Още снимки:
test

Започна обучението на първия випуск по магистърската програма Фармацевтичен мениджмънт

23.04.2013 15.01

На 20.04. се състоя официалното откриване на първата учебната година за единствената в България магистърска програма по Фармацевтичен мениджмънт към Факултета по обществено здравеопазване на Медицинския университет във Варна.

Ректорът на МУ – Варна проф. Красимир Иванов приветства и връчи студентските книжки на първите 32- ма студенти, записали се за обучение по новата програма. На откриването присъстваха и деканите на Факултета по обществено здравеопазване доц. Емануела Мутафова и на Факултета по фармация доц. Диана Иванова, както и преподаватели по водещите в магистратурата дисциплини от Катедрата по икономика и управление на здравеопазването.

Магистърската програма, която е посветена на управлението на един толкова значим в последно време сектор и присъства в образователното портфолио на водещи университети по света, е първа по рода си за страната ни. Тя стартира при подчертан интерес, регистриран още в периода на подаване на документите, който приключи на 15 март.

Програмата е организирана така, че да отговори на специфичните потребности на бързо развиващия се фармацевтичен сектор в България от висококвалифицирани професионалисти по управление, както и на потребностите от развитие на организационната култура във фармацевтичните компании.

Обучението е организирано в три семестъра в рамките на една календарна година, обвързано е със Системата за натрупване и трансфер на кредити по ECTS и завършва с полагане на държавен изпит или защита на дипломна работа (магистърска теза). Мултидисциплинарната програма съчетава дисциплини от научните области на обществените науки и фармацията, като икономика, право, лекарствени продукти, мениджмънт, информационни системи.

Професионалната квалификация на придобилите магистърска степен по фармацевтичен мениджмънт е в областта на организацията и управлението на организации и институции от фармацевтичния сектор. Завършилите специалността могат да се реализират професионално в органи на държавната администрация, формиращи и провеждащи националната лекарствена политика и регулиращи фармацевтичния сектор, в органи на управление и администрация на международни, национални и локални фармацевтични и козметични фирми и представителства, аптеки, аптечни вериги и складове, в здравноосигурителни организации и консултантски центрове.

Предвид големия интерес и ограничения брой студенти в един курс, ръководството на Факултета по обществено здравеопазване обещава нов редовен прием за желаещите от тази есен.

Повече информация за програмата може да намерите тук: http://www.youblisher.com/p/573891-Magistrska-programa-Farmatsevtichen-menidzhmnt/

Днес+

Коментирай статията


Последни от Общество
08:51
Поръчваме Дядо Коледа като пица по телефона
08:30
Коледно чудо за малката Калояна от Добрич
08:27
Новите болници ще работят без договор със здравната каса
08:18
Днес ще е слънчево, температурите до 15°
08:13
Днес е Игнажден, чакайте сполазника
08:08
Преглед на печата
19 декември 2014 г.
23:31
Aдреналинка на Господарите проби в Холивуд
23:26
Защо да не взимате лекарства от близките си?
23:02
Ето го напушения тревоман от СОТ (СНИМКА)
22:28
Внимание преди Коледа! Нападат ни засукани джебчийки
21:58
Започват проверки за опасни пиратки
21:50
От 25-и КАТ проверява за алкохол и неправилно пресичане
21:35
Дано историята с Петко Сертов е с хепиенд като партизанската одисея на баща му
20:32
Идва Игнажден, ето кои са поверията за този ден
20:27
БНБ смени версията за кризата в КТБ
20:02
Майка би санитарка в пазарджишката болница
19:26
Сирийска групировка е пленила десетки танкове и бронетранспортьори на правителствената армия
18:30
Силен вятър носи студ! Температурите падат
18:05
Бившият шеф на Сметната палата скочи на сегашната директорка: Пълно невежество!
18:01
Русия разреши плащането в условни единици или чужда валута
17:44
Детските филми са пълни със смърт
17:36
Бесен дядо в медицински център: Сестрите са к..ви и боклуци!
17:25
Екшън в училище: Родители на бунт заради директор
17:21
За първи път у нас слагат мозъчен пейсмейкър на жена с тежка болест
16:59
Емил Бонев е новият директор на Народния театър

Най-четени от Общество

Избор на редактора