Още снимки:
test

Бургаската прокуратура разследва случая с изчезнало мъртво дете

26.07.2013 08.38

Бургаската окръжна прокуратура започна разследване на случая с изчезналото мъртво бебе на семейство от града, за който ви разказахме във вторник. Според родителите, тялото на новороденото е изчезнало мистериозно от родилното отделение на частна болница в Бургас. Най-странното е, че бебето има акт за раждане и акт за смърт, но в същото време от болницата е издаден и друг документ, според който бебето се е родило мъртво.

„Детето е родено без признаци на живот. Кога са
изчезнали признаците на живот на плода ние не можем да знаем, когато поемем едно новородено", заяви д-р Стела Томова - нач. отделение по неонатология. По думите на д-р Христо Якимов, зам.-управител по медицинската част, когато тази сърдечна дейност падне под една определена честота, това означава, че плодът страда. „Ако не може да роди нормално, се пристъпва към оперативно родоразрешение, каквото е извършено при нея, а кога това ще стане решава акушер-гинекологът".
Заключението на патоанатома обаче е, че е можело да бъдат взети по-навременни мерки. Не само в документа от аутопсията пише, че детето е живяло няколко часа. В архива на общината също фигурира като живо.
„Съобщението на раждане е номер 30, на 4 февруари 2013 е издадено от болницата, с печата на болницата и съответно с дата на раждане, съобразно която ние сме вземали ЕГН на детето и си пише, че е живородено", поясни Стефка Калева - началник отдел ГРАО в община Бургас. Тя допълва, че то е живяло реално, поне по документите повече от 5 часа.
Родителите обаче не могат да открият детето си. Майката Нина Мандраджиева заяви, че дори се съмняват то да е починало. Бащата Динко Хършев добавя, че се пораждат съмнения, че може да не е било и наше това дете, което са ни показали. „Аз искам просто да си намеря детето къде е. Ако не, поне гробчето да знаем къде е".
„След издаване на съобщението за смърт, се съставя смъртен акт и ние биваме уведомявани от лечебното заведение, че има починало дете, на което следва да бъде направено служебно погребение и ние го извършваме на територията на гробищен парк Бургас", коментират от обредния комплекс. По думите на Магдалена Карастоянова на територията на парка няма извършено погребение на това дете.
На въпрос дали може това да го извърши друга погребална агенция отговорът е, че досега не е имало такъв случай. „Тази агенция ще направи някакви разходи, за да го направи това погребение, които не знам как ще си възстанови в последствие", допълни Карастоянова.
От болницата обясниха, че детето е предадено на траурната агенция, с която работят, но не обясниха защо тя е дошла да го вземе чак от Сливен. И то при положение, че в Бургас услугата е безплатна, като разходите се поемат от общината.
Семейството е подало жалба в прокуратурата и очаква институциите да разсеят съмненията им какво се е случило с единственото им дете. /btvnews.bg

Днес+

Коментирай статията


Последни от Общество
14:36
Служителите на СРС на работа задължително с баджове
13:36
Забраняват продажба на домашно мляко и месо в Дупница, Бобошево и Кочериново
12:02
Как около Алепу "няма" да се строи
10:58
Изненада! Строител завари 50 бежанци в двора си
10:52
Скок на пневмониите заради жегите
10:37
Шият рана на пиян пациент с белезници, за да не буйства
10:27
Ваня Червенкова се разплака в ефир!
09:49
С влак до Бургас - десетки пътуват 8 часа прави или на пода до тоалетната
09:38
Атракции вдигат адреналина край морето
09:36
НАП: Проверяваме 54 печатни издания
09:33
Министерството на здравеопазването: Над 3400 българки ще заболеят от рак на половите органи тази год
09:31
Църквата анатемоса рейки
08:18
Скандални разкрития за сделки със земи по морето. Вижте мръсните схеми!
08:13
Свалиха TV7 от мултиплекса, може да се гледа само от кабелен оператор
07:46
Грандиозен скандал! 6000 българи останаха без пенсии заради банковата тайна
07:40
Днес времето ще е слънчево със слаб вятър
03 август 2015 г.
23:41
Който се точи за пенсия от Гърция да побърза - до 30 юни важат старите условия
23:23
Цигани превърнаха арест на съкварталец в сензация (ВИДЕО)
22:54
Лекар: Измамиха ме с курс по английски
22:54
Лекар: Измамиха ме с курс по английски
21:48
Военноморските сили празнуват 136 години от своето създаване
20:58
17-годишната София е жива и здрава, обадила се е на майка си
20:58
17-годишната София е жива и здрава, обадила се е на майка си
20:32
СГС засега отказа да екстрадира директора на "Техномаркет" в Италия
20:11
Танцови ритми от три континента в Пловдив

Най-четени от Общество

Избор на редактора