Още снимки:
test

Започна обучението на първия випуск по магистърската програма Фармацевтичен мениджмънт

23.04.2013 15.01

На 20.04. се състоя официалното откриване на първата учебната година за единствената в България магистърска програма по Фармацевтичен мениджмънт към Факултета по обществено здравеопазване на Медицинския университет във Варна.

Ректорът на МУ – Варна проф. Красимир Иванов приветства и връчи студентските книжки на първите 32- ма студенти, записали се за обучение по новата програма. На откриването присъстваха и деканите на Факултета по обществено здравеопазване доц. Емануела Мутафова и на Факултета по фармация доц. Диана Иванова, както и преподаватели по водещите в магистратурата дисциплини от Катедрата по икономика и управление на здравеопазването.

Магистърската програма, която е посветена на управлението на един толкова значим в последно време сектор и присъства в образователното портфолио на водещи университети по света, е първа по рода си за страната ни. Тя стартира при подчертан интерес, регистриран още в периода на подаване на документите, който приключи на 15 март.

Програмата е организирана така, че да отговори на специфичните потребности на бързо развиващия се фармацевтичен сектор в България от висококвалифицирани професионалисти по управление, както и на потребностите от развитие на организационната култура във фармацевтичните компании.

Обучението е организирано в три семестъра в рамките на една календарна година, обвързано е със Системата за натрупване и трансфер на кредити по ECTS и завършва с полагане на държавен изпит или защита на дипломна работа (магистърска теза). Мултидисциплинарната програма съчетава дисциплини от научните области на обществените науки и фармацията, като икономика, право, лекарствени продукти, мениджмънт, информационни системи.

Професионалната квалификация на придобилите магистърска степен по фармацевтичен мениджмънт е в областта на организацията и управлението на организации и институции от фармацевтичния сектор. Завършилите специалността могат да се реализират професионално в органи на държавната администрация, формиращи и провеждащи националната лекарствена политика и регулиращи фармацевтичния сектор, в органи на управление и администрация на международни, национални и локални фармацевтични и козметични фирми и представителства, аптеки, аптечни вериги и складове, в здравноосигурителни организации и консултантски центрове.

Предвид големия интерес и ограничения брой студенти в един курс, ръководството на Факултета по обществено здравеопазване обещава нов редовен прием за желаещите от тази есен.

Повече информация за програмата може да намерите тук: http://www.youblisher.com/p/573891-Magistrska-programa-Farmatsevtichen-menidzhmnt/

Днес+

Коментирай статията


Последни от Общество
12:27
Река Белица край Килифарево е излязла от коритото си
12:24
Райдовски: Сагата с КТБ ни върна в 90-те години
12:05
Цветан Василев гори с имота на Женевското езеро! Банка му го прибира
12:02
Делото за Куршум джамия започна, протестиращи се събраха пред Съдебната палата
11:43
Омбудсманът: Не вярвам на нищо, което се случва с КТБ! Толкова ни лъгаха
11:37
136 години Български червен кръст
11:29
Шокиращо! Бели червеи лазят в печено месо от Лидл? (видео)
09:29
КТБ - хронологията на един грабеж
08:21
Реки преляха и наводниха къщи
07:46
Кръстьо Петков: Сбъркат ли с КТБ - чакат ни зимни избори и исландска революция
07:39
Клиентка намери гущер в салатата си
07:16
Облачно време днес, живакът стига до 18°
06:53
Шефът на пристанището в Созопол поруга трикольора
06:38
Пациентските организации настояват грипните ваксини да са безплатни и задължителни
06:35
Шофьорите в акция „Зимни гуми”
06:34
Поколение:Децата ставали агресивни без харесвания във Фейсбук
06:28
Докога ще зареждаме по-евтино гориво?
06:15
Преглед на печата
06:12
Кръчмари и бакали събират незаконно лични данни
23 октомври 2014 г.
23:38
Фекалии потекоха по стените на блок, хората в паника заради възможна епидемия
23:19
Атанас Ловчинов вдигна на крак залата на X Factor
23:17
Депозитите пак с ръст от 531 милиона лева въпреки проблемите около КТБ
23:15
Река Росица е излязла от коритото си
22:29
Как да си вземете парите от КТБ
21:55
Частните телевизии да имат квота за български продукции, искат продуценти

Най-четени от Общество

Избор на редактора