Още снимки:
test

Бургаската прокуратура разследва случая с изчезнало мъртво дете

26.07.2013 08.38

Бургаската окръжна прокуратура започна разследване на случая с изчезналото мъртво бебе на семейство от града, за който ви разказахме във вторник. Според родителите, тялото на новороденото е изчезнало мистериозно от родилното отделение на частна болница в Бургас. Най-странното е, че бебето има акт за раждане и акт за смърт, но в същото време от болницата е издаден и друг документ, според който бебето се е родило мъртво.

„Детето е родено без признаци на живот. Кога са
изчезнали признаците на живот на плода ние не можем да знаем, когато поемем едно новородено", заяви д-р Стела Томова - нач. отделение по неонатология. По думите на д-р Христо Якимов, зам.-управител по медицинската част, когато тази сърдечна дейност падне под една определена честота, това означава, че плодът страда. „Ако не може да роди нормално, се пристъпва към оперативно родоразрешение, каквото е извършено при нея, а кога това ще стане решава акушер-гинекологът".
Заключението на патоанатома обаче е, че е можело да бъдат взети по-навременни мерки. Не само в документа от аутопсията пише, че детето е живяло няколко часа. В архива на общината също фигурира като живо.
„Съобщението на раждане е номер 30, на 4 февруари 2013 е издадено от болницата, с печата на болницата и съответно с дата на раждане, съобразно която ние сме вземали ЕГН на детето и си пише, че е живородено", поясни Стефка Калева - началник отдел ГРАО в община Бургас. Тя допълва, че то е живяло реално, поне по документите повече от 5 часа.
Родителите обаче не могат да открият детето си. Майката Нина Мандраджиева заяви, че дори се съмняват то да е починало. Бащата Динко Хършев добавя, че се пораждат съмнения, че може да не е било и наше това дете, което са ни показали. „Аз искам просто да си намеря детето къде е. Ако не, поне гробчето да знаем къде е".
„След издаване на съобщението за смърт, се съставя смъртен акт и ние биваме уведомявани от лечебното заведение, че има починало дете, на което следва да бъде направено служебно погребение и ние го извършваме на територията на гробищен парк Бургас", коментират от обредния комплекс. По думите на Магдалена Карастоянова на територията на парка няма извършено погребение на това дете.
На въпрос дали може това да го извърши друга погребална агенция отговорът е, че досега не е имало такъв случай. „Тази агенция ще направи някакви разходи, за да го направи това погребение, които не знам как ще си възстанови в последствие", допълни Карастоянова.
От болницата обясниха, че детето е предадено на траурната агенция, с която работят, но не обясниха защо тя е дошла да го вземе чак от Сливен. И то при положение, че в Бургас услугата е безплатна, като разходите се поемат от общината.
Семейството е подало жалба в прокуратурата и очаква институциите да разсеят съмненията им какво се е случило с единственото им дете. /btvnews.bg

Днес+

Коментирай статията


Последни от Общество
22:01
Разследват зъболекар, слагал пломба на чене
21:13
Акция в ЕС срещу трафиканти на конско месо
20:46
Строителство с неочакван край - скриха пешеходна пътека зад заграждения
20:32
Изкусителката Калина на косъм от смъртта след фатална среща с "Мерцедес"
19:52
Три български групи избегнали трагедията на Еверест
18:35
Защо небето не позеленява при залез
18:32
Цинизми в ефира на Нова тв: Лора Крумова пита за "размятване на п.шки на сцената"
17:21
Крадец успя да изнесе сам цяла работилница и половин къща
17:10
Безпилотни апарати да охраняват южната граница!
16:35
Ведомства в София тънат в неведение има ли пострадали българи в Непал
15:56
Прокуратурата за акушерката: Извършила е престъплението със садизъм
15:42
И Емилия Масларова става професор
14:41
Слънце и до 25 градуса ни очакват утре, от вторник се заоблачава
14:15
Майки с бебешки колички блокираха булевард в Бургас
13:40
Адвокатът на акушерката: Общественото мнение се манипулира
12:44
Колоездачи почитат паметта на убитата Криси от Перник
11:54
Методи Андреев: Съдебната реформа няма да реши проблема
11:23
Мутираме! САЩ ни заливат с пържоли с хормони и химикали
11:21
Таня Андреева през сълзи за битата Никол: Това не е просто агресия, това е чудовищно
10:54
Майката на Паоло: Единственото, което искам за Анджела, е да е жива
10:40
Предизборно стотици сменят адресната си регистрация
10:11
Гледат мярката за неотклонение на акушерката, пребила бебе
09:53
650 души се заселиха в Монтанско през април
08:46
Българите пак сме най-нещастни в Европа
08:45
Съдът решава дали да остави в ареста акушерката

Най-четени от Общество

Избор на редактора