Още снимки:
test

Стефан Гамизов: Направен е вътрешен преврат срещу Бойко Борисов

15.01.2011 21.41

Ставаме свидетели на преврат в бананова република и тъй като е бананова, такъв е и превратът ни - бананов. Това каза в предаването „Сеизмограф" по bTV председателят на „Гражданска лига на България" Стефан Гамизов по повод разпространените стенограми на разговори между Ваньо Танов с депутати и министри от ГЕРБ.

Според Гамизов е направен вътрешен преврат на Бойко Борисов. От ДАНС са заложили капан на премиера: „като чрез телефона му са разбрали кои са най-близките му приятели и знаейки какъв му е емоционалния статус, и знаейки как говори, те са употребили точно този човек, но не заради друго, а за да успеят да го запишат с нещо компрометиращо. Така действат групата в ДАНС", категоричен е председателят на „Гражданска лига на България".

„Податливостта на Бойко Борисов за това да се съобразява и с мнението на Европейския съюз, особено за енергийните проекти, доведа до паника в ДАНС. Цялата група в ДАНС - това са едни зли, самозабравили се хора, които единственото нещо, което правят, да намират начини как да злоупотребяват и да печелят пари от това нещо. ДАНС управлява държавата и тези хора имат краен интерес в АЕЦ-Белене. В дъното на всичко е АЕЦ „Белене", проектът Южен поток, приватизацията на две енергийни мощности - АЕЦ „Козлодуй" и „Марица-изток" 2, защото се оказва неимоверна преса да се приватизира фондовата борса и докато пазара е на дъното си, групата „Капитал" да могат отново да изиграят целия театър", уточни Стефан Гамизов.

Той добави, че заявките от страна на кабинета „Борисов" за борбата с организираната престъпност, заплахите към инвеститорите, които са крали, са довели до това, че в страната са започнали да се формират групи по интереси, по интереси на кражби, по интереси на злоупотреба, по интереси на тези хора, които правят българите най-нещастните хора на света. Гамизов даде пример с Алексей Петров и зам.-шефа на ДАНС, които по думите му се мразели неистово, но „в един момент те започнаха да откриват, че в говоренето на Бойко Борисов има нещо опасно за тях. В нещата, които той говори - ами, ако повярват хората, че тия неща се свършат?! Ами ако хората започнат да ги изискват да се свършат?! Тогава имаше една култова фраза в ГЕРБ, на вътрешно заседание, когато е казано: „Ние, или трябва да я свършим тая работа, или ще ни гонят с камъни".

Той уточни, че следващото нещо, което свързва тези групи по интереси, е синтетичните наркотици, защото България е третата наркодържава в света. Според доклада на ООН пише, че над 60% от заловените синтетични наркотици от Близкия изток са с произход България.

„И накрая - прословутата контрабанда. ЕС ни натиска да затегнем границата с Турция, ние не правим нищо по въпроса. Защо не правим нищо? Защото в прословутата контрабанда има два милиарда лева! Ето това е картината, поради която откъдето се леят парите, се случва целия този хаос, който го виждаме", категоричен бе Стефан Гамизов.

„Още миналата година пролетта тръгнаха слухове, че Бойко Борисов ще бъде нагласен. Някои казват, че това е СРС, някои казват, че не е СРС. Вътрешното ми убеждение е, че това е СРС. Кой подписва СРС-тата в България? Вътрешният министър Цветан Цветанов. Цялото дело за въпросния митнически шеф, заради който е станало подслушването, е подписано от съдията Георги Колев, който по супер странен начин стана шеф на ВАС без никаква алтернатива", каза председателят на „Гражданска лига на България.

Според Гамизов крайният резултат от това нещо ще е служебно правителство на Георги Първанов.

Той бе категоричен, че Бойко Борисов не трябва да подава оставка и трябва да си свърши работата. „Той носи вината, че се докарахме до това състояние. Аз няма да подкрепя план, замислен от Георги Първанов и от хората, които се занимават с контрабанда и синтетични наркотици. Един от най-големите противници съм на Бойко Борисов само че конституцията и правовия ред ми е много по-важна", заключи Стефан Гамизов пред bTV.

Скандалът с подслушването на Ваньо Танов избухна преди седмица. Тогава от вестник „Галерия" разпространиха стенограми на разговори между финансовия министър Симеон Дянков и неговия заместник Владислав Горанов. „Целият проблем е заради две-три фирми, които аз натискам", заявява по телефона Танов на своя ръководител Симеон Дянков. От записите ставаше ясно още, че шефът на Агенция „Митници" е бил готов да напусне поста си и да „каже нещата от А до Я с истинските им имена". Дни след това от РЗС пуснаха и записи на разговори на Танов с Искра Фидосова и Менда Стоянова.

Няколко дни след това екипът на вестник „Галерия" пусна три нови скандални разговора - два между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов и един между Танов и бившия му заместника Антоний Странджев. От тях става ясно, че премиерът нарежда на Ваньо Танов да изтегли митничари от фабриката за бира „Леденика" в Мездра, собственост на Михаил Михов, която произвеждала нелегално бира след отнемането на лиценза й. Танов свежда заповедта на заместника си Антоний Странджев, а след това се отчита на премиера Борисов. Ваньо Танов цитира и думи на Михов, че той си е плащал на всички власти и сега не разбира защо го спират.

Днес вестник „Галерия" публикува в извънреден брой и четвърта стенограма на разговор между Ваньо Танов и Симеон Дянков. Автентичността на разговора не е потвърдена и за него засега няма и разпространен запис. /Дарик радио

Днес+

Коментирай статията

17.01.2011 16:01
гост
Браво на Стефан Гамизов, който каза истината в предаването "Сеизмограф" миналата събота! Необходима е радикална смяна на начина, по който се прави политика в България - с уважение към процедурите на демокрацията, със спазване на правата на човека и при уважение на правовата държава! Това е най-важното! И когато Цветанов или ДАНС допускат или провокират подобни скандали, те трябва да си понесат отговорността и наказанието и оставките им са най-малкото от тях!
17.01.2011 16:00
гост
Браво на Стефан Гамизов, който каза истината в предаването "Сеизмограф" миналата събота! Необходима е радикална смяна на начина, по който се прави политика в България - с уважение към процедурите на демокрацията, със спазване на правата на човека и при уважение на правовата държава! Това е най-важното! И когато Цветанов или ДАНС допускат или провокират подобни скандали, те трябва да си понесат отговорността и наказанието и оставките им са най-малкото от тях!
16.01.2011 17:53
гост
Какъв "преврат", бе кви 5 лв? Поредният оцапан пешкир за другарският посран задник, ще се смени с нов, избелен и огладен от такива момченца.
Да сменим червения задник, затиснал България - това ще е работа!
16.01.2011 15:40
гост
Но гланният въпрос си е все същия - дали ти, той, тя, ние, вие те ще зяпаме все така отстрани как ни "оправят" разни ей такива "консултанти", анал-лизатори и комедианти. На тва човече на челото му пише, че е част от цирка, който ни "обяснява".
16.01.2011 12:20
гост
Тук не става дума за обикновена политическа криза - става въпрос за предизвикана политическа криза със съдейстивето на Първанов! Това е най-лошият вариант, който може да се случи на България днес и да предизвика истинска буря и дори излизане на страната от ЕС! Тогава кой ще дойде на власт у нас - хората на Путин естествено!
16.01.2011 12:20
гост
Мъдрите китайци имат една хубава поговорка, подходяща за случая - когато пиеш вода, мисли за извора. Лицето-професионален лъжец Стефан Гамизов е сред най-мерзките явления, пръквало се по тези земи. На такива като него не бива да се вярва, защото дори и да кажат нещо вярно от време на време, то е в рамките на голямата му лъжа и склонност към далавери. Защо ли? Ето защо : http://www.novinar.net/news/tajnstveniiat-gospodin-gamizov_MjYzNzsyMg==.html Наличните данни показват, че Гамизов не разполага със съответния кадрови и финансов ресурс за консултации в областта на енергетиката и практически работи за интересите па бизнесмена Христо Ковачки. Установено е, че Стефан Гамизов освен с Христо Ковачки поддържа постоянни контакти и с лица от обкръжението му. По оперативни данни пътуванията на Гамизов с убития Борислав Георгиев са в насока защита на интересите на Христо Ковачки в Сърбия и Македония при осъществяване на инвестициите си в Сърбия. Ковачки получава пълно съдействие от страна на сръбските държавни власти с посредничеството на криминални структури, свързани с лидера на организираната престъпност Сретен Йосич - ръководител на организирани престъпни структури на Земунския клан и в миналото свързан със сръбските специални служби. http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=263464 Журналисти се съмняват в поредния "граждански" проект на Гамизов http://www.mediapool.bg/show/?storyid=148067
16.01.2011 11:48
гост
gospodin Gamizov,
Vashite rabotodateli mislyat balgarite za aburigeni.Gestoko se lagete vav moite ochi ti
nyamash kapka rodolubie.Ti si ot novoizlupenite
enichari na savremenna Balgaria.Takiva kato teb
pravyat vsichko vazmogno balgarite da ne poznavat
takiva svetli imena ot istoriatani kato Botev Levski Smirnenski,Geo milev,Vapcarov i dr.Gospodarite ti se rakovodyat ot maksimata
koitp ne poznava istoriata ot vremeto predi da se rodi nikoga nyama da porasne.Ti si parazit vav strnata ni.
16.01.2011 10:11
гост
Това си е вътрешно убеждение на г-н Гамизов. За негово най-голямо съжаление, нещото може да протекат по иначе. Истината май е, цялото правителство да си ходи. Ако премиерът не бе дал пълен карт бланш на Дянков да вършее, както си иска, нищо неможе да свали неговия рейтинг. А сега, уволнените от работа, мизерствуващите, нарастнаха по брой и авторитетът на премиера ще продължава да пада. Ситуацията се докарва дотам, че смяната на Бойко Борисов и Герб ще се счита като облегчение за нова надежда и никой няма да съжалява за Герб. Възловия ключ е Дянков, неговата финансова политика.
16.01.2011 09:27
гост
Когато се парви опит за преврат, има отговорни за това.... Ако се окаже че ДАНС и Цветанов са допуснали това да се сулчи - трябва да си поемат отговорността! Ако пък се окаже, че те са замесени - пак трябва да си ходят и да се насочат към друго инстиуционално заведение - съдът например. И в двата случая обаче оставки трябва да има. И това еголямата отговорност на Борисов в момемнта
16.01.2011 02:07
гост
Това показва много точно,че правителството и г-н Ваньо Танов са на верен път!

Последни от Общество
20:10
Тонове отпадъци са изнесени от нерегламентирани сметища в Асеновград
19:43
Бившият шеф на БНР заподозря хибридна война от други медии
18:03
Предлагат ли ни прекупвачи стари дрехи и обувки като нови?
17:59
Уволняват и глобяват за фалшиви болнични листове
17:12
Контролът на язовирите залегна в специална наредба
16:58
Сумата, несъбрана от частния хазарт, набъбва
16:54
Откриха завишени нива на манган във водата в Перник
16:48
Ясни са организациите, които влизат в съвета за съдебната реформа
15:55
КПКОНПИ не одобри наредбата за отложеното пенсиониране на военните
15:50
Обявяват грипна епидемия и в Бургаско
15:39
Акад. Антон Дончев: Благовест Сендов печелеше приятелите с толерантност
14:08
Махаме таксите за обучение на студентите от българската диаспора в 6 страни
13:40
Пленумът на ВСС гласува оставката на Пламена Апостолова
13:06
Eлитът на София се прости с акад. Благовест Сендов
12:03
МВнР с препоръки към пътуващите в Китай заради новия опасен вирус
11:50
Столичната община обновява 3 училища
10:15
Правителството решава за вода за Перник от „Бели Искър”
09:35
Описват и извозват химикалите, открити в бивш военен завод във Враца
09:28
Владимиров не иска реторика за вот на недоверие, а решение на проблеми в Перник
08:55
Потушиха напълно пожара в Драгоманското блато
08:25
Никой не знае колко са децата аутисти в България
08:21
Слънчево, но ветровито
22 януари 2020 г.
19:58
Разрешават на 200 хил. жени да си прехвърлят извънредно в НОИ парите за втора пенсия
19:28
"168 часа": Медицинските сестри - 21 години след арестите в Бенгази
19:23
Кабинетът ще приеме Наредба за безопасна експлоатация на язовирните стени

Най-четени от Общество

Избор на редактора