Още снимки:
test

Франция и Германия ще блокират членството на България в Шенген

21.12.2010 17.38

Франция и Германия официално искат отлагане на присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство, съобщава електронният сайт на Радио Франс ентернасионал Румъния.

Министрите на вътрешните работи на Франция и Германия са изпратили писмо до Европейската комисия, в което настояват за отлагане на приемането на двете страни в Шенген, съобщава и румънската агенция Медиафакс.

Писмото е било адресирано до ЕК, до белгийското председателство на ЕС и до унгарското председателство на европейския блок, което започва от 1 януари 2011 година.

В писмо до еврокомисаря за вътрешните работи Сесилия Малмстрьом френският и германският министър на вътрешните работи заявиха, че това присъединяване би било "преждевременно", ако се случи през март 2011 г.

"Не са осъществени всички условия за присъединяването на двете страни към Шенгенското пространство", се посочва в писмото на двамата министри.

Те говорят за "недостатъци" в областта на сигурността и правосъдието, борбата с корупцията и организираната престъпност.

"Не е възможно да не вземем предвид тези недостатъци, констатирани от Европейската комисия в механизма за сътрудничество и проверка", казват още двамата политици.

"Тези недостатъци могат да имат тежки последствия за вътрешната сигурност на ЕС заради влиянието, което могат да имат върху границата и върху достъпа до базите данни на Шенген", пишат Брис Ортьоф и Томас де Мезиер.

"Смятаме, че решението трябва да бъде взето, когато основните проблеми, създаващи безпокойство, бъдат решени, тоест когато бъде постигнат необратим напредък в борбата с корупцията и организираната престъпност", посочват двамата министри.

В същото писмо се признава обаче, че от техническа гледна точна процесът на присъединяване на Румъния и България към Шенгенското пространство е като цяло положителен./news.bg

Днес+

Коментирай статията

08.03.2011 11:53
гост
Как иначе, при фактическата обстановка!

В България съдебната система ВОНИ КАТО СКУНКС Отлежават делата,за да могот корумпираните съдии да протакат до безсрочие,след което да преобърнат нещата в смисъл: "Крадеца да вика:"Дръжте крадеца""-така е-било и е!...Мога да повярвам единствено,ако Тотю Младенови си "намери майстора" законосъобразно за безчинствата си,осквернявайки,като зъл демон живота на неудобни му-на него-овластявания от поредни /на власт-разбира се!/...Тотално корумпираната българска съдебна система не може да съди сама себе си-вервайте ми! Трябва И силен натиск от вън за да се случи нещо положително в тази мафиотизирана структура, наречена българска държава.ФАКТ: Прикривана злоупотреба с власт от Министър МТСП-действащ-Тотю Младенов! Защото Закона се прилага при ДВОЕН СТАНДАРТ! Изп Агенция”Главна Инспекция по труда“ НАРУШАВА законодателството, което по презумпция тя КОНТРОЛИРА!: Конфликт на интереси при назначаване от Тотю Младенов на Данчо Василев Кънев за ИД на ОД „ Инспекция по труда” гр. Плевен. Конфликт на интереси при освобождаването от Тотю Младенов на Данчо Василев Кънев от длъжност ИД на ОД „ ИТ” гр. Плевен по... взаимно съгласие след установен конфликт на интереси и ОСЪДЕН за ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО му чл.313 от НК с Решение по НОХД№1024/2009г на СРС. КИ за Данчо Кънев - ОСЪДЕН по 313 НК, но...Оценяващ и ...Директор! КИ от Тотю Младенов, при злоупотреба със служебното му положение, за отмъщение по сигнал за конфликт на интереси, което ме ме квалифицира, преследвано лице по смисъла на чл.32 ЗПРКИ.
01.03.2011 20:29
гост
Защо никой не говори за борба с всекидневните възможности за корупция на всякакво ниво. Нека се спрем на така нареченото висше образование. Там е явна възможността за корупция. Да оставим настрана вицовете породени от действителността. Можем много просто да го решим, като въведем системата за испитване на западните университети. Всеки изпит е писмен и се проверява от 4-ма при разлики в оценките(над определен %) има арбитър. Как ще подкупиш 4-ма неизвестни проверяващи(обикновено живеещи в различни градове)? Така и оценките ще имат стойност и учебното заведение явторитет.
Минаващ
27.02.2011 19:16
гост
Това е за наказание за преждевременното ни приемане в НАТО и ЕС!!!
21.12.2010 23:07
гост
ШЕНГЕН хладилник не пълни...
21.12.2010 21:58
гост
На север от Русия е Лапландия.В библията най-вероятно са имали предвид дядо Коледа в ролята на северен цар:)))
21.12.2010 21:48
гост
В Библията се казва: "В определеното време [северният цар = Русия] ще се върне" (Даниил 11:29а) Това означава също, разпадането на Европейския съюз и НАТО.
Ewiak Ryszard
21.12.2010 18:34
гост
Сега вече я втасахме.Човек да не напише два реда за Шенгенските проблеми и те вземат, че се сбъднат:(
Напоследък хич не ми се иска да съм прав.
BigTony

Последни от Свят
14:43
Иран отрича пред САЩ всякаква връзка с нападението срещу саудитски петролни съоръжения
14:39
ЕП: Великобритания носи цялата отговорност, ако напусне ЕС без споразумение
14:35
Голям пожар в химически завод в Турция
14:31
Австралиец пълзя със счупен крак 2 дни след падане от водопад
14:27
Макрон отива в Италия, за да сдобри Париж и Рим
14:06
Русия неуспешно се е опитвала да вербува Едуард Сноудън
14:02
Търговските преговори едва ли ще преодолеят разделението между САЩ и Китай
12:48
Саудитска Арабия се присъедини към водена от САЩ коалиция след нападението срещу нейни петролни обекти
12:34
Северна Македония ще отглежда медицински канабис, за да развие икономиката и износа си
12:22
Президентът на Иран: Атаките на йеменските бунтовници срещу саудитските петролни обекти са предупреждение
11:54
Барние предупреждава, че ЕС не е в настроение да се „преструва на преговори“
11:32
Мнозинството в ЕП ще подкрепи отсрочка на раздялата с Великобритания
10:03
Омагьосан кръг: Бедните страни трябва да увеличат парниковите газове за справяне с глада
09:37
Папа Франциск се срещна с патриарх Вартоломей
09:32
Предложената за еврокомисар румънка предизвиква притеснения в ЕП
09:25
Русия пусна видео на Ту-160, придружаван от самолети на НАТО
08:37
Венецуела освободи зам.-председателя на парламента
08:13
Тръмп предпочита да не се среща с Рохани
08:12
Либерман: На Израел не е нужен кабинет, който оцелява от вот до вот
08:02
Борис Джонсън зове за колективен отговор на атаките срещу Саудитска Арабия
08:01
Предсрочни избори в Испания на 10 ноември
08:01
Нетаняху: Израел се нуждае от силно ционистко правителство
17 септември 2019 г.
19:24
Меркел разкритикува плановете на Нетаняху за анексиране на долината на река Йордан
19:20
Седма жертва на наводненията в Испания
19:12
Руски знаменитости подкрепиха млад актьор, осъден заради насилие срещу полицаи

Най-четени от Свят

Избор на редактора