Вкусно предложение за нашите читатели! Пълнено агнешко бутче
Варна<+> 18.04.2014 16:30
ПРОДУКТИ
20 гр.масло
20 гр.брашно тип 500
1/2 вр.магданоз пресен
1 вр.лук кромид пресен
150 гр.картофи
100 млолио
1 бр.яйца
100 мл. вино бяло
30 гр.хляб
250 гр.кайма
100 гр.моркови
15 бр.черен пипер на зърна
1 бр.дафинов лист
1 гл.целина
1 бр.агнешко бутче
Начин на приготвяне
Разрежете бутчето по дължина и извадете костта.
Начукайте месото да се разплеска и го посолете.
За плънката разбийте маслото, прибавете каймата и предварително накиснатия във вода и изстискан хляб.
Добавете ситно нарязания лук, разбитото яйце, магданоза, смления черен пипер и сол на вкус.
Разстелете плънката върху агнешкото бутче.
Навийте месото на руло, завържете го с конец и го запържете в мазнината, като го обръщате, да се зачерви равномерно.
Към агнешкото бутче прибавете нарязаните на парченца моркови, картофи и целина.
Подправете с дафиновия лист и черния пипер, добавете водата.
Задушете ястието на умерен огън.
Извадете месото в чиния и го нарежете на филии.
Претрийте зеленчука и го върнете в соса.
Прибавете брашното, размито във виното, и оставете соса да поври 5-6 минути.
Поднесете месото, полято със соса и с топла гарнитура.
Отделно предложете зелена салата.
20 гр.масло
20 гр.брашно тип 500
1/2 вр.магданоз пресен
1 вр.лук кромид пресен
150 гр.картофи
100 млолио
1 бр.яйца
100 мл. вино бяло
30 гр.хляб
250 гр.кайма
100 гр.моркови
15 бр.черен пипер на зърна
1 бр.дафинов лист
1 гл.целина
1 бр.агнешко бутче
Начин на приготвяне
Разрежете бутчето по дължина и извадете костта.
Начукайте месото да се разплеска и го посолете.
За плънката разбийте маслото, прибавете каймата и предварително накиснатия във вода и изстискан хляб.
Добавете ситно нарязания лук, разбитото яйце, магданоза, смления черен пипер и сол на вкус.
Разстелете плънката върху агнешкото бутче.
Навийте месото на руло, завържете го с конец и го запържете в мазнината, като го обръщате, да се зачерви равномерно.
Към агнешкото бутче прибавете нарязаните на парченца моркови, картофи и целина.
Подправете с дафиновия лист и черния пипер, добавете водата.
Задушете ястието на умерен огън.
Извадете месото в чиния и го нарежете на филии.
Претрийте зеленчука и го върнете в соса.
Прибавете брашното, размито във виното, и оставете соса да поври 5-6 минути.
Поднесете месото, полято със соса и с топла гарнитура.
Отделно предложете зелена салата.
Да ви е сладко!
CHF | 1 | 1.99738 |
GBP | 1 | 2.28285 |
RON | 10 | 3.93045 |
TRY | 100 | 5.61254 |
USD | 1 | 1.82447 |
Последни новини
- 11:19 НАТО поучава Китай: Трябва да спрете да помагате на Русия
- 11:11 Израел обмисля ограничено споразумение с "Хамас" за освобождаване на заложници
- 11:06 Кметът на Варна даде съгласието си за ремонт на ReBonkers
- 10:58 Хотели може да затворят в разгара на лятото, липсва персонал
- 10:50 ИТН ще внесе доклада от комисията за митниците в прокуратурата
- 10:47 20 ранени на пътя за денонощието
- 10:36 Тома Биков възмутен как точно Желязков е бил атакуван
- 10:33 Отмениха присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване