Още снимки:
test

Започна обучението на първия випуск по магистърската програма Фармацевтичен мениджмънт

23.04.2013 15.01

На 20.04. се състоя официалното откриване на първата учебната година за единствената в България магистърска програма по Фармацевтичен мениджмънт към Факултета по обществено здравеопазване на Медицинския университет във Варна.

Ректорът на МУ – Варна проф. Красимир Иванов приветства и връчи студентските книжки на първите 32- ма студенти, записали се за обучение по новата програма. На откриването присъстваха и деканите на Факултета по обществено здравеопазване доц. Емануела Мутафова и на Факултета по фармация доц. Диана Иванова, както и преподаватели по водещите в магистратурата дисциплини от Катедрата по икономика и управление на здравеопазването.

Магистърската програма, която е посветена на управлението на един толкова значим в последно време сектор и присъства в образователното портфолио на водещи университети по света, е първа по рода си за страната ни. Тя стартира при подчертан интерес, регистриран още в периода на подаване на документите, който приключи на 15 март.

Програмата е организирана така, че да отговори на специфичните потребности на бързо развиващия се фармацевтичен сектор в България от висококвалифицирани професионалисти по управление, както и на потребностите от развитие на организационната култура във фармацевтичните компании.

Обучението е организирано в три семестъра в рамките на една календарна година, обвързано е със Системата за натрупване и трансфер на кредити по ECTS и завършва с полагане на държавен изпит или защита на дипломна работа (магистърска теза). Мултидисциплинарната програма съчетава дисциплини от научните области на обществените науки и фармацията, като икономика, право, лекарствени продукти, мениджмънт, информационни системи.

Професионалната квалификация на придобилите магистърска степен по фармацевтичен мениджмънт е в областта на организацията и управлението на организации и институции от фармацевтичния сектор. Завършилите специалността могат да се реализират професионално в органи на държавната администрация, формиращи и провеждащи националната лекарствена политика и регулиращи фармацевтичния сектор, в органи на управление и администрация на международни, национални и локални фармацевтични и козметични фирми и представителства, аптеки, аптечни вериги и складове, в здравноосигурителни организации и консултантски центрове.

Предвид големия интерес и ограничения брой студенти в един курс, ръководството на Факултета по обществено здравеопазване обещава нов редовен прием за желаещите от тази есен.

Повече информация за програмата може да намерите тук: http://www.youblisher.com/p/573891-Magistrska-programa-Farmatsevtichen-menidzhmnt/

Днес+

Коментирай статията


Последни от Общество
08:07
90 милиона лева дължи НЕК на АЕЦ „Козлодуй“
08:01
5 275 зрелостници се явяват на матура по български език и литература
08:00
Дъжд и градушки днес
07:57
Преглед на печата
28 август 2016 г.
20:08
Глобиха българин с 2046 евро за дрон над Венеция
18:04
Осветиха новозастлан път край исперихско село
17:29
Проверка на „24 часа”: Митьо Очите не е приеман в болница
14:22
В дупнишкото село Баланово водата тече с пясък и камъни
14:04
Нова система предупреждава бургазлии за риска от наводнения
12:22
България е в челото на Европа по брой млади хора, които нито учат, нито работят
27 август 2016 г.
18:45
Слънце и в неделя, облаци за кратко в Източна България
17:46
Чужденците не си купуват винетки в България
17:13
Поставиха паметник на мястото, където бе убита студентката Вероника
16:41
Аплаузи за Димитър Цонев
16:08
19-годишен българин е обявен за математик №1 в престижен университет в Бостън
16:05
Бавят се законовите промени за създаване на зоополиция
15:09
Вяра Анкова: Митко Цонев бе символът на БНТ, щеше да й е добър директор!
14:12
Село дава стипендия на висшисти, ако се върнат да работят в него
14:08
Земи под карантина заради нов за страната вредител
12:55
Пчелата като домашен любимец
12:24
Два часа се чака на ГКПП "Маказа"
11:40
Живот като зеленчук или борба докрай
11:31
Днес се прощаваме с Димитър Цонев
11:13
Септември: слънце за почивните дни около 6-и, дъждовно - около 20-и
10:02
Защо и как заграбват историческото ни наследство

Най-четени от Общество

Избор на редактора