Цял кулинарен отбор готви на Бандерас и Мелани Грифит в София
Любопитно 22.06.2013 09:07
Когато Антонио Бандерас и съпругата му Мелани Грифит решили да вечерят в нашата столица, където наскоро снимаха филм, получили малка изискана книжка вместо обичайното меню.
В нея им предлагали да опитат нещо различно. Двамата не се колебали дълго и решили да изненадат сетивата си. А в листата им препоръчвали това, с което кулинарният отбор на един от големите хотели в София - Радослав Йорданов, Детелина Николова, Боряна Таскова, трениран от шеф готвача Георги Иванов, печели тазгодишната награда “Кулинарен отбор на България 2013” в надпреварата “Национална кулинарна купа”. Така те се оказали първите дегустатори на блюда, впечатлили и международното жури.
Менюто започва с ароматен фарс от скариди, омар и сметана и черен хайвер от севруга, миди “Сен Жак” със сос от трюфели и свежи салати. Следват медальони от телешко млечно бонфиле, аржентинско бонфиле с телешки момици и пресни трюфели, пролетни зеленчуци и фюжън желе от червено цвекло, портокал и портвайн. А десертът? Шоколадов мус с фин течен ванилов център и млечен сладолед с мед и ориенталски подправки.
“Успяхме да ги изненадаме. В никакъв случай двамата не са капризни, но са хора, които ценят добрата кухня, елегантното и красиво сервиране. Антонио е фен на морските дарове, но винаги се съобразява с това, което поръчва съпругата му. Обикновено десертът е еднакъв за двамата. Харесват им българските вина. Най-вече розето - чаша-две, защото върви с повечето ястия, но с нищо не прекаляват, особено с напитките. Никакви капризи. Щедри хора са”, споделят дискретно от персонала. /24chasa.bg
В нея им предлагали да опитат нещо различно. Двамата не се колебали дълго и решили да изненадат сетивата си. А в листата им препоръчвали това, с което кулинарният отбор на един от големите хотели в София - Радослав Йорданов, Детелина Николова, Боряна Таскова, трениран от шеф готвача Георги Иванов, печели тазгодишната награда “Кулинарен отбор на България 2013” в надпреварата “Национална кулинарна купа”. Така те се оказали първите дегустатори на блюда, впечатлили и международното жури.
Менюто започва с ароматен фарс от скариди, омар и сметана и черен хайвер от севруга, миди “Сен Жак” със сос от трюфели и свежи салати. Следват медальони от телешко млечно бонфиле, аржентинско бонфиле с телешки момици и пресни трюфели, пролетни зеленчуци и фюжън желе от червено цвекло, портокал и портвайн. А десертът? Шоколадов мус с фин течен ванилов център и млечен сладолед с мед и ориенталски подправки.
“Успяхме да ги изненадаме. В никакъв случай двамата не са капризни, но са хора, които ценят добрата кухня, елегантното и красиво сервиране. Антонио е фен на морските дарове, но винаги се съобразява с това, което поръчва съпругата му. Обикновено десертът е еднакъв за двамата. Харесват им българските вина. Най-вече розето - чаша-две, защото върви с повечето ястия, но с нищо не прекаляват, особено с напитките. Никакви капризи. Щедри хора са”, споделят дискретно от персонала. /24chasa.bg
CHF | 1 | 1.99351 |
GBP | 1 | 2.28037 |
RON | 10 | 3.93361 |
TRY | 100 | 5.60402 |
USD | 1 | 1.80827 |
Последни новини
- 21:31 Пеканов закова Радан Кънев: В последните 9 месеца няма нито един транш от Плана за възстановяване
- 21:24 Хороскоп за петък, 29 март 2024 г.
- 19:33 Предлагат агресията да стане основно престъпление срещу мира в Наказателния кодекс
- 19:23 Латвийският външен министър подава оставка, искат да разследват разходите за пътуванията му
- 19:14 14-годишното момче с тротинетка е с опасност за живота след сблъсък с кола в Русе
- 19:06 Boeing увеличава производството на дронове
- 18:57 Андролова: ПП на всяка цена искаха енергетиката, защото имат недовършени схеми
- 18:46 Защо котките имат плешиви петна пред ушите?