В средна и след средна възраст са много успешни вързките с Риби и Стрелец – те са романтични и податливи на влияние.

Секс

Везните определено държат първото място по умение да флиртуват. Но това не бива да ви заблуждава, че биха ви допуснали достатъчно близко до себе си.


За пълноценен секс на Везните им е нужна подходяща обстановка, създаваща настроение. Пригответе се за нескончаема любовна игра, която ще развихри фантазията им, за много ласки и целувки. Не забравяйте да държите инициативата в свои ръце и непрекъснато да ги обсипвате с комплименти. Това ви гарантира, че ще преживеете най-фантастичната любовна нощ.

Храни и напитки

Везните не обичат да се хранят сами. За тях е много по-важна естетиката на храната, отколкото нейния вкус. В повечето случаи са лакоми и сладокусни. Обичат сладкиши, сладолед, бонбони. Задължително гарнират всички ястия с пресни зеленчуци и плодове. Наслаждават се на храната и много харесват всякакви специалитети. Тъй като са най-умереният знак от зодиака те не употребяват прекалено много подправки или пикантни добавки.

Стил

Те се обличат изключително стилно. Тяхната цветова гама е сиво, розово, бежово и черно, а най-много съответства на вътрешните им усещания лимоненожълтото – то е нежно, деликатно, близо до бялото, излъчващо нежност, но и дяволитост.


Везните харесват топлите, леки, изискани и леко екзотични аромати.


Скорпион

Управляваща планета: Марс, Плутон
Стихия: вода
Качество: неподвижен
Щастливи числа: 4, 5, 8, 9
Подходящ цвят: ярко червено, малиново, всички огнени цветове
Камъни: рубин, корал, аквамарин, берил, кристал, малахит, топаз
Цветя (растения): божур, хризантема, карамфил
Метал: стомана
Талисман: бръмбър, скорпион, череп
Късметлийски дни: вторник
Неблагоприятни дни: понеделник, петък
Подходяща държава: Бавария, Норвегия, Алжир, Швеция, Мароко, Цейлон


Скорпионът – знакът на любовта и на смъртта. Постоянен, мълчалив, гъвкав и плодовит. Скорпионът се управлява от Марс и Плутон и мнението за него не е много добро. Скорпионът възкръсва от нищото, защото е еротичен и агресивен. Той е поредица от успехи и неуспехи, от инат и избухливост, от драматизъм и страст, индивидуализъм, тайна и бунт.


Скорпионът е самоуверен, самостоятелен и властен. Не се променя и не обръща внимание на промените. Знае какво иска, решителен е и се съпротивлява почти на всичко. Мрази да му противоречат. Скорпионите не са бъбриви, трудолюбиви са и до голяма степен са садо-мазохисти.


Скорпионите са носители на най-мистичната енергия, те могат да предпазят жилището си от всякакви неприятности. Ако почувствате, че около вас витае някакав нечиста сила, просто поканете на гости ваш приятел от тази зодия.

Добри и лоши черти

Скорпионите са духовно верни, неуморими и точни, приятели, на които може да се разчита.


Могат да се проявяват обаче и като кариеристи и ревнивци, със собственическо отношение към близките и семейството си. Много злопаметни.


Най-лош вариант: Променлив, лъжлив интригант и то просто заради самата интрига. Скорпионът е интелигентен хищник, ревнува другия, но пази свободата си. Обича и мрази еднакво – до смърт.

Мъжът Скорпион

Той създава впечатление на затворен и недружелюбен, макар че това съвсем не винаги е така. Скорпионите са привлекателни до безобразие - обикновено имат много дълбоки и изразителни очи, много тъмни или много светли. Устните на Скорпионите са типични – горната е почти равна по дължина на долната и почти не е вдлъбната по средата. Много често са с орлов нос, но никой не приема това за недостатък. Мъжете Скорпиони обикновено се подстригват късо и повечето от тях поддържат къс перчем над челото.

Жената Скорпион

Очите им са големи, обикновено тъмни, устните – с ясно изразен контур и обикновено горната и долната еднакво дълги. Почти винаги това е жената-вамп – фигурата и погледът й докарват до лудост всички присъстващи мъже на 50 м. в диаметър.


Вярно е, че понякога тези жени се впускат прекалено дълбоко в дебрите на науката и губят връзка с реалността – може да се обличат небрежно, да носят демодирани очила и въобще да не обръщат внимание на външния си вид, но ако решат да го променят, да се гримират, облекат модерно и да бъдат себе си, няма начин да не привлекат вниманието.

Детето Скорпион

Детето Скорпион иска да има идеален жизнен пример през целия си живот. А това често е непосилно за родителите. Това дете много трудно преживява лъжата и дисхармонията в отношенията между родителите и подсъзнателно си отмъщава по същия начин.

Родителят Скорпион

Обичат големите семейства, но трудно поддържат нормални и спокойни взаимоотношения. Те са властни и възпитават децата си в подчинение, след което много се гордеят с постиженията си. Предават честолюбието си и на потомството. Майките са доста резки и нетърпеливи.

Работа

За съжаление те са скептични и склонни да виждат предимно негативната страна на нещата. Подозрителни са и сами си създават различни ограничения. Непрекъснато се безпокоят да не бъдат нападнати в гръб и започвайки каквото и да било предприемат ненужни предпазни мерки, анализират всякакви слухове и казуси.


Към Скорпионите е добре да се подхожда със сериозни намерения, защото те са подозрителни и винаги ще успеят да разобличат мотивите за измама.

Пари

Скорпионите умеят да оценяват парите. Мнозина от тях се насочват именно към финансовата сфера. Ако Скорпионът си постави за цел парите, той просто бива обсебен от тази идея, което изобщо не свършва добре. В най-добрия случай Скорпионът успява да разбере, че не парите са най-ценното, а времето и ако непрекъснато се стреми към печалба просто ще си пропилее живота.

Любов и брак

Повечето Скорпиони са много потайни и не обичат да показват чувствата си. Не е лесно да се привлече вниманието им, но пък за сметка на това е много лесно да ги отблъснете от себе си. Щом се опитате да се харесате на Скорпиона тутакси ще бъдете зачеркнати от списъка с интересни за него личности. Много по-добре е да пробвате да се сприятелите. След като ви опознае, Скорпионът може да ви се довери. Не бива да се забравя, че Скорпионите никак не обичат да си изясняват отношенията, в такива случаи те просто изчезват. В случай, че спечелите доверието му, по-близък човек от него никога няма да имате.


Ако пък решите, че това е желаният от вас обект за семеен живот, то опитайте се да го убедите, че ще му отдадете цялото си време и внимание, поканете го у дома си и му пригответе вкусна трапеза за изискан вкус. Много скоро ще разберете, че непревзимаемата крепост е покорена.

Подходящи партньори

Представителите на Рака са винаги подходящи за Скорпиона.


В ранна младост има добра съвместимост с Рибите, които лесно се приспособяват и приемат крайностите му.


След 35-тата си година има добра съвместимост с Телеца, който проявява безкрайно търпение към властническото отношение на Скорпиона и с Водолея, който е широко скроен и приема Скорпиона предимно от към интелектуалната му страна.

Секс

Скорпионът не може да бъде съблазнен с прозрачни намеци. Ще ви трябва перфектен външен вид и скромно поведение. Скорпионът е завоевател, той трябва сам да отвоюва жертвата, а не да чака на готово. В секса има нужда от силни емоции и разнообразни експерименти.

Храни и напитки

Типичният Скорпион винаги е гладен. Но храненето за него е повод за социален контакт. Когато се хранят не имслят за компанията и спазването на етикета, не биха се разстроили, ако останат без компания и се наложи да продължат храненето сами.


Обичат силните вкусове, тежка и най-вече месна храна, ястия от няколко вида месо, гъби, яйца и зеленчуци. Отнасят се пренебрежително към некалоричните храни, салатите и сладкишите. Привърженици са на кафето, чая и силните напитки, рядко консумират безалкохолни.

Стил

Скорпионите много внимателно се грижат за външния си вид, но въпреки това обикновено се сливат с мнозинството. Най-подходящият за тях цвят е гранатов (тъмно розов) – той е еротичен и действа върху инстинктите.


Предпочита наситените парфюми с цветист аромат.


Стрелец

Управляваща планета: Юпитер
Стихия: огън
Качество: подвижен
Щастливи числа: 3, 4, 9
Подходящ цвят: син, виолетов, сив, тъмно зелен
Камъни: аметист, сапфир, изумруд, ахат, топаз, хризолит
Цветя (растения): карамфил, нарцис, босилек
Метал: цинк
Талисман: саламандър, подкова
Късметлийски дни: четвъртък
Неблагоприятни дни: сряда
Подходящи държави: Португалия, Унгария, Испания, Хърватия


Стрелците са много различни. Между тях има хора с остър ум, добри оратори, решителни и дейни, но има и такива с ниско самочувствие. Може да срещнете много ерудирани и хуманни хора, а може и невероятни егоцентрици. Този знак е на крайностите. И независимо в коя крайност е вашият Стрелец ще забележите, че той (както и всички останали) се старае да направи впечатление, да остави следа, да се усъвършенства.


Стрелците винаги постигат целите си, дори това да стане в по-напреднала възраст. Представителите на Стрелеца са зрели и завършени във физическо, социално и духовно отношение и винаги се стремят към качеството – навсякъде и във всичко.


Стрелците притежават лечебни способности, те излъчват спокойствие, защото са носители на много силна положителна енергия.

Добри и лоши черти

Стрелецът е верен и предан приятел, добър слушател, благороден и романтичен, добър родител.


В същото време може да не направи разлика между грубост и прямота. Липсва му прагматичност, прекалено оптимистичен, няма реална оценка за възможностите си, разсеян.


Най-лош вариант: Любител на повърхностните игрички, хвърля се към проблемите с главата напред, но след като си строши главата, целият свят трябва да се върти около него, да го обгрижва и да му съчувства. Любовта е състезание, в което се втурва, но никога не стига до финала.

Мъжът Стрелец

Интелект и блестяща ерудиция. За него няколко висши образования са детска играчка. Умее да общува. Преследва набелязаните цели до край. Той е честен, надежден, порядъчен, но в същото време може да прояви раздразнителност и избухливост.


Обича пътешествията, обича да се чувства независим и свободен. Широкоскроен, щедър и оптимистично настроен, Стрелецът е изключително магнетичен. Освен това Стрелецът е и невероятен късметлия – той винаги се оказва на точното време в точното място.


Чувства се добре в шумни, весели компании, където обикновено е център на вниманието. Когато е започнал нещо Стрелецът много трудно спира. Това се отнася не само за работата, но и за разлеченията, храненето и пр. поговорката „Ако е гарга да е рошава!” вероятно е измислена за Стрелците. Най-характерното за Стрелеца е неговият максимализъм – каквото и да похване, отдава му се изцяло, без да си прави сметка на силите. Но ако загуби интерес може да го захвърли изведнъж. Стрелецът става активен, когато трябва да се бори или да преодолява препятствия.

Жената Стрелец

Жената Стрелец най-много обича пътешествията, новите впечатления, компаниите и високите скорости. Тя до края на живота си запазва младежки дух и студентски ентусиазъм. Тя е жизнелюбива и иска да изживее всичко. Непоправима романтичка, търсачка на силни усещания, жената Стрелец се впуска през глава навсякъде, където има рискове – екстремни спортове, експедиции в непознати местности, дори военни операции. Жената Стрелец е доста агресивен шофьор и добър ездач. Тя обожава конете и това може би идва от зодиакалния й знак – Кентавърът. Въпреки стремежът към екстремалност жената Стрелец е предана на семейството си, на родината си и на традициите в собствения род.


И мъжете, и жените Стрелци имат високо чело. Дори останалите черти на лицето им да са пропорционални, челото винаги нарушава тези пропорции. Широко усмихнати, добродушни, оптимистични.

Детето Стрелец

Децата Стрелци се различават от другите по това, че много бързо стават самостоятелни и независими. Малките Стрелци спокойно могат да се отделят от семейната среда в доста ранна възраст. Това, разбира се, има и негативна страна - тези деца много рано се отделят от родителите си и не могат да живеят в едно домакинство с тях.


Децата Стрелци са палави, неконтролируеми, могат да бъдат както отличници, така и хулиганчета, но те в никакъв случай няма да останат незабелязани в нито едно училище.

Родителят Стрелец

Много добре се разбират с децата си, родителските грижи не им тежат, те са гостоприемни и къщата им винаги е пълна с деца.

Работа

Всеки Стрелец се стреми да превземе непревземаемото, включително и в работата. Те искат всичко и веднага. Предпочитат да им плащат за количеството изработена работа, вложен труд и съобразителност веднага. Фиксираното заплащане не е за тях. Стрелците се реализират добре в бизнеса. Те бързо овладяват чужди езици и са добри преводачи. Тъй като са много общителни от тях стават и прекрасни мениджъри, рекламни и търговски агенти, дистрибутори и преподаватели.


Ако им се доверят и не ги контролират безпричинно Стрелците проявяват всичките си делови качества – бързина, предприемчивост, енергичност, находчивост, ентусиазъм. Стрелецът не обича да му следят работата и да му държат сметка за дреболии, предпочита да работи на гъвкаво работно време, а най-приятно му е, ако работата е свързана с пътувания и командировки. Много Стрелци се ориентират към геологията, археологията и други „търсещи” професии.


Стрелците не са кариеристи, за тях много по-важно е работата да им носи удовлетворение и разнообразие.

Пари

Стрелците се отнасят доста неангажирано към парите. Не са склонни да икономисват и спестяват, колкото и пари да имат, веднага ще им намерят място. Жените Стрелци държат на марковите стоки, независимо от цената, та дори им да се наложи да вземат заем. Те са щедри, склонни са да дават пари на заем, дори и връщането им да се забави ще изчакат търпеливо. Не са дребнави, скъперници и циции. На околните им се струва, че парите на Стрелеца едва ли не падат от небето, защото Стрелците харчат с широка ръка, но често губят на хазарт или лотария. Тяхното финансово състояние винаги е нестабилно.

Любов и брак

Стрелците цял живот търсят идеала си – единствен и неповторим. Те са прототип на Дон Кихот. Ранно съзряват, но до края на живота си се стремят към свобода. Те гледат на брака като на воденичен камък, който се стремят да им завържат за шията. Ако девойката Стрелец не се омъжи рано, то дълго и критично ще избира своя спътник в живота.


Стрелците са влюбчиви. Привлича ги недостижимото и колкото обекта на техните въжделения изглежда по-недостъпен, толкова повече внимание ще му отдават. Когато жената Стрелец се влюби, тя е страстна и всеотдайна, прекратява всички случайни връзки, а предишните й увлечения просто остават в миналото.


Склонни са да простят много на човека, когото обичат, но не и предателството. В такъв момент си тръгват първи и завинаги, след което дълго и дълбоко страдат.

Подходящи партньори

Стрелецът обича независимостта и в ранна младост добре си пасва с Лъва.


В зряла възраст се стреми към интелектуална връзка и има много висока съвместимост с Близнаци.


В по-напреднала възраст Стрелецът намира много сходства с Везните.

Секс

Трудно е да накараш Стрелеца да се влюби. Доста по-лесно е да осъществиш физически контакт – той лесно се поддава на провокация, бързо се възбужда, а останалото си идва от самосебе си. Но пригответе се психически – това може да е единствения път, когато сте били с този Стрелец – той е удовлетворил любопитството си и вече няма интерес към вас.


Стрелеца е силно сексуален и харесва разнообразието. Той може да общува едновременно с няколко обекта на сексуалните си желания, но винаги ще обича само един (една). Връзката с такъв мъж е подходяща за жена в напреднала възраст или за семейна жена, която търси временна връзка, осигуряваща качествен секс. Стрелецът е виртуозен любовник, усеща партньорката си и удовлетворява желанията й.

Храни и напитки

При храненето, както и във всичко останало Стрелците стигат до крайности. От една страна те обичат да похапват и оценяват изисканата кухня и качествените вина, от друга - могат много дълго време да се препитават със съвсем непретенциозни ястия или въобще да не се хранят. Нямат проблем да пазят диети, но е трудно да не преяждат след това. Ако са в приятна компания Стрелците направо забравят колко са яли. Усещат се едва, когато вече ще им се пръсне стомаха и не могат да заспят от тежест.


Добре би било, ако Стрелците се научат да контролират храненето си когато са на гости, на пикник и на празник, защото преяждането се отразява много зле на здравето им и най-вече на черния дроб, който при тях е един от уязвимите органи. Най-вече им вредят тестените и мазните храни.

Стил

Стрелците умеят и обичат да се обличат добре. Те имат безупречен вкус. Както и да са облечени – авангардно или класически, всичко им стои добре. Купуват си дрехи в различни крайности – от много скъпи бутикови, до пънкарски модели, закупени от битаците. Интересното е, че те успяват да съчетаят такива взаимоотричащи се елементи.


Козирог

Управляваща планета: Юпитер
Стихия: огън
Качество: подвижен
Щастливи числа: 3, 4, 9
Подходящ цвят: син, виолетов, сив, тъмно зелен
Камъни: аметист, сапфир, изумруд, ахат, топаз, хризолит
Цветя (растения): карамфил, нарцис, босилек
Метал: цинк
Талисман: саламандър, подкова
Късметлийски дни: четвъртък
Неблагоприятни дни: сряда
Подходящи държави: Португалия, Унгария, Испания, Хърватия


Стрелците са много различни. Между тях има хора с остър ум, добри оратори, решителни и дейни, но има и такива с ниско самочувствие. Може да срещнете много ерудирани и хуманни хора, а може и невероятни егоцентрици. Този знак е на крайностите. И независимо в коя крайност е вашият Стрелец ще забележите, че той (както и всички останали) се старае да направи впечатление, да остави следа, да се усъвършенства.


Стрелците винаги постигат целите си, дори това да стане в по-напреднала възраст. Представителите на Стрелеца са зрели и завършени във физическо, социално и духовно отношение и винаги се стремят към качеството – навсякъде и във всичко.


Стрелците притежават лечебни способности, те излъчват спокойствие, защото са носители на много силна положителна енергия.

Добри и лоши черти

Стрелецът е верен и предан приятел, добър слушател, благороден и романтичен, добър родител.


В същото време може да не направи разлика между грубост и прямота. Липсва му прагматичност, прекалено оптимистичен, няма реална оценка за възможностите си, разсеян.


Най-лош вариант: Любител на повърхностните игрички, хвърля се към проблемите с главата напред, но след като си строши главата, целият свят трябва да се върти около него, да го обгрижва и да му съчувства. Любовта е състезание, в което се втурва, но никога не стига до финала.

Мъжът Стрелец

Интелект и блестяща ерудиция. За него няколко висши образования са детска играчка. Умее да общува. Преследва набелязаните цели до край. Той е честен, надежден, порядъчен, но в същото време може да прояви раздразнителност и избухливост.


Обича пътешествията, обича да се чувства независим и свободен. Широкоскроен, щедър и оптимистично настроен, Стрелецът е изключително магнетичен. Освен това Стрелецът е и невероятен късметлия – той винаги се оказва на точното време в точното място.


Чувства се добре в шумни, весели компании, където обикновено е център на вниманието. Когато е започнал нещо Стрелецът много трудно спира. Това се отнася не само за работата, но и за разлеченията, храненето и пр. поговорката „Ако е гарга да е рошава!” вероятно е измислена за Стрелците. Най-характерното за Стрелеца е неговият максимализъм – каквото и да похване, отдава му се изцяло, без да си прави сметка на силите. Но ако загуби интерес може да го захвърли изведнъж. Стрелецът става активен, когато трябва да се бори или да преодолява препятствия.

Жената Стрелец

Жената Стрелец най-много обича пътешествията, новите впечатления, компаниите и високите скорости. Тя до края на живота си запазва младежки дух и студентски ентусиазъм. Тя е жизнелюбива и иска да изживее всичко. Непоправима романтичка, търсачка на силни усещания, жената Стрелец се впуска през глава навсякъде, където има рискове – екстремни спортове, експедиции в непознати местности, дори военни операции. Жената Стрелец е доста агресивен шофьор и добър ездач. Тя обожава конете и това може би идва от зодиакалния й знак – Кентавърът. Въпреки стремежът към екстремалност жената Стрелец е предана на семейството си, на родината си и на традициите в собствения род.


И мъжете, и жените Стрелци имат високо чело. Дори останалите черти на лицето им да са пропорционални, челото винаги нарушава тези пропорции. Широко усмихнати, добродушни, оптимистични.

Детето Стрелец

Децата Стрелци се различават от другите по това, че много бързо стават самостоятелни и независими. Малките Стрелци спокойно могат да се отделят от семейната среда в доста ранна възраст. Това, разбира се, има и негативна страна - тези деца много рано се отделят от родителите си и не могат да живеят в едно домакинство с тях.


Децата Стрелци са палави, неконтролируеми, могат да бъдат както отличници, така и хулиганчета, но те в никакъв случай няма да останат незабелязани в нито едно училище.

Родителят Стрелец

Много добре се разбират с децата си, родителските грижи не им тежат, те са гостоприемни и къщата им винаги е пълна с деца.

Работа

Всеки Стрелец се стреми да превземе непревземаемото, включително и в работата. Те искат всичко и веднага. Предпочитат да им плащат за количеството изработена работа, вложен труд и съобразителност веднага. Фиксираното заплащане не е за тях. Стрелците се реализират добре в бизнеса. Те бързо овладяват чужди езици и са добри преводачи. Тъй като са много общителни от тях стават и прекрасни мениджъри, рекламни и търговски агенти, дистрибутори и преподаватели.


Ако им се доверят и не ги контролират безпричинно Стрелците проявяват всичките си делови качества – бързина, предприемчивост, енергичност, находчивост, ентусиазъм. Стрелецът не обича да му следят работата и да му държат сметка за дреболии, предпочита да работи на гъвкаво работно време, а най-приятно му е, ако работата е свързана с пътувания и командировки. Много Стрелци се ориентират към геологията, археологията и други „търсещи” професии.


Стрелците не са кариеристи, за тях много по-важно е работата да им носи удовлетворение и разнообразие.

Пари

Стрелците се отнасят доста неангажирано към парите. Не са склонни да икономисват и спестяват, колкото и пари да имат, веднага ще им намерят място. Жените Стрелци държат на марковите стоки, независимо от цената, та дори им да се наложи да вземат заем. Те са щедри, склонни са да дават пари на заем, дори и връщането им да се забави ще изчакат търпеливо. Не са дребнави, скъперници и циции. На околните им се струва, че парите на Стрелеца едва ли не падат от небето, защото Стрелците харчат с широка ръка, но често губят на хазарт или лотария. Тяхното финансово състояние винаги е нестабилно.

Любов и брак

Стрелците цял живот търсят идеала си – единствен и неповторим. Те са прототип на Дон Кихот. Ранно съзряват, но до края на живота си се стремят към свобода. Те гледат на брака като на воденичен камък, който се стремят да им завържат за шията. Ако девойката Стрелец не се омъжи рано, то дълго и критично ще избира своя спътник в живота.


Стрелците са влюбчиви. Привлича ги недостижимото и колкото обекта на техните въжделения изглежда по-недостъпен, толкова повече внимание ще му отдават. Когато жената Стрелец се влюби, тя е страстна и всеотдайна, прекратява всички случайни връзки, а предишните й увлечения просто остават в миналото.


Склонни са да простят много на човека, когото обичат, но не и предателството. В такъв момент си тръгват първи и завинаги, след което дълго и дълбоко страдат.

Подходящи партньори

Стрелецът обича независимостта и в ранна младост добре си пасва с Лъва.


В зряла възраст се стреми към интелектуална връзка и има много висока съвместимост с Близнаци.


В по-напреднала възраст Стрелецът намира много сходства с Везните.

Секс

Трудно е да накараш Стрелеца да се влюби. Доста по-лесно е да осъществиш физически контакт – той лесно се поддава на провокация, бързо се възбужда, а останалото си идва от самосебе си. Но пригответе се психически – това може да е единствения път, когато сте били с този Стрелец – той е удовлетворил любопитството си и вече няма интерес към вас.


Стрелеца е силно сексуален и харесва разнообразието. Той може да общува едновременно с няколко обекта на сексуалните си желания, но винаги ще обича само един (една). Връзката с такъв мъж е подходяща за жена в напреднала възраст или за семейна жена, която търси временна връзка, осигуряваща качествен секс. Стрелецът е виртуозен любовник, усеща партньорката си и удовлетворява желанията й.

Храни и напитки

При храненето, както и във всичко останало Стрелците стигат до крайности. От една страна те обичат да похапват и оценяват изисканата кухня и качествените вина, от друга - могат много дълго време да се препитават със съвсем непретенциозни ястия или въобще да не се хранят. Нямат проблем да пазят диети, но е трудно да не преяждат след това. Ако са в приятна компания Стрелците направо забравят колко са яли. Усещат се едва, когато вече ще им се пръсне стомаха и не могат да заспят от тежест.


Добре би било, ако Стрелците се научат да контролират храненето си когато са на гости, на пикник и на празник, защото преяждането се отразява много зле на здравето им и най-вече на черния дроб, който при тях е един от уязвимите органи. Най-вече им вредят тестените и мазните храни.

Стил

Стрелците умеят и обичат да се обличат добре. Те имат безупречен вкус. Както и да са облечени – авангардно или класически, всичко им стои добре. Купуват си дрехи в различни крайности – от много скъпи бутикови, до пънкарски модели, закупени от битаците. Интересното е, че те успяват да съчетаят такива взаимоотричащи се елементи.


Водолей

Управляваща планета: Уран
Стихия: въздух
Качество: неподвижен
Щастливи числа: 2, 4, 8, 9, 11, 13
Подходящ цвят: електрик, ултрамарин, виолетов
Камъни: гранат, циркон, опал, сапфир, аметист, лазурит
Цветя (растения): теменужка, мирта, нарцис
Метал олово
Талисман: ключ, икона
Късметлийски дни: сряда, събота
Неблагоприятни дни: неделя
Подходящи държави: Дания, Южна Италия, Русия, Канада


Има слаби и силни Водолеи. Водолеите са ангел и дявол в една кожа. Не обичат да правят впечатление, но все пак го правят. Стремят се да направят нещо хубаво и в крайна сметка правят така, че на самите тях да им е хубаво. Не се подчиняват на условностите, но изискват от другите да го правят. Не желаят да приличат на никого, не ги интересува общественото отношение към тях, но обикновено разполагат с власт и престиж. Любопитни са към всичко и щом го изучат, много бързо им омръзва. Душата на Водолея е изпълнена с нежност, но рядко ще се втурне към някаква цел стремглаво. Непрекъснато се разкъсват между разум и чувства.


Водолеите са любезни, доверчиви, естествени, на моменти даже наивни. Водолеят не изпитва чувство на вина, ако претърпи неуспех се усамотява и не допуска прояви на съчувствие. Не обичат да ги управляват, мразят да им показват собствените грешки, това ги изнервя.


Водолеите имат много богато въображение и ако почувстват проява на внимание са в състояние да култивират енергия и да я управляват за разгадаване на различни ситуации.

Добри и лоши черти

Водолеят е скромен, не се стреми към надмощие. Добър приятел и добър съветник. Духовно предан.


Понякога е прекалено разнопосочен. Не признава никакви ограничения, в спремежа си да осъществи всички свои увлечения става повърхностен.


Най-лош вариант: Безличен. Клюкар, прахосник, майстор по сътворяването на всякакъв вид неприятности, най-вече на себе си. Дълбоко в душта си е скъперник и се срамува от това.

Мъжът Водолей

Водолеят има скулесто лице и хубав глаас. На пръв поглед изглежда като човек от друг свят. Каквото и да похване, то се превръща в уникално произведение и при това той го прави съвсем естествено и непосредствено. Той винаги е изпълнен с фантастични и екстравагантни идеи, които остават чужди за повечето от обкръжаващите го и биват оценени от шепа хора. Всеки Водолей в дъното на душата си е анархист, той дълбоко ненавижда преклонението пред авторитети и порядки, у него винаги тлее скритото желание за разрушение, за конфликт и за промяна.


Водолеят лесно приема новостите, поддържа демократичните идеи, тъй като идеята за равенство и братство е заложена у него. Всяко посегателство към независимостта на Водолея е обречено на неуспех, това е най-свободолюбивия знак в целия зодиак. Водолеят остро чувства всяка несправедливост, с която се сблъсква и упорито се бори против нея. Ако го провокирате, ще окаже достойна съпротива.

Жената Водолей

Жената Водолей се отличава с хубав глас и скулесто лице. Тя иска независимост във всичко. Това е най-ценното, заради което е готова на огромни жертви и не би заменила за нищо. Това, което за всички останали е разбираемо и нормално за жената Водолей може да се окаже абсолютно неприемливо и обратно. За нея всички са равни и за това не е склонна да се подчинява на никого. За нея общественото мнение няма никаква стойност, тя върви само в своята си посока, въпреки всичко и всички и се държи така, както счита за нужно. Изгражда убежденията си по свои собствени закони, приема сeмейните и домашни традиции твърде избирателно, но всичко, което са възприели в ранното си детство и всичко, което считат за собствени убеждения са готови да отстояват до край. Това прави доста труден съвместния живот с тях – създават свой собствен ред и страшно се дразнят, ако някой го нарушава

Детето Водолей

Детето Водолей може да се окаже наказание за родителите. То е много любопитно и без какъвто и да било инстинкт за самосъхранение. Истинските проблеми, обаче, започват в училище – това дете е безкрайно изобретателно и безкрайно недисциплинирано. Най-лесното нещо а него е да прекъсне урока и да провокира всички деца към поредната щуротия. Това съвсем не значи, че детето е глупаво – напротив, то просто скучае. За него обикновено казват: „Умно, но мързеливо.”

Родителят Водолей

Водолеите създават широк кръг от интереси у децата си, ползват се с доверието им и имат изключително добри взаимоотношения. Не винаги отделят достатъчно време за децата си и това е предпоставка за различни грешни ходове от тяхна страна.

Работа

С каквото и да се занимава Водолеят, той го прави по свой собствен и неповторим начин. Водолеите винаги са първооткриватели, експериментатори, изобретатели в областта, към която са се насочили. Мразят да ги вписват в работно време, да изискват от тях дисциплиниран престой на работното място. Това съвсем не значи, че те са мързеливи и безотговорни. Просто си работят в свой собствен ритъм, който винаги е различен от общоприетия. Идеалният вариант е Водолеят да работи сам и за себе си, по начин, който той си е избрал.


Водолеите са изключително разбрани. Началникът Водолей е истинско съкровище за подчинените си – той не вика, не крещи и проявява грижа към екипа си, особено, ако началникът е жена.


Благодарение на изключителните си умствени способности Водолеите са предразположени към интелектуален труд и дейности, които изискват съобразителност, бърза реакция, находчивост и способност мигновено да се взимат решения.

Пари

Водолеят приема парите с максимата „колкото-толкова”. Водолеят е романтик и той никога не превръща парите в смисъл на живота си, той никога няма да робува на парите и дълбоко в душата си приема с насмешка онези, които го правят. За него най-важното е да получи колкото му е необходимо. Ако Водолеят намери занимание, което му допада, той ще му се отдаде изцяло и напълно, без да мисли за материалните резултати и духовни почести.


Водолеят не може да бъде изкушен, не може да бъде купен. Той мрази да взима заеми, но и не обича да дава заеми и ако все пак ви даде пари на заем, то върнете ги в срок, защото иначе ще ви се обиди и ще ви отпише от списъка си с приятели.

Любов и брак

Личният живот на Водолея никога не е безоблачен. Той винаги се стреми към идеалите, които сам си е създал и които са недостижими като хоризонта. Най-страшната трагедия за него е да се разочарова от любимия си човек заради несъответствие между идеалния и реалния му образ.


Напразно обвиняват Водолея в безчувственост. Той по-скоро проявява чувствата си твърде неравномерно. В началото на връзките си обикновено се проявяват бурно и внезапно, а скоро след това реагират спокойно и сякаш безразлично. Дали само за момента или за винаги – това никога не може да се определи. В този момент Водолеят започва да изучава обекта на чувствата си. За него има огромно значение интелектуалната хармония, близостта на истересите, еднаквите вкусове и увлечения. Водолеят може да се влюби до безумие и да направи всичко за любимия човек, дори най-безразсъдна постъпка и то в съвсем прекия смисъл. Водолеите са романтици до мозъка на костите си, редки са случаите на брак по сметка.

Подходящи партньори

В ранна младост Водолеят има прекрасна съвместимост с Близнаци – те са толкова променливи, че винаги са в хармония.


В следващия по-зрял период Водолеят влиза в хармонични взаимоотношения с Девата, заради нейната практичност, но за кратко.


В зряла възраст има много силна съвместимост с Лъва – двамата създават висша двойка.

Секс

Водолеите са свалячи, но винаги търсят недостижимия идеал. Мъжете обикновено не се женят рано.Условно могат да се разделят на 2 групи:
- възвишени, образовани, интелектуалци, всестранно развити мъже. При тях ври и кипи от обожателки. Те лесно се влюбват, но и бързо се оттеглят, осъзнавайки колко е далеч обекта на влюбването им от идеала, който са си създали. Тези Водолеи имат имат по-силно развита интелектуалност, отколкото сексуалност.
- първични, пробивни, с по-силно развита сексуалност и склонни към по-трайни връзки.

Храни и напитки

На Водолеят не му се налага да мисли за прехраната си. Него много повече го интересува духовната храна. Той може да забрави да закуси и да си спомни, че не е хапвал нищо чак вечерта, от което да почувства някакъв дискомфорт. На Водолеите им е все едно какво ядат и дали въобще ядат. Важното е да получават храна навреме, макар че могат да изкарат с дни на кафе и цигари.


Водолеят има нужда от партньор, който да се грижи за редовното му, качествено и правилно хранене, а още по-добре, ако му поднася собственоръчно приготвена храна. Решаването на вселенските проблеми е нещо много по-важно за Водолея от такива дреболии като храната...

Стил

По отношение на облеклото Водолеят е абсолютен авангардист – той може да облече онова, което никой друг не би облякъл, да си боядиса косата в лилаво или ярко зелено, да си направи абсолютно невъобразима прическа, да съчетае несъчетаеми стилове и точно това е причината повечето световни модни дизайнери да са от тази зодия – имат свежи и нестандартни идеи.


Риби

Управляваща планета: Нептун
Стихия: вода
Качество: подвижен
Щастливи числа: 6, 7, 11
Подходящ цвят: морскосин, стоманеносив, пурпурен
Камъни: сапфир, бисер, аметист, лунен камък
Цветя (растения): нарцис, жасмин, минзухар, теменужка, незабравка
Метал: цинк
Талисман: възел, нарцис
Късметлийски дни: понеделник, четвъртък, петък
Неблагоприятни дни: сряда
Подходящи държави: Близкия Изток, Италия, Гренландия, Ейре


Това е последният знак. Рибите разбират всичко и всеки, освен себе си. Те цял живот може да търсят собственото си Аз без да знаят какво точно е това Аз. Рибите имат своята истина, трудно намират сили за преодоляване на ежедневните проблеми, но дълбоко приемат проблемите на близките си и винаги са готови да се отзоват на помощ. Трудно остават на едно място. Те са граждани на света, те са навсякъде и никъде, интересуват се от всичко. Много са духовни и в повечето случаи – неуверени. Рибите са жертви на себе си и на света. Остават деца до края на живота си. Те са предани и привързани, живеят в свой собствен свят, изграден върху мистика и фантазия. Рибите вярват в знаци, те не могат да правят черна магия и много лесно изчистват отрицателните енергии.

Добри и лоши черти

Рибите са честни и склонни към компромис. Имат прекрасно чувство за хумор. Изпълнителни, интуитивни и склонни към съчувствие.


В същото време са зле организирани, неуверени, разсеяни, идеалистични. Нямат позиция. Не умеят да управляват парите си и ги поверяват на безотговорни личности.


Най-лош вариант: Те познават всичко и всички, само не и себе си. Животът им е като разграден двор, където всеки може да прави каквото си поиска. Боледуват от всякакви известни и неизвестни болести. До края на живота си имат несподелени увлечения, за които не си признават от страх, че ще загубят авторитета си.

Мъжът Риби

Покровителят на Рибите е Нептун. Той им дава уникална чувствителност и ненадмината интуиция, както и рядката способност да съпреживяват. Тези техни качества са невероятно притегателни за околните. Те са толкова чувствителни, че забелязват даже и най-незначителните промени на настроението и състоянието на партньора си.


Благодарение на интуицията си винаги усещат дали поведението на събеседника е искрено. Те безпогрешно разпознават истината от лъжата и притворството, могат да определят взаимоотношенията в колектива, да предвидят събитията или поведението на хората. За съжаление, хората често злоупотребяват със самопожертвователността на Рибите и ги използуват като „скривалище”, за да преодолеят собствените си трудности. Голям проблем на Рибите е, че те не могат да кажат „НЕ”.

Жената Риби

Жените Риби обикновено биват приемани за странни и трудни за разбиране. Причината е, че те си живеят в свой собствен свят, който сами си измислят и създават. И той за тях е не по-малко реален от окръжаващата ги действителност. В момента, в който реалността започне да ги натоварва с отрицателни емоции, те просто се гмурват в дебрите на собствената си фантазия, затварят се там и всеки опит да бъдат извадени от това „скривалище” се оказва невероятно труден. Те могат да си избислят каквото им хареса, както хубаво, така и лошо. Реалността за тях е вътрешният им свят – богат и приказен. Външният е далеч от съзнанието им. Те в повечето случаи не обръщат никакво внимание на събития, за които се вълнува целият свят. Това може много необратимо да обърка партньорите им. На тях може да им се стори, че жената Риба непрекъснато се лута между радостна възбуда и дълбока депресия, но това е само незначително колебание на настроението й. Тя е склонна да се вслушва само в собствените си импулси и желания.


Запазена марка при Рибите са чувствителните устни.

Детето Риби

Детето Риби се различава от другите деца по това, че яде и спи само, когато то пожелае. Техните желания обикновено се различават от общоприетия режим. Те или са тихи и спокойни, или безпричинно раздразнителни. Играят си само с това, което на тях им харесва, всичко останало правят от немай къде. Трудно могат да бъдат манипулирани.

Родителят Риби

Те боготворят децата си, но не умеят да ги възпитават. Самопожертвователни са, но не могат да им отказват нищо и децата им стават капризни. Грижат се за духовното развитие на децата си, но несъзнателно ги разглезват.

Работа

Рибите са творчески натури. Напрегнатият служебен график за тях е истинско наказание, защото те могат да работят на високи обороти само, ако са подтикнати от вдъхновението си. По тази причина те често предпочитат да работят независимо, на нефиксирано работно време или дори на смени.


Рибите, особено жените, рядко поставят работата си на първо място в ценностната система. За тях винаги има нещо по-важно, било то семейството или децата. Изключение правят само в случаите, когато са намерили истинското си призвание, тогава са изключително всеотдайни и самоотвержени. Това се случва най-често с отдадените на изкуството, но прекрасно се реализират също в областта на медицината, химията, психологията, биологията. От Рибите излизат също великолепни фотографи и оператори, което отново се дължи на изключителната им способност да улавят незабелижими детайли.


Рибите почти никога не са деловити и прагматични, нямат практическо мислене. Те се движат напред най-вече благодарение на силната си интуиция. Родените под този знак много рядко стават ръководители от голям мащаб, защото те никога не се стремят към власт и ръководни постове. Дори, ако целият колектив желае да бъде ръководен от шеф Риба, той обикновено е безкрайно деликатен, внимателен и склонен да изтърпи върху себе си наказания за грешките на подчинените си. Тези шефове успяват да създадат много компактен и дисциплиниран колектив благодарение на индивидуалното си положително отношение към всеки един от колегите.

Пари

Те имат изключително странно отношение към парите. Хем не са стиснати, хем пък биха могли да се лишат от покупката на много необходими и практични неща, които ще са им полезни, защото ги считат за глезотия. В същото време могат да пръснат огромни суми за такси или ресторант. Рибите нямат проблем да се задоволят с онова, което имат и не робуват на вещоманията.


Много рядко се случва представителите на този знак да са в стабилно финансово състояние, защото рядко се захващат с доходоносни професии. Рибите също така трудно балансират доходите и разходите си, защото много често взимат заеми. И което е по-интересно, всички са склонни много лесно да им дадат пари на заем, защото за Рибите не е никакъв проблем да предизвикат съчувствие у когото и да било. Е, те връщат заемите си, но не винаги на време, защото никога не знаят с колко пари разполагат.

Любов и брак

Всеки има нужда от любов, а Рибите – двойно повече. Когато Рибите се влюбят, се преобразяват изцяло. Те много лесно се приспособяват към партньора, към вкусовете и навиците му. От друга страна, обаче, ако усетят, че са в по-силна позиция капризите им нямат край.


Не е трудно да се харесаш на Рибите – просто трябва да покажеш в отношението си към тях много романтика и красота и вашите отношения ще бъдат една истинска приказка. Логично е да попитаме: а какъв е идеалът на Рибите? И това е най-трудният въпрос. Защото Рибите имат уникалното качество да бъдат харесвани от противоположния пол. Особено жените с мощното си женствено излъчване са в състояние да накарат всеки мъж да се влюби в тях.

Подходящи партньори

В ранна младост имат много добра хармония с Рака, а малко по-късно – с Везни.


В зрелия си период най-стабилно и успешно партньорство Рибите постигат с Дева – двата знака умеят да се подкрепят, реализират се професионално в различни посоки и са равнодушни към секса.


Рибите могат да пробват съвместимост с всички знаци, за тях една от трудните задачи е да попаднат на подходящ партньор.

Секс

Обикновено се предполага, че Рибите, като пасивен знак трябва да имат активен партньор. Това до някъде влиза в противоречие със задачата на мъжете Риби – от една страна те трябва да са инициативни, а от друга (не дай, Боже) да се изложи от превъзбуда. Ако дамите са прекалено настоятелни, това непременно довежда провал в отношенията с мъж Риба – той се плаши от настъпателност. Ней-добре е да бъде оставен да осъзнае желанието си.


Партньорката му трябва да бъде изключително търпелива – да не се натрапва, но и да не показва отегчение. Той не е склонен да бъде зачисляван към групата на постоянните „ухажьори” и щом усети, че „свири втора цигулка” е готов да обърне гръб и да се откаже. Мъжът Риби просто е създаден за изискан и разнообразен секс. Показва неизчерпаема фантазия, великолепно разбира жената и предусеща всичките й желания. Не бива да се забравя, обаче, че той вижда любимата си през призмата на собствената си фантазия и в никакъв случай не трябва да разрушавате илюзиите му. Той страшно болезнено ще възприеме подобно разочарование.

Храни и напитки

Най-важното за Рибите е в техния дом винаги да има достатъчно храна и напитки. Барчетата и хладилниците им винаги трябва да бъдат пълни. И въпреки това Рибите не са лакомници, нямат проблем дори, ако не се хранят редовно, ако трябва да спазват строги диети. Ако имат красива фигура и не се нуждаят от диета, не биха отказали да похапнат това или онова, ценят вкусната и качествена храна и особено – изисканите напитки.

Стил

Рибите (особено жените) имат безупречен вкус към облеклото. Дори и да не са облечени по последна модна линия, те никога няма да облекат нещо, което не им стои добре. Предпочитат меките пастелни тонове, обожават отенъците на сребристо и златисто (асоцииращо риби люспи). Обожават да пазаруват, гардеробите им са натъпкани с дрехи и обувки, за които дори забравят, че ги имат. Започнат ли да си подреждат шкафовете винаги намират нещо, което са купили и нито веднъж не са обували или обличали. /kaprizen.com /forums

Днес+

Коментирай статията

17.10.2016 16:50
гост
Козирогът е объркан с Стрелец, моля някой да ми напише за Козирог! Благодаря предварително!
20.10.2015 03:25
гост
Страхотно,всичко за водолея е напълно вярно.интересувах се до някаде и за друг знак и ми свърши добра работа.Благодаря :-)
15.01.2015 05:54
гост
Автора е написал това без да го чете:))Описанието на Козирога е пълна измишльотина.
14.01.2015 15:38
гост
за козирозите е объркано и пише за стрелец!!!!Е може ли такова нещо?!
14.01.2015 15:23
гост
а къде е за козирог? Пише два пъти за стрелците....
14.01.2015 14:05
гост
Всичко е добре и подробно написано, с един малък пропуск- Козирога
14.01.2015 13:44
гост
"Отлична" редакторска работа отново .
Една зодия липсва познайте коя .
Честно , смешен е тоя сайт и жалките му служители драскачи
ПоЗдрави

Последни от Любопитно
16:06
Опасностите от синята светлина на мобилните технологии
13:33
Опасностите от синята светлина на мобилните технологии
13:16
10 грешки, за които повечето родители горчиво съжаляват
12:55
Симптоми на дефицит на витамин B12 – как да ги разпознаем
12:06
Морингата, вълшебното дърво и за какво е полезно
10:56
Ранобудните наблюдаваха първото за годината лунно затъмнение
10:04
Кичур от косата на Мерилин Монро отива на търг за първоначална сума от 14 500 евро
10:01
Слушайте „Колдплей“, за да шофирате безопасно
09:52
Актрисата Бети Уайт отпразнува своя 97-ми рожден ден с партия покер
08:15
Хороскоп за понеделник
08:04
21 януари е Международен ден на прегръдката
20 януари 2019 г.
16:15
Facebook готви нов продукт за по-младите си потребители
15:59
Дубайското кралско семейство, английското кралско семейство и основната разлика помежду им
15:32
Каква е историята зад Световното по надяждане с коприва
14:46
Принц Филип получи предупреждение от британската полиция
11:41
Принц Филип бе забелязан да шофира без колан след катастрофата
11:35
Как заседнахме в ерата на стола
11:29
След Коледа мечият парк в Белица утихна, всички спят. Последен си легна Рику
10:12
Училище в Ханджоу предлага „романтична отпуска" на младите учители
09:46
Рио де Жанейро получи титлата "Световна столица на архитектурата"
09:31
Хороскоп за неделя
09:13
Брад Пит се среща с актрисата Шарлиз Терон, пише британският вестник Sun
19 януари 2019 г.
20:15
Ердоган и известният турски пианист Фазъл Сай разтопиха ледовете
18:26
Защо Стив Джобс е имал досие във ФБР?
18:02
Кейт Мидълтън, кралица Елизабет Втора, Меган Маркъл и скритите таланти на кралското семейство

Най-четени от Любопитно

Избор на редактора