Вкусно предложение за нашите читатели! Пълнено агнешко бутче

Варна<+> 18.04.2014 16:30

ПРОДУКТИ
20 гр.масло
20 гр.брашно тип 500
1/2 вр.магданоз пресен
1 вр.лук кромид пресен
150 гр.картофи
100 млолио
1 бр.яйца
100 мл. вино бяло
30 гр.хляб
250 гр.кайма
100 гр.моркови
15 бр.черен пипер на зърна
1 бр.дафинов лист
1 гл.целина
1 бр.агнешко бутче

Начин на приготвяне

Разрежете бутчето по дължина и извадете костта.

Начукайте месото да се разплеска и го посолете.

За плънката разбийте маслото, прибавете каймата и предварително накиснатия във вода и изстискан хляб.

Добавете ситно нарязания лук, разбитото яйце, магданоза, смления черен пипер и сол на вкус.

Разстелете плънката върху агнешкото бутче.

Навийте месото на руло, завържете го с конец и го запържете в мазнината, като го обръщате, да се зачерви равномерно.

Към агнешкото бутче прибавете нарязаните на парченца моркови, картофи и целина.

Подправете с дафиновия лист и черния пипер, добавете водата.

Задушете ястието на умерен огън.

Извадете месото в чиния и го нарежете на филии.

Претрийте зеленчука и го върнете в соса.

Прибавете брашното, размито във виното, и оставете соса да поври 5-6 минути.

Поднесете месото, полято със соса и с топла гарнитура.

Отделно предложете зелена салата.

Да ви е сладко!

CHF CHF 1 1.99738
GBP GBP 1 2.28285
RON RON 10 3.93045
TRY TRY 100 5.61254
USD USD 1 1.82447