Още снимки:
test

Бургаската прокуратура разследва случая с изчезнало мъртво дете

26.07.2013 08.38

Бургаската окръжна прокуратура започна разследване на случая с изчезналото мъртво бебе на семейство от града, за който ви разказахме във вторник. Според родителите, тялото на новороденото е изчезнало мистериозно от родилното отделение на частна болница в Бургас. Най-странното е, че бебето има акт за раждане и акт за смърт, но в същото време от болницата е издаден и друг документ, според който бебето се е родило мъртво.

„Детето е родено без признаци на живот. Кога са
изчезнали признаците на живот на плода ние не можем да знаем, когато поемем едно новородено", заяви д-р Стела Томова - нач. отделение по неонатология. По думите на д-р Христо Якимов, зам.-управител по медицинската част, когато тази сърдечна дейност падне под една определена честота, това означава, че плодът страда. „Ако не може да роди нормално, се пристъпва към оперативно родоразрешение, каквото е извършено при нея, а кога това ще стане решава акушер-гинекологът".
Заключението на патоанатома обаче е, че е можело да бъдат взети по-навременни мерки. Не само в документа от аутопсията пише, че детето е живяло няколко часа. В архива на общината също фигурира като живо.
„Съобщението на раждане е номер 30, на 4 февруари 2013 е издадено от болницата, с печата на болницата и съответно с дата на раждане, съобразно която ние сме вземали ЕГН на детето и си пише, че е живородено", поясни Стефка Калева - началник отдел ГРАО в община Бургас. Тя допълва, че то е живяло реално, поне по документите повече от 5 часа.
Родителите обаче не могат да открият детето си. Майката Нина Мандраджиева заяви, че дори се съмняват то да е починало. Бащата Динко Хършев добавя, че се пораждат съмнения, че може да не е било и наше това дете, което са ни показали. „Аз искам просто да си намеря детето къде е. Ако не, поне гробчето да знаем къде е".
„След издаване на съобщението за смърт, се съставя смъртен акт и ние биваме уведомявани от лечебното заведение, че има починало дете, на което следва да бъде направено служебно погребение и ние го извършваме на територията на гробищен парк Бургас", коментират от обредния комплекс. По думите на Магдалена Карастоянова на територията на парка няма извършено погребение на това дете.
На въпрос дали може това да го извърши друга погребална агенция отговорът е, че досега не е имало такъв случай. „Тази агенция ще направи някакви разходи, за да го направи това погребение, които не знам как ще си възстанови в последствие", допълни Карастоянова.
От болницата обясниха, че детето е предадено на траурната агенция, с която работят, но не обясниха защо тя е дошла да го вземе чак от Сливен. И то при положение, че в Бургас услугата е безплатна, като разходите се поемат от общината.
Семейството е подало жалба в прокуратурата и очаква институциите да разсеят съмненията им какво се е случило с единственото им дете. /btvnews.bg

Днес+

Коментирай статията


Последни от Общество
10:34
Командироват 442 полицаи по Южното Черноморие
10:17
Плащаме най-скъпо тока от фекалии - 483 лева за мегаватчас
09:59
Атанас Кузев: „Бензинът от Вас, идеите за изразходването му – от мен!” /СНИМКИ/
09:45
Подписка срещу агресивен питбул в с. Брацигово
09:44
Атлетико (Мадрид) с интерес към Серхио Ромеро
09:39
Константин Пенчев: Статуквото в Темида иска да блокира реформите на Христо Иванов
09:15
Gort sam 4e sam balgarin
09:01
Съдебен охранител се простреля в главата пред казиното на хотел "Принцес"
08:39
Шефът на КЕВР: С малко под 2% ще се повиши цената на тока за битовите абонати
08:26
Гърци се цанят за сервитьори у нас
07:33
1,7 млрд. лв. изтеглени от клонове на чужди банки за месец
07:11
Преглед на печата
07:09
Предимно слънчево, над Източна България отново ще вали
07:00
Гърци ни продават имоти, крият парите у нас
02 юли 2015 г.
23:40
"Четири лапи": Въвеждането на зоополиция е голям успех за гражданското общество
23:15
Над 8000 ще се надпяват на Роженския събор
23:10
Иван Искров: Фалитът на КТБ не бе грешка на Централната Банка
23:07
Джакпотът оцеля
22:55
Джелил и Ники от Кърджали по пътя към Силиконовата долина
22:01
Слънчев самолет постави световен рекорд
21:54
Тракийски некропол се крие под Куршум джамия
21:10
Фабиюс: Не сме стигнали до заключителните преговори с Иран
21:07
Руснаците се върнаха на българското море
21:06
Очакват поскъпване на бензин и дизел
21:03
Закърпиха с 32 шева лицето на мъж, нахапан от питбул

Най-четени от Общество

Избор на редактора