Още снимки:
test

Станишев: Логично е БСП да има готовност за вот на недоверие

15.01.2011 13.21

Логично е БСП да има готовност за вот на недоверие, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по време на днешния пленум на партията.

"Ако нашето убеждение в Националния съвет е, че това управление вреди на страната и подкопава държавността и създава порочен модел на управление, не трябва да се страхуваме от това, което ще се случи, ако те паднат от власт. Нашите действия трябва да бъдат отговорни и последователни, сподели Станишев. Националният съвет на партията реши да даде мандат на изпълнителното бюро да приеме в следващата седмица стъпките, които БСП ще предприеме във връзка с изнесените в последната седмица в публичното пространство разговори на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Според Станишев, разговорите са много показателни и показват истинската същност на начина, по който се управлява държавата. "Защо някои от вас не могат да бъдат включени в разговори, в които присъства името на Мишо Бирата, а други явно могат?", попита той. ГЕРБ се вкараха в свой собствен капан на правене на политика от СРС-та и в него вече са ключови фигури от управлението, убеден е той. Бившият премиер е категоричен, че трябва да се отправи искане към прокуратурата и да се направи обективно разследване, за да се разбере има ли основание за покровителство на контрабанда. БСП са поискали среща и с ръководството на ДАНС. Когато за всяка една подписка се намесва ДАНС, кой човек ще рискува да положи своя подпис", коментира лидерът на БСП по повод проверката на подписката на РЗС за свикване на Велико Народно събрание.

От своя страна Румен Овчаров коментира: "Трябва да формулираме две или три политически искания и те трябва да бъдат много категорични. Трябва ни ясна и изчистена политическа позиция". Според него, БСП по време на пленума си трябва да коментира варианта за искане на оставка на правителството и предсрочни избори. Депутатът от Коалиция за България Георги Божинов беше категоричен, че Бойко Борисов не може да е министър-председател, защото не неспособен да овладее практики, които са незаконни и неморални. Ако народът така широко подкрепя тази формация, ако има ресурс в партията, тя трябва да излъчи второ правителство, но не това. Ако не се развинти тази престъпна конструкция и не се промени общественото съзнание, нищо добро не ни чака, смята той. Цветко Цветков пък сподели, че БСП трябва да наблегне на това да се даде гласност на истината за разпространената в публичното пространство информация. Според него, в някои държавни структури има вето за назначаване на определени хора, назначават се хора, които да следят за лоялност към ГЕРБ. Според него, заради събитията от последните седмици, президентът трябва да свика Националния съвет за сигурност. Според Румен Петков, трябва да се сформират работни групи на БСП по места. Трябва да се направят срещи със синдикатите, БТПП, Стопанската камара, БЛС. Всичко това трябва да подготви вот на недоверие, категоричен бе той. "Трябва да се притесняваме да не вземат да паднат, тогава какво ще правим", попита той своите съпартийци. Той е на мнение, че Националният съвет на БСП трябва да обсъди и темата за контрабандата. "Трябва да настояваме за закрито заседание на НС, в което да изслушаме Цветан Цветанов за това веществените доказателства в какъв срок се предават на наблюдаващия прокурор", каза още Петков. /БГНЕС

Днес+

Коментирай статията


Последни от Политика
19:36
Захариева: Няма нищо общо между изложбата за 9 септември и шпионския скандал
18:17
Захариева: Ще си сътрудничим с Индонезия
17:43
Фандъкова: Инвестирахме близо 90 млн. лв. в училища и детски градини
13:07
Екатерина Захариева ще приеме министъра на външните работи на Кралство Норвегия
12:14
Генерално сбъркан модел на управление на София вижда Манолова
10:40
Паси: Русофилията в България не е по любов, тя е платена
14 септември 2019 г.
18:33
Фандъкова опроверга Манолова, че в Долни Богров се заравя РДФ гориво
18:23
Мая Манолова: Да има референдум за преработването на боклука на София
17:38
Йотова: Мария Габриел трябваше да стане зам.-председател на ЕК
16:52
Наборна казарма от 2021 година?
16:15
НАТО с нова военна стратегия за пръв път от 1967 г.
14:25
30% от най-доброто в науката се произвежда в Европа, горда Габриел
14:04
Емил Радев: Споразумението между ЕС и САЩ за проследяване на финансови потоци е важно за контратерор
13:56
Николай Малинов: Удариха ме тези, които виждат Русия като свой конкурент
13:21
Фандъкова: Нямам илюзия, че кампанията ще бъде лесна, излизам с много ясен план
11:59
ДПС обяви кандидатите си за кметове в Кърджалийско
11:16
Само 3,31% от боклука у нас се изгарял, в ЕС - близо 1/3 (обзор)
09:44
Манолова присвои идея на „Спаси София” за нов квартал
09:40
Родители сигнализират: ДБ правят кампания пред входа на „Свети седмочисленици“
09:33
Учителската заплата става 1800 лева
08:56
Михайлова: В класната стая учителят разкрива магията на преподаването
13 септември 2019 г.
19:15
Боил Банов горд с новия ресор на Мария Габриел
19:04
ГЕРБ и "Обединени земеделци" с обща кандидатура в Марица
18:36
Kомитет издига Волен Сидеров за кмет на София
18:12
Тончо Токмакчиев се кандидатира за кмет на София

Най-четени от Политика

Избор на редактора