Още снимки:
test

Започна обучението на първия випуск по магистърската програма Фармацевтичен мениджмънт

23.04.2013 15.01

На 20.04. се състоя официалното откриване на първата учебната година за единствената в България магистърска програма по Фармацевтичен мениджмънт към Факултета по обществено здравеопазване на Медицинския университет във Варна.

Ректорът на МУ – Варна проф. Красимир Иванов приветства и връчи студентските книжки на първите 32- ма студенти, записали се за обучение по новата програма. На откриването присъстваха и деканите на Факултета по обществено здравеопазване доц. Емануела Мутафова и на Факултета по фармация доц. Диана Иванова, както и преподаватели по водещите в магистратурата дисциплини от Катедрата по икономика и управление на здравеопазването.

Магистърската програма, която е посветена на управлението на един толкова значим в последно време сектор и присъства в образователното портфолио на водещи университети по света, е първа по рода си за страната ни. Тя стартира при подчертан интерес, регистриран още в периода на подаване на документите, който приключи на 15 март.

Програмата е организирана така, че да отговори на специфичните потребности на бързо развиващия се фармацевтичен сектор в България от висококвалифицирани професионалисти по управление, както и на потребностите от развитие на организационната култура във фармацевтичните компании.

Обучението е организирано в три семестъра в рамките на една календарна година, обвързано е със Системата за натрупване и трансфер на кредити по ECTS и завършва с полагане на държавен изпит или защита на дипломна работа (магистърска теза). Мултидисциплинарната програма съчетава дисциплини от научните области на обществените науки и фармацията, като икономика, право, лекарствени продукти, мениджмънт, информационни системи.

Професионалната квалификация на придобилите магистърска степен по фармацевтичен мениджмънт е в областта на организацията и управлението на организации и институции от фармацевтичния сектор. Завършилите специалността могат да се реализират професионално в органи на държавната администрация, формиращи и провеждащи националната лекарствена политика и регулиращи фармацевтичния сектор, в органи на управление и администрация на международни, национални и локални фармацевтични и козметични фирми и представителства, аптеки, аптечни вериги и складове, в здравноосигурителни организации и консултантски центрове.

Предвид големия интерес и ограничения брой студенти в един курс, ръководството на Факултета по обществено здравеопазване обещава нов редовен прием за желаещите от тази есен.

Повече информация за програмата може да намерите тук: http://www.youblisher.com/p/573891-Magistrska-programa-Farmatsevtichen-menidzhmnt/

Днес+

Коментирай статията


Последни от Общество
23:32
Евроконкурс за селфи с магистрала обещава екскурзия до Брюксел
23:14
Повече алергии в Европа заради глобалното затопляне
23:05
Мюсюлмански проповедник със зловещо предупреждение към онанистите
23:03
Минометен обстрел в Донецк, няма жертви
23:00
Армията като гарант за несигурност
22:50
Бизнесмен превърна джипа си в линейка
22:07
Проверяват странния жълт дъжд в София
22:04
Водят на екскурзия китайци в затворите ни
21:55
ЕС ще спъне Гърция за „Турски поток”
21:11
8000 младежи започват работа по нова схема с пари от ЕС
21:07
Отнемат имоти за 190 бона на данъчен измамник
21:00
“Аладин” със списък на още корумпирани от агенцията по храните
20:10
21 км опашка пред България, тираджии на бой
19:38
За 10 месеца квесторите източили КТБ с над 5 млн. лв. чрез граждански договори
19:37
Таксиджия, убил 2 жени на зебра, на свобода
19:15
Калфин: Обществото трябва да се грижи за своите възрастни хора
19:11
Жълт код за гръмотевични бури и валежи за 13 области утре
17:58
"Яворов" от матурата се оказа студент
17:31
Бързият оргазъм при жените може да съсипе връзката!
17:12
Ръст от 1,4% на българската икономика за 2015 г. очакват от БАН
16:56
Президентът награди творци, учени, лекари, дейци на културата и спорта
15:38
Мездра бедства заради порои и кални потоци, изпускат язовири
15:23
Божидар Димитров изригна: Не посягайте на историята!
15:01
Охрана изведе Беновска от дискусия за корупцията
14:53
Над 33 хил. души са се преместили да живеят на село през изминалата година

Най-четени от Общество

Избор на редактора