Още снимки:
test

Започна обучението на първия випуск по магистърската програма Фармацевтичен мениджмънт

23.04.2013 15.01

На 20.04. се състоя официалното откриване на първата учебната година за единствената в България магистърска програма по Фармацевтичен мениджмънт към Факултета по обществено здравеопазване на Медицинския университет във Варна.

Ректорът на МУ – Варна проф. Красимир Иванов приветства и връчи студентските книжки на първите 32- ма студенти, записали се за обучение по новата програма. На откриването присъстваха и деканите на Факултета по обществено здравеопазване доц. Емануела Мутафова и на Факултета по фармация доц. Диана Иванова, както и преподаватели по водещите в магистратурата дисциплини от Катедрата по икономика и управление на здравеопазването.

Магистърската програма, която е посветена на управлението на един толкова значим в последно време сектор и присъства в образователното портфолио на водещи университети по света, е първа по рода си за страната ни. Тя стартира при подчертан интерес, регистриран още в периода на подаване на документите, който приключи на 15 март.

Програмата е организирана така, че да отговори на специфичните потребности на бързо развиващия се фармацевтичен сектор в България от висококвалифицирани професионалисти по управление, както и на потребностите от развитие на организационната култура във фармацевтичните компании.

Обучението е организирано в три семестъра в рамките на една календарна година, обвързано е със Системата за натрупване и трансфер на кредити по ECTS и завършва с полагане на държавен изпит или защита на дипломна работа (магистърска теза). Мултидисциплинарната програма съчетава дисциплини от научните области на обществените науки и фармацията, като икономика, право, лекарствени продукти, мениджмънт, информационни системи.

Професионалната квалификация на придобилите магистърска степен по фармацевтичен мениджмънт е в областта на организацията и управлението на организации и институции от фармацевтичния сектор. Завършилите специалността могат да се реализират професионално в органи на държавната администрация, формиращи и провеждащи националната лекарствена политика и регулиращи фармацевтичния сектор, в органи на управление и администрация на международни, национални и локални фармацевтични и козметични фирми и представителства, аптеки, аптечни вериги и складове, в здравноосигурителни организации и консултантски центрове.

Предвид големия интерес и ограничения брой студенти в един курс, ръководството на Факултета по обществено здравеопазване обещава нов редовен прием за желаещите от тази есен.

Повече информация за програмата може да намерите тук: http://www.youblisher.com/p/573891-Magistrska-programa-Farmatsevtichen-menidzhmnt/

Днес+

Коментирай статията


Последни от Общество
20:31
Ексшеф на НАП: Гриша Ганчев не ме е заплашвал (Обзор)
19:59
Хванаха монтански тираджия, карал на повече от бутилка алкохол
19:12
Шофьорът, който нарита хасковски полицай: Той сам се удари
18:45
Осъдиха НЗОК за отказ да плаща на болни лечението в чужбина
18:44
Горещините продължават и през август
17:46
Едно обикновено дело... Дело срещу Гриша Ганчев
17:39
Л. Кулезич пред Фрог: Черен гологан не се губи
17:34
Хиляди рубини и сапфири на аукцион на НАП
17:25
Свалили NEWS7 от мултиплекса заради борчове
17:23
Бременна на плаж само до 36-тата седмица
16:50
Внезапно почина режисьорът Иван Георгиев-Гец
16:28
Една иронична статия от 1933 г., която звучи актуално и днес…
15:55
Времето на 5 август: Горещо, на места следобед ще превали
15:34
Даме Груев "гледа" сурово от трафопоста на "Осогово" и "Сливница"
15:26
Добра година за мановия мед в Странджа
15:19
С подписка искат свободен достъп до резиденция "Лозенец"
14:59
Бившият шеф на НАП: Гриша Ганчев не ме е заплашвал
14:36
Служителите на СРС на работа задължително с баджове
13:36
Забраняват продажба на домашно мляко и месо в Дупница, Бобошево и Кочериново
12:02
Как около Алепу "няма" да се строи
10:58
Изненада! Строител завари 50 бежанци в двора си
10:52
Скок на пневмониите заради жегите
10:37
Шият рана на пиян пациент с белезници, за да не буйства
10:27
Ваня Червенкова се разплака в ефир!
09:49
С влак до Бургас - десетки пътуват 8 часа прави или на пода до тоалетната

Най-четени от Общество

Избор на редактора