Роден ол инклузив: Кренвирши като картон за закуска, картофи и... още картофи
България 16.08.2014 09:32
Ол инклузивът по родните курорти стигна дъното на мизерията, пише „Телеграф”. Петзвездни хотели предлагат на гостите храни, достойни за долнопробен заводски стол от времето на социализма, оплакват се масово туристи.
С всяка изминала година храната, която е включена в туристическите пакети, става все по-бедна и безвкусна. „Цените, които плащаме за ол инклузив, са скандално високи, а ни сервират помия. Тези хора е подиграват с туристите и сами си закопават бизнеса”, недоволстват туристи.
По хотелите масово се сервира фалшив алкохол от туби, неясно къде и как произведен. Бирата и виното се различават единствено по това, че едното питие е газирано. Безалкохолните пък са с остър вкус на химикали. Забъркват се на място, обикновено с най-евтиния концентрат или прахчета. Минералната вода в повечето комплекси се налива директно от чешмите в тъмни доби.
След като туристите закусят с кашкавал, сирене и „масло”, които са всъщност с растителни мазнини, виртуозни готвачи се заемат да префасонират останалите макарони в екзотични обедни гозби с дребни мръвки. Кулинарното чудо е нещо средно между спагети и нашенска яхния.
Набляга се предимно на картофите и тестените блюда, които имитират рог на изобилието. За обяд обикновено се предлагат по няколко вида пици и спагети, а картофените шедьоври извират отвсякъде – пържени картофи, салата от варени картофи, крокети, картофени кюфтета, огретен. За вечеря отново картофът спасява положението – пиле с картофи, постна яхния с картофи, картофи запечени с яйца.
Оплаквания за качеството на храната се получават както от Северното, така и от Южното Черноморие. Туристи, отседнали в петзвездни хотели, разказват: „Храната е много далеч от пет звезди и по-скоро напомня стол в някое западащо учреждение, където а управител е назначен някой много комбинативен крадлив кадър. /.../ Закуската беше най-долнопробното нещо, което сме виждали – попарени кренвирши от най-долнокачествената им имитация, които напомнят размекнат картон, пържена наденица, което също беше от целулоза и мас, и нещо като пуешка шунка, но с някакъв желатин. /.../ Сиренето беше от растителното, а кашкавалът – бял като тебешир. Имаше и нещо до сиренето, което беше по-мазно, но не посмяхме да си вземем”.
„Хотели получават от хипермаркети евтини храни с изтичащ срок на годност за туристически пакети ол инклузив. Вместо да ги дават в екарисажите, ги дават на ол инклузива”, възмущава се специалист по контрола на храните.
„Системата привлича нископлатежни гости. Това води и до предлагането на много некачествени храни поради слабия контрол и изобщо заради трудностите при контролирането. Един храноден на турист при системата ол инклузив е под 20 лв.”, обяснява председателят на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Димитър Лефтеров. /БЛИЦ
С всяка изминала година храната, която е включена в туристическите пакети, става все по-бедна и безвкусна. „Цените, които плащаме за ол инклузив, са скандално високи, а ни сервират помия. Тези хора е подиграват с туристите и сами си закопават бизнеса”, недоволстват туристи.
По хотелите масово се сервира фалшив алкохол от туби, неясно къде и как произведен. Бирата и виното се различават единствено по това, че едното питие е газирано. Безалкохолните пък са с остър вкус на химикали. Забъркват се на място, обикновено с най-евтиния концентрат или прахчета. Минералната вода в повечето комплекси се налива директно от чешмите в тъмни доби.
След като туристите закусят с кашкавал, сирене и „масло”, които са всъщност с растителни мазнини, виртуозни готвачи се заемат да префасонират останалите макарони в екзотични обедни гозби с дребни мръвки. Кулинарното чудо е нещо средно между спагети и нашенска яхния.
Набляга се предимно на картофите и тестените блюда, които имитират рог на изобилието. За обяд обикновено се предлагат по няколко вида пици и спагети, а картофените шедьоври извират отвсякъде – пържени картофи, салата от варени картофи, крокети, картофени кюфтета, огретен. За вечеря отново картофът спасява положението – пиле с картофи, постна яхния с картофи, картофи запечени с яйца.
Оплаквания за качеството на храната се получават както от Северното, така и от Южното Черноморие. Туристи, отседнали в петзвездни хотели, разказват: „Храната е много далеч от пет звезди и по-скоро напомня стол в някое западащо учреждение, където а управител е назначен някой много комбинативен крадлив кадър. /.../ Закуската беше най-долнопробното нещо, което сме виждали – попарени кренвирши от най-долнокачествената им имитация, които напомнят размекнат картон, пържена наденица, което също беше от целулоза и мас, и нещо като пуешка шунка, но с някакъв желатин. /.../ Сиренето беше от растителното, а кашкавалът – бял като тебешир. Имаше и нещо до сиренето, което беше по-мазно, но не посмяхме да си вземем”.
„Хотели получават от хипермаркети евтини храни с изтичащ срок на годност за туристически пакети ол инклузив. Вместо да ги дават в екарисажите, ги дават на ол инклузива”, възмущава се специалист по контрола на храните.
„Системата привлича нископлатежни гости. Това води и до предлагането на много некачествени храни поради слабия контрол и изобщо заради трудностите при контролирането. Един храноден на турист при системата ол инклузив е под 20 лв.”, обяснява председателят на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Димитър Лефтеров. /БЛИЦ
CHF | 1 | 2.01549 |
GBP | 1 | 2.2841 |
RON | 10 | 3.93068 |
TRY | 100 | 5.63583 |
USD | 1 | 1.83147 |
Последни новини
- 11:54 Остър отговор на Танева след писмо на Аграрната камара до властите
- 11:48 Даниел Митов се отказа от поста външен министър
- 11:45 На 2 май във Варна няма да се учи
- 11:42 Съдът в Страсбург отхвърли жалба на Филип Киркоров срещу забрана да влиза в Литва
- 11:33 Русия създава оръжие на съвсем нови физически принципи (ВИДЕО)
- 11:24 Край на дивото къмпингуване край Шкорпиловци и Камчийски пясъци
- 11:21 Цената на нефта може да изхвърчи до баснословните 130 долара за барел
- 11:15 Желязков обясни, че целта му е да спре депутатите да си правят предизборни срещи в НС