Още снимки:
test

Отворено писмо от служителите на вестник "Класа" до българските медии и общественост

11.07.2012 09.57

Скъпи колеги и читатели, сигурно ще разбуним духовете в страната и ще създадем доста неприятности, но е крайно време да разкрием, какво се случва в един от най-добрите икономически и финансови вестници в България. Всички ние много съжаляваме, че се стигна до тук, но това е единствената възможност да покажем, че на този свят няма недосегаеми и всемогъщи хора.

Както вече всички знаят, вестник "Класа" престана да съществува под познатата ви форма от 24 страници и сега се разпространява само като рекламна брошура от 4 страници, която препраща към сайта на изданието където всеки, който иска може да прочете специализираните икономически и финансови новини от страната и света. На 1-и юни 2012 година, собствениците на вестника съобщиха на всичките си служители, че предстоят съкращения поради намаляване обема на работа и им връчиха предизвестия. Според думите им, от 1-и юли, вестникът ще престане да съществува и ще се премине към електронно издание, в което на работа ще останат по-малко от половината служители. Беше наредено през месец юни никой да не излиза в отпуск и да работи максимално добре, като този, който покаже необходимите резултати, ще бъде оставен на работа. На 1-и юли, над 75 процента на служителите бяха съкратени. При положение, че живеем в доста тежки времена и в момент на икономическа криза, хората приеха нормално ситуацията и освободиха работните си места. Проблемите обаче започнаха точно в този момент и всички ние бихме искали да ви запознаем с тях:

1.) Все още издателят на вестник "Класа" Милен Герасимов дължи на служителите по две заплати - за месеците юни и юли, както и обезщетенията за отпуските. Хората чакат всеки ден парите си, а отговорът на "шефа" винаги е един и същ: "До края на седмицата ще има пари". Така обаче минаха три седмици и пари все още няма.

2.) Много интересен факт е този, че служителите, които останаха на работа, за да работят в електронното издание все още не са получили своите договори и вече 10 дни работят без да имат какъвто и да било договор. Освен това, преди няколко дни, Милен Герасимов раздаде по 500 лева на ръка на всички останали на работа. Всички съкратени обаче, все още чакат своите пари и не са получили и стотинка.

3.) Във времето между 1-и юни и 1-и юли нито един от "шефовете" не намери за нужно да съобщи лично да служителите си за бъдещите промени и за това, какво се случва с вестника. Тази роля беше отредена на зам. главния редактор Иглика Горанова, която съобщаваше на хората различните новини. Всички останали се изпокриха по кабинетите си, а разминавайки се по коридорите на офисите, извръщаха срамно глави. Но това все пак са моралните страни на този проблем и не смятаме да задълбочаваме в тях, тъй като както знаем, хората с властта не знаят значението на тази дума.

Искаме да завършим със следното: вестник "Класа" така или иначе спря да съществува и това изглежда необратим процес. Това се случва и никой не може да бъде винен за това, че няма пари или желание да финансира даден проект, който в един момент може да е станал непечеливш. Много важно е обаче собственикът "в сянка" Красимир Гергов и издателят Милен Герасимов да знаят, че трябва да изчистят всички задължения на своите бивши и настоящи служители, за да не се превърнат в поредните български измамници и мошеници. Срамно е, че се стига до тук, но силите на всички ни се изчерпиха. Знаем, че с това писмо няма да получим възнагражденията си (тях ще ги получим по съдебен път, както си му е редът), но пък сме сигурни, че то ще стигне до много хора и определено ще разбуни духовете в страната. На гореспоменатите пък изобщо няма да им хареса, че имената им се замесват в подобни скандали, но в крайна сметка това е самата истина и както се казва "никой не може да направи на човек това, което той сам може да си причини"...

От бившите и настоящи служители на вече несъществуващия вестник "Класа"

11.07.2012 г.

София


Днес+

Коментирай статията

12.02.2014 22:05
гост
има ли "бивши" ДСари, винаги има проблем!
12.04.2013 11:43
гост
Не си губете времето и осъдете тези негодници!
13.07.2012 15:09
гост
Лично аз, без добре да познавам Вашия вестник /Ваш в качеството Ви на наемни работници, естествено/, съжалявам за случилото Ви се! И все пак дано то да Ви послужи да разберете, че класи има! Да класи в марксисткия смисъл/и не само/ на тази категория. Случилото се, е тъкмо в потвърждение на тази теория...Дано на страниците на вестника не сте защитавали тъкмо антимарксистки тези, както предполагам, защото това би бил един твърде печален урок на Вас и Вашите близки!
12.07.2012 11:50
гост
Е как ще дадат пари, нали трябва да ходят да играят голф и да си развяват ------ по Дубай и т.н.
11.07.2012 23:34
гост
Мила родна картинка! За жалост съм го преживял няколко пъти, но наистина в подобни ситуации оцеляват само екс сътрудниците на ДС! Кураж, колеги!
11.07.2012 22:43
гост
Не разбирам защо е нужно да се хленчи с открити писма, след като и трите ви проблема са от компетенцията на Инспекцията по труда. Просто вижте коя точно служба отговаря за адреса, на който се помещава вестника, и я сезирайте. Толкова е просто. Собственикът ще ви плати и заплати, че и хорце ще тропне. В България законодателството е почти изцяло на страната на работниците, въпреки че в медиите се твърди друго.
Божидар Божков
11.07.2012 18:52
гост
Когато Комисията по досиетата огласи 36 журналисти от печатни медии с принадлежност към Държавна сигурност, се оказа, че двама агенти има във вестник “Класа”. Това са собственикът Милен Герасимов и замeстник-главният редактор Евгений Дончев, който излезе при проверката на БТА като секретен сътрудник в Първо главно с псевдоним “Рилски”, който сега не е между съкратените (а, има си хас) .
Милен Герасимов е бил вербуван през 1986 г. за агент с псевдоним “Аспарух” и е сътрудничил във Второ главно управление. Същият, при започването си като директор на вестник “Класа”, решава да си отдели малко „ручейче” парички от изплащаните от собственика заплати във вестника. Как става това ли? Внася всички заплати на срочен депозит в банка, като казва на журналистите, че парите „малко ще се забавят”. След един или два месеща плаща, но те вече са натрупали лихви. И така вече 5 години. Сумата, която се е натрупала, вече има комфортни размери, но Милен Герасимов, с присъщата му стопанска предвидливост, е решил да не даде последните две заплати, които дължи на журналистите. Нека му е честито, както и на собственика на вестника Красимир Гергов, който се оставя да го крадат по такъв баламски начин.

Последни от Написано от Вас
21:21
Разказът на един оцелял от лагера „Слънчев бряг” край Ловеч.(Статия)
17 юли 2017 г.
13:17
За българската журналистика – без сантимент, но с надежда
06 март 2017 г.
09:51
Как Тодор Живков създаде фалшива икономика
04 март 2017 г.
10:51
Реформаторският блок - Глас народен откриха предизборната си кампания с послание за силна държава
10:50
Божидар Лукарски: Да не разпиляваме десния вот
06 юни 2016 г.
10:06
Откриха новия Le Chef в центъра на Варна със 100 кила и супер шоу пред стотици хора
29 февруари 2016 г.
06:35
Вандали изпотрошиха парапет в центъра на Аспарухово
09 февруари 2016 г.
09:05
ДОСТ - новият политически проект на Местан или повторението на поредния сериал
07 януари 2016 г.
16:21
Младен Енчев: Архивите говорят за генезиса на ДПС
09 ноември 2015 г.
07:19
Гробът на крал Владислав ІІІ Ягело Варненчик е в текето Ак Язълъ Баба в село Оброчище
28 юли 2015 г.
23:37
СУ съкращава специални стипендии поради липса на пари за стипендии за успех
16 юли 2015 г.
23:47
Заслужава си да се опитат: Пури с крем гараш
23:26
В балчишкото село Храброво , тържествено бе открит параклис свети Апостоли Петър и Павел, от Митроп
20:00
От една страна Васко Жеков, Свилен Цонев и компания-от другата запознати с фактите
13 юни 2015 г.
09:29
Историята на една песен Uskudara /TR/ - Ясен месец веч изгрява /БГ/, от Балканите до Египет /ВИДЕО/
11 юни 2015 г.
20:01
10 юни 1990 г: Най-тъжният изгрев в живота ми - комунизмът не си отиде
12:02
Змии плъзнаха из Владиславово
08 юни 2015 г.
22:44
Учреди се местен клуб „Виница“ към СДС- Варна
07 юни 2015 г.
10:23
Риболовът –страст, хоби,антистресово хапче или начин на живот
01 юни 2015 г.
22:29
По случай деня на детето седесари зарадваха децата в онкохематологичното отделение на „Света Марина"
28 май 2015 г.
22:12
Симеон Николов: Компромисите с назначаването на г-жа Нейнски за посланик в Турция
27 май 2015 г.
22:20
Дариха книги на Читалище „Св. Св. Кирил и Методий“
12:45
Проф. Пламен Павлов: Няма по-поразен народ от отровата и черната магия на комунизма от българския
23 май 2015 г.
18:47
Николай Гацев: Мартин Димитров е "тънък" агент на Москва
21 май 2015 г.
12:57
Данчо Ментата - доказателството, че наглостта в политиката се цени като висша благодетел

Най-четени от Написано от Вас

Избор на редактора