Още снимки:
test

Започва делото за убийството на Боби Райнов

28.11.2012 18.51

Трима души застават пред Темида за убийството на Борислав Райнов, извършено през юли 2010 година. Обвиняемите са с един по-малко от първоначалната бройка, тъй като Славчо Димитров бе намерен обесен в килията си няколко месеца след инцидента. Така за жестокото убийство ще отговарят Здравко Симеонов, Трайко Филипов и Траян Георгиев.

Според обвинителния акт тримата са убили умишлено Боби Райнов като са му нанесли многократни наслагващи се удари в главата. Кървавата драма се разиграла на границата между "Факултета" и "Овча купел", когато тълпа от 100-ина цигани нападнала Райнов и още двама негови приятели.

Пристигналите на място полицейски служители успели да разтърват участниците в боя. Когато Филипов видял, че от раните, нанесени му от Райнов тече кръв, наредил на Симеонов и Георгиев - „Дик со кердеман ден адре тай мударенлес", което преведено от цигански означава „Вижте какво ме направи, влизайте вътре и го убийте."
След този призив тримата обвиняеми отново „подхванали" жертвата, като го удряли с дръжки от лопати, части от дървена дограма, метални винкели. Те били подкрепяни и от други техни „събратя", въоръжени с камъни и дървени колове.

Обвиняемите удряли пострадалия Райнов, където им падне. Боят бил прекратен с решаващия удар на Траян Георгиев, който го повалил на земята. Минути по-късно познати на Боби Райнов го извели от къщата, където се разигравало мелето. Отвън обаче ги чакали обвиняемите, които като видели, че не са постигнали крайната си цел, се нахвърлили отново върху Райнов, подновявайки ударите с колове, железа и камъни. Допълнителните удари се оказали фатални за 25-годишния младеж.

Пристигналият по-късно медицински екип на място само констатирал смъртта му. Направената аутопсия показала, че причината за смъртта е черепно-мозъчна травма, довела до тежък мозъчен оток, в резултат на което се стигнало до парализа на жизнено важните мозъчни центрове на сърдечната дейност и дишането.

Лекарите констатирали седем разкъсно-контузни рани в теменно-тилната област на главата, с кръвонасядане на меката черепна покривка; счупване на лявата теменна кост на черепа; кръвоизлив под меката мозъчна обвивка и мозъчен оток. „Засечени" са и множество кръвонасядания и охлузвания по тялото и крайниците, получени при самозащита.

Според експертите множеството удари са нанесени за сравнително кратък период от време, като смъртта е настъпила за около 15 минути. От момента на нанасяне на първия удар до изпадането в пълно безсъзнание Борислав Райнов е изпитвал значителни болки и страдания.

До момента тримата обвиняеми са отказали да дават обяснения в това си качество. Те ще имат възможност да го направят по време на първото заседание по делото в четвъртък от 9.30 часа. /news.bg

Днес+

Коментирай статията

06.12.2012 14:39
гост
be6e nadrusan i narko baron kole6e ciganite s priatelitesi vlezna v dvoraim i kole6e naret 4e be6e nadrusan

Последни от Крими
15:01
Крадци звънят на вратата, отварят им ченгета
14:16
Бакшиш размаза носа на девойка при неправилно изпреварване
14:03
Осъдиха сина на Ценко Чоков
13:59
Четири години затвор за холандски педофил, блудствал с момчета сирачета
13:03
Сутеньор направи проститутка втората си жена
11:12
Апаши отмъкнаха 40 кофи пръст със злато
10:29
Пребиха адвокат на Митьо Очите в центъра на Бургас
29 октомври 2014 г.
19:08
Огнен атентат в село Краище
18:27
ДАНС залови група за разпространение на наркотици в София и Хасково
18:27
ДАНС залови група за разпространение на наркотици в София и Хасково
15:05
Кошмар! Откриха втори труп в столицата
13:53
Арестуваха жена, нахапала бебето си и заплашила да го хвърли през прозореца
11:26
Открити са над 300 части от човешки тела при обходите на Миджур
10:21
Пиян съпруг натика жена си в багажника
09:24
Осъдиха счетоводителка на 3 г. и 8 месеца затвор
08:42
Бивш областен лидер от ДПС е осъден за кражба на ток
28 октомври 2014 г.
20:47
На готово: Апаш задигна 5 бидона с джибри
20:30
"Маг Гергана" не успя да прозре ареста си
16:58
Арестувани са трима рекетьори пред столичен мол, изнудвали бизнесмен
15:29
Лъже ли Борислава баща си от страх?
09:32
Трафиканти глътнаха капсули с дрога, в болница са
27 октомври 2014 г.
19:01
Дирен от Франция за източване на банкомати спипан в Бургас, оставиха го в ареста
17:19
Убиецът на Шмид имал още мокри поръчки
16:02
Разкриха убийството на Шмид
15:28
Спецчасти разбиха наркодепо в Бургас

Най-четени от Крими

Избор на редактора