Още снимки:
test

Започна обучението на първия випуск по магистърската програма Фармацевтичен мениджмънт

23.04.2013 15.01

На 20.04. се състоя официалното откриване на първата учебната година за единствената в България магистърска програма по Фармацевтичен мениджмънт към Факултета по обществено здравеопазване на Медицинския университет във Варна.

Ректорът на МУ – Варна проф. Красимир Иванов приветства и връчи студентските книжки на първите 32- ма студенти, записали се за обучение по новата програма. На откриването присъстваха и деканите на Факултета по обществено здравеопазване доц. Емануела Мутафова и на Факултета по фармация доц. Диана Иванова, както и преподаватели по водещите в магистратурата дисциплини от Катедрата по икономика и управление на здравеопазването.

Магистърската програма, която е посветена на управлението на един толкова значим в последно време сектор и присъства в образователното портфолио на водещи университети по света, е първа по рода си за страната ни. Тя стартира при подчертан интерес, регистриран още в периода на подаване на документите, който приключи на 15 март.

Програмата е организирана така, че да отговори на специфичните потребности на бързо развиващия се фармацевтичен сектор в България от висококвалифицирани професионалисти по управление, както и на потребностите от развитие на организационната култура във фармацевтичните компании.

Обучението е организирано в три семестъра в рамките на една календарна година, обвързано е със Системата за натрупване и трансфер на кредити по ECTS и завършва с полагане на държавен изпит или защита на дипломна работа (магистърска теза). Мултидисциплинарната програма съчетава дисциплини от научните области на обществените науки и фармацията, като икономика, право, лекарствени продукти, мениджмънт, информационни системи.

Професионалната квалификация на придобилите магистърска степен по фармацевтичен мениджмънт е в областта на организацията и управлението на организации и институции от фармацевтичния сектор. Завършилите специалността могат да се реализират професионално в органи на държавната администрация, формиращи и провеждащи националната лекарствена политика и регулиращи фармацевтичния сектор, в органи на управление и администрация на международни, национални и локални фармацевтични и козметични фирми и представителства, аптеки, аптечни вериги и складове, в здравноосигурителни организации и консултантски центрове.

Предвид големия интерес и ограничения брой студенти в един курс, ръководството на Факултета по обществено здравеопазване обещава нов редовен прием за желаещите от тази есен.

Повече информация за програмата може да намерите тук: http://www.youblisher.com/p/573891-Magistrska-programa-Farmatsevtichen-menidzhmnt/

Днес+

Коментирай статията


Последни от Общество
20:19
Педофил в болница след меле със съкилийник
19:35
Проверяват за свързаност лицата, извършили заменки на гори
19:15
Пилот: Истината е, че няма прегледи за психическото състояние
19:12
“Джърмануингс” маха реклама: Гответе се за изненади
19:02
Половин Южна България заплашена от потоп!
18:34
Експерти бавят делото за горите на Симеон II и сестра му
18:23
Погасихме предсрочно заема от 1.5 милиарда евро, взет на 18 декември 2014 година
18:20
Симитли на косъм от бедствие! Струма може да прелее
18:17
Като в Дивия Запад: Порошенко отишъл с патлак на среща с американци
18:00
Mитове и легенди за българската икономика: Туризмът
17:55
Почина най-възрастният действащ фотограф в България
17:46
Местим стрелките на часовниците в неделя
17:36
Германското правителство все още няма информация за бъдещите гръцки реформи
17:30
Ваксинираните срещу син език овце в страната са над един милион
16:12
Бизнесмен осъди адвокатите си, те го тикнаха в лудницата!
16:09
Атеросклероза - профилактика и лечение
16:07
БГ клип "Кон vs. Лада" взриви Турция (ВИДЕО)
16:06
Три труса - в Перник, Перущица и Кричим
15:54
България погаси мостовия заем от 1,5 млрд. евро
15:09
27 сателита следят датчици в самолетите
15:06
Утре ще е дъждовно, температурите до 15°
14:48
Задържаха трима, пребили в дома й във Велинград възрастна жена, за да я ограбят
14:32
Заловиха картина на Пикасо за 15 млн.евро в Италия
14:10
Кучета ловци на трюфели идват за първи път у нас
13:00
Бунтарката Деница кърмила и на Черни връх

Най-четени от Общество

Избор на редактора