Още снимки:
test

Бургаската прокуратура разследва случая с изчезнало мъртво дете

26.07.2013 08.38

Бургаската окръжна прокуратура започна разследване на случая с изчезналото мъртво бебе на семейство от града, за който ви разказахме във вторник. Според родителите, тялото на новороденото е изчезнало мистериозно от родилното отделение на частна болница в Бургас. Най-странното е, че бебето има акт за раждане и акт за смърт, но в същото време от болницата е издаден и друг документ, според който бебето се е родило мъртво.

„Детето е родено без признаци на живот. Кога са
изчезнали признаците на живот на плода ние не можем да знаем, когато поемем едно новородено", заяви д-р Стела Томова - нач. отделение по неонатология. По думите на д-р Христо Якимов, зам.-управител по медицинската част, когато тази сърдечна дейност падне под една определена честота, това означава, че плодът страда. „Ако не може да роди нормално, се пристъпва към оперативно родоразрешение, каквото е извършено при нея, а кога това ще стане решава акушер-гинекологът".
Заключението на патоанатома обаче е, че е можело да бъдат взети по-навременни мерки. Не само в документа от аутопсията пише, че детето е живяло няколко часа. В архива на общината също фигурира като живо.
„Съобщението на раждане е номер 30, на 4 февруари 2013 е издадено от болницата, с печата на болницата и съответно с дата на раждане, съобразно която ние сме вземали ЕГН на детето и си пише, че е живородено", поясни Стефка Калева - началник отдел ГРАО в община Бургас. Тя допълва, че то е живяло реално, поне по документите повече от 5 часа.
Родителите обаче не могат да открият детето си. Майката Нина Мандраджиева заяви, че дори се съмняват то да е починало. Бащата Динко Хършев добавя, че се пораждат съмнения, че може да не е било и наше това дете, което са ни показали. „Аз искам просто да си намеря детето къде е. Ако не, поне гробчето да знаем къде е".
„След издаване на съобщението за смърт, се съставя смъртен акт и ние биваме уведомявани от лечебното заведение, че има починало дете, на което следва да бъде направено служебно погребение и ние го извършваме на територията на гробищен парк Бургас", коментират от обредния комплекс. По думите на Магдалена Карастоянова на територията на парка няма извършено погребение на това дете.
На въпрос дали може това да го извърши друга погребална агенция отговорът е, че досега не е имало такъв случай. „Тази агенция ще направи някакви разходи, за да го направи това погребение, които не знам как ще си възстанови в последствие", допълни Карастоянова.
От болницата обясниха, че детето е предадено на траурната агенция, с която работят, но не обясниха защо тя е дошла да го вземе чак от Сливен. И то при положение, че в Бургас услугата е безплатна, като разходите се поемат от общината.
Семейството е подало жалба в прокуратурата и очаква институциите да разсеят съмненията им какво се е случило с единственото им дете. /btvnews.bg

Днес+

Коментирай статията


Последни от Общество
21:47
Сняг на Цветница, пролетта идва с нови порои
21:35
Що е то студова алергия?
20:51
Съдиите от СГС завишавали присъди
20:40
Местим стрелките с един час напред-тази нощ!
20:26
10 навика, с които съсипваме бъбреците си
19:23
Как да щадите батерията на смартфона?
19:18
Реките край Симитли са на прага да прелеят
19:14
Часът на Земята – тази вечер от 20.30 часа
18:44
Облаци утре и на места дъжд, температурите - до 11-16°
18:42
Клошари и кучета разхвърлят боклука из Видин
18:19
Дъжд, рок и водосвет при откриването на мотосезона в Разград
18:17
Генсекът на ООН: Няма алтернатива на плана за разрешаване на палестинско-израелския конфликт
18:06
Взривове разтърсиха оръжеен склад в Йемен, 9 души са мъртви
18:04
Правим сефтето преди италианци и французи
18:00
Шок! Мераклия за с.кс пребит и ограбен от „Фейсбук“ приятелка
17:38
5 метода срещу тъмни кръгове около очите
17:22
35 питанки за живота ни през соца, чиито отговори някои „забравиха”
17:07
Над 10 000 бежанци ще получат статут до края на годината
16:58
Митко Павлов разкри коя е „златната вагина”
16:50
Мария Календерска се подложи на психотест, профайлър разкри, че не е искрена
16:46
Евакуират три семейства от благоевградското село Осина заради свлачище
16:43
Над 10 000 бежанци ще получат статут до края на годината
16:33
Внимание! Вижте тези 9 нови суперхрани, които са невероятно полезни за вашето здраве!
16:07
Кардиолози: Идва най-опасният за инфаркти ден
15:46
Българските домати ще са на пазара след 1 април

Най-четени от Общество

Избор на редактора