Още снимки:
test

Започна обучението на първия випуск по магистърската програма Фармацевтичен мениджмънт

23.04.2013 15.01

На 20.04. се състоя официалното откриване на първата учебната година за единствената в България магистърска програма по Фармацевтичен мениджмънт към Факултета по обществено здравеопазване на Медицинския университет във Варна.

Ректорът на МУ – Варна проф. Красимир Иванов приветства и връчи студентските книжки на първите 32- ма студенти, записали се за обучение по новата програма. На откриването присъстваха и деканите на Факултета по обществено здравеопазване доц. Емануела Мутафова и на Факултета по фармация доц. Диана Иванова, както и преподаватели по водещите в магистратурата дисциплини от Катедрата по икономика и управление на здравеопазването.

Магистърската програма, която е посветена на управлението на един толкова значим в последно време сектор и присъства в образователното портфолио на водещи университети по света, е първа по рода си за страната ни. Тя стартира при подчертан интерес, регистриран още в периода на подаване на документите, който приключи на 15 март.

Програмата е организирана така, че да отговори на специфичните потребности на бързо развиващия се фармацевтичен сектор в България от висококвалифицирани професионалисти по управление, както и на потребностите от развитие на организационната култура във фармацевтичните компании.

Обучението е организирано в три семестъра в рамките на една календарна година, обвързано е със Системата за натрупване и трансфер на кредити по ECTS и завършва с полагане на държавен изпит или защита на дипломна работа (магистърска теза). Мултидисциплинарната програма съчетава дисциплини от научните области на обществените науки и фармацията, като икономика, право, лекарствени продукти, мениджмънт, информационни системи.

Професионалната квалификация на придобилите магистърска степен по фармацевтичен мениджмънт е в областта на организацията и управлението на организации и институции от фармацевтичния сектор. Завършилите специалността могат да се реализират професионално в органи на държавната администрация, формиращи и провеждащи националната лекарствена политика и регулиращи фармацевтичния сектор, в органи на управление и администрация на международни, национални и локални фармацевтични и козметични фирми и представителства, аптеки, аптечни вериги и складове, в здравноосигурителни организации и консултантски центрове.

Предвид големия интерес и ограничения брой студенти в един курс, ръководството на Факултета по обществено здравеопазване обещава нов редовен прием за желаещите от тази есен.

Повече информация за програмата може да намерите тук: http://www.youblisher.com/p/573891-Magistrska-programa-Farmatsevtichen-menidzhmnt/

Днес+

Коментирай статията


Последни от Общество
22:49
Янита стана първата изгонена от племето в „Сървайвър”
22:37
Добра новина! Варненка даде бъбрек на детето си
21:50
Синоптици: Зимата ще бъде люта
21:17
Млада учителка върна мъжете в 1-и клас
20:50
Археолози откриха камък с името на строител на двореца във Велики Преслав
20:26
Наш тираджия кара без почивка 300 часа
20:07
Кметът и общинарите от Ковачевци на прокурор за расизъм
20:02
2.4 по Рихтер край Хасково
17:04
Милионерът, който стана просяк за една нощ, обяви гладна стачка
16:45
ЕК ни плаши с наказания заради "Южен поток"
16:33
Вложители в КТБ: В навечерието сме на гражданска война
16:26
Слави Трифонов: Само 10% от зарзавата е български, другият - вносна химия
16:17
80 години от преименуването на Исперих с името на Основателя на българската държава
15:38
Внасят сигнал за расизъм срещу кмета на Ковачевци
15:10
Пак нагло паркиране на тротоара!
15:00
Шефът на БНБ заплаши със съд Вежди Рашидов
14:47
Остава бедственото положение в хисарските села Красново и Кръстевич
14:38
Язовир преля, евакуират къщи
14:26
Деца от Добровница: Цяла нощ ревахме, кокошките се издавиха!
14:24
Напаст: "Син език" покоси хиляди овце в Кърджалийско
14:13
Тигрови комари носят западнонилска треска
14:00
Нов мобилен апарат за очна диагностика на бебета получи монтанската болница от "Българската Коледа"
13:46
Изведоха с бус пет семейства имигранти от лагера в Ковачевци
13:38
Донорка на яйцеклетки лъсна на билборд
13:31
Зеленчукопроизводителите на протест, искат по-големи субсидии

Най-четени от Общество

Избор на редактора