Още снимки:
test

Бургаската прокуратура разследва случая с изчезнало мъртво дете

26.07.2013 08.38

Бургаската окръжна прокуратура започна разследване на случая с изчезналото мъртво бебе на семейство от града, за който ви разказахме във вторник. Според родителите, тялото на новороденото е изчезнало мистериозно от родилното отделение на частна болница в Бургас. Най-странното е, че бебето има акт за раждане и акт за смърт, но в същото време от болницата е издаден и друг документ, според който бебето се е родило мъртво.

„Детето е родено без признаци на живот. Кога са
изчезнали признаците на живот на плода ние не можем да знаем, когато поемем едно новородено", заяви д-р Стела Томова - нач. отделение по неонатология. По думите на д-р Христо Якимов, зам.-управител по медицинската част, когато тази сърдечна дейност падне под една определена честота, това означава, че плодът страда. „Ако не може да роди нормално, се пристъпва към оперативно родоразрешение, каквото е извършено при нея, а кога това ще стане решава акушер-гинекологът".
Заключението на патоанатома обаче е, че е можело да бъдат взети по-навременни мерки. Не само в документа от аутопсията пише, че детето е живяло няколко часа. В архива на общината също фигурира като живо.
„Съобщението на раждане е номер 30, на 4 февруари 2013 е издадено от болницата, с печата на болницата и съответно с дата на раждане, съобразно която ние сме вземали ЕГН на детето и си пише, че е живородено", поясни Стефка Калева - началник отдел ГРАО в община Бургас. Тя допълва, че то е живяло реално, поне по документите повече от 5 часа.
Родителите обаче не могат да открият детето си. Майката Нина Мандраджиева заяви, че дори се съмняват то да е починало. Бащата Динко Хършев добавя, че се пораждат съмнения, че може да не е било и наше това дете, което са ни показали. „Аз искам просто да си намеря детето къде е. Ако не, поне гробчето да знаем къде е".
„След издаване на съобщението за смърт, се съставя смъртен акт и ние биваме уведомявани от лечебното заведение, че има починало дете, на което следва да бъде направено служебно погребение и ние го извършваме на територията на гробищен парк Бургас", коментират от обредния комплекс. По думите на Магдалена Карастоянова на територията на парка няма извършено погребение на това дете.
На въпрос дали може това да го извърши друга погребална агенция отговорът е, че досега не е имало такъв случай. „Тази агенция ще направи някакви разходи, за да го направи това погребение, които не знам как ще си възстанови в последствие", допълни Карастоянова.
От болницата обясниха, че детето е предадено на траурната агенция, с която работят, но не обясниха защо тя е дошла да го вземе чак от Сливен. И то при положение, че в Бургас услугата е безплатна, като разходите се поемат от общината.
Семейството е подало жалба в прокуратурата и очаква институциите да разсеят съмненията им какво се е случило с единственото им дете. /btvnews.bg

Днес+

Коментирай статията


Последни от Общество
22:00
Слънчево време ни чака за старт на кратката работна седмица. Дъжд няма да има
21:40
Учебник по история на комунизма обсъжда министърът на образованието
21:31
Стартира подписка за засилени мерки за сигурност във Велико Търново
21:29
Петреъс се призна за виновен за изнасяне на секретна информация
21:28
137 години Свободна България
21:14
Бойко Атанасов: НАП получи от Швейцария 900 000 лв. от данък лихви
21:08
Внук на Цар Киро осъден да плати 156 000 лв. данъци
21:05
Евролидери обсъдиха с Обама кризата в Украйна
20:53
Митничарите ще декларират имоти при назначаване
20:25
Пълен ремонт за депутатите - лъскат кулоари, блокове и тенис игрища за 1,2 млн. лв.
20:10
Доматите по-скъпи с 22% за година
20:06
Вдовицата на Самоковеца осъди България в Страсбург
19:55
27 млн. евро налива НАТО в Безмер, за да кацне най-големият самолет
19:31
Бедността - новото робство
18:38
Индия е четвърта в света по брой милиардери, САЩ, Германия и Китай са преди нея
18:31
Започна кулминацията на тържествата за Трети март
18:19
Намериха мъртъв изчезнал пазач
18:04
Фанфари и знаково кафе на Трети март в Кърджали
18:02
На Трети март НВИМ разказва за три съдби от три войни
17:55
Засилва се трафикът в Пловдив и областта
17:49
Калфин: Щеше да има оставка без споразумението за дълга
16:46
Утре ще е облачно и дъждовно, максимални температури - от 5° до 10°
15:35
С е-изплащателен картон пенсиите ще се получават от всяка поща
15:12
Хит в нета: Битите травестити Галена и Преслава проговориха! (ВИДЕО 18+)
14:59
Слабаков: Психопати и предатели пишат учебниците по история

Най-четени от Общество

Избор на редактора