Още снимки:
test

Започна обучението на първия випуск по магистърската програма Фармацевтичен мениджмънт

23.04.2013 15.01

На 20.04. се състоя официалното откриване на първата учебната година за единствената в България магистърска програма по Фармацевтичен мениджмънт към Факултета по обществено здравеопазване на Медицинския университет във Варна.

Ректорът на МУ – Варна проф. Красимир Иванов приветства и връчи студентските книжки на първите 32- ма студенти, записали се за обучение по новата програма. На откриването присъстваха и деканите на Факултета по обществено здравеопазване доц. Емануела Мутафова и на Факултета по фармация доц. Диана Иванова, както и преподаватели по водещите в магистратурата дисциплини от Катедрата по икономика и управление на здравеопазването.

Магистърската програма, която е посветена на управлението на един толкова значим в последно време сектор и присъства в образователното портфолио на водещи университети по света, е първа по рода си за страната ни. Тя стартира при подчертан интерес, регистриран още в периода на подаване на документите, който приключи на 15 март.

Програмата е организирана така, че да отговори на специфичните потребности на бързо развиващия се фармацевтичен сектор в България от висококвалифицирани професионалисти по управление, както и на потребностите от развитие на организационната култура във фармацевтичните компании.

Обучението е организирано в три семестъра в рамките на една календарна година, обвързано е със Системата за натрупване и трансфер на кредити по ECTS и завършва с полагане на държавен изпит или защита на дипломна работа (магистърска теза). Мултидисциплинарната програма съчетава дисциплини от научните области на обществените науки и фармацията, като икономика, право, лекарствени продукти, мениджмънт, информационни системи.

Професионалната квалификация на придобилите магистърска степен по фармацевтичен мениджмънт е в областта на организацията и управлението на организации и институции от фармацевтичния сектор. Завършилите специалността могат да се реализират професионално в органи на държавната администрация, формиращи и провеждащи националната лекарствена политика и регулиращи фармацевтичния сектор, в органи на управление и администрация на международни, национални и локални фармацевтични и козметични фирми и представителства, аптеки, аптечни вериги и складове, в здравноосигурителни организации и консултантски центрове.

Предвид големия интерес и ограничения брой студенти в един курс, ръководството на Факултета по обществено здравеопазване обещава нов редовен прием за желаещите от тази есен.

Повече информация за програмата може да намерите тук: http://www.youblisher.com/p/573891-Magistrska-programa-Farmatsevtichen-menidzhmnt/

Днес+

Коментирай статията


Последни от Общество
13:42
Хванаха петима пияни шофьори за 24 часа
13:37
Защо се вцепеняваме от ужас, когато ни друса Вранча /СНИМКИ/
13:33
Тихо, че има и по-лошо
13:12
57% от компаниите в България ще зарадват служителите си за празниците
12:47
Когато зарязах Facebook
12:46
Фондът за лечение на деца прекъснал договора на момче с рядко заболяване
12:32
България - единствената страна в ЕС без въздушни линейки
12:24
Намесиха и „Булстат“ в телефонните измами
12:20
САЩ обучават сунитските племена за борбата с Ислямска държава в Ирак
10:51
Удря ни неизвестен грип
09:57
Погват отново заведенията с пушачи
09:37
Отец Иван: Моят питомец се самонастанил при възрастна жена, биел я, поискал насила да му прави с*ирк
09:18
Министър Ангелкова: Крисия може да стане лице на българския туризъм
09:07
Брюксел забранавя плазмите
08:36
Рак уби майката на 9-месечно бебе, лелята го осиновява
08:23
Преглед на печата
08:09
В Северна и Източна България ще е облачно с леки валежи
08:00
МВР: Няма пострадали и разрушения от земетресението
22 ноември 2014 г.
22:17
БАН: Земетресението е с магнитуд 5,4 по Рихтер, усетено е в цяла България
21:18
Силен трус се усети в цяла Североизточна България /ОБНОВЕНА/
20:46
Аферата КТБ - кой от елита с колко изгоря и какво спаси
20:42
Самозапалилата се перничанка е оставила предсмъртно писмо
20:20
Искат 10% ръст на заплатите
20:03
Убийства и кървави разпри тресат Розино
20:02
Слагат GPS-и на всички коли на КАТ

Най-четени от Общество

Избор на редактора