Цял кулинарен отбор готви на Бандерас и Мелани Грифит в София

Любопитно 22.06.2013 09:07

Когато Антонио Бандерас и съпругата му Мелани Грифит решили да вечерят в нашата столица, където наскоро снимаха филм, получили малка изискана книжка вместо обичайното меню.

В нея им предлагали да опитат нещо различно. Двамата не се колебали дълго и решили да изненадат сетивата си. А в листата им препоръчвали това, с което кулинарният отбор на един от големите хотели в София - Радослав Йорданов, Детелина Николова, Боряна Таскова, трениран от шеф готвача Георги Иванов, печели тазгодишната награда “Кулинарен отбор на България 2013” в надпреварата “Национална кулинарна купа”. Така те се оказали първите дегустатори на блюда, впечатлили и международното жури.
Менюто започва с ароматен фарс от скариди, омар и сметана и черен хайвер от севруга, миди “Сен Жак” със сос от трюфели и свежи салати. Следват медальони от телешко млечно бонфиле, аржентинско бонфиле с телешки момици и пресни трюфели, пролетни зеленчуци и фюжън желе от червено цвекло, портокал и портвайн. А десертът? Шоколадов мус с фин течен ванилов център и млечен сладолед с мед и ориенталски подправки.

“Успяхме да ги изненадаме. В никакъв случай двамата не са капризни, но са хора, които ценят добрата кухня, елегантното и красиво сервиране. Антонио е фен на морските дарове, но винаги се съобразява с това, което поръчва съпругата му. Обикновено десертът е еднакъв за двамата. Харесват им българските вина. Най-вече розето - чаша-две, защото върви с повечето ястия, но с нищо не прекаляват, особено с напитките. Никакви капризи. Щедри хора са”, споделят дискретно от персонала. /24chasa.bg

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827