Още снимки:
test

Станишев: Логично е БСП да има готовност за вот на недоверие

15.01.2011 13.21

Логично е БСП да има готовност за вот на недоверие, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по време на днешния пленум на партията.

"Ако нашето убеждение в Националния съвет е, че това управление вреди на страната и подкопава държавността и създава порочен модел на управление, не трябва да се страхуваме от това, което ще се случи, ако те паднат от власт. Нашите действия трябва да бъдат отговорни и последователни, сподели Станишев. Националният съвет на партията реши да даде мандат на изпълнителното бюро да приеме в следващата седмица стъпките, които БСП ще предприеме във връзка с изнесените в последната седмица в публичното пространство разговори на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Според Станишев, разговорите са много показателни и показват истинската същност на начина, по който се управлява държавата. "Защо някои от вас не могат да бъдат включени в разговори, в които присъства името на Мишо Бирата, а други явно могат?", попита той. ГЕРБ се вкараха в свой собствен капан на правене на политика от СРС-та и в него вече са ключови фигури от управлението, убеден е той. Бившият премиер е категоричен, че трябва да се отправи искане към прокуратурата и да се направи обективно разследване, за да се разбере има ли основание за покровителство на контрабанда. БСП са поискали среща и с ръководството на ДАНС. Когато за всяка една подписка се намесва ДАНС, кой човек ще рискува да положи своя подпис", коментира лидерът на БСП по повод проверката на подписката на РЗС за свикване на Велико Народно събрание.

От своя страна Румен Овчаров коментира: "Трябва да формулираме две или три политически искания и те трябва да бъдат много категорични. Трябва ни ясна и изчистена политическа позиция". Според него, БСП по време на пленума си трябва да коментира варианта за искане на оставка на правителството и предсрочни избори. Депутатът от Коалиция за България Георги Божинов беше категоричен, че Бойко Борисов не може да е министър-председател, защото не неспособен да овладее практики, които са незаконни и неморални. Ако народът така широко подкрепя тази формация, ако има ресурс в партията, тя трябва да излъчи второ правителство, но не това. Ако не се развинти тази престъпна конструкция и не се промени общественото съзнание, нищо добро не ни чака, смята той. Цветко Цветков пък сподели, че БСП трябва да наблегне на това да се даде гласност на истината за разпространената в публичното пространство информация. Според него, в някои държавни структури има вето за назначаване на определени хора, назначават се хора, които да следят за лоялност към ГЕРБ. Според него, заради събитията от последните седмици, президентът трябва да свика Националния съвет за сигурност. Според Румен Петков, трябва да се сформират работни групи на БСП по места. Трябва да се направят срещи със синдикатите, БТПП, Стопанската камара, БЛС. Всичко това трябва да подготви вот на недоверие, категоричен бе той. "Трябва да се притесняваме да не вземат да паднат, тогава какво ще правим", попита той своите съпартийци. Той е на мнение, че Националният съвет на БСП трябва да обсъди и темата за контрабандата. "Трябва да настояваме за закрито заседание на НС, в което да изслушаме Цветан Цветанов за това веществените доказателства в какъв срок се предават на наблюдаващия прокурор", каза още Петков. /БГНЕС

Днес+

Коментирай статията


Последни от Политика
20:04
Газовата връзка с Гърция да е готова през октомври, настоява Петкова
19:54
По-строг граничен контрол за боклука предлага Емил Димитров
19:21
Правителството отпусна 1,7 млн. лв. за туристически и екопроекти с Македония
17:29
Менда Стоянова: За година българите са дали 1 млрд. лв. за талончета
17:00
Пускат „таен клиент“ в администрацията
16:15
Законът за хазарта на Симеонов мина на първо четене в комисия
15:30
Западните Балкани да участват в министерските срещи за енергетиката
14:01
Борисов обсъди с Камарата на строителите изграждането на водопровод до Перник
13:13
Закриха координационния съвет по участието на България в Съвета на Европа
11:43
Борисов: Никой не очаква някой от "Ролс-Ройс" да те нападне
11:00
Борисов: Ако докладът на АДФИ е верен, ще имат проблем много хора
10:58
Радев: Европейската интеграция на Западните Балкани е от значение за цяла Европа
10:40
Танева е оптимист, страната ни ще се справи с чумата по свинете и последиците
09:32
Нежеланието за предсрочни избори няма да спре развитието на кризата
22 януари 2020 г.
19:31
Радев в Израел: Добре е да се проучи опитът във водния сектор на други държави
18:08
Съдът реши кметът на Благоевград да напусне поста си
17:18
Габриел: Бизнес, наука и образование заедно ще борят промените в климата
15:35
Младен Маринов не е избрал момента за акцията в Комисията по хазарта
15:06
Иван Гешев за първи път председателства прокурорската колегия на ВСС
14:30
Ангелкова с испанския крал: Той е изключителен приятел на туризма
13:50
Мария Габриел застана зад Тунберг: Не се полагат достатъчно усилия в борбата с климатичната криза
13:48
Симеонов пази трудолюбието, погубено от търкането на талони
11:24
НСО не може да е частна охранителна фирма, отсече Цветлин Йовчев
11:12
Нов депутат от Обединени патриоти се закле в НС
11:09
„Галъп“: Близо 70% от българите винят институциите за водната криза

Най-четени от Политика

Избор на редактора