Още снимки:
test

Джими Орфея няма да довърши скандалния строеж, собственици му висят със 70 бона

23.11.2014 14.32

Скандалният строителен предприемач Стоян Анастасов, по-известен като Джими Орфея, няма да довърши сградата в центъра на Кърджали, за която от години собственици чакат да получат ключове от магазини и апартаменти. Дружеството, осъществяващо строителния надзор, е спряло работата по обекта, за да бъде сменен строителят, а именно „Анастасов"ЕООД.
Това установи проверка на Районна прокуратура-Кърджали. Фирмата на Джими Орфея вече е продала правото за строеж на друго лице, като към момента се очаква въвеждане сградата на ул. „Стефан Караджа" №1 в експлоатация и присъединяването й към електропреносната мрежа, съобщава 24rodopi.com.

„В хода на проверката са снети обяснения от собственици на идеални части от поземления имот, които са посочили, че има забавяне в строителството на сградата. При проведени общи събрания на собствениците се е установило, че „Винекс" ЕООД и Рамадан Мустафа от Кърджали дължали сума от около 70 000 лева на Стоян Анастасов, като тя би помогнала за завършване на сградата, но не и за изцяло пускането й в експлоатация. В хода на проверката не са установени данни за препродажба на едни и същи апартаменти на повече от едно лице. Липсват и достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер", посочват от Районна прокуратура.

Припомняме, че издирваният от измамени кърджалийци Стоян Анастасов – Джими Орфея е тежко болен от 16 октомври и е лекуван в Гърция, твърди адвокатът му.

Ще припомним, че бизнесмени, собственик на кораб, богати изселници и кореняци кърджалийци с парцели в центъра на града преследват скандалния строителен предприемач. От три години измамените чакат ключовете за магазини и апартаменти в центъра на града, до областната дирекция на полицията и „Белия кораб" (сградата, в която се помещават Общинска и Областна администрации – б. р.). Клиентите на Джими Орфея в Кърджали са платили за имотите, но строителят нито може да предаде за ползване сградата, нито пък може да връща пари.

Строителният предприемач Стоян Анастасов-Джимито се лекува в клиника в Гърция. Това стана ясно на последното заседание в съдебната зала в Пловдив, където адвокатът му представи медицинско свидетелство, издадено на 16 октомври. Адвокатът обясни, че бизнесменът лекува там разклатеното си здраве.

Съдът, който на миналото заседание промени мярката му в задържане под стража и го обяви за общонационално издирване, поиска справки от МВР кога пловдивчанинът е преминал границата и през кой пункт.

Срещу Анастасов се води дело за това, че е заблудил семейство пловдивчани и ги е „ужилил" с 95 974 лева.

Междувременно от Окръжна прокуратура потвърдиха, че Анастасов има влязла в сила присъда. Оттам са пратили искане за Европейска заповед за арест на бизнесмена.

44-годишният бизнесмен в качеството си на управител на "Айлин строй" ЕООД бе признат за виновен в това, че от 29 юни 2009 г. до 14 август същата година е избегнал плащането на ДДС в размер на 500 000 лева. Това е станало чрез използване на документи с невярно съдържание при водене на счетоводството. Той обаче продължава да твърди, че това не е вярно, не е измамил данъчните и е сключил реална сделка. /БЛИЦ

Днес+

Коментирай статията


Последни от Общество
15:50
КТ “Подкрепа” заплаши да напусне НСТС
15:16
КС: Правилата за журналисти в Закона за личните данни водят до цензура
14:11
Рязко се увеличават цените на плодовете и зеленчуците
12:50
Възстановката ,,Освобождението на Тетевен“ се превърна в традиция
12:07
Топлото време отложи грипа
11:34
36% по-малко дни с мръсен въздух в София за 6 месеца
10:29
Над 43 000 шофьори са глобени от началото на акция "Зима"
10:09
Перник се готви за 5 месеца воден режим
09:11
Днес е Световният ден в памет на жертвите от ПТП
08:28
Облачна, мъглива и ветровита неделя
16 ноември 2019 г.
18:32
Зорница Русинова: Държавата няма да отнема деца от семействата им
18:20
Правят нова система за събиране на опасни отпадъци
16:50
Радев: Повече от хилядолетие Зографският манастир отстоява българската вяра, духовност памет и език
15:06
До 7 дни болнични от джипито предлага Бисер Петков заради злоупотребите
14:52
Намалиха мощността на пети блок на АЕЦ "Козлодуй" заради авария
14:40
Спряха детските на 28 хил. ученици заради неизвинени отсъствия
14:26
Нено Димов: Има над 700 млн. лева за решаване на проблема с мръсния въздух
12:30
20% от българчетата не говорят български
12:16
Отново мръсен въздух в София
12:02
Решиха кой ще строи участъка от АМ "Струма" през Кресненското дефиле
11:56
Проф. Кантарджиев доволен: Безплатните ваксини за пенсионерите пристигнаха
11:32
Самотни майки и бедни семейства ще бъдат подпомагани със стоки от първа необходимост
11:20
Каракачанов: Два пъти и половина по-болни ли сме станали
10:20
Стефан Данаилов излязъл от комата. Стоянка Мутафова вече във ВМА - при Ламбо
09:06
Почти тихо и топло за сезона, на места с мъгли

Най-четени от Общество

Избор на редактора