Още снимки:
test

Свещеният богарски език е езикът на бога - буквално означава "Божествено сътворяващ"

07.11.2013 08.07

Тракийското писмо – по-старо от египетското с цели 2000 години

Лияна Фероли

Неотдавна д-р Стефан Гайд и неговият брат акад. Цветан Гайдарски издадоха „Тракийски хроники” – книгата-свещена материя на нашето духовно наследство, която носим в подсъзнанието си като първичен всеобщ език и като Първичен мисловен процес, според тях. Тази изключително уникална книга представя свещената древна история на трако-българския народ, който в най-дълбоката древност се е наричал „тракийски”, по името на своя древен библейски родоначалник, а впоследствие се е нарекъл „български”, по името на общия език – „богарския”, който са говорели всички обединени в Българската държава тракийски племена. Тези Свети писания на отците ни, които са като Тората за евреите, ни известяват, че

българският народ е Богоизбран и Богопосветен от века до века.

И въпреки трудностите и изпитанията, той ще изпълни поверената му от Бога и Светия Завет Светла мисия на цивилизатор, носител на държавността на Духа и на Свещения хуманизъм, от чиито плодове се е ползвала цялата модерна цивилизация.

Уникалната книга с исторически летописи „Тракийски хроники” разглежда 4 периода от историята на трако-българския народ, като започва още от първия човек, възникването на тракийския род и стига до борбите на прадедите ни за национално освобождение. Един от най-важните инструменти на траките за национално и духовно усъвършенстване е бил божественият им творчески език – богарският, езикът, на който говори само Бог. Те са постигали всичко чрез силата на този свой уникален божествен дар и ресурс. Нашият Свещен Богарски език, езикът на Бога, буквално означава „Божествено сътворяващ”, т.е. той е

езикът на сътворението, Инструментът, Оръжието и Творческото начало на нашата действителност, естественият закон на Всемира.

И този свещен дар съвсем не е изчезнал, той е в дълбините на нашата памет, в 49-те процента тракийски гени, които носим в себе си, в езика ни, чиято основа е тракийският език – речта на нашето минало, настояще и бъдеще. И ако това се знаеше, повече хора щяха да говорят на този боготворчески език.

Това писмо, по-старо от египетското с цели 2000 години, и днес е запазено върху многобройни артефакти в различни наши крайща, като плочките от Градешница, Караново, Езерово и др. И което, за радост на милеещите за рода си българи, беше разчетено от д-р Стефан Гайд чрез неговия сравнително-лингвистичен метод. В четирите си тома „Тракийското писмо декодирано” изтъкнатият ни изследовател подробно излага разчетения от него древен тракийски език през пиктографското писмо от Градешница и Караново, през египетските йероглифи и през бохарския език на братята копти в Северен Египет. С тези си книги Гайд разтърси представите ни за генезиса на предците ни и на свещения ни език. От четвъртия му том пък научихме, че с разкритието на библията на бесите „Бесика”, и днес съхраняваща се в Националната библиотека в Лондон, се откриват

най-старите версии на днешната Библия, от които са правени по-късните гръцки преводи.

Научаваме и за Орфеевия Завет на траките с техния бог Дион-Исус. Това е т.н. Кукленска къщичка от с. Врач от 5-то хилядолетие преди новата ера, съхраняваща се заедно с плочките от Градешница и Караново, с печата от Езерово във Врачанския исторически музей. Върху нея се вижда пиктограм, който се чете и фонетично. Означава Орфей на бохарски език – и днес запазен в северно-египетския коптски диалект. Същият пиктограм е и на плочката от Градешница. Чете се също и като „Храм”. Така че четвъртият знак от надписа се чете: „Боже, който си в храма” или като „Боже, който си в Орфей”. Вторият разчетен пиктографски знак върху „къщичката” има значение на „ковчег”/”кивот”/, а третият знак се разчита като „завет”, „договор”. Т.е. къщичката е Кивотът на Орфеевия завет, заветът на Бога с нашите прадеди. В един и същ пласт от енеолитна Градешница са открити и кивота, и оброчната плочица, която влиза точно по мярка в него, но е била вкарана преди изпичането на керамичната къщица и е била гледана, докосвана през тясното отверствие, „вратичката” на къщицата, но не можело да се изважда. Сега тя е отделно, защото някога кивотът е бил счупен, което си личи от замазаната и недекорирана страна на кивота. Вероятно, той бил счепен така, както Мойсей счупил плочите на Божия Завет, когато той бил нарушен.

Интересното е, че всички анализирани пиктографски знаци от 5 в.пр.н.е., както и амулетът от Тартария /в днешна Румъния/ имат аналози в йероглифното писмо на Древен Египет, приличат си дори и звуковите, фонетичните, произношения на текстовете, което доказва, че бохарския и българския диалект имат общ произход. А ние сме днешните следовници на тази божествена реч, която е самият Закон и Всемогъщ Законодател, управляващ мирозданието.

На пресътворяващата всеки ден творението и човешкото битие Божествена реч, чрез ангелофанията, на която се изявяват многообразните проявления на Твореца. Същата тази вездесъща реч на Христовото тракействане, пронизващо цялото творение и излизащо от устата на Бога-Слово, като двуострия тракийски меч, Ромфея Дистомос. Без който не е станало нищо от това, което е станало. Древните тракийски орфици наричали „оръжието” на тази Вездесъща реч на Дион-Исус и с епитета Арес/Воюващ Бог/ и с епитета Ерос /Любящ Бог/, но и Херос /Всепобеждаващ/, с което определят неговите характеристики на Огън, пояждащ, на Вселенски Съдия, воюващ от любов към нас срещу тъмните сили в името на Правдата и Спасението на Своето избрано човечество.Но преди всичко е Бог на надеждата, затова е наричан от траките „Нуте”/”Над-е”/, т.е. „Над всичко”. Оттук идва и думата надежда.

И, може би, само тракийските жреци са си служили с тази огромна съзидателна, но и разрушителна, творческа мощ, която извиквала за живот различните същности и събития. Именно чрез способа тракействане – призоваване на Всесилата на Името Божие.

Името на Дион-Исус означавало и „Уста” и „Ръка”, даващ Божественото Слово и всяко друго благо. С Исус се означавало и „Трон”, „Цар на царете”, над който стои Всевиждащото око на Светлината. И това око днес се обръща към нас, за да провери вярата ни. Ако имаме правилно виждане за неговата виделина, ние носим смисъла на вярата като пред-става, по думите на апостол Павел, т.е. имаме я пред ставането, пред действието. Тя е жива светлина в здравото око, което пък определя и здравината на тялото ни. Но ако окото ни е в тъмнина, и тялото е нездраво.

Затова „виждането” на вярата е най-великата практика и най-мощната божествена технология, за която няма нищо невъзможно.

И именно тя може да обедини отново народа ни в служба на Бога и в изпълнение мисията си да бъде факлоносец на Божията Истина. А докато има верни българи на Завета с техния Бог, ще я има и България, според „Тракийски хроники”, ни припомнят д-р Стефан Гайд и Цветан Гайдарски. Но верните ще трябва да работят неуморно, за да върнат народа си отново към нарушения в миналото Завет със своя Бог на надеждата. А така и към неговия просперитет. /psihobg.com

Днес+

Коментирай статията

05.05.2014 22:08
гост
Който търси намира
Благодаря за трудът им ,че ни отвориха учите
Бог да го прости, да почива в мир д-р Стефан Гайдарски
02.05.2014 18:04
гост
Безкрайно много въпроси са засегнати в тази статия. Първият(въобще не ги редя по важност) е, безгранична ли е човешката доверчивост? Вторият, защо подменяме с красиви думи, като родолюбие, патриотизъм явни измишльотини, преследващи други, не съвсем чисти цели, като зарибяване, владеене на човешките души, в крайна сметка - користно. Третият, бил ли е д-р Гайд някога в Лондон, в тамошна библиотека, след като по-рано твърдеше, че източниците му са във Ватикана? Защо на една пресконференция същият доктор показа само корицата на "откритата Библия Бешшой" и не разгърна да покаже има ли нещо в мулажа? Откъде дойде това изследване за 49% тракийска кръв в жилите на днешните българи? Такова изследване няма! В науката се дават цитати, търсят се контраверсии, обсъжда се, преди да се вземе становище. А, "академик" Цветан Гайдарски на кой научен съвет е избран за такъв, бил ли е член-кореспондент, професор и какво е преподавал или това е поредният изблик на компенсаторна реакция на недообразован човек, всъщност имащ крайно негативно отношение към образованите - виж преден коментар - "професорчета и т.н.". Срещнах написано, че нямал дори завършено висше образование, което той би могъл лесно да опровергае. Да объркаш тракийския език с езика на коптите (и двата мъртви), принадлежащи към различни езикови групи, ей Богу, на мен ми идва в повече.
07.11.2013 16:44
гост
Българите са един от най-старите народи.В стари времена създават Египет,Шумер,Индия и Китай,Рим, Гърция...Създават няколко различни писменостти в зависимост от народа за който е предназначена. Тъй наречената гръцка писменост се появява много преди появата на самите гърците по тези земи Много древни народи възприемат българите като учители, полубогове и богове. В древността българите са известни с културата,музиката.Виж например Орфей.
В цялата Илиада се говори за битката между различни български родове. Така, че не е възможно писмеността в Египет да няма корени на Балканите. Само,че египетската писменост все още не е разчетена, независимо от пропагандата на египтолъжите. Когато тази писменост бъде наистина разчетена ще се разберат много неща за миналото и света.
07.11.2013 11:58
гост
Поздравявам автора. В научните статии винаги има хипотеза която тук много добре е обоснована. Източника е независим. Жалко е че тесногърдието на преобладаващата самозвана псевдонаучна общност няма достойнството да уважи тази теза, а с просташка самовлюбеност уронва достойнството на българина като човек. Да, наистина изследването е смело и то правено толкова време в чужбина, посветено с много родолюбие и вещина, че господата доцентчета, професорчета и раболепните им от слуги от докторантчета, които само се величаят един друг в средновековен червен нарцисизъм и се подмазват за импакт фактор от безлични скроени статийки стъкмени на АНГЛИЙСКИ ЕЗИК, за да крият феодалното си самосъзнание на родоотстъпници! Това е кривото лице на "научната" обюност от глезеници и кариеристи, същото онова за което ни се подиграват и унижават чужденците! Настоящата статия е прекрасен пример за толерантност, смелост и откритост! Поздравявам автора и се надявам скоро да бъде публикувано още по темата.
07.11.2013 08:30
гост
Не ни занимавайте със смешници... Тракийските легенди и митове на "Гайд" означават нещо само в неговата кратуна. "Бог" е общославянска дума и трудно може от нея да се изведе тракийска "богарски".

Последни от Общество
12:36
Жандармерист призова за повече внимание и контрол
11:30
БДЖ с предварителна продажба на билети за празничните майски дни
11:22
Акцията с Иванчева е както законът задължава
11:08
За последните 3 г. МРРБ е направило предварителен контрол на 327 инвестиционни намерения в свлачищни райони
09:58
В златната среда сме в ЕС в разликата в заплащането на мъже и жени
09:36
Община Ивайловград популяризира приоритетите на Българското председателство
09:27
Почина Явор Кръстев, бащата на убитата преди 7 години в Борисовата градина Яна
20 април 2018 г.
18:00
Европейската имунизационна седмица - 23-29 април
16:42
В Бургас започна подписка за местен референдум срещу мръсния въздух
15:43
Министър Радев посети ранената полицайка в болницата, подари й цветя
15:30
Кой санирал - санирал, Пловдив спира да приема молби
14:13
Фандъкова обеща грижа за София Прайд 2018
11:46
Изписаха от Пирогов детето пострадало при тежката катастрофа край Вакарел
11:35
Камчия участва в Московския международен салон на образованието
10:18
Над 200 български животновъди ще вземат участие в най-голямото изложение за животни у нас в Сливен
10:16
Всяка втора декларация за доходите е подадена по електронен път
10:02
20 април – Христо Проданов става герой, покорил Еверест
09:12
Национален форум на младите фермери ще се проведе в Пловдив
08:53
350 ученици от цялата страна участват в Панорама на професионалното образование
08:40
142 години от избухването на Априлското въстание
07:03
Променливо време с дъждове, застудява
19 април 2018 г.
18:43
Пострадалите пътници и семействата на загиналите при катастрофата на АМ "Тракия" ще получат авансово
18:28
145 нарушения установиха пътните полицаи в област Видин при 24-часовата акция за контрол на скоростт
16:50
Нов стандарт за качество в лабораториитe за храни и промишлени стоки до 2020 г.
16:36
Въвеждат по-сериозни гаранции при туристическите пътувания

Най-четени от Общество

Избор на редактора